آریا بانو

آخرين مطالب

کمبود واکسن آنفلوآنزا در کشور اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / در حالی که پیگیری ایسنا از سامانه 190 و اظهارات نایب‌ رئیس انجمن داروسازان ایران حکایت از کمبود این واکسن در مناطق مختلف دارد، وزیر بهداشت صبح امروز از تامین مجدد واکسن آنفلوآنزا در هفته آینده خبر داد.
بنابر اعلام نظر متخصصان و کارشناسان سلامت کشور، ویروس آنفلوآنزا در سال جاری با تغییراتی در ساختمان سلولی‌اش فعالیت خود را حدودا دو هفته زودتر از هرسال آغاز کرد و فراگیر شد. بر همین اساس بنابر گفته مسئولان سازمان غذا و دارو،‌ واکسن آنفلوآنزا از شهریور ماه در اختیار داروخانه‌ها قرار گرفت.
اما به رغم تمهیدات اندیشیده شده از سوی وزارت بهداشت به دلیل نگرانی‌های موجود به دنبال تلفات جانی که ویروس داشت و توصیه مسئولان بهداشتی مبنی بر تزریق واکسن در کنار رعایت نکات بهداشتی باعث شد که تقاضا برای دریافت واکسن با افزایش چشمگیری مواجه شود به نحوی که تماس‌های مردمی با ایسنا حکایت از آن داشت که در برخی مناطق این واکسن کمیاب شد و پیگیری خبرنگار ایسنا از سامانه 190 (مرکز اطلاعات دارویی) در دو روز متفاوت حکایت از آن دارد که واکسن آنفلوآنزا فعلا در داروخانه‌های تحت پوشش سامانه موجود نیست و شاید در روزهای آینده موجودی از سوی داروخانه‌ها اعلام شود.
دکتر سیدعلی فاطمی_نایب‌ رئیس انجمن داروسازان ایران در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان اینکه داروخانه‌ها از مرداد ماه اقدام به سفارش و تامین واکسن آنفلوآنزا کرده‌اند،‌ گفت: تامین واکسن پیش از آغاز فصل سرد سال صورت گرفت تا هنگام شیوع بیماری، داروخانه‌ها با مشکلی مواجه نباشند چراکه تقاضا برای واکسن با شروع پاییز افزایش می‌یابد.
تاریخ انقضای واکسن‌ها کمتر از یکسال است و امکان ذخیره سازی وجود ندارد
وی با تاکید بر اینکه در دو ماه گذشته مشکلی برای تامین واکسن وجود نداشت، اظهار کرد: خوشبختانه ماه مهر و آبان بدون بروز مشکل و گزارش کمبود سپری شد اما با بروز موج جدید آنفلوآنزا که به صورت مهاجم آغاز شد و منجر به بستری شدن و حتی مرگ عده‌ای شد،‌ منجربه افزایش تقاضا میان افراد شده است؛‌ همین موضوع سبب شده موجودی اغلب داروخانه‌ها خالی شده است.
فاطمی این را هم گفت: از آنجا که واکسن آنفلوآنزا وارداتی است و عمدتا از کشورهای فرانسه و هلند به کشور وارد می‌شود، به همین دلیل پروسه جایگزینی واکسن از طریق شرکت‌های واردکننده، پخش و داروخانه‌ها زمانبر خواهد بود. در این بین تحریم‌ها نیز در این باره بی‌اثر نیست و فرایند ثبت و دریافت سفارش دارویی را زمانبر کرده است و مشکلاتی ایجاد می‌کند.
وی با بیان اینکه واکسن‌ها تاریخ انقضای کوتاهی دارند، ادامه داد: عموما تاریخ انقضای واکسن‌ها کمتر از یک‌سال است به همین دلیل امکان ذخیره سازی بلند مدت آن وجود ندارد و به محض بروز کمبود مجبور هستیم واردات را به اندازه نیاز فعلی انجام دهیم. با توجه به آنفلوآنزای مهاجم در سال جاری دشواری کار تامین واکسن نسبت به گذشته افزایش یافته است.
آیا همه افراد باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟
نایب‌ رئیس انجمن داروسازان ایران برخی تقاضاها برای تزریق واکسن را ضروری ندانست و تصریح کرد: معمولا توصیه می‌شود افراد در خطر، اقدام به تزریق واکسن کنند و نه همه‌ افراد؛ کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند مانند بیماران قلبی، ریوی و کلیوی، افرادی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن مصرف می‌کنند، مادران باردار، کودکان، افراد بالای 65 سال و... کاندید خط اول برای دریافت واکسن هستند.
فاطمی در حالی از زمان دقیق رفع مشکل کمبود واکسن اظهار بی‌اطلاعی کرده که دکتر سعید نمکی_ وزیر بهداشت، صبح امروز از اقدامات انجام شده جهت تامین مجدد واکسن آنفلوآنزا خبر داد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته ظرف هفته آینده واکسن آنفلوآنزا مجددا وارد بازار خواهد شد. البته پیش از آن نیز واکسن آنفلوآنزا از طریق وزارت بهداشت و داروخانه‌های بخش خصوصی در اختیار مردم قرار می‌گرفت.
وی با تاکید بر اینکه طبق نتایج علمی واکسن آنفلوآنزا بیش از حدود 28درصد نمی‌تواند باعث پیشگیری از بروز بیماری شود،‌ خاطرنشان کرد: بهترین راه جلوگیری از انتقال ویروس مراقبت‌های اولیه و آموزش مردم است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/234509/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند

روان‌پریش‌ کیست؟!

اهداف‌تان را با این افراد در میان نگذارید

اضطراب اولین و مهم ترین نشانه بروز آلزایمر

دوزبانه بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

استرس، زودتر از آنچه فکر کنید پیرتان میکند!

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟

سرد بودن بینی نشانه استرس است

چگونه شغلی متناسب با شخصیت خود پیدا کنیم؟

چگونه با ترس‌هایمان مبارزه کنیم؟

سه راهکار برای آن‌که بفهمیم طرف مقابل دروغ می‌گوید

افراد الهام بخشی که باعث می‌شوند تسلیم نشوید

با این روش های استثنایی حافظه خود را تقویت کنید

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟

یوگا و رهایی از اضطراب مادربودن

حقایق عجیب زنانه!

درمان وسواس و افسردگی با چند راهکار کم‌خرج

با این ترفند ساده از اعتیاد به تلفن همراه خلاص شوید