آریا بانو

آخرين مطالب

استانبولی پلو یا دمی گوجه ساده و خوشمزه خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - استانبولی پلو یا دمی گوجه ساده و خوشمزه
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6034668
k ١.١
١
ایرنا / استانبولی پلو یا دمی گوجه یکی از ساده‌ترین غذا‌های ایرانی است که بسیار خوشمزه و دلچسب است این غذای خوشمزه با مواد دم دستی ساده تهیه می‌شود بنابراین برای تهیه این غذا نیازی نیست از قبل برنامه ریزی کنید، چون مواد اولیه آن معمولاً در خانه همه پیدا می‌شود. یکی از خوبی‌های این غذا این است که در دستور اصلی آن از گوشت استفاده نمی‌شود بنابراین کسانی که به هر دلیلی معذوریت مصرف دارند می‌توانند این غذای خوشمزه را تهیه کنند و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرند.
با اینکه طرز تهیه استانبولی پلو آسان است، اما معمولاً خیلی زود خمیر می‌شود و غالباً ته دیگ آن می‌سوزد لذا در عین ساده بودن فوت و فن‌ها و نکات ریزی دارد که اگر به آن توجه نشود نهایتا نتیجه خوبی نمی‌گیرید پس در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه و ساده و تمام نکات آن آشنا شوید.
مواد اولیه لازم برای تهیه استانبولی پلو
برنج 3 پیمانه
آب 2/5 پیمانه
گوجه فرنگی 12 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط 4 عدد
پیاز متوسط 3 عدد
روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
آویشن 1/2 قاشق چایخوری
زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
طرز تهیه استانبولی پلو
1- ابتدا برنج را تمیز بشویید چند بار آب آن را عوض کنید و 1 ساعت زودتر با 1 قاشق چایخوری نمک خیس کنید برای تهیه این غذا حتماً در صورت امکان از برنج ایرانی استفاده کنید تا در نهایت غذای شما عطر و طعم خوبی داشته باشد.
2- پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید وقتی پیاز سبک شد رب گوجه را به آن اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
3- پوست گوجه‌ها را بگیرید و به صورت مکعبی درشت خرد کنید بعد به پیاز اضافه کنید اجازه دهید آب گوجه تا حدودی کشیده شود در این مرحله به گوجه نمک اضافه نکنید، چون نمک باعث تیره شدن رنگ گوجه فرنگی‌ها می‌شود.
4- سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید به صورت مکعبی درشت خرد کنید در روغن تفت دهید و اجازه دهید سیب زمینی‌ها کمی نرم شود.
5- سیب زمینی تفت داده شده را به مخلوط گوجه + پیاز داغ اضافه کنید بعد زردچوبه + فلفل سیاه + آویشن + نمک را اضافه کنید بعد از 1 دقیقه از روی شعله بردارید.
6- برنج را روی حرارت بالا قرار دهید و اجازه دهید تا سریع به جوش آید اگر حرارت متوسط یا پایین باشد برنج خمیر می‌شود وقتی آب برنج کشیده شد مخلوط گوجه + سیب زمینی + پیاز را به آن اضافه کنید در این مرحله زنجبیل را هم اضافه کنید.
وقتی آب گوجه کشیده شد روی گاز شعله پخش قرار دهید یک دم کنی ضخیم روی قابلمه بگذارید بعد از نیم ساعت غذای شما آماده است حواستان باشد اگر دم کنی نازک باشد عرق می‌کند در نتیجه برنج شما خمیر می‌شود اگر بیشتر از این مدت روی حرارت بماند به احتمال زیاد ته دیگ آن می‌سوزد.
7- همان طور که در ابتدا گفته شد ورژن اصلی استانبولی پلو بدون گوشت است، اما معمولاً با گوشت چرخ کرده هم خیلی خوشمزه می‌شود اگر خواستید آن را با گوشت چرخ کرده درست کنید گوشت چرخ شده + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک + 2 قاشق غذاخوری روغن مایع را در ظرف مناسب بریزد و خوب تفت دهید و در انتها به مخلوط گوجه فرنگی + سیب زمینی + پیاز اضافه کنید.
چه کار کنیم استانبولی پلو خمیر نشود؟
همان طور که می‌دانید مهم‌ترین مشکل در تهیه استانبولی پلو این است که خیلی زود خمیر می‌شود بنابراین بسته به نوع برنج باید مقدار آب را تنظیم کنید تا پلو شما شفته نشود. پس سعی کنید از برنجی استفاده کنید که قبلاً تجربه طبخ آن را داشته‌اید و می‌دانید چقدر آب نیاز دارد.
بعضی در تهیه استانبولی پلو رب را حذف می‌کنند و فقط از گوجه فرنگی استفاده می‌کنند، اما اگر بخواهید فقط از آب گوجه فرنگی استفاده کنید، غذای شما کم رنگ می‌شود و همچنین شاید کمی شفته شود بنابراین کمی رب گوجه فرنگی به غذای شما رنگ و لعاب بیشتری می‌دهد.
از میان مخلفاتی که در سفره ایرانی هست، ترشی، سیر، دوغ محلی، سالاد شیرازی و ماست بهترین خوردنی‌ها در کنار استانبولی پلو می‌باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/262788/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بالاخره ثابت شد کچل‎ها باهوش‎ترند!

