آریا بانو

آخرين مطالب

شهرداری الزامی برای واگذاری مراکز بهاران به بهزیستی ندارد اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سرپرست سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران با انتقاد از نوع نگاه به واگذاری مراکز بهاران گفت: یک تصور و انتظار غیرواقعی مبنی بر اینکه شهرداری باید تمامی زیرساخت‌ها را به بهزیستی واگذار کند شکل گرفته که به باور ما باید اصلاح شود، آنچه ما در شهرداری انجام می‌دهیم در راستای نگهداشت اجتماعی شهر است و در فرایندی تعاملی با سایر دستگاه‌های متولی این ماموریت‌ها انجام شده و قطعا تمایلی برای ورود به موضوعاتی خارج از این نداریم؛ اما برنامه و در واقع اجازه واگذاری آنها به دستگاه های دولتی را هم نداریم.

سید مالک حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به مصاحبه اخیر رئیس سازمان بهزیستی در خصوص واگذاری مراکز بهاران به این سازمان گفت: متأسفانه اصل موضوع بهاران که مراکزی برای بازتوانی و توانمندسازی معتادان بهبود یافته است، این روزها در فضای واگذاری و مالکیت بهاران گم شده است.
وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد اطلاعاتی که به رئیس سازمان بهزیستی در مورد مراکز بهاران داده‌اند ناقص است، تصریح کرد: در مصاحبه‌ منتشر شده از رییس سازمان بهزیستی صحبت از بازپس گیری مراکز بهاران شده در حالی که مراکز بهاران اساسا از آغاز، ابتکار شهرداری تهران بوده که پس از توافق با شورای اجتماعی کشور برای کمک به سازماندهی آسیب‌های اجتماعی شهر تهران راه‌اندازی شده. بنابراین از ابتدا این مراکز برای شهرداری بوده نه سازمان دیگری که حالا صحبت از بازپس‌گیری آن ها می‌شود.
وی با بیان اینکه در موارد متعددی صحبت از الزام درقانون برنامه ششم توسعه برای واگذاری زیرساخت های شهرداری به بهزیستی می شود که به نظرم این موضوع ناشی از برداشت غیر دقیق از ماده 80 قانون برنامه باشد، ادامه داد: در واقع، براساس بند 3 ماده 80 قانون برنامه صراحتا اعلام شده بهزیستی یا شهرداری‌ها می‌توانند با استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد مراکزی را برای کاهش آسیب‌های اجتماعی راه‌اندازی کنند، همچنین در قانون صراحتا اعلام شده که بهزیستی یا شهرداری ‌ها می‌توانند مراکزی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشند و در هیچ جای قانون الزامی برای تحویل این مراکز به بهزیستی عنوان نشده است.
حسینی با تأکید بر اینکه خوشبختانه از گذشته همکاری خوبی بین شهرداری و بهزیستی وجود داشته و اکنون نیز در شرایط مناسبی از همکاری های دو جانبه داریم، تاکید کرد: یک تصور و انتظار غیرواقعی مبنی بر اینکه شهرداری باید تمامی زیرساخت‌ها را به بهزیستی واگذار کند شکل گرفته که به باور ما باید اصلاح شود، آنچه ما در شهرداری انجام می‌دهیم در راستای نگهداشت اجتماعی شهر است و در فرایندی تعاملی با سایر دستگاه‌های متولی این ماموریت ها انجام شده و قطعا تمایلی برای ورود به موضوعاتی خارج از این نداریم اما برنامه و در واقع اجازه واگذاری آنها به دستگاه های دولتی را هم نداریم.
وی گفت: ما مراکز بهاران و سایر مراکزمان مثل پرتوها را تنها و به طور مشارکتی با همکاری سازمان‌های مردم نهادی که از بهزیستی مجوز تخصصی دارند اداره می‌کنیم و اصولا این تصور که شهرداری مراکز خدمت رسانی در حوزه آسیب را خودش اداره می‌کند، دقیق نیست.
حسینی افزود: اینکه دستگاه های دولتی به دنبال در اختیار گرفتن مراکز متعلق به شهرداری باشند این موضوع برخلاف مصوبه شورای شهر تهران است و ما چه در واگذاری مالکیت و یا حتی واگذاری حق بهره برداری به مجموعه های دولتی یا غیردولتی، باید در قالب لایحه، موافقت شورا را اخذ کنیم .
وی با بیان اینکه در قانون الزامی برای تحویل زیرساخت‌های شهرداری به بهزیستی و یا هیچ دستگاه دیگری وجود ندارد بلکه اختیار داده شده است، گفت: اگر واقعا بهزیستی می‌خواهد به شهرداری تهران کمک کند و حجم کار ما را سبک کند به مرکز خاورشهر یا لویزان بیاید چرا که در این مراکز که محل موقت نگهداری افراد آسیب دیده هستند ما با افرادی مواجه هستیم که با حکم قضایی باید تحویل بهزیستی شوند اما آن‌ها این افراد را تحویل نمی‌گیرند و ما متأسفانه کار بهزیستی را در دو مرکز خود انجام می‌دهیم.
حسینی با اشاره به اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر به شهرداری تکلیف کرده است که نسبت به پذیرش 6000 معتاد در مراکز بهاران اقدام کند، تصریح کرد: در حال حاضر 17 مرکز بهاران در اختیار سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری است و تعدادی از این مراکز با تغییر کاربری در اختیار مناطق ویا نهادهای غیر قرار گرفتند که در نظر داریم تمامی آن‌ها را پس بگیریم؛ اما مجموع ظرفیت 22 مرکز بهاران‌مان با حداکثر ظرفیت به 2500 نفر می‌رسد و اصولا هیچ زیرساختی بیش از این برای تحویل 6000 معتاد بهبود یافته نداریم اما با این حال تلاش می‌کنیم برای احترام به مصوبه ستاد و همینطور کمک به موضوع مهم ساماندهی آسیب های اجتماعی که اکنون به دغدغه ای ملی تبدیل شده، از هیچ کوششی دریغ نکنیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه حضور محسنی بندپی استاندار تهران با نگاه اجتماعی جامعی که دارند را فرصت مغتنمی برای تهران می‌دانیم، افزود: من از سه ماه پیش که به سازمان آمدم کمیته ویژه ای برای فعال سازی مراکز بهاران تشکیل دادم که محصول آن افزایش مراکز بهاران در اختیار سازمان از 7 به 17 مرکز بوده است و همچنین اخذ مجوز و بودجه مورد نیاز برای تجهیز این مراکز است که در نوع خود کار مهمی است.
حسینی در پایان گفت: من به سهم خودم از قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور برای نگاه ویژه در موضوعات مشترک مثل پدیده کودکان کار و موضوع بازتوانی معتادان بهبود یافته تشکر می‌کنم و امیدوارم این نگاه به دستورکار جدی همکاران خوبمان در سازمان بهزیستی تبدیل شود و ما هم تلاش می‌کنیم با بهره گیری از حداکثر ظرفیت های شهرداری به ساماندهی این موضوعات که نتیجه آن نگهداشت اجتماعی بهتر شهر تهران است کمک کنیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/269221/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیامدهای سرنوشت‌باوری (تقدیرگرایی)

