آریا بانو

آخرين مطالب

آیا خوشبختی و شادکامی زنان بعد از مادر شدن بیشتر می‌شود؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مادرشو/ آیا خوشبختی و شادکامی زنان بعد از مادر شدن بیشتر می‌شود؟ اگر شما یک مادر هستید، این سؤال را از خودتان بپرسید. معمولاً وقتی این سؤال را از کسانی که چند سال از تولد فرزندشان می‌گذرد می‌پرسیم پاسخ مثبتی دریافت می‌کنیم. بیشتر مادران جواب می‌دهند که فرزندشان شادی زندگی آنهاست و وقت‌هایی که چند روز از او دور هستند دلتنگ و بی‌قرار می‌شوند. اما اگر از نزدیک به ساعت‌ها و روزهای یک مادر به‌خصوص یک تازه‌مادر نگاه کنیم، چه می‌بینیم؟ پذیرش این تغییر بزرگ و این مسئولیت مهم مخصوصاً در سه سال اول زندگی نوزاد خیلی هم آسان نیست.
همه سختی‌های روزهای اول مادر شدن را می دانیم؛ بی‌خوابی و به هم خوردن نظم خواب، گریه‌های گاه و بی‌گاه نوزاد که ما دلیلش را نمی‌دانیم، فشار کارهای خانه، دلتنگی برای کار یا گردش بیرون منزل و... همسرمان دارد در محل کارش ترفیع می‌گیرد و هر روز از آدم‌ها و موقعیت‌های جدید کاری صحبت می‌کند و وقتی از او می‌خواهید این بار او بچه را حمام کند می‌گوید: «ببخشید عزیزم. من خیلی سرم شلوغه، این روزا واقعاً خسته‌ام. خودت که همه‌ش خونه‌ای دیگه. کاری نداری. لطفاً خودت ببرش.» اما آیا شما این روزها واقعاً کاری ندارید؟ وقت‌های بیکاری و شیر دادن به نوزاد گوشی موبایل را برمی‌داریم و توی تلگرام عکس‌های کوهنوردی خواهرمان را که تازه ازدواج کرده می‌بینیم و اولین استوری اینستاگرام، جلسهٔ دفاع پایان‌نامهٔ دوست نزدیکمان است. در عکس‌ها و نوشته‌ها غرق شده‌ایم که صدای گریهٔ نوزاد دوباره بلند می‌شود.
با وجود همهٔ این حرف‌ها چرا آدم‌ها تجربهٔ مادر شدن را شیرین و حتی بهترین اتفاق عمرشان می‌دانند؟ اولیل دلیل توجه انتخابی ما به خاطرات مثبت با فرزندمان است. همهٔ ما مادرها بی‌اندازه فرزندمان را دوست داریم. مسئولیت مراقبت از کودکمان وظیفهٔ حساس، مهم و ارزشمندی است که به زندگی ما معنا می‌دهد و ظرفیت‌هایی را در قلبمان باز می‌کند که هیچ‌گاه از وجودشان آگاه نبوده‌ایم. نیاز نوزاد به توجه و مراقبت مادر به ما قدرت می‌دهد و ما را در سخت‌ترین شرایط پیش می‌برد. لحظه‌های سخت مادرانگی ما شاید عکس‌های اینستاگرامی رنگی‌رنگی و جذابی نباشند، اما ثانیه به ثانیه پر از حمایت و عشق‌اند و همین محبت و معنا و مسئولیت، اجزای جداناشدنی و همیشه همراهِ مفهوم خوشبختی هستند.
پس برای اینکه مادر شادی باشید اول از همه باید مطمئن باشید مادری یا کاری که شما می‌کنید مهم و بسیار ارزشمند است. قدم بعدی این است که تلاش کنید همین لحظه‌ها و روزها را هم لذت‌بخش‌تر بکنید و بیشتر خوش بگذرانید. برای این کار می‌توانید:
بخوابید: برای کسانی که کمبود خواب دارند شانس یک ساعت خواب راحت بر احساس خوشحالی و رضایت آنها تأثیر زیادی دارد. شب‌هایی که نوزادتان خوب نمی‌خوابد از همسرتان بخواهید که بیداری برای خواباندن نوزاد را با شما شریک شود. همین‌طور می‌توانید یکی دو ساعت از روز از فرد قابل اعتمادی بخواهید تا مراقب نوزاد باشد و شما به ساکت‌ترین جای خانه بروید و استراحت کنید. یکی از دوستان من می‌گفت که یک هفته بعد از تولد نوزاد از همسرش خواسته تا صبح مراقب بچه باشد و با یک پتو و بالش به داخل کمد دیواری بزرگ خانه رفته و شیرین‌ترین خواب عمرش را کرده بود!
خوش بگذرانید: بسته به موقعیت و شرایط از یک تا چند ساعت در هفته را به فعالیتی اختصاص دهید که دوستش دارید. این فعالیت می‌تواند بستن در اتاق و تماشای سریال مورد علاقه‌تان یا رفتن به رستوران با رفقای صمیمی باشد. گاهی می‌توانید فعالیت‌های لذت‌بخشی را هم دست و پا کنید که نیاز به دور ماندن از نوزاد ندارد؛ مثل کلاس‌های یوگا یا پیلاتس مادر و کودک. این فعالیت‌های خارج از منزل معمولاً تأثیر خوبی بر روحیهٔ شما دارد، اما توصیهٔ من به شما این است که در صورت امکان ساعاتی را هم برای بدون خانواده لذت بردن در نظر بگیرید.
با همسرتان وقت بگذرانید: اگر تا اینجای کار را با صبوری تحمل کرده باشید، حالا صدای خیلی‌ها بلند می‌شود که: «ما وقت نداریم سرمان را شانه بزنیم. حالا باید به فکر همسرمان هم باشیم؟» باور کنید این کار وقت زیادی نمی‌خواهد. فقط به اندازهٔ یک ربع بعد از خوابیدن بچه با هم چای بنوشید و با دو تکه شیرینی (چون شمایید شیرینی رژیمی!) کیف کنید. وقتی همسرتان از محل کارش صحبت می‌کند به جای اینکه فقط شنونده باشید، از او سؤال‌های بیشتری بپرسید و مشتاقانه واکنش نشان بدهید تا بتواند با شما بیشتر حرف بزند.
از شادی‌های این روزها با دیگران صحبت کنید: چند دقیقه در روز به موقعیت خودتان از بالا نگاه کنید. به رشد کودکتان و به دنیای عجیب او فکر کنید. این پروژهٔ بزرگ این روزهای شماست و هر روز و هر سال نتیجه‌هایی شیرین و شگفت‌انگیز به همراه خواهد داشت. از لحظه‌های کوچک و بزرگ خوشحالی‌تان عکس بگیرید و در مورد آن توی صفحهٔ شخصی‌تان چیزی بنویسید. گاهی حتی نوشتن یادداشت در یک دفترچه برای فرزندتان می‌تواند حس خوشایندی در شما و البته فرزندتان وقتی بزرگ‌تر شد ایجاد کند. این روزها با همهٔ شادی‌ها و سختی‌هایش خواه ناخواه خواهند گذشت، زودتر از چیزی که فکرش را بکنید، پس لحظه لحظه زندگی کنید و سعی کنید از این تجربهٔ جدید لذت ببرید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/238585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟

آیا کودک شما لجباز است؟

با این بازی ها کمرویی کودکان را درمان کنید!