آریا بانو

آخرين مطالب

علائم و اقدامات اولیه در مقابل تشنج کودکان اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - هنر زندگی/ تشنج کودکان یکی از مشکلاتی است که والدین را به شدت نگران و آشفته می کند. گرچه بروز این مشکل دربزرگسالی بیشتر درنتیجه بیماری صرع اتفاق می‌افتد اما در کودکی معمولا پس از تجربه تب شدید رخ می دهد. بیش از هرچیز در مورد تشنج در دوران کودکی، والدین باید اقدامات لازم را درمورد آن بدانند تا با دستپاچگی واکنش‌های اشتباهی انجام ندهند. اگر شما نیز درباره تشنج کودک خود نگرانی‌هایی دارید، در ادامه این مطلب نکات بیشتری در این زمینه ارائه خواهد شد که می تواند برای شما سودمند باشد.
هنگام تشنج در مغز کودک چه روی می دهد؟
مغز ما از میلیون‌ها سلول عصبی تشکیل شده است. این سلول های عصبی که نورون نام دارند از طریق جریان الکتریکی با سایر نورون ها ارتباط برقرار می کنند و در واقع پیام‌هایی را منتقل می‌کنند. تشنج زمانی اتفاق می افتد که تعداد بسیار زیادی از این نورون ها به طور هم زمان پیام‌های الکتریکی بسیار زیادی را به سایر مناطق می فرستند. این امواج الکتریکی شدید و غیرعادی کل مغز فرد را درگیر خود می کند که نتیجه آن روی دادن تشنج است. تشنج معمولا با علائمی نظیر اسپاسم یا گرفتگی عضلانی، از دست دادن هوشیاری، از دست دادن کنترل ادرار و رفتارهای غیرعادی همراه است.
تشخیص تشنج در کودکان
تشنج معمولا آن قدر سریع اتفاق می افتد که ممکن است تا شما فرزندتان را به دکتر برسانید تشنج او فروکش کرده باشد. اولین اقدامی که پزشک باید انجام دهد کشف علت رخ دادن تشنج است. در واقع تنها بیماری صرع نیست که منجر به تشنج می شود بلکه تشنج می تواند نتیجه شرایط خاصی نظیر افت قند یا فشار خون، تب بالا و وجود تغییراتی در ریتم قلبی باشد. حتی در بزرگسالی برخی افراد در شرایط استرس شدید نیز دچار تشنج می شوند.
توصیفات وشرحی که شما از تشنج کودک خود به پزشک می دهید در تشخیص درست او بسیار موثر است. شما برای اینکه توضیحات درستی به پزشک ارائه دهید ممکن است به کمک سایر اعضای خانواده نیاز داشته باشید چرا که هنگام رخ دادن این اتفاق، معمولا والدین به دلیل نگرانی و دستپاچگی نمی توانند مشاهدات دقیقی از کودک خود داشته باشند.
خواهر و برادرهای کودک مبتلا به تشنج، حتی خواهر و برادرهای خیلی کوچک گاهی اوقات می‌توانند توضیحات بسیار مفیدی ارائه دهند. تشخیص درست علت مشکل منجر به این می شود که با درمان آن علت، تشنج نیز درمان شود.
اقدامات لازم هنگام تشنج کودکان
اولین مسئله‌ای که بسیار اهمیت دارد این است که شما آرامش خودتان را حفظ کنید تا اقدام نسنجیده انجام ندهید. کاری که هنگام رخ دادن تشنج لازم است انجام دهید این است که کودک خود را به پهلو بخوابانید. این کار کمک می کند تا ترشحات دهان و محتویات معده او هنگام استفراغ وارد ریه نشود. نیازی نیست که تلاش کنید دهان کودک را هنگام قفل شدن از هم باز کنید فقط مراقب باشید زبان کودک لای دندان های او گیر نکند.
همچنین هنگامی که تشنج اتفاق می افتد شما با اقداماتی نظیر گرفتن دست و پای فرزندتان نمی‌توانید جلوی لرزش او را بگیرید، پس برای متوقف کردن تشنج از اقدام‌های این چنینی پرهیز کنید.
شما باید در اسرع وقت تلاش کنید تا کودک را به یک مرکز درمانی مناسب برسانید تا اقدامات لازم نظیر گرفتن نوار مغزی از کودک برای تشخیص تشنج و علت آن انجام شود. همچنین تشنج می تواند عوارض ثانویه ای برای بیمار ایجاد کند که آن ها نیز نیازمند دریافت درمان تخصصی است. این علائم ثانویه مواردی نظیر اسهال، عفونت تنفسی و تب را شامل می شوند.
چند نکته مهم در زمینه تشنج کودکان
اگر تشنج بیش از یک بار در روز اتفاق بیفتد، می تواند برای کودک خطرآفرین باشد. به خصوص زمانی که حملات در طول روز چند بار به طور پی در پی اتفاق می افتند و بیش از 15 دقیقه طول می کشد؛ بدون اینکه در فاصله بین حمله ها کودک بتواند به هشیاری دست پیدا کند. در صورت مواجه شدن با این شرایط حتما به فوریت های پزشکی مراجعه کنید.
بیماری صرع یکی از چندین عللی است که برای تشنج وجود دارد. خانواده هایی که درآن ها صرع و تشنج سابقه دارد احتمال این که تشنج کودک آن‌ها نیز ناشی از بیماری صرع باشد بالاست. به همین منظور والدین این کودکان باید مراقبت‌های بیشتری از فرزند خود به عمل بیاورند و سپس وجود این سوابق خانوادگی را باید با پزشک مطرح کنند و در آخر هرچه زودتر برای شروع درمان کودک خود اقدامات لازم را انجام دهند. مشاوره کودک به شما کمک می کند تا مشکلات فرزندتان را هر چه زودتر درمان و حل نمایید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/235609/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند

روان‌پریش‌ کیست؟!

اهداف‌تان را با این افراد در میان نگذارید

اضطراب اولین و مهم ترین نشانه بروز آلزایمر

دوزبانه بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

استرس، زودتر از آنچه فکر کنید پیرتان میکند!

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟

سرد بودن بینی نشانه استرس است

چگونه شغلی متناسب با شخصیت خود پیدا کنیم؟

چگونه با ترس‌هایمان مبارزه کنیم؟

سه راهکار برای آن‌که بفهمیم طرف مقابل دروغ می‌گوید

افراد الهام بخشی که باعث می‌شوند تسلیم نشوید

با این روش های استثنایی حافظه خود را تقویت کنید

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