آریا بانو

آخرين مطالب

«هنر و تجربه» خلاء نمایش فیلم‌های خارجی را پُر می‌کند؟ فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / جعفر صانعی مقدم مدیرعامل موسسه سینمایی هنروتجربه در افتتاحیه هفته فیلم لهستان اعلام کرد که این موسسه با برگزاری هفته‌های فیلم خارجی تا حدودی خلا نمایش فیلم های خارجی را در صنعت سینمای ایران پُر می‌کند.
مراسم افتتاحیه هفته فیلم لهستان عصر روز گذشته یکشنبه 10 آذرماه با حضور جعفر صانعی مقدم مدیرعامل موسسه هنروتجربه، ماچی فانوکوفسکی سفیر لهستان، یوجانگ هیان سفیر کره جنوبی وجمعی از اهالی فرهنگ و هنر در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، پوستر هفته فیلم لهستان از سوی مهمانان حاضر در مراسم به امضا رسید و در ادامه سفیر لهستان به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون قرار گرفت و درباره برگزاری هفته فیلم لهستان در ایران گفت: مفتخریم که هفت فیلم تحسین شده را به نمایش می‌گذاریم. این فیلم‌ها لهستان معاصر را از دیدگاه مشکلات و دو راهی‌های مهم به تصویر می‌کشند. این فیلم‌ها با مضامین متفاوت و تکنیک‌های مختلفی روایت می‌شوند و همه آنها تجسم احساس شخصی، زیبایی شناسی، حساسیت و همدردی هستند.
وی افزود: این فیلم‌ها را بهترین فیلمسازان‌ لهستانی ساخته‌اند و امیدوارم آنها شما را به لهستان معاصر در صحیح‌ترین و صمیمی‌ترین معنای خود نزدیک‌تر کنند.
سفیر لهستان از هفته فیلم لهستان به عنوان یک گفتگو یاد کرد و یادآور شد: هفته فیلم لهستان یک گفتگوست. جایی که می‌توان درباره ارزش‌های تعالی‌بخش و خواست‌های بشری به زبانی صحبت کرد که به زیبایی تمام جوانب آن فرهنگ را بیان می‌کند.
سفیر لهستان در ادامه با اشاره به برگزاری کارگاه هایی برای فیلمسازان بیان کرد: در این دوره نه تنها میزبان سینمادوستان بلکه میزبان سینماگران نیز هستیم و کارگاه‌هایی برای فیلم‌سازان برگزار می شود و به شکل بسیار ویژه این عصر به فیلم‌نامه‌نویس، کارگردان و تهیه‌کننده یوآنا کاس کراوزه تقدیم می‌شود که به عنوان مهمان افتخاری در کنار ماست.
وی به فیلم «پاپوشا» به کارگردانی یوآنا کاس کراوزه و کریستوف کراوزه اشاره و اظهار کرد: اولین فیلمی که امشب نمایش داده می‌شود، «پاپوشا» به کارگردانی خانم کراوزه و همسر فقید ایشان است. نخستین اکران این فیلم در جشنواره کارلووی واری در سال 2013 بود که جایزه هیات داوران را به‌ دست آورد. در سال 2014 نیز موفق به دریافت جایزه جشنواره فیلم استانبول شد. در آن سال نیز جایزه‌هایی در لهستان برای بهترین موسیقی متن فیلم، بهترین فیلم‌برداری و بهترین طراحی صحنه و لباس را دریافت کرد.
سفیر لهستان درباره داستان «پاپوشا» توضیح داد: این فیلم براساس زندگی واقعی خانم برونیسلاوا واچ معروف به «پاپوشا» ساخته شده ‌است و زندگی او را از تولد تا دوران پیری بازگو می‌کند. لحظه تغییر زندگی او شاید زمانی بود که با یژی فیکوفسکی آشنا شد، شخصی که استعداد او را کشف کرد، شعرهایش را به چاپ رساند و برای او شهرتی به ارمغان آورد اما این امر مسبب تضادی تراژیک در زندگی او شد. زمانی که پاپوشا معروف شد، محبور به ترک جمع رومانیایی‌ها شد. برای اینکه در اشعار خود از تابوهایی پرده برداشته بود. برای او زندگی خارج از جمعیتش به معنای زندگی در فقر و تنهایی تا آخرین روزهای عمرش بود.
وی درباره تولید «پاپوشا» گفت: تصاویر این فیلم به صورت سیاه و سفید و به شکل بی ‌بدیل ثبت شده است. برای همین هر فریم این فیلم همانند یک مسترکلاس است. بازیگرانی که بیشتر غیرحرفه‌ای بودند، یک سال تمام را برای مسلط شدن به گویش‌های رومانی لهستان صبر کردند. همچنین به صورت خاص برای این پروژه کمپ‌هایی با ریزترین جزئیات بازسازی شدند، دقیقا همان‌گونه که در ابتدای قرن بیستم بودند.
سفیر لهستان در پایان سخنانش به نمایش فیلم «پاپوشا» در کنار شش فیلم دیگر در طول هفته فیلم لهستان در تهران، اصفهان و شیراز اشاره کرد و از موسسه سینمایی هنروتجربه و مدیرعامل آن جعفر صانعی‌مقدم و الهه گودرزی مدیر امور بین‌الملل موسسه هنروتجربه و همه کسانی که در برگزاری این رویداد، همکاری داشتند، تشکر کرد.
در ادامه جعفر صانعی‌مقدم مدیرعامل موسسه سینمایی «هنروتجربه» در سخنانی از سفارت لهستان، وزارت امورخارجه، اداره کل هماهنگی‌های فرهنگی و هنری ایرانیان خارج از کشور و روح الله حسینی مدیرکل دفتر جشنواره و همکاری‌های بین‌المللی سازمان سینمایی برای برگزاری این هفته فیلم تشکر کرد و گفت: موسسه هنروتجربه سینمای ایرانیان طی دو سال گذشته 13 رویداد بین‌المللی را برگزار کرده است. با توجه به نبود امکانات کافی برای نمایش فیلم‌های خارجی در ایران، کمبود امکانات و تعداد سالن‌ها و اختصاص حداکثری سالن‌ها به نمایش فیلم‌های سینمایی بدنه و تجاری، ضرورت دارد فیلم‌های هنری و تجربی سایر کشورها در معرض دید تماشاگران و کارگردانان علاقه‌مند ایرانی قرار بگیرد. موسسه هنروتجربه با برگزاری هفته‌های فیلم سعی می‌کند، تاحدودی پاسخگو و تامین‌کننده این خلا در صنعت سینمای ایران باشد. همچنان که در هفته فیلم کشور لهستان، شاهد نمایش فیلم‌های هنری و تجربی از آندره وایدا، کراوزه و…هستیم.
وی درباره تاثیر برگزاری هفته‌های فیلم بیان کرد: هفته‌های فیلم زمینه‌ای را فراهم کرده است تا تولیدکنندگان و کارگردانان فیلم بتوانند با سینماگران سایر کشورها در زمینه تولید مشترک فیلم و ویژگی‌های هنری بحث و تبادل نظر کنند. جلسه گفت‌وگو درباره تولید مشترک سینمای ایران و لهستان نیز امشب بلافاصله بعد از نمایش «پاپوشا» برگزار می‌شود. به منظور ایجاد عدالت فرهنگی، در سایر شهرها نیز امکان نمایش فیلم‌ها فراهم شده است و در این هفته، هفت فیلم بلند سینمایی در خانه هنرمندان تهران، پردیس گلستان شیراز و پردیس سیتی سنتر اصفهان به نمایش گذاشته می‌شود. همچنین ‌سه کارگاه آموزشی با عنوان سینمای هنری ایران و لهستان، با حضور سینماگران ایرانی بابک کریمی، مجید برزگر و رضا درمیشیان و کراوزه در تهران، اصفهان و شیراز برگزار می‌شود.
مدیرعامل موسسه سینمایی «هنروتجربه» در پایان از مدیریت خانه هنرمندان، الهه گوردزی و سازمان سینمایی تشکر کرد.
مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان آخرین سخنران این مراسم بود که در سخنانی بیان کرد: خانه هنرمندان این افتخار را دارد که هر سال حدود دویست رویداد خاص فرهنگی در آن برگزار می‌شود که بخش قابل توجهی از آن‌ها رخدادهای بین‌المللی هستند. از موسسه هنروتجربه تشکر می‌کنم مخصوصا در دوره مدیریت جناب آقای صانعی‌مقدم که تلاش جدی‌تری را برای آشنایی علاقه‌مندان به هنر فیلم‌سازی و آثار برجسته فراهم کرد. امیدوارم این برنامه‌ها ادامه پیدا کند و با افتخار در کنار سینمای ارزشمند هنروتجربه باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/233479/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا برای مشاوره به روانشناسان مراجعه می کنید ؟

