آریا بانو

آخرين مطالب

معیارهای انتخاب همسر چیست؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - معیارهای انتخاب همسر چیست؟ 2
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6015284
١٣٧
٠
هنر زندگی/ ملاک های انتخاب همسر کدام‌اند؟ معیارهای انتخاب همسر مناسب و ازدواج یکی از سخت‌ترین و مهم‌ترین اتفاقات زندگی افراد است. ازدواج موفق به تفکرات منطقی و تلاش و کوشش فراوانی نیاز دارد تا شما بتوانید بهترین انتخاب ممکن را انجام دهید. اما در این راه سوالات زیادی برای افراد به وجود می‌آید. با چه کسی ازدواج کنم؟ معیارهای لازم برای انتخاب همسر آینده چیست؟ آگاهی از معیارهای ازدواج به شما کمک می‌کند تا بتوانید برای انتخاب همسر مناسب خود قدم‌هایی مطمئن‌تر بردارید. هر کدام از شما ممکن است معیارهای خاص خودتان را برای ازدواج داشته باشید، اما این معیارها بر چه اساس و چگونه تعریف شده‌اند؟ در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم تا بتوانید بهترین ملاک های انتخاب همسر آینده خود را بیابید.
معیارهای انتخاب همسر و تشکیل خانواده
ازدواج و تشکیل زندگی از حساس‌ترین فصول زندگی انسان است. ازدواج پیوند مشترک دو فرد با حفظ استقلال خود است که در تکامل رسیدن به یکدیگر کمک می‌کنند. وقتی شما فردی را برای ازدواج انتخاب می‌کنید، او را همسر آینده خود، شریک تمام عمر و مادر یا پدر فرزندانتان می‌دانید؛ بنابراین انتخاب همسر آینده، باید از روی آگاهی و با توجه به معیارهای صحیح صورت گیرد. آمادگی برای ازدواج اولین شرط برای ورود به زندگی مشترک می‌باشد، سپس دیگر ویژگی‌ها را باید مد نظر قرار داد. علاوه بر این لازم است معیارهای اشتباه در این رابطه را شناسایی کرده و از انتخاب آن‌ها بپرهیزید.
برای انتخاب همسر و یک ازدواج خوب چه باید کرد؟
اولین گام برای ازدواج، شناخت خود، ویژگی‌های شخصیتی و خواسته‌های خود از زندگی است. اول باید متوجه شوید که چرا می‌خواهید ازدواج کنید و چه قصدی دارید. به طور مثال در ازدواج به دنبال مال و ثروت هستید و یا به دنبال همراهی برای رسیدن به کمال می‌گردید؟ سپس باید هدف‌ها و نقشه آینده خود را مشخص کنید. این که می‌خواهید در آینده به چه جایگاهی برسید و چه آرزوهایی دارید. سپس بر حسب خواسته‌ها و اهداف آینده خود به انتخاب معیارهای همسر ایده آل خود بپردازید.
البته باید توجه داشته باشید که ایده آل نگری محض و رویا پردازی در مورد انتخاب همسر، شما را از ازدواج موفق دور نگه می‌دارد؛ چرا که هیچ انسانی کامل نیست. باید به این نکته توجه کنید که شما برای طرف مقابل خود تا چه حد ایده آل هستید و چه ویژگی‌هایی دارید. هر ترازویی دو کفه دارد پس باید توازن بین کفه‌های ترازو را رعایت کنید.
10 مورد از معیار‌های اصلی انتخاب همسر
همان طور که پیش‌تر گفتیم هرکسی معیار‌های خاص خود را برای انتخاب همسر دارد، همسر مناسب برای هر کس معنی خاصی دارد. اما معیار‌های اولیه‌ای وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید و تا حدودی خوشبختی و موفقیت زندگی آینده خود را تضمین کنید. بعضی از این معیارهای اصلی و اولیه به شرح زیرند:
1- فاصله سنی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر
اختلاف سنی 3 تا 7 سال تفاوت نسبتاً مناسبی است، اگرچه این فاصله حکم محض نیست. اگر همه معیارهای دیگر مورد تأیید بود و تناسب داشت، هم سن بودن یا حتی یکی دوسال بزرگ‌تر بودن نمی‌تواند مشکل ایجاد کند. ولی در موارد همسن و بزرگتر بودن باید احتیاط بیشتری صورت گیرد. در کل سن ازدواج ملاکی برای تأیید دیگر ملاک های ازدواج قرار می‌گیرد.
