آریا بانو
مدیرعامل کانون زنان حقوقدان سورا:

توزیع نابرابر امکانات، تهی‌دستی زنان را بازتولید می‌‎کند اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل کانون زنان حقوقدان سورا گفت: زنان در سراسر جهان همچنان آماج انواع خشونت‌های مبتنی‌بر جنسیت‌اند؛ چه خشونت‌هایی که آشکارا بر جسمشان وارد می‌شود و چه آنچه در ساختارهای متصدی خاموش و ناگفته اعمال می‌گردد.

مرضیه محبی، امروز در نشست تخصصی بررسی لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در برابر خشونت، که در سالن آمفی‌تئاتر کانون وکلای دادگستری خراسان برگزار شد، عنوان کرد: زنان در روند سخت و ناگوار تحولات اجتماعی، حقیقت خویشتن را امروز بر جهان آشکار کرده‌اند و موضوع دیگریِ فرودستِ حقیرانگارشدۀ تاریخِ خویش را همراه با تغییرات بنیادین ساختارهای اجتماعی نمایان می‌سازند.
وی ادامه داد: اما خشونت با توجه به شبکه‌های درهم‌تنیده سلطه و قدرت دست‌درگریبان زنان دارد و همچنان راه را بر آنان می‌بندد و به حاشیه‌شان می‌راند و طرد و حذف می‌کند. زنان در سراسر جهان، همچنان آماج انواع خشونت‌های مبتنی‌بر جنسیتند. چه خشونت‌هایی که آشکارا بر جسم و جان ایشان وارد می‌شود و چه آنچه در ساختارهای متصدی خاموش و ناگفته اعمال می‌گردد.
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه «گفتمان‌های جنسیتی همچنان زنان را در جایگاه‌های فرودست می‌نشانند»، اظهار کرد: زنان به عنوان سوژگانی درمانده برخوانده می‌شوند و نقش‌های اجتماعی آنان را بر همین مبنا تقسیم می‌کنند و مفهوم زن را نه به عنوان نیمی از پیکره بشریت که بر تقابل دوگانه زن و مرد، قوی و ضعیف برمی‌سازند.
محبی تصریح کرد: در سراسر جهان هنوز توزیع نابرابر منابع و امکانات، تهی‌دستی زنان و محرومیت از مشارکت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را بازتولید می‌کنند. بی‌سوادی و بیماری را بازتولید می‌کند و میراث محرومیت را بر دختران ماندگار می‌سازد.
وی خاطرنشان کرد: امروز با متنی مواجه هستیم که برساخته‌ای اجتماعی به نام جنسیت را مورد توجه قرار داده است و خشونتی را که به سبب آن اعمال می‌گردد را شایسته کیفر می‌انگارد. از این‌رو، اتفاقی خجسته در تاریخ قانون‌گذاری است. راهی است برای وصول به عدالت مغفول‌مانده که افق‌های فرارو را روشن می‌کند و در عین حال ابعاد وسیع و نگران‌کننده خشونت را آشکار می‌سازد.
این وکیل‌ پایه‌یک دادگستری بیان کرد: در عین خشنودی از اینکه سرانجام زنان خواهند توانست در پرتو قانون از خویشتن در برابر خشونت دفاع کنند و اینکه جامعه سرانجام به ادراک پدیده‌ای تحت عنوان خشونت مبتنی‌بر جنسیت نائل می‌آید، و ساختارهای زبانی را مطابق با آن متحول می‌سازد، اما آنچه امروز تحت عنوان لایحه صیانت، کرامت و امنیت زنان در برابر خشونت با آن مواجهیم، این انتظارات را پاسخگو است؟ آیا خود در چمبره جنسیت گرفتار نیامده است؟ آیا زنان را همچنان به موضوع دیگریِ فرودست ابقا نمی‌کند؟
در ادامه این نشست، زهرا جعفری، کارشناس بررسی دفتری حقوقی معاونت زنان رییس جمهور با اشاره به اینکه «هر حاکمیت موظف است حق شهروندان به رفتارهای خشونت‌آمیز را مورد حمایت قرار دهد»، عنوان کرد: حاکمیت باید زمینه‌های لازم برای استیفای حق را فراهم آورد.
وی ادامه داد: مرتکبان خشونت باید مورد سزادهی قرارگیرند و قربانیان خشونت بستری داشته باشند که خسارات بر خودشان را ترمیم و جبران کنند و از بازتکرار وقوع خشونت تدابیر اجرایی را داشته باشند.
جعفری تصریح کرد: در سطح قوانین الزاماتی را برای خشونت علیه زنان داریم و این قوانین دولت را موظف کرده که زمینه‌های لازم را برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معونی زنان فراهم کند.
کارشناس بررسی دفتری حقوقی معاونت زنان رئیس جمهور با اشاره به «منشور حقوق و مسئولیت‌های زنان»، عنوان کرد: این منشور به ابعادی از ضرورت امنیت زنان و اینکه همه زنان حق دارند که تمامیت جسمانی‌شان مورد حمایت قرار گیرد، اشاره می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: گرچه نظام حقوقی ما به صورت پراکنده مصادیقی از خشونت را مورد توجه قرار داده اما با خلأهایی مواجه است و در قواینن کیفری هیچ ساختار منسجمی را پیش‌بینی نکرده‌ایم که بتواند اولویت‌های مقابل خشونت را تعریف کند.
جعفری با بیان اینکه «با توجه به مطالعات میدانی و ظرفیت‌هایی که در معاونت امور زنان وجود دارد»، گفت: از سال 1390، تدوین لایحه‌ای بر اساس خشونت علیه زنان را در دستور کار خودمان قرار دادیم. در آبان سال 90 قرارداد پژوهشی منعقد شد که لایحه‌ای با این عنوان آماده شود که در قالب 81 ماده در سال 92 آماده شد و بر 4 محور متمرکز بود که خشونت چیست و اشکال مختلف آن به چه صورت است.
وی ادامه داد: پیش‌بینی یک دادرسی ویژه برای رسیدگی به جرایم علیه زنان در دستور کار بود و شواری هماهنگی پیش‌بینی کرده بود و جرایم و مجازات‌هایی را درنظر گرفته بودیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/234939/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سوالات جنسی کودکان را این جوری جواب دهید