اوج افسردگی پاییزی چه زمانی است؟

علائم کمبود اعتماد به نفس در خودتان را بشناسید

ارتباط هورمون استرس با عملکرد بد حافظه افراد مسن

مهربانی و صداقت: آیا می‌توان یکی را به‌تنهایی داشت؟

کمال گرایی تهدیدی برای سلامتی روانی

این رنگ ها تاثیر منفی روی احساسات تان می گذارند!!

خوره‌ای که مغزتان را می‌خورد

استرس های روانی باعث فشار خون و کهیر می شود

سلامت روانی نوجوانان دوجنسیتی در معرض خطر بیشتر

عکس پروفایل شما چه حقایقی را در مورد شخصیت تان بر ملا می کند؟

انواع روان درمانی و مشاوره + مزیت های مراجعه به روانشناس

ترس‌هایی که مانع پیشرفت می‌شوند

استرس، مغز را کوچک می‌کند

نشانه‌های هشدار دهنده تاثیر منفی تنهایی بر سلامت

شب بیداری علت شکست های عاطفی

10 جمله ممنوعه در محل کار!!

علائم فشار روانی بر مراقبت‌کننده از بیمار مبتلا به آلزایمر

فکر کردن باعث شارژ شدن مغز می شود

این جملات را هرگز در پیامک تان نگویید!!

دروغگویی یا چاپلوسی

درمان بی خوابی شبانه تنها در 60 ثانیه

مادران افسرده، فرزندان افسرده تربیت می‌کنند

کمال گرایی چیست و چگونه می توان به کمال گرایی غلبه کنیم؟

افسردگی پاییزی بیشتر سراغ چه کسانی می‌آید؟

انعطاف پذیری عصبی و کارایی آن در زندگی

اختلالات سایکو سوماتیک یا روان تنی چیست ؟

افراد جامعه باید نحوه دسترسی به درمان های حوزه سلامت روان را بدانند

چگونه کتابخوان شویم؟

باورهای غلط درباره افسردگی

راز جذابیت انسان های دوست داشتنی چیست؟

5 نشانه که می‌گوید ذهنتان خسته است

گام برداشتن به عقب باعث افزایش حافظه می‌شود

نتایج نظرسنجی زنان شادتر هستند یا مردان ؟

استرس دست دوم چیست؟

چرا بیماری های روحی و روانی در بین دانشجویان افزایش یافته؟

انواع اختلال یادگیری و علائم آن

درمان وسواس فکری با روش درمانی مواجهه

بلای خانمان‌سوزی به نام نگرانی و استرس

خوابیدن طولانی مدت چطور باعث کابوس شبانه می شود؟

آشناپنداری یا دژاوو چیست؟

به کدام‌ یک مبتلا هستید: افسردگی یا افسرده‌حالی؟

نشانه‌های اولیه آلزایمر

عواملی که موجب ضعف حافظه می‌شوند

چگونه در اولین دیدار خوب به نظر بیاییم؟

مادر وسواسی ام قبول نمی کند که به شدت وسواس دارد!

برای تمرکزحواس چه بخوریم؟

چرا استرس «عصرگاهی» خطرناک‌تر است؟

مزایای خانواده های پرجمعیت

چرا دیگران شما را جدی نمی‌گیرند؟