آریا بانو

آخرين مطالب

کودکان چگونه از دوران کرونا بگذرند؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - کرونا زیست گروه‌های مختلف جامعه را تحت تاثیر قرار داده است. یکی از حساس‌ترین این گروه‌ها، کودکان هستند که شاید قرنطینه و خانه‌مانی، آن‌ها را بیش از از هر گروه دیگری دچار ناراحتی و حساسیت کرده باشد. از منتقل نکردن اضطراب کرونا به کودکان تا انجام بازی‌های گروهی خانگی پیشنهاد‌های یک مربی بازی‌های خلاق برای عبور امن و سالم کودکان از این روزهاست.
خبرگزاری ایسنا: کرونا زیست گروه‌های مختلف جامعه را تحت تاثیر قرار داده است. یکی از حساس‌ترین این گروه‌ها، کودکان هستند که شاید قرنطینه و خانه‌مانی، آن‌ها را بیش از از هر گروه دیگری دچار ناراحتی و حساسیت کرده باشد. از منتقل نکردن اضطراب کرونا به کودکان تا انجام بازی‌های گروهی خانگی پیشنهاد‌های یک مربی بازی‌های خلاق برای عبور امن و سالم کودکان از این روزهاست.
به گزارش ایسنا، یک ماهی می‌شود که کودکان به دلیل شیوع ویروس کرونا خانه‌نشین شده‌اند و از مدرسه، مهد، باشگاه ورزشی، بازی گروهی و ... خبری نیست. خودشان را با کارتون و فیلم مشغول می‌کنند. کمی بازی‌های تبلت و گوشی را زیر و رو می‌کنند. حوصله‌شان که سر برود، بهانه می‌گیرند. دل‌شان برای پارک و دوستان‌شان تنگ شده است. مدیریت شرایط جدید برای پدر و مادر‌ها هم سخت شده است. برای همین در این روز‌ها این جمله‌ها را زیاد از آن‌ها می‌شنویم که «بچه‌ها در خانه دق کردند»، «بس که در خانه ماندند، مخ ما را می‌خورند»، «دیگر از دست این بچه‌ها کلافه شده‌ایم» و ....
به گفته امین حسینی، مربی نمایش خلاق و قصه‌گویی که تجربه 15 ساله در بازی و ارتباط با کودکان دارد، در شرایط حاضر که کرونا باعث شده خانواده‌ها در خانه بمانند، پدر و مادر‌ها وقت بیشتری را با فرزندان خود سپری می‌کنند. برای همین گاهی چالش بین آن‌ها بیشتر می‌شود، چون پیش‌تر فرزندان نصف روز را در مهد، مدرسه یا کلاس‌های آموزشی سپری می‌کردند، اما حالا به دلیل تعطیلی این مراکز، کودکان و نوجوانان همه زمان خود را در خانه می‌گذرانند.
او اظهار می‌کند: در این میان نکته حائز اهمیت که در شرایط عادی هم وجود دارد، «محدودیت فضای خانه‌ها» برای بازی و تحرک کودکان است. به هر حال در گذشته که امکان زندگی در خانه‌های ویلایی بیشتر بود، کودکان ساعت‌هایی را در حیاط خانه، به دور از چشم پدر و مادر‌ها مشغول بازی، کنجکاوی و تجربه و آزمایش کردن بودند و مجموع ساعت‌هایی که پدر و مادر با فرزندان‌شان ارتباط مستقیم داشتند، کمتر بود. در این شرایط کودک به راحتی می‌توانست فعالیت‌های مورد علاقه خود از جمله دویدن، پریدن و ... را انجام دهد و به اصطلاح «کودکی» بکند.

آریا بانو


نگرانی‌هایی که تحرک کودکان را می‌گیرد
حسینی می‌گوید: در شرایط موجود در بهترین حالت، خانواده‌ها در آپارتمان‌های 50 تا 100 متری زندگی می‌کنند که فضای مفید چنین خانه‌هایی برای کودکان بین پنج تا 10 متر است. فضای مفید به این معنا که کودک بتواند بدون این‌که چیزی دست و پاگیرش شود، بازی کند، بِدَوَد، بپرد و آزادانه حرکت کند. متأسفانه بیشتر کودکان در چنین فضای محدودی قرار دارند و فضای مناسبی برای بازی و تجربه مستقل به دور از کنترل و نظارت والدین ندارند. برای همین معمولاً والدین به کودک «بکن نکن» می‌گویند. ضمن این‌که پدر و مادر‌ها در جریان بازی و بالا پایین پریدن کودکان، معمولاً نگران شکستن وسایل یا کثیف و نامرتب شدن خانه هستند و فرصت تحرک آزادانه را از کودک می‌گیرند.
او با تشبیه کودک به پرنده‌ای که به دنبال آزادی پرواز است، می‌افزاید: کودک مثل یک عقابِ تیزپرواز است که آن را در قفس انداخته باشید. به این پرنده دربندِ قفس، آب و غذا می‌دهید و همه امکانات اولیه برای زنده ماندن او را تهیه می‌کنید، اما می‌بینید همچنان افسرده و کرخت است. بسیاری از کودکان از این جهت که فضای کافی برای تحرک و بازی ندارند، به پرنده در قفس شباهت دارند.
استرس کرونا را به کودکان منتقل نکنید
در شرایط کنونی کشور که خطر گسترش ویروس کرونا باعث تعطیلی مدرسه‌ها و مانع ترک خانه شده است، مسلماً محدودیت‌های بیشتری از جهت فضای بازی و تحرک برای کودکان ایجاد شده است؛ امین حسینی، مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در این‌باره به ایسنا می‌گوید: در وضعیت جدید که کرونا هر نوع رفت و آمدی را با محدودیت مواجه کرده است، بدون اغراق می‌توانم بگویم کودکان احساس می‌کنند وارد زندان انفرادی شده‌اند. ضمن این‌که در شرایط استرس‌زای کنونی، برخی والدین این اضطراب را به فرزندان خود منتقل می‌کنند.
این مربی بازی‌های خلاق با تأکید بر شناخت علاقه و روحیات کودکان، تصریح می‌کند: بهتر است خودمان را به عنوان پدر و مادر جای کودک بگذاریم، ساختار وجودی کودک را بشناسیم تا بتوانیم نیاز او را بسنجیم. دقت داشته باشیم مقدمه شناخت کودکان این است که پدر و مادر‌ها بتوانند توانایی‌ها، استعداد‌ها و ضعف‌های خود را بشناسند. از این طریق والدین می‌توانند رفتار‌های نامناسب خود را به تدریج رفع و در ادامه به شناخت روحیه و علاقه‌مندی‌های کودک خود دست یازند و در نهایت آن‌ها را در مسیر درست هدایت کنند. این روز‌های تعطیل و قرنطینه ناشی از کرونا، شاید فرصت مناسبی باشد تا پدر و مادر‌های آگاه بتوانند رفتار‌های خود را در مواجهه با فرزندان بهبود ببخشند.

آریا بانو


اشتیاق و اختیار؛ شرط بازی کودکان
حسینی که تجربه آموزش تئاتر کودکان را هم دارد، در پاسخ به این پرسش که در شرایط کنونی به منظور تقویت روابط صمیمی بین والدین و فرزندان چه پیشنهادی دارد، می‌گوید: بهترین کار این است که از کودکان بپرسیم آن‌ها دوست دارند چه کاری انجام دهند. ضمن این‌که شرط اصلی بازی با کودکان این است که آن‌ها اختیاری و با اشتیاق بازی را انجام دهند نه با اجبار و خواست والدین. البته معمولا کودکان و نوجوانان خودشان ایده و پیشنهادی برای بازی دارند. در غیر این صورت، بهتر است پدر و مادر‌ها از کودک سوال کنند که دوست دارد چه بازی‌ای انجام دهد؛ دوست دارد بازی نشستنی باشد یا ایستادنی.
او با بیان این‌که کودکان خود بازی تولید می‌کنند، ادامه می‌دهد: اگر کودک را در خانه تنها بگذارید، مسلما او منفعل نمی‌نشیند یا منتظر نمی‌ماند که بزرگ‌تر‌ها با او بازی کنند، بلکه خودش شروع به بازی و تجربه می‌کند، چون همه کودکان، حتی آن‌هایی که ضعف رفتاری دارند، توانایی تولید بازی دارند. برای همین راحت‌ترین کار این است که از خود آن‌ها سوال شود که دوست دارند چه بازی‌ای انجام دهند.
بازی‌های گروهی و غیررقابتی در روز‌های کرونایی
این مربی بازی‌های خلاق با تأکید بر این‌که بازی بین بزرگسالان و کودکان بهتر است به شکل گروهی و غیررقابتی باشد، می‌گوید: اگر قرار است والدین بازی‌ای پیشنهاد کنند، بهترین کار این است که پدر و مادر‌ها به دوران کودکی خود برگردند و بازی‌هایی را که خود در کودکی دوست داشتند، به فرزندشان پیشنهاد کنند؛ بازی‌هایی مثل اسم فامیل، نقطه و خط، دوز و ... از جمله این‌هاست.
حسینی همچنین تاکید می‌کند: در بیشتر مواقع بهترین کمک به کودکان این است که آن‌ها را به حال خود رها کنید تا بازی‌ای را که دوست دارند، انجام دهند.

آریا بانو


او در عین حال موضوع دیگری را هم مطرح می‌کند که به نظر نمی‌رسد در شرایط کنونی مورد تأیید باشد؛ می‌گوید: گاهی برخی پدر و مادر‌های نسبتاً آگاه فرزند خود را با رعایت مراقبت‌های بهداشتی لازم بیرون می‌برند تا او بتواند بیرون از خانه در یک مکان کاملا خلوت، کمی تحرک داشته باشد، بدود و بالا پایین بپرد، که این هم راهکار مناسبی برای برون‌رفت از شرایط کرخت کنونی است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/292102/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی! /مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

قرعه‌کشی سومین فروش یکپارچه خودروها/زمان اعلام نتایج

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی!/ مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

سناریوهای برجامی واردات خودرو

وارداتی‌های بازار خودرو گران شدند/ آخرین قیمت تویوتا، رنو، کیا و هیوندای

نتایج سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو اعلام شد

عکس | کیا سول 600 میلیون تومانی در کره ، گزینه جدی واردات به ایران می شود؟

نماینده مجلس: تعیین عوارض شناور برای واردات خودرو یعنی سجده در برابر پراید

بررسی نوسانات قیمت خودرو در بازار 10 روز اخیر

تکلیف خودروهای توقیفی در گمرک مشخص شد/ فقط ترخیص این خودروها ممنوع است

شروط عجیب و غریب برای واردات خودرو

لکسوس، بنز، پورشه، بی ام و، کیا و هیوندا به مزایده می‌روند

قیمت پراید برابر با یک سال‌ و نیم درآمد خانوارهای شهری/ رشد 17 برابری قیمت پراید در 11 سال

تا کی مردم باید تاوان ارابه های مرگ و مافیای خودرو را بدهند؟

واردات «غیراقتصادی» برای خودروی اقتصادی

قرعه‌کشی خودرو هر ماه برگزار خواهد شد

افزایش قیمت خودرو در جهان

با آئین‌نامه نوشته شده برای واردات، قیمت خودرو بدون تغییر باقی می‌ماند

خودرو در پسا قرعه‌کشی

آغاز مزایده خودرو های خارجی/فرصتی برای شیفتگان خودروهای لوکس

مزایده خودرو های خارجی آغاز شد

راز حراج لوکس‌های دپویی | تاثیر ورود دپویی‌ها به بازار

خداحافظی با سمند و پژو 405

جهش دلار خودروهای چینی بازار را گران کرد/ برلیانس کراس 20 میلیون تومان گران شد

سامانه یکپارچه فروش خودرو حذف شد

گرانی مجدد خودرو در راه است؟

فردا آخرین مهلت بازدید و ثبت قیمت در مزایده خودروهای خارجی

جزئیات حذف فروش خودرو در سامانه یکپارچه خودرو/ قرعه کشی محصولات ایران خودرو ادامه دارد

لیست برندگان مزایده خودرو‌های خارجی 16 مهر اعلام می‌شود

حراج مال غیر در مزایده خودرو؟

آغاز فروش 3ماهه و یکساله 8 محصول ایران خودرو+ جدول

اجرای 2 طرح فروش فوری و پیش فروش محصولات سایپا (+جدول و جزئیات)

سامانه یکپارچه، بازنده پرهیاهو؟

مردم قدرت خرید خودروی صفر ندارند

زمان قرعه کشی محصولات ایران خودرو تغییر کرد

منتظر خودروهای وارداتی نباشید/ وعده کاهش قیمت خودرو اشتباه بود

برگزاری دور جدید مزایده خودروهای خارجی رسوبی

وزیر صمت : واردات خودرو به طور قطع انجام می‌شود/ تایید شرایط دو شرکت برای واردات خودرو

پیشنهادهای قیمتی خودروسازان به صمت رسید/ اصلاح قیمت خودرو قطعی شد

پژو پارس رکورددار خرید شد/ ثبت نام حدود 3 میلیون نفر برای خرید 10 هزار خودرو

اعلام اسامی برندگان مزایده خودروهای خارجی | قیمت‌های پیشنهادی مشخص شد

مذاکره برای واگذاری خودروسازان در مراحل پایانی/ خروج تارا از گردونه قرعه‌کشی، به‌زودی

2 شرط حذف قیمت گذاری دستوری خودرو

قیمتها در بازار خودرو همچنان صعودی؛ تعداد مشتری همچنان نزولی است

زمان دور دوم مزایده خودروهای خارجی اعلام شد

صدرایی: کاهش 20 درصدی قیمت خودرو تنها یک ادعا است/ شرکت‌های خودروسازی تمایلی برای حذف قرعه‌کشی ندارند

برداشتن قیمت‌های دستوری خودرو به 2 شرط

ضرب‌الاجل جدید واردات خودرو

واردات خودرو ظرف دو هفته آینده انجام می‌شود

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: واردات خودرو به این زودی‌ها بعید است