خورش خلال کرمانشاهی برای دورهمی یلدا
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - خراسان / چی لازم دارم:
گوشت قرمز – 300گرم
300 گرم خلال بادام
پیاز - یک عدد
رب گوجه فرنگی – 2 قاشق غذاخوری
گلاب – 5 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده – یک دوم پیمانه
چوب دارچین – 2 عدد
نمک و زردچوبه – به میزان لازم
لیمو عمانی – 2 عدد
چطور بپزم:
پیاز را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید . وقتی پیاز نرم و طلایی شد گوشت ها را که به قطعات ریز خرد کرده اید به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را بیفزایید . شش پیمانه آب جوش به غذا اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا با حرارت ملایم بپزد. خلال بادام ها را بشویید و حدود یک ساعت در آب گرم خیس کنید تا نرم شود و سپس از آب بیرون بیاورید و درون زعفران دم کرده خیس کنید تا رنگ بگیرد. وقتی آب خورش کم شد، خلال بادام، زرشک، زعفران،چوب دارچین، گلاب، لیمو عمانی ونمک را با هم اضافه کنید . باید به اندازه یک بند انگشت روی خورش آب باشد. در این مرحله حدود 30 دقیقه خورش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا جا بیفتد.بعد از پایان پخت چوب دارچین را خارج کنید و نمک غذا را بچشید .این غذا را همراه برنج و سبزی خوردن میل کنید.
خواص بادام
بادام سرشار از فیبر است و مثل دیگر غذاهای دارای فیبر میتواند از یبوست جلوگیری کند. البته لازم است بعد از مصرف بادام، آب بنوشید تا روند جذب با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد. نیاز نیست که روزانه مقدار زیادی بادام بخورید، خوردن چهار یا پنج عدد کافی است تا هضم بهتری داشته باشید و حرکات روده منظم شود. مانند دیگر فیبرها، بادام هم موارد منع مصرف دارد. بادام دارای اگزالات است.
اگزالات اضافی سبب ایجاد کریستال میشود و میتواند مشکلات مختلفی در بدن به وجود آورد. بهعنوان مثال، بیمارهای کلیوی یا افراد با مشکلات کیسه صفرا که این افراد نباید بادام مصرف کنند.
نویسنده : سید جواد غفوریان |سرآشپز بین المللی
-
دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۹:۵۶
-
۳۴ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/239143/