2- وضعیت ظاهری از جمله ملاک های انتخاب همسر
در گام اول، دختر و پسر باید از نظر ظاهری هم دیگر را بپسندند. وضعیت چهره و ویژگی‌های ظاهری طرف مقابل باید مورد تدیید شما قرار گیرد. زیرا شما قرار است با همچین فردی برای مدت طولانی زندگی کنید و اگر ظاهر او مورد پسند شما نباشد در آینده به مشکل خواهید خورد.
3- اخلاق و رفتار از مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر
ویژگی‌های اخلاقی از مهم‌ترین معیارها برای انتخاب همسر مناسب است، چرا که ریشه بسیاری از اختلافات در ازدواج عدم تفاهم در خلق و خود زوجین می‌باشد. فرد مقابل شما باید دارای اخلاق نیکو و ویژگی‌هایی مانند صداقت (از مهم‌ترین معیارها)، لجباز نبودن، پرخاشگر نبودن، خوش رویی، وفاداری، ادب، سخاوت و ... باشد.
علاوه بر این رفتارهای همسر آینده اهمیت بسیار زیادی دارد و نوع روابط زوجین را شکل می‌دهد. قبل از ازدواج رفتارهای شخص مورد نظر را به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. برای مثال صداقت داشتن در رفتار و عمل موضوع مهمی است که باید به آن توجه داشته‌باشید. بسیاری از افراد به امید تغییر رفتار همسر بعد از ازدواج، از اشتباهات او چشم پوشی می‌کنند. به یاد داشته‌باشید که افراد به سختی تغییر می‌کنند و نباید به امید تغییر وارد زندگی مشترک شوید.
4- تناسب عقایدی
فردی که با او قصد ازدواج دارید، باید از لحاظ اعتقادی و مذهبی در تناسب باشید و یا بتوانید به عقاید یکدیگر احترام بگذارید. پذیرش عقاید فرد مقابل بسیار حائز اهمیت است تا بتوانید بدون مشکلی، استقلال خود را حفظ کنید.
5- تناسب فرهنگی و اجتماعی از معیارهای انتخاب همسر
توجه به جایگاه اجتماعی و فرهنگی طرف مقابل، یک ویژگی بسیار مهم برای داشتن یک ازدواج موفق است. تفاوت بیش از اندازه بین طبقات اجتماعی خانواده‌ها منجر به بروز مشکل زیادی می‌شود. از طرف دیگر فرهنگ به صورت تعیین بایدها و نبایدهایی در رفتار ما نقش بسیار زیادی دارد و تفاوت فرهنگی موجب بروز شکاف‌های عظیمی در رابطه دو فرد می‌شود.
6- تناسب تحصیلی از معیارهای انتخاب همسر
اگر چه تحصیلات و مدرک تحصیلی، تعیین کننده صرف شخصیت افراد نیست، ولی باید پذیرفت افراد تحصیل کرده از لحاظ تفکر و منش کمی متفاوت از سایرین هستند. تناسب تحصیلی می‌تواند تأثیر مهمی در زندگی مشترک بگذارد. بهترین حالت از دیدگاه روانشناسان، بالاتر بودن تحصیلات آقا از خانم و یا برابر بودن سطح تحصیلات است. توجه داشته‌باشید که تحصیلات در بسیاری موارد شغل افراد را تعیین می‌کند و در امر ازدواج توجه بر شغل همسر نیز یکی از مهم‌ترین ملاک های انتخاب همسر به حساب می‌آید.
7- تناسب اقتصادی از جمله ملاک های انتخاب همسر
پول و وضعیت مالی افراد در ازدواج بسیار مهم است و بسیاری از افراد در آرزوی ازدواج با پول دارترین افراد هستند. اما اختلاف زیاد در سطح اقتصادی می‌تواند بسیار مشکل آفرین باشد و حتی در نهایت منجر به ایجاد حس حقارت در فرد با وضعیت اقتصادی پایین‌تر شود. بهتر است شرایط اقتصادی هر دو طرف در حد نزدیک به هم باشد.
8- سلامت جسمانی از معیارهای مهم انتخاب همسر
گروهی از مشکلات جسمانی و بیماری‌ها بسیار ساده و پیش پا افتاده هستند. اما در مقابل بعضی از امراض و مشکلات بر زندگی تأثیر می‌گذارند. قبل از ازدواج باید از میزان سلامتی طرف مقابل خود اطمینان حاصل کنید. اگر او دارای مشکل جسمانی خاصی هست، در مورد آن بیماری و مشکلاتی که ایجاد می‌کنید، تحقیق کنید تا با آگاهی کامل دست به انتخاب بزنید.
