آریا بانو

آخرين مطالب

نکات لازم برای پیشگیری از مسمومیت ناشی از مواد ضدعفونی کننده پزشکي

نکات لازم برای پیشگیری از مسمومیت ناشی از مواد ضدعفونی کننده
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای نکات بهداشتی لازم درمورد ضرورت رعایت بهداشت و استفاده از ترکیبات شوینده و ضدعفونی کننده در روز‌های پایانی سال و شیوع ویروس کرونا صادر کرد.
ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو در این اطلاعیه آورده است:
محصولات شیمیایی و شوینده را همیشه در ظرف اصلیشان نگهداری کنید. هرگز این فراورده‌ها را در ظروف مواد خوراکی (مثل بطری نوشابه) نگه ندارید. ممکن است افرادی به اشتباه این مواد را بخورند و دچار مسمومیت شدید شوند.
ایمن‌سازی منازل در مقابل عوامل بروز مسمومیت‌ها خصوصا ترکیبات شوینده خانگی بسیار حائز اهمیت است. استفاده نابه‌جا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک‌کننده شیمیایی می‌تواند خطراتی جبران‌ناپذیر بر سلامتی وارد کند.
همیشه هنگام استفاده از فراورده‌های شیمیایی و شوینده‌ها ابتدا در نور کافی، برچسب روی بسته‌بندی را مطالعه و سپس مصرف کنید. استفاده از مواد شیمیایی در تاریکی و بدون مطالعه و آگاهی از نحوه استفاده آن‌ها می‌تواند خطرناک باشد.
مخلوط کردن مواد شیمیایی و شوینده خانگی مانند جوهر نمک (جرم بر و لوله باز کن)، مواد سفیدکننده و لک‌بر (مانند وایتکس) بسیار خطرناک می‌باشد و گاز‌های ناشی از این ترکیب بسیار سمی و خفه‌کننده است. برخی افراد که از این خطر اطلاع ندارند، تصور می‌کنند با اختلاط مواد سفیدکننده و جرم‌گیر، اثر پاک‌کنندگی آن را افزایش می‌دهد. این در حالی است که گاز خطرناک حاصل از این ترکیب، به مسمومیت تنفسی شدید و حتی صدمات برگشت‌ناپذیر در ریه منجر شده است؛ بنابراین به هیچ عنوان انواع ترکیبات و پودر‌ها و مواد مایع شوینده، جرم‌گیر و سفیدکننده نباید با هم مخلوط شوند.
در هنگام استفاده از محلول‌های با پایه الکلی توجه شود که این فرآورده‌ها به دلیل قابلیت تبخیر سریع آتش زا هستند و باید از نگه داری آن‌ها در کنار شعله آتش خودداری کرد. حتی توصیه شده است در هنگام ضدعفونی تلفن همراه، گوشی خود را ابتدا خاموش و سپس سطح آن را با محلول الکلی ضدعفونی نمایید. هنگامی که دست و سطوح به محلول الکلی آغشته شد، باید صبر کنید تا خودبه خود خشک شود. محلول الکلی پس از 30 ثانیه می‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد.
استفاده از پاک‌کننده‌هایی مثل جوهرنمک، مواد شوینده و لک‌بر، لوله‌بازکن، لاک‌پاک‌کن، سموم حشره‌کش و جونده‌کش، تینر، ضدیخ، بنزین و نفت خطرناک بوده و این مواد در صورت بلعیده شدن و تماس با پوست و چشم یا تنفس، بسیار سمی هستند.
محلول‌های لک بر حاوی کلر می‌باشند (مانند وایتکس) دارای بخارات سمی هستند که باید به همین دلیل پس از رقیق سازی در محیط باز دارای تهویه هوا استفاده شوند و بهتر است از سطح مورد استفاده فاصله بگیرید.
هنگام استفاده از شوینده‌ها و پاک‌کننده‌های شیمیایی، خصوصا مواد لک بر مانند وایتکس و یا مواد جرم بر، پنجره‌ها را باز کنید تا هوا خوب در محیط جریان داشته باشد. بسیاری از این ترکیبات بخار‌های سمی ایجاد می‌کنند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه می‌زنند.
در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاک‌کننده از دستکش لاستیکی، کفش جلوبسته و در صورت امکان، ماسک استفاده کنید. همیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی بلافاصله در آن را ببندید و دقت کنید که هیچ ظرفی حتی با درب بسته در دسترس کودکان قرار نگیرد.
اگر نزدیکان شما ماده‌ای غیرخوراکی و سمی را بلعید یا استنشاق کرد با مرکز اورژانس 115 تماس بگیرید و فرد مسموم را وادار به استفراغ نکنید.
در صورت تماس اتفاقی پوست یا چشم با مواد شیمیایی و شوینده، برای درمان هرچه سریع‌تر آن محل را با آب فراوان شست‌وشو دهید و در صورت برطرف نشدن عوارض موضعی یا بروز علائم سوختگی، تورم، سوزش و خارش، هرچه سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/282144/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باز یافتن آرامش بعد از دعوا با این روش در 10 دقیقه!!

زلزله با سلامت روان ما چه می‌کند؟

از ایده‌های بزرگ‌تان نترسید

گفتن این جملات پس از 40 سالگی، ممنوع!

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنیم؟

9 راهکار فوری برای افزایش انرژی روزانه

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی

افسردگی، بیماری یا سرخوردگی؛ مشکلات جوانان چیست؟

قول‌هایی که زنان باهوش به خود می‌دهند

علائم هشداردهنده بی اشتهایی عصبی

آسیب افسردگی برای مغز چگونه است؟

چرا گاهی لازم است تنها باشیم؟

راهکارهایی برای تقویت تمرکز

لرزش دست را با این دمنوش‌ها درمان کنید

چگونه شخص معتبری به نظر برسیم؟

«مه مغزی» و حس مبهم آن چیست؟

جایگزینی داروی گیاهی در درمان افسردگی؛ مردود یا قبول؟

یک ترفند ویژه برای کنترل خشم

افسردگی‌های زنانه را بیش‌تر بشناسیم

کسب و کارم شکست خورد، حالا چه کار کنم؟

دیگران را اینگونه قانع کنید

چرا نمی‌توانیم از صفحه موبایل چشم برداریم؟

کار امروز را به فردا میفکن. یا بیفکن؟!

با این کارها، بدون حرف زدن محبوب شوید

تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها

برای داشتن هدف مناسب، این 4 نکته رو رعایت کنید

7 خصوصیت زنان موفق

چگونه از دست افراد مسموم در زندگی خلاص شویم؟

چگونه استرس شدید را کنترل کنیم؟

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی