آریا بانو

آخرين مطالب

شوهرم مدام درباره گذشته پر حاشیه‌ام سوال می‌کند! خانواده

  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / خانمی 29 ساله‌ام و قبل از ازدواج، در مهمانی های نامناسب شرکت می کردم. تا این که دو سال پیش، پسری از من خواستگاری کرد و عاشقش شدم. الان نزدیک چهار ماه است ازدواج کرده ایم. نمی‌دانم چرا به تازگی بیش از حد درباره گذشته من می‌پرسد. این‌که با چه کسانی بودم، چه کارهایی کردم و ... . بعد از آشنایی با شوهرم، رفتارم را اصلاح کردم. چطور مانع این کنجکاوی‌هایش شوم؟
برخی افراد گذشته‌ای دارند که آن را دوست ندارند و گاهی پس از یک رویداد مهم در زندگی مثل تحول روحی یا معنوی، بیماری، آشنایی با یک فرد موفق یا حتی ازدواج، سعی در اصلاح و جبران آن دارند. اطلاعاتی که ما از شما داریم، این است که در دوران مجردی، خود را ملزم به رعایت حد و مرز ارتباط با جنس مخالف نمی‌کردید و به خط قرمزهای زندگی بی‌اعتنا بودید اما پس از ازدواج به رعایت حریم زناشویی متعهد هستید و از روابط فرازناشویی دوری می‌کنید.
نگرانی‌تان قابل درک است اما ...
این خیلی خوب است که شما با وجودی ‌که در گذشته به مدیریت روابط خود اهمیتی نمی‌دادید، اکنون به مراقبت از زندگی‌مشترک و تعهد به همسر خود توجه خاصی دارید. با این حال، کنجکاوی‌های همسرتان راجع به دوران مجردی‌تان، شما را دچار نگرانی کرده و البته ترس شما از این مسئله قابل درک است. این‌که همسر شما پس از دریافت این اطلاعات چه قضاوت و دیدی درباره شما پیدا کند، آیا ممکن است به شما بی‌اعتماد شود یا ... از جمله افکار و سؤالاتی است که احتمالا ذهن شما را درگیر و احساساتی مثل احساس ارزشمند نبودن، احساس گناه، ناامنی و اضطراب، نگرانی و ترس را در شما ایجاد کرده است. البته بهتر است قبل از هر توصیه‌ای به این سوال هم پاسخ بدهید که ردپای گذشته شما در این روزهای زندگی مشترک‌تان اثری داشته است؟ مثل مشکلات زناشویی یا آسیب جسمی و روانی که ایشان به این موضوعات حساس شده و به دنبال سرنخی برای آن است یا این‌که به تازگی نشانه‌هایی از گذشته شما از طریق عکس، فیلم یا شخصی که برای زندگی‌مشترک شما مزاحمت ایجاد کرده، پیدا شده و ذهن ایشان را مشغول کرده است؟ در صورتی که وجود هر علت و مسئله‌ای در زندگی مشترک‌تان مربوط به گذشته شماست، بهتر است به برطرف کردن آن بپردازید تا همسرتان نیز به احساس امنیت و آرامش برسد و اگر مزاحمت از طرف فردی وجود دارد، حتما با قاطعیت پیگیر این مسئله از طریق مشاور حقوقی یا مراجع ذی‌صلاح باشید.
خودتان را جای همسرتان بگذارید
یک توصیه دیگر این‌که خودتان را جای همسرتان بگذارید تا بتوانید از دریچه نگاه او مسئله را ببینید و بفهمید نگران چه چیزی است؟ معمولا افراد وقتی متوجه می‌شوند شریک زندگی آن‌ها در گذشته گرفتار اعتیاد، جرم یا مسئله‌ای بوده، ترس از بازگشت مجدد آن مسئله یا برگشت به گذشته، آن‌ها را نگران می‌کند و موجب شک و تردید و بی‌اعتمادی آن‌ها می‌شود. بنابراین بهتراست به جای مانع شدن از کنجکاوی شوهرتان، ضمن بهبود روابط خود با همسرتان و ایجاد حس امنیت عاطفی و روانی، احساساتش را درک و در مقابل پرس‌و‌جوهایش درباره گذشته‌تان، ابتدا آرامش خود را حفظ و از او سوال کنید: «به تازگی متوجه کنجکاوی‌هات درباره دوران مجردی ام شدم اما نمی‌تونم بفهمم چه چیزی داره تو رو راجع به گذشته من و احتمالا آینده زندگی مشترک‌مون نگران می‌کنه. می‌تونی به من کمک کنی بفهمم؟» و احساس خودتان را هم بابت کنجکاوی‌هایش این‌طور بیان کنید: «وقتی می‌بینم دوست داری از گذشته خودم برات حرف بزنم، حس خوبی ندارم و این سؤالات حال منو بد می‌کنه. می‌خوام بیشتر به الان که با هم هستیم، برسیم و راجع به آینده برنامه‌ریزی و همفکری کنیم.»
تا حد امکان درباره گذشته‌تان اطلاعات ندهید
در پایان بهتر است تا جایی که امکان دارد از گذشته خود اطلاعات و جزئیات در اختیار همسرتان قرار ندهید تا به مرور این حساسیت کم شود چون دانستن هر مطلب و خبری درباره گذشته شما، کلی خبر و داستان جدید تولید می‌کند و ممکن است باعث بر هم خوردن آرامش وی شود. در صورت امکان از مشاوره حضوری و زوج درمانی برای بهره مندی بیشتر کمک بگیرید.
نویسنده : زهره حسینی| مشاور و دانش‌آموخته دانشگاه علامه‌طباطبایی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/225690/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟

آیا کودک شما لجباز است؟

با این بازی ها کمرویی کودکان را درمان کنید!

کودکان را هر چند وقت یکبار برای معاینه پیش پزشک ببرید!

قصه گفتن در خانه شما هم مثل خیلی از خانه‌ها فراموش شده؟

افزایش مسئولیت پذیری کودکان با مشارکت در کارهای خانه