9- اهمیت سلامت روانی در انتخاب همسر
بهداشت روانی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر است که با تحقیق از اطرافیان و مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج قابل شناسایی است. سلامت روان از جمله پارامترهایی است که شناسایی آن توسط خود شما بسیار دشوار خواهد بود. در این زمینه مطالعه مقاله بهداشت روانی در ازدواج اطلاعات و راهکارهای مفیدی را در اختیارتان قرار می‌دهد.
شاید با گذر زمان و بودن در موقعیت‌های مختلف به برخی از مشکلات روانی طرف مقابلتان پی ببرید. اما ممکن است تا رسیدن به چنین شناختی زمان طولانی سپری شده و یا حتی ازدواج کرده باشید. روانشناسان بالینی با دانشی خود به شما برای داشتن یک انتخاب درست کمک خواهند کرد. به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از تصمیم برای ازدواج و انتخاب همسر از جلسات مشاوره قبل از ازدواج بهره‌مند شوید.
10- مشابه بودن روحیات و خلقیات
افراد دارای خلق و خو و روحیات متفاوت‌اند. گروهی درون گرا و گروهی دیگر برون گرا هستند. بهتر است همسر آینده تان از نظر خلق و خو و روحیات مشابه شما باشد. برای این که متوجه شوید تا چه قدر روحیات شما با یکدیگر سازگاری دارد، پرسیدن علایق و سرگرمی‌ها و مشاهده ویژگی رفتاری برای ازدواج (مانند شوخ بودن و معاشرتی بودن) به شما برای انتخاب همسر کمک می‌کند. البته مراجعه به روانشناس و انجام تست‌های شخصیت نیز بسیار کمک کننده است.
انتخاب همسر در یک نگاه
معیار‌های اصلی ذکر شده، نکاتی برای راهنمایی و آگاهی شما هستند و گاهی در شرایط خاص می‌توان ازاین معیارها نیز چشم پوشی کرد. مسئله‌ای که مهم است انتخاب آگاهانه و عقلانی شما و به دور از احساس است، با این معیارها افراد نامناسب برای ازدواج را بهتر خواهید شناخت. امروزه ازدواج‌ها از حالت سنتی به شکل مدرن سوق پیدا کرده است. برای کسب اطلاع بیشتر در مورد افراد نامناسب برای ازدواج کلیک کنید.
عشق و علاقه پیش از ازدواج برای جوانان بیشتر از پیش اهمیت یافته است. اما زمانی که انتخاب شما تنها بر اساس احساسات و تنها بر اساس عشق در یک نگاه باشد، در طولانی مدت متوجه می‌شوید ازدواج تان آن طور که انتظارش را داشتید مناسب نبوده است. آشنایی و دوستی‌های قبل از ازدواج به شناخت طرفین از یکدیگر کمک می‌کند. اما موانعی مثل نرسیدن به بلوغ عاطفی، عدم خودشناسی، عدم آگاهی از خواسته‌ها و نیازهای خود باعث می‌شود افراد حتی در صورت داشتن صداقت به شناخت درستی نرسند. اما روانشناسان با پرداختن به جزئی‌ترین ابعاد شخصیتی به شما برای انتخاب همسر مناسبتان کمک می‌کنند.
نکات مهم درمورد معیارهای انتخاب همسر و ازدواج
توجه کنید که انتخاب همسر باید با دقت و بدون عجله صورت بگیرد. بسیاری از افراد به خاطر ترس از تنها ماندن و یا فرار از محیط خانواده عجولانه تصمیم به ازدواج می‌گیرند و بدون شناخت کافی وارد زندگی مشترک با فردی می‌شوند که هیچ تفاهمی با او ندارند. نکته‌ی دیگری که لازم است به آن توجه کنید، سنجش افراد بر اساس پیش بینی رفتارهای آینده آن‌ها است؛ همسری که برای خود انتخاب می‌کنید بعدها پدر و یا مادر فرزند شما می‌شود. بنابراین ویژگی‌های شخصیتی فرد مورد نظر خود را برای والد خوب بودن در نظر بگیرید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/259284/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش قیمت خودرو سراب بود/ وزارت صمت و خودروسازها برای گران کردن توافق کردند؛شورای رقابت را سر کار گذاشتند