5 روش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران در همان هفته اول کار جدید

روش های غلبه بر ترس

چگونه یک کارمند موفق باشیم؟

راهکارهایی برای همنشینی کمتر با تلگرام

فن بیان‌تان را اینطوری تقویت کنید

مشخص کن چه می‌خواهی، و مهم‌تر از آن چه نمی‌خواهی

روز اول مدرسه

چطور در محل کار دچار خواب آلودگی نشویم؟

استرس روز اول مدرسه را چگونه کنترل کنیم؟

افتخارات زودگذر!

قبل از صدمه خوردن، «نه» بگویید

سر و صدا را تحمل کنید تا روانی نشوید

تیزهوشی مغز با یادگیری یک زبان دیگر

می‌توانید یک روز بدون تلفن‌ همراهتان زندگی کنید؟

تغذیه مناسب راهی برای مبارزه با استرس

حرف هایی که نباید به یک فرد افسرده بزنید

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد!

چه کسانی به موفقیت دیگران غبطه نمی خورند؟

مواظب حرف زدن خود باشید!

10 دلیلی که باعث می‌شود از شغل خود متنفر باشید

علائمی که می گویند اضطراب دارید

از کجا بفهمیم غمگین هستیم یا افسرده؟

فیلم غمگین ببینید تا آرام‌تر شوید

همراهی با فرزندان تا کجا؟

4 مشکل سلامت روانی که در بین زنان متداول‌تر است

وقتی صبرتان لبریز می‌شود چه باید بکنید

نشانه های تشخیص استرس بیش از حد چیست؟

ذهن ناخودآگاهتان را از نو برنامه‌ نویسی کنید

وسواس فکری

چرا همه آدمها به دنیا از دیدی متفاوت نگاه می‌کنند؟

کسب احترام، با این راه‌های ساده

8 نشانه که علامت استرس کاری هستند

علت حرف زدن در خواب برخی افراد چیست؟

این رفتارها جسم و روان تان را تخریب می کنند

10 نکته برای اینکه با وجود استرس راحت بخوابید

چرا شکست می‌خوریم؟

علت افسردگی زنان، در مراحل مختلف زندگی

چرا برخی از افراد از پیر شدن می‌ترسند؟

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟

اگر می‌خواهید آدم دل‌چسب‌تری باشید،رمان بخوانید!

با این روشها افسردگی را فراموش کنید

چطور مچ یک دروغگو را بگیرید؟

وقتی خبر ازدواج مجدد همسر سابقتان شما را به هم می‌ریزد

وقتی والدینتان خیانت می‌کنند چه باید بکنید

اعتماد چیزی که این روزها گم شده

چگونه در 50 سالگی جوانتر به نظر برسید!

چگونه میان خواهر و برادرها مصالحه کنیم؟

نقش خانواده در عبور ایمن نوجوان از فضای مجازی

بلوغ زودرس نوجوانان امروز، از علل تا راه های درمان