آریا بانو

آخرين مطالب

نرخ دلار تا پایان امسال چقدر بالا می‌رود؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

آریا بانو-ایرنا- بازار ارز چندی پیش تلاطم‌هایی را تجربه کرد که باعث شد برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر احتمال جهش دوباره قیمت‌ها مطرح شود، اما یک کارشناس بازار ارز معتقد است: تا پایان امسال، ثبات بازار ارز حفظ شده و به جز نوسان‌های کوتاه مدت و محدود، شاهد تلاطم و جهش قیمت دلار نخواهیم بود.

تلاطم بازار ارز پس از سهمیه‌بندی بنزین که منجر به جهش قیمت‌ها در بازار ارز شد، این نگرانی را ایجاد کرده که شاید ثبات بازار ارز پایدار نبوده و احتمال دارد که دوباره قیمت‌ها بالا برود. در این میان شهادت سردار قاسم سلیمانی توسط آمریکایی‌ها و پیامدهای پس از آن، به این نگرانی ها افزوده است.

 بر این اساس، برخی احتمال رها شدن دوباره فنر قیمت ارز و ثبت رکوردهای جدید قیمتی برای دلار را مطرح می‌کنند که دلالان بازار ارز به این گمانه‌زنی‌های بدبینانه دامن می‌زنند.

در موج جدید افزایش قیمت ارز که پس از سهمیه بنزین در 24 آبان ماه آغاز شد، قیمت دلار از حدود 11 هزار و 200 تومان تا مرز 14 هزار تومان نیز بالا رفت که البته به سرعت مهار شده و تا رقم 12 هزار و 950 تومان کاهش یافت.

«میثم رادپور» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار ارز و نوسان‌های هفته‌های اخیر، اظهار داشت: در افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته عوامل مختلفی نقش داشتند که از جمله آنها می‌توان به شکل‌گیری اعتراضات در برخی شهرها پس از سهمیه بندی بنزین اشاره کرد.

وی ادامه داد: عامل دیگر نزدیک شدن به روزهای پایانی سال 2019 و لزوم تسویه ارزی شرکت‌ها بود، زیرا طرف‌های خارجی شرکت‌های ایرانی از آنها می خواستند که حساب های خود را سریعتر تا پایان سال میلادی تسویه کنند.

این کارشناس بازار ارز اضافه کرد: اما باید توجه داشت که تاثیر همه این عوامل، موقتی و زودگذر است و نمی‌تواند برای طولانی مدت ماندگار باشد.

رادپور با بیان اینکه تنها عوامل بنیادی (فاندامنتال) می‌توانند تاثیر اساسی و پایدار در رشد نرخ ارز داشته باشند، ادامه داد: بررسی‌ها نشان نمی‌دهد که در هفته‌های گذشته هیچ عامل بنیادی که باعث رشد قیمت‌ها شده باشد، رخ نداده است.

وی یادآور شد: تاثیر عوامل بنیادی در رشد نرخ ارز، پایدارتر اما طولانی مدت‌تر است؛ به عنوان مثال، نقدینگی و رشد تورم جزو عوامل بنیادی به شمار می‌روند که نرخ ارز را بالا می‌برند، اما تاثیر آنها به سرعت، ظاهر نمی‌شود.

رادپور با اشاره به سرکوب قیمت ارز توسط دولت‌ها گفت: نظام ارزی کشور ما نظام «تثبیت- جهش» است، یعنی برای مدتی طولانی قیمت‌ها توسط دولت سرکوب شده و ثابت نگاه داشته شده، اما به یکباره، دچار جهش شدید می‌شود.

چرا نرخ ارز فعلا بالا نمی‌رود؟

این کارشناس بازار ارز گفت: جهش دوباره نرخ ارز، نیاز به گذشت زمان دارد، بنابراین نمی‌توان انتظار رشد قیمت آن را در شرایط کنونی داشت.

وی یادآور شد: نرخ ارز از اواخر سال 96 شروع به رشد کرد که از آن موقع تاکنون حدود 225 درصد بالا رفته، اما حجم نقدینگی کشور حدود 35 درصد رشد کرده و به حدود 2100 هزار میلیارد تومان رسیده و درآمد ارزی ما نیز حدود 40 درصد کاهش یافته است.

رادپور اضافه کرد: نگاهی به بازارهای کالایی و خدماتی نیز نشان می‌دهد که قیمت کالا و خدمات نیز متناسب با رشد قیمت دلار، افزایش زیادی یافته است.

این کارشناس بازار ارز اظهار داشت: رشد دلار (225 درصد) در یک سال و نیم گذشته خیلی بیشتر از میزان رشد نقدینگی (35 درصد) بوده به همین دلیل، شرایط برای جهش دوباره بهای دلار فراهم نیست.

وی گفت: البته دوره کنونی ررشد قیمت ارز در مقایسه با دوره‌های گذشته، تفاوت‌هایی دارد که از جمله آنها می‌توان به تحریم ها و کاهش درآمدهای ارزی و نفتی کشور اشاره کرد.

رادپور افزود: بر این اساس، در گذشته یک فاصله چهار تا پنج ساله برای جهش های نرخ ارز را در نظر می‌گرفتند اما این بار، فاصله جهش ارزی بعدی، کمتر خواهد شد.