نتایج نوبت‌بندی خودروهای فرسوده مشخص شد

سرکیسه کردن مردم با نحوه عرضه خودرو/ وزارت صمت به مدیر فروش شرکت‌های خودروساز تبدیل شده است

معجون قیمت‌گذاری دستوری در خودرو

بازندگان بازار‌خودرو

حقوق ورودی خودروهای سواری اعلام شد

ایران خودرو،سایپا و پارس خودرو؛ فقط یک قدم تا ورشکستگی کامل

اخطار شورای رقابت به خودروسازان برای تغییر قیمت‌ها

احیای پروژه احمدی‌نژاد در ونزوئلا؛ ازسرگیری تولید خودرو توسط دولت رئیسی!

کلاف سردرگم صنعت خودرو

ابطال ممنوعیت واردات خودرو بالای 40 هزار دلار

کیفیت؛ حلقه گمشده صنعت خودروسازی کشور

شورای رقابت، نسخه اقتصاد اسلامی برای صنعت خودرو پیچیده است؟

خرداد تمام شد و خبری از تحویل خودروهای وارداتی نشد/ وزارت صمت نمی‌خواهد پاسخگو باشد؟

قیمت شیشه خودرو هم میلیونی شد

دومینوی رانت خودروهای ممنوعه؟

ایران‌خودرو چگونه مجبور شد پول مشتریان را پس دهد؟

ضرر خودروسازان، نارضایتی خریداران

وزیر صنعت: در حوزه خودرو، مردم از شرایط موجود ناراضی هستند

زیر پوست وارادات خودروی کارکرده با ارز خودتون!

شرایط جدید گمرک برای ورود موقت خودروی سواری به کشور/ تصویب آیین‌نامه واردات کامیون کارکرده

معاوضه نیسان آبی با گوشت قرمز در آفریقا!

بازگشایی سامانه یکپارچه خودرو برای 3 درصد از باقی ماندگان مرحله دوم در شهریور ماه

ضوابط خرید خودرو توسط دستگاه های اجرایی اصلاح شد/ ممنوعیت خرید هرگونه خودرو سواری خارجی توسط ادارات

شرایط جدید واردات خودرو اعلام شد

هفت مهمان خارجی بازار خودرو

شورای رقابت علیرغم دستور رئیسی از مصوبه خود عقب‌نشینی نکرد

چه کسی مسئول قانونی قیمت گذاری خودرو است‌؟/ با تکیه بر آرزوها، نمی‌توان کشور را سر و سامان داد

نمایش مسخره ای به نام واردات خودرو؛ وعده 200 هزار خودرو به مردم ایران دادند و تنها 280 دستگاه وارد کردند!

«نه» شورای رقابت به فرمان رئیسی

ماجرای استعفای اعضای شورای رقابت بعد از دستور رئیسی چیست؟

صنعت خودرو در چنگ دولت

شورای رقابت به جای حمایت از منافع مردم،‌ از گران‌فروشی مونتاژکاران دفاع کرد

توپ واردات خودروهای کارکرده در زمین دولت

رئیس سازمان استاندارد: محموله خودروهای وارداتی را متوقف نکرده‌ایم

خبر مهم برای متقاضیان جایگزینی خودروهای فرسوده

وقتی 207 ثبت نام می‌کنی، اما 206 تحویل می‌گیری!

آغاز طرح فروش فوری تارا اتوماتیک ویژه سامانه یکپارچه ازسوی ایران خودرو (+جدول فروش)

قیمت جدید لاستیک دولتی اعلام شد

ترخیص اولین نمونه های خودروی وارداتی غیر چینی از گمرک (+عکس و مشخصات خودرو)

فعال بازار خودرو: با استانداردهای ما پورشه، بنز و ب‌ام‌و هم رد می‌شوند!

«خودی»ها پشت فرمان واردات؟

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران: تا این لحظه هیچ آیین‌نامه‌ای درمورد واردات خودرو از سوی دولت ارائه نشده است

واردات خودرو پشت‌ چراغ‌قرمز ارز

مجوز «واردات خودرو توسط جانبازان» با تعرفه صفر ابلاغ شد

زمان اجرای مصوبات شورای رقابت درباره قیمت خودروها اعلام شد

تصویب آئین‌نامه واردات خودروهای کارکرده در وزارت صمت

گرانی خودرو در راه است

ورود 20 هزار خودروی وارداتی به گمرک

تولید خودروهای برقی بدون دنده امکان‌پذیر است؟/ شوی تبلیغاتی در حیاط دولت