10 فرد سمی که باید هر چه سریع تر از خودتان دور کنید!!

چرا گاهی احساس بدبختی می‌کنیم؟

با دیدن این 7 نشانه به دوستی های خود پایان دهید

افسردگی پاییزی، با دلشوره و افسردگی پاییزی چه کنیم؟

اضطراب مانعی برای درمان شوره‌سر

چه کسانی بیشتر در معرض افسردگی‌ هستند؟/مشخصات افراد افسرده

اینقدر به خودتان فشار نیاورید!

با آلزایمری‌ها چگونه رفتار کنیم؟

چرا خانم‌ها روی ظاهرشان بیش از حد حساس‌اند

علت بدبینی برخی افراد چیست؟

روانشناسی رنگ آبی

مراقب اختلالات روانی نوجوانان باشید

مادر وسواسی ام قبول نمی کند که به شدت وسواس دارد!

نتایج نظرسنجی زنان شادتر هستند یا مردان ؟

نقش شبکه‌های مجازی در درمان افسردگی

هفت دلیل برای کسل بودن و کمبود انرژی شما

بهداشت روانی چیست؟

اگر شما هم دچار خودانتقادی مخرب هستید، بخوانید

دلایل اصلی پایین آمدن عزت نفس

پیامدهای سرنوشت‌باوری (تقدیرگرایی)

اوج افسردگی پاییزی چه زمانی است؟

علائم کمبود اعتماد به نفس در خودتان را بشناسید

ارتباط هورمون استرس با عملکرد بد حافظه افراد مسن

مهربانی و صداقت: آیا می‌توان یکی را به‌تنهایی داشت؟

کمال گرایی تهدیدی برای سلامتی روانی

این رنگ ها تاثیر منفی روی احساسات تان می گذارند!!

خوره‌ای که مغزتان را می‌خورد

استرس های روانی باعث فشار خون و کهیر می شود

سلامت روانی نوجوانان دوجنسیتی در معرض خطر بیشتر

عکس پروفایل شما چه حقایقی را در مورد شخصیت تان بر ملا می کند؟

انواع روان درمانی و مشاوره + مزیت های مراجعه به روانشناس

ترس‌هایی که مانع پیشرفت می‌شوند

استرس، مغز را کوچک می‌کند

نشانه‌های هشدار دهنده تاثیر منفی تنهایی بر سلامت

شب بیداری علت شکست های عاطفی

10 جمله ممنوعه در محل کار!!

علائم فشار روانی بر مراقبت‌کننده از بیمار مبتلا به آلزایمر

فکر کردن باعث شارژ شدن مغز می شود

این جملات را هرگز در پیامک تان نگویید!!

دروغگویی یا چاپلوسی

درمان بی خوابی شبانه تنها در 60 ثانیه

مادران افسرده، فرزندان افسرده تربیت می‌کنند

کمال گرایی چیست و چگونه می توان به کمال گرایی غلبه کنیم؟

افسردگی پاییزی بیشتر سراغ چه کسانی می‌آید؟

انعطاف پذیری عصبی و کارایی آن در زندگی

اختلالات سایکو سوماتیک یا روان تنی چیست ؟

افراد جامعه باید نحوه دسترسی به درمان های حوزه سلامت روان را بدانند

چگونه کتابخوان شویم؟

باورهای غلط درباره افسردگی