آریا بانو

آخرين مطالب

ویروس کرونا از طریق لبنیات هم منتقل می‌شود؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ویروس کرونا از طریق لبنیات هم منتقل می‌شود؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6029189
٢٣٨
٠
خبرآنلاین / یک کارشناس صنایع شیر می گوید جوشاندن شیر که به صورت لبنیات سنتی تولید و توزیع شده باشد باعث از بین رفتن میکروب های آن می شود ولی سم موجود در شیر را نمی تواند ازبین ببرد و مواد غذایی آن هم کاهش محسوسی می یابد.
شیوع بیماریهایی مانند تب مالت، آنفلوآنزا و اخیرا ویروس کرونا از طریق مواد غذایی به خصوص لبنیات همیشه نگرانی هایی را در جامعه ایجاد می کند.
اخیرا ویروس مرگبار کرونا که یکی از راههای انتقال آن مواد غذایی از جمله گوشت و تخم مرغ است، باعث نگرانی های زیادی در سطح جهانی شده است. آیا انتقال کرونا از طریق سایر موادغذایی مانند لبنیات ممکن است؟ متخصصان تاکنون نظر قطعی در این باره نداده اند ولی از آن جایی که احتیاط شرط عقل است، منطقی است هیچ کس حاضر نیست به خاطر مصرف لبنیات غیر بهداشتی، سلامت خانواده را به خطر بیندازد.
یک کارشناس صنایع شیر می گوید استفاده از لبنیات بهداشتی و پاستوریزه احتمال بروز بیماری های عفونی شناخته شده را به صفر می رساند در حالی که شیر و سایر محصولات لبنی اگر به صورت سنتی، تولید و توزیع شود، ضمانتی برای سالم بودن ندارد.
در ادامه گفتگوی ما با حسین چمنی درباره مشکلات مصرف لبنیات غیر بهداشتی را می خوانید:
اخیرا بحث انتشار میکروب های بیماری ها به خصوص ویروس هایی مانند کرونا از طریق موادغذایی مانند گوشت و تخم مرغ دوباره مطرح شده است. چطور می توان احتمال آلودگی از طریق مصرف لبنیات را به حداقل رساند؟
تمام میکروب های شناخته شده شیر با حرارت دیدن در 68 درجه سانتیگراد از بین می رود و ما در فرآیند پاستوریزاسیون شیر را تا 75 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه حرارت می دهیم و مطمئن می شویم شیر کاملا سالم است و پس از بسته بندی بهداشتی، شیر تا زمانی که تاریخ انقضا دارد سالم است. حتی در فرآیند استریلیزاسیون هم دمای شیر تا 145 درجه سانتیگراد بالا می رود و کاملا تمام میکروب ها از میان می رود. در این دما هیچ میکروب شناخته شده ای توان زیستن ندارد. لذا با اطمینان میشود گفت میکروب های شناخته شده در شیر کاملا از میان رفته است.
راهکار کاهش انتقال آلودگی میکروبی و ویروسی از طریق لبنیات همین روند است؟
طبعا مردم امکان کنترل دما و زمان حرارت دهی و پاستوریزاسیون شیر را ندارد. راهکار این است که مردم از لبنیات و شیر صنعتی استفاده کنند تا از سلامت محصولاتی که مصرف می کنند مطمئن باشند.
می توان گفت همین روند را برای لبنیات سنتی هم وجود دارد؟
در توزیع شیر سنتی به مصرف کننده می گویند برو شیر را بجوشان. یعنی دست کم 20 دقیقه جوشاندن شیر نیاز است تا این شیر عاری از میکروب شود و میکروارگانیزم های زنده آن از بین برود. نکته اینجاست در لبنیات سنتی اگر سم توسط همین میکروبها تولید شده باشد، نمی توان گفت در اثر حرارت از بین می رود. لذا باید آلودگی لبنیات را قبل از مصرف، تشخیص داد و چون در سیستم توزیع لبنیات سنتی هیچ راهکار و نظامی برای تشخیص و ارزیابی آلودگی و سلامت محصول ندارید و چه از لحاظ شیمیایی، سم شناسی و خواص ظاهری مانند بو و طعم کنترلی صورت نمی گیرد و محصولات به صورت مستقیم به مصرف کننده عرضه می شود، لذا اگر سمی تولید شده باشد بر اثر حرارت از بین نمی رود و حتی ممکن است میکروارگانیزم ها هم در آن زنده باشند. لذا توصیه می شود شیر از یک مجموعه دارای شناسنامه که توان تشخیص بار میکروبی، آلودگی سمی و سایر شاخصه های سلامت شیر را دارد تهیه شود و به مصرف برسد.
پس جوشاندن شیر تضمینی برای سلامت آن نیست؟
همانطور که توضیح دادم ممکن است شیر دچار مشکل ناشی از تولید سم توسط میکروبها باشد که با حرارت دهی سنتی نمی توان از سلامت آن و از بین رفتن سموم مطمئن شد. علاوه بر آن، جوشاندن طولانی مدت شیر، باعث می شود بین 20 تا 30 درصد ارزش غذایی شیر کاهش پیدا کند. برخی ریزمغذی ها هم کاملا از بین می رود. مثلا ویتامین C شیر که بدن را در مقابل سرما خوردگی و آنفلوآنزا مقاوم می کند، کلا از بین می رود. پروتئین های شیر دفرمه می شوند و قابلیت خود را از دست می دهند و در یک کلام، جوشاندن شیر، باعث اسراف یک سوم آن می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/261826/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان