آریا بانو

آخرين مطالب

سوسک های سیاه کارابیده هیچ خطری ندارد، مردم نگران نباشند سازمان حفاظت محیط زیست

سوسک های سیاه کارابیده هیچ خطری ندارد، مردم نگران نباشند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سوسک های سیاه کارابیده هیچگونه خطر و مضراتی ندارند، مردم به هیچ وجه نگران حضور و افزایش جمعیت آن ها نباشند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در پی افزایش جمعیت نوعی از سوسک های سیاه از خانواده کارابیده، محمد مدادی مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی در این باره گفت: این سوسک ها شکارگر هستند و از تخم ، لارو و حشرات بالغ کوچک جثه و حتی گاهی سایر بی مهره ها استفاده می کنند و به هیچ وجه برای انسان خطری ندارند. دلیلی برای نگرانی از حضور آن ها حتی در منازل وجود ندارد زیرا نه گزش می کنند و نه ناقل آلودگی و یا بیماری خاصی بوده و حتی شبیه سوسری ها در فاضلاب زندگی نمی کنند تا ناقل آلودگی باشند.
البته قابل ذکر است برخی از گونه های این سوسکها به طور استثنا و خاص از گیاهان دانه دار مانند گندم و سایر گونه های نزدیک تغذیه می کنند که در صورت تایید گونه توسط کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر مبارزات بیولوژیکی و تلفیقی باید کنترل صورت پذیرد و حتی الامکان از سمپاشی حذر کرد.
این حشرات به دلیل استفاده و تغذیه از سایر حشراتی که جذب نور می شوند به سمت مکان های روشن هدایت می شوند و تجمع می کنند لذا بهترین و سالم ترین روش دفع آن ها از محیط مسکونی، تاریک نگه داشتن حاشیه منازل برای مدت کوتاهی است. با توجه به این که این حشرات برای دفع آفات بسیار مفید بوده واز طرفی هیچگونه مضراتی ندارند استفاده از مواد شیمیایی و سموم دفع آفات برای حذف آن ها توصیه نمی شود و به طور طبیعی پس از مدت کوتاهی به دلیل کاهش منابع غذایی، جمعیت آن ها کاهش خواهد یافت. 
علیرضا نادری کارشناس و حشره شناس دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی در باره علت افزایش جمعیت این سوسک ها گفت:
بارشهای اخیر و تغییرات آب و هوایی موقتی که در اثر چرخش سامانه چرخشی اقیانوس اطلس شمالی با نام NAO به سوی جنوب در سه سال اخیر رخ داده است و به اصطلاح نائوی منفی رخ داده است موجب افزایش بارندگی ها در نوار بیابانی نیمکره شمالی مخصوصا در شمال آفریقا و خاورمیانه شده است. 
از آنجاییکه در این مناطق در سالهای گذشته خشکسالی گسترده ای حکمفرما بوده است و از طرف دیگر تخریب های وسیعی در اثر چرای بی رویه دام و فرسایش پوشش گیاهی و خاک صورت گرفته است ، تعادل اکولوژیکی در این پهنه بر هم خورده و اکنون با افزایش رطوبت و متعاقبا افزایش پوشش گیاهی برخی از جاندارانی که قبلا با سایر گونه ها در تعادل به سر می بردند به دلیل خلا وجود شکارگران و گونه های رقیب ناگهان انفجار جمعیت پیدا کرده اند.
در روزهای گذشته اخبار متعددی از هجوم حشرات مختلف به مناطقی از کشور به دست می رسد که بررسی ها نشان می دهد که عوامل ذکر شده بالا موجب این موج شده است. از جمله این حشرات می توان به سوسک های سیاه رنگی از خانواده Carabidae اشاره کرد که در زبان انگلیسی به سوسکهای زمینی یا (Ground Beetle) معروف هستند. 
وجود این سوسک ها برای کنترل سایر حشرات مخصوصا انواع آفت بسیار ضروری است. دلیل افزایش جمعیت این سوسک ها احتمالا به وفور منابع غذایی آنها که همان حشرات کوچکتر هستند بر می شود.
از طرفی کاهش جمعیت شکارگرهای آنها مانند عقرب ها که در سالهای اخیر به تعداد زیادی به صورت غیر قانونی جمع آوری شده اند می‌تواند دلیل دیگری بر افزایش جمعیت سوسک ها مخصوصا در نواحی دشتی و گرمسیری کشور باشد. عقرب ها از جمله شکارگرهای مهم این سوسک ها و لاروهای آنها هستند و هر عقرب در شبانه روز می تواند از چندین سوسک یا لارو آنها تغذیه کند.
نکته مهم آن که این سوسکها با حشراتی که از قدیم در داخل منازل به نام سوسک می شناختیم ولی در حال حاضر با نام سوسری شناخته می شوند کاملا متفاوت بوده و در راسته ای جدا به نام قاب بالان با حدود 400 هزار گونه جهانی شناخته شده قرارمی گیرند. ولی سوسری ها که مردم معمولا آنها را در اطراف فاضلاب می بینند فقط در جهان حدود 4000 گونه دارند و هیچ وقت به این تعداد در مناطق باز دیده نمی شوند.
در سال گذشته نیز شاهد افزایش تعداد گونه ای پروانه با نام Vanessa cardui بودیم که با به تعادل رسیدن با شرایط اکولوژیک از جمله زنبورهای پارازیتوئید و... امسال کاهش جمعیت شدیدی داشتند.
همچنین در همین پارک پردیسان با افزایش جمعیت انواع دیگری از سوسکهای کوچک جثه از خانواده Chrysomelidae و انواعی از بیدهای خانواده Noctuidae روبرو هستیم که همه نشانه هایی از بر هم خوردن اکوسیستم به دلیل توسعه شهری است ولی با حضور این حشرات حضور پرندگان نیز در این فضا افزایش یافته و به زودی به تعادل نسبی خواهند رسید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/327665/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همه چیز درباره اضطراب و بدبینی

تاثیر شادی بر روی ژن ها

مدیریت زمان در محل کار با چند توصیه کاربردی

تفکر نقادانه؛ مهارتی که خیلی ها ندارند

در این ساعت خلق و خوی آقایان تغییر می‌کند!

نشانه های «اعتماد به نفس پایین» و راه حل آن

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟

وسواس و صدماتی که به روان خانم ها می زند!

10 راهبرد برای افزایش بهره‌وری مغز

انجام این کارها بعد از شکست عشقی، ممنوع!

با خجالتی بودنمان چه کنیم؟

آیا افراد باهوش، مضطرب‌تر از بقیه هستند؟