وی با اشاره به اختصاص ارز 4200 تومانی گفت: تخصیص این ارز، باعث گسترش رانت و تخلیه شدید ذخایر ارزی کشور می‌شود.

چشم انداز بازار ارز تا پایان امسال

این کارشناس بازار ارز درباره چشم انداز بازار ارز تا پایان امسال، گفت: تا پایان امسال، ثبات بازار ارز حفظ خواهد شد و به جز نوسان‌های کوتاه مدت و محدود، شاهد تلاطم‌ها و جهش قیمت‌ها نخواهیم بود.

رادپور ادامه داد: شاید در اواخر سال 99 و 1400 رشد قیمت ارز رخ دهد که البته وقوع آن به شرایط اقتصادی و وضعیت درآمدهای ارزی بستگی خواهد داشت.

موانع پیش روی کاهش قیمت ارز

این کارشناس بازار ارز درباره احتمال کاهش قیمت ارز و عقب نشینی قیمت به سوی کانال 10 یا 11 هزار تومانی نیز گفت: موانع زیادی برای کاهش قیمت ارز وجود دارد و وقوع آن به معنای کاهش قیمت کالا و خدمات نخواهد بود.

وی اضافه کرد: اکنون کالاها و خدمات، خود را بر اساس ارز 12 هزار تومانی تطبیق داده‌اند و به آن چسبندگی پیدا کرده‌اند، بنابر این کاهش قیمت ارز باعث افت قیمت کالاها نمی‌شود.

رادپور ادامه داد: افت زیاد قیمت دلار، تنها باعث افزایش جذابیت واردات خواهد شد، زیرا کالاهای داخلی در مقابل کاهش قیمت‌ها مقاومت می کنند، بنابراین تمایل به واردات کالا با نرخ ارز ارزانتر افزایش می‌یابد.

وی گفت: همچنین کاهش قیمت ارز باعث افزایش روند خروج سرمایه از کشور می‌شود که آن نیز مشکل ساز خواهد شد.


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/250025/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آبشاری زیبا در جنوب ایسلند

داستانک/ نوبتی نشی

با دیدن این ویدئو آدرنالین خون شما بالا میرود!

حکمت/ چگونه شبیه پیامبر (ص) شویم؟

چگونگی دعا کردن نسبت به درخواست روزی حلالِ طیّب

ایتالیا نزدیک تر از چابهار!؟

لحظاتی جالب از زاویه دید یک گربه

مادران برای فرزندان این ذکر ویژه رو بگن!

آبشار «نگین» در مسجد سلیمان

عملیات نجات دو بچه شیر کوهی از مخزن آب

بزهای کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی

صحبت کردن یک محیط‌بان با خرس قهوه‌ای با لهجه مازنی

نظر جالب یک بلاگر کویتی درباره ایران که همه را متعجب کرد!

علت خمیر شدن پنکیک و بهترین راه حلش

ادویه‌ای که کباب تابه‌ای مرغ رو خوشمزه‌تر میکنه

طرز پخت کشک بادمجان رژیمی خوشمزه

خورش مرغ و شوید را بپز تا هوش از سرت بپره!

سورپرایز ظهر جمعه خانواده با این خورش بی‌نظیر

با سیب زمینی و پیاز همچین غذایی را درست کنید!

طرز تهیه پیتزای تنوری

دیزاین متفاوت و شیک سالاد

برای عصرانه روز جمعه کیک لیمویی حسابی میچسبه

طرز تهیه کباب انگشتی همراه با یک سس گوجه خوشمزه

بایدها و نبایدهای حجامت برای بانوان

تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری

چه عواملی باعث بیرون زدگی دیسک کمر می شود؟

علائم کم خونی را بشناسید

تنگی کانال نخاعی درمان قطعی دارد؟

درمان یبوست با طب سنتی

وقتی پشه مالاریا شما را نیش می‌زند چه اتفاقی می‌افتد؟

سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

شناسایی 3 نوع سرطان با یک قطره خون

اشتباهات رایج هنگام درد و دل با همسر

باکلاس‌ها با هر لباس چه گردنبندی میندازن؟

ماجرای عجیب گم شدن یک حلقه ازدواج

روغن این ویتامین برای پوست معجزه می‌کند

9 روش موثر برای از بین بردن بوی عرق در تابستان

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

این رنگ هارو باهم بپوش

نکات مهم برای خرید لوازم آرایشی

تاریخ‌سازی دختر دوومیدانی‌کار ایران با کسب طلای جوانان قهرمانی آسیا

یک کاردستی جالب و آموزنده برای بچه ها

آموزش برقراری ارتباط اجتماعی به کودکان

رابطه تلویزیون و فرزندانتان را کنترل کنید!

به کودکان کمک کنید با هم بازی کنند

"بچگی" را از کودکانتان دریغ نکنید !

به بچه ها باج ندهید !

مهمانان همیشگی خانه‌ی ما

وقتی کودک بزرگتر از سنش رفتار می کند، یعنی باهوش تر است؟

این جملات را به کودکتان نگویید!