شیوه صحیح تربیت کودکان از زبان کارشناسان

تلویزیون اضافه خاموش!

خشم در روزهای کودکی

مقابله با ترس بچه ها

اگر نوزاد پسر دارید، حتما بخوانید

کودکان بی خواب

درس‌های زندگی در بازی

با کودک کنجکاو چگونه رفتار کنیم؟

دوست خیالی کودک

با حسادت کودکان چه کنیم؟

شما پسردوست هستید یا دختر دوست؟

بزرگ‌ترین اشتباهات بچگانه بزرگترها

مگر تربیت هم دخترانه و پسرانه دارد؟

چطور از دروغ گفتن کودکان جلوگیری گنیم

به جای کودک فکر نکنیم

زبان کودکان را یاد بگیرید!

برای داشتن کودکی شاد و خوش‌بین

سن مناسب کودکان برای تنها گذاشتن در خانه چه سنی است؟

مزایای دو زبانه بودن کودک

آرامش را به کودکان خود بیاموزیم !

تحمل این شوری سخت است

چرا بچه ها دروغ می گویند ؟

عوامل بلوغ زودرس

ده راز پروش کودکی شاد

مشکلات حسادت به این هوو

سکان زندگی را به دستش بده

کودکتان میتواند با چند مهره، ریاضیدان شود!

کودکم از آرایشگاه می ترسد!

وقتی کودک روی اعصاب است چه واکنشی باید نشان داد؟

کودک بیش فعال را چگونه مهار کنیم؟

10 جمله ای که نباید به دوقلوها بگویید

کودک شما چه نوع شخصیتی دارد؟

کودکان خوشحال، کودکان عصبانی

5 باور اشتباه پدرانه

وقتی دختران با ظاهرشان کنار نمی آیند

8 طرز فکر بسیار اشتباه والدین!

بچه‌های طلاق: در کدام سن؟ کدام نیاز؟ کدام آسیب؟

پسردار شدن از عمر مادر کم می کند

عوامل زمینه‌ساز اضطراب کودکان

مامان! من از تاریکی می ترسم

بی‌ خوابی؛ عامل اضطراب و آشفتگی کودکان ‏

تأثیر دوران کودکی بر شخصیت

رفتارهای بد از فرشتگان خوب

فضای دوستانه با پسران

کوتاه اما کاربردی

بازی‌های ساده در خانه

کمک به کودکان برای غلبه بر ترس

هوش نوزاد خود را با این روش های ساده تقویت کنید!

کودکان همیشه ترسو