آریا بانو

آخرين مطالب

11 درصد عروس‌ها بزرگتر از دامادها اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - آمارهای سازمان ثبت احوال نشان می‌دهد که در 11 درصد ازدواج‌های ثبت شده سن زنان بیشتر از مردان بوده است.

بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال در فاصله سال‌های 92 تا 97 میانگین سن طلاق در کشور برای زنان و مردان به طور متوسط 2.1 سال افزایش یافته که در این میان استان کهگیلویه و بویراحمد با افزایش 3.1 سال در میانگین سن طلاق برای زنان و مردان، بیشترین میانگین سن طلاق را داشته است. همچنین در استان خراسان شمالی میانگین سن طلاق برای زنان با 1.5 سال افزایش از 28.2 در سال 92 به 29.8 سال برای سال 97 رسیده است.
میانگین سن طلاق برای مردان نیز در استان سیستان و بلوچستان با 1.6 سال افزایش از 31.8 در سال 92 به 33.5 در سال 97 رسیده است و این استان کمترین تغییر را در میانگین سن طلاق برای مردان طی این سال‌ها داشته است.
میانگین سن در زمان ازدواج برای زنان 1.4 سال و برای مردان 1.7 سال افزایش یافته است. به عبارت دیگر، طی این 6 سال زنان به طور متوسط 1.4 سال دیرتر و مردان 1.7 سال دیرتر ازدواج کرده‌اند.
فاصله میانگین سن در اولین ازدواج با میانگین سن در زمان طلاق نزدیک به میانگین طول مدت ازدواج در زمان طلاق در کشور 9 سال است و تلاش برای تسهیل‌گری با هدف کاهش سن در اولین ازدواج بر سن طلاق نیز مؤثر بوده و شانس همسران برای ازدواج مجدد پس از طلاق را افزایش خواهد داد.
هرم سنی افراد در زمان ازدواج و طلاق
در سال 97، 32.8 درصد زنان و 3.6 درصد مردانی که ازدواج می‌کردند، سن کمتر از 20 سال داشتند. 90.4 درصد زنان بین 15 تا 40 سالگی و 89.1 درصد مردان نیز بین 20 تا 40 سالگی ازدواج کرده‌اند. همچنین 81.3 درصد زنان و 70.2 درصد مردانی که طلاق می‌گیرند در سن کمتر از 40 سال قرار دارند. 9.4 درصد زنانی که طلاق گرفته‌اند و تنها 0.5 درصد از مردان با این تجربه کمتر از 20 سال داشته‌اند.
توزیع سنی همسران در زمان ازدواج و طلاق
در 12 درصد از ازدواج‌های ثبت شده در سال 97، مرد و زن هم سن بودند و در 11 درصد زن بزرگ‌تر از مرد بوده است. همچنین سهم مردان سالمند 60 ساله و بیشتر از ازدواج‌های به ثبت رسیده در سال 97، 1.8 درصد معادل 9789 ازدواج بوده است که این سهم برای زنان سالمند همین گروه سنی 0.24 معادل 1308 مورد ازدواج ثبت شده است. از سوی دیگر، در 1222 مورد ازدواج‌ها، مرد و زن هر دو سالمند 60 ساله و بیشتر بوده‌اند.
در 11 درصد طلاق‌های ضبط شده در سال 97، مرد و زن هم سن بودند و در 11 درصد موارد نیز زن بزرگ‌تر از مرد بوده است. از سوی دیگر، در سال 97، 1941 طلاق برای زنان بیش از 60 سال ثبت شده که این رقم برای مردان 6293 مورد بوده است یعنی 3.6 درصد از کل طلاق‌های رخ داده. از سوی دیگر، در یک درصد از طلاق‌های ثبت شده، 1691 مورد طلاق (مرد و زن هر دو سالمند) بالای 60 سال بوده‌اند.
بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال در سال گذشته، تعداد 206 زن 13 ساله و کمتر و 5 مورد مرد کمتر از 15 سال طلاق را تجربه کرده‌اند.
تفاوت در زمان سکونت و ثبت در زمان ازدواج و طلاق
آمارهای سازمان ثبت احوال نشان می‌دهند که در سال 97 ،4.6 درصد ازدواج‌ها و چهار و نیم درصد طلاق‌های ثبت شده در کشور مربوط به رویدادهایی بوده است که فقط محل سکونت مرد با محل ثبت ازدواج و طلاق یکسان است این سهم برای زنانی که ازدواج خود را در محل سکونتشان کرده‌اند و برق و 8.9 درصد است رقم مشابه برای ثبت طلاق زنان 9.8 درصد است در 86.5 درصد ازدواج‌ها و 85.7 درصد از طلاق‌های ثبت شده در سال گذشته محل سکونت مرد و زن هر دو با محل ثبت ازدواج و طلاق یکی بوده است.
کمینه سهم یکسانی محل سکونت همسران و محل ثبت طلاق مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد و 63 درصد از طلاق‌های ثبتی استان و رقم مشابه برای ازدواج‌هایی که محل سکونت همسران وبا محل ثبت یکی بوده مربوط به استان البرز با 66 درصد از کل رویدادهای ازدواج ثبت شده در استان است.
در سال گذشته 13.5 درصد از ازدواج‌های ثبت شده در کل کشور در محل سکونت زن و مرد به ثبت نرسیده و این سهم برای طلاق‌های ثبتی نیز رقمی برابر با 14.3 درصد کل طلاق‌های ثبت شده است.
از سوی دیگر، استان‌های البرز، قم، گیلان و مرکزی، کمترین سهم یک ثانیه محل ثبت ازدواج و محل سکونت را داشتند که در مجموع 2694 مرد ساکن در استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان ، تهران ، قزوین، گیلان، مازندران و همدان و 1533 زن ساکن در استان‌های تهران و قزوین برای ثبت ازدواج به البرز رفته‌اند. همچنین همزمان برای ثبت ازدواج 4169 مرد از استان البرز خارج شده و به استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، تهران، اصفهان، خراسان رضوی ، زنجان، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مازندران، مرکزی و همدان رفته‌اند.
تعداد 2152 زن ساکن البرز برای ثبت ازدواج از محل سکونتشان خارج شده و به استان‌های تهران، قزوین، گیلان، مازندران و همدان رفته‌اند. در مجموع 760 مرد ساکن استان‌های اصفهان، البرز، تهران و مرکزی به استان قم وارد شده و 305 زن ساکن این استان‌ها به جز البرز، برای ثبت ازدواج به قم وارد شده‌اند. همچنین 533 مرد نیز برای ثبت ازدواج از قم خارج شده و به استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، خراسان رضوی و مرکزی رفته‌اند. تعداد 212 زن ساکن قم نیز برای ثبت ازدواج به استان‌های تهران و مرکزی رفته‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/247216/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند

روان‌پریش‌ کیست؟!

اهداف‌تان را با این افراد در میان نگذارید

اضطراب اولین و مهم ترین نشانه بروز آلزایمر

دوزبانه بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

استرس، زودتر از آنچه فکر کنید پیرتان میکند!

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟

سرد بودن بینی نشانه استرس است

چگونه شغلی متناسب با شخصیت خود پیدا کنیم؟

چگونه با ترس‌هایمان مبارزه کنیم؟

سه راهکار برای آن‌که بفهمیم طرف مقابل دروغ می‌گوید

افراد الهام بخشی که باعث می‌شوند تسلیم نشوید

با این روش های استثنایی حافظه خود را تقویت کنید

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