آریا بانو

آخرين مطالب

ماده غذایی ضدسرطان که به سلامت قلب و مغز کمک می‌کند پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / زردچوبه یک مکمل شگفت انگیز است. این ادویه خوش طعم همان چیزی است که رنگ نارنجی به ادویه کاری می‌دهد، اما اثر آن بسیار بیشتر از این مورد است. مطالعات زیادی اثر زردچوبه در بهبود سلامت بدن و مغز را نشان می‌دهد. این ادویه حتی پیش از آنکه به صورت علمی مورد مطالعه قرار گیرد، هزاران سال در هند به عنوان دارو مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
طبق تحقیقات دانشمندان قابل توجه‌ترین ماده موثره در زردچوبه کورکومین است. کورکومین دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی است، اما غلظت آن در زردچوبه تقریبا حدود 3 درصد وزن آن است. در ادامه به برخی از مزایای شگفت انگیز زردچوبه که برخی از آن‌ها واقعاً باورنکردنی است، اشاره می‌کنیم.
اثرات ضد التهابی طبیعی زردچوبه
التهاب یک مکانیسم دفاعی است که هنگام آسیب یا عفونت اتفاق می‌افتد. این فرآیند به بدن کمک می‌کند تا مناطق آسیب دیده را از بقیه مناطق متمایز کرده و با مهاجمان خارجی مبارزه کند. التهاب گاهی بدون هیچ دلیلی می‌تواند مزمن شود که وقتی این اتفاق بیفتد، بدن در معرض خطر انواع بیماری‌ها از جمله سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و آلزایمر قرار می‌گیرد.
کورکومین آنقدر خاصیت ضد التهابی دارد که برخی از دارو‌ها را به طور خاص برای رفع التهاب با استفاده از آن طراحی می‌کند که البته بدون عوارض جانبی خطرناک است.
بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی
آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند آسیب اکسیداتیو را که یکی از مکانیسم‌های پیری و بیماری است، مسدود کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های بسیار واکنشی با الکترون‌های جفت نشده هستند که می‌توانند در بدن با اسید‌های چرب، پروتئین یا DNA واکنش نشان دهند. اثرات این فرآیند به صورت پیری زودرس یا از نظر داخلی به شکل بیماری به ویژه سرطان بر روی پوست نمایان می‌شود.
آنتی اکسیدان‌هایی مانند کورکومین به رادیکال‌های آزاد متصل می‌شوند و قبل از آسیب دیدن آن‌ها را خنثی می‌کنند. اما این تنها کاری نیست که کورکومین انجام دهد. به نظر می‌رسد کوکورمین آنزیم‌های آنتی اکسیدانی بدن را تحریک می‌کند تا دقیق‌تر کار کنند.
عملکرد مغز بهتر
سلول‌های عصبی موجود در مغز ما به اندازه دوران کودکی فعال نیستند، اما این بدان معنی نیست که این سلول‌ها در طول زندگی ما همچنان به تکثیر ادامه نمی‌دهند. این فرآیند توسط یک هورمون رشد به نام فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز یا BDNF هدایت می‌شود. ظاهراً کاهش سطح این هورمون در شرایطی مانند افسردگی و آلزایمر دیده می‌شود.
کورکومین باعث افزایش سطح BDNF در مغز می‌شود. این توانایی به خوبی می‌تواند اختلالات مغزی مربوط به سن را به تأخیر انداخته و یا معکوس کند، موجب بهبود حافظه شود و حتی ممکن است شما را باهوش‌تر کند.
خطر بیماری قلبی کمتر
بیماری‌های قلبی بیش از هر چیز دیگری از انسان‌ها در جهان قربانی می‌گیرند. این بیماری‌ها بسیار پیچیده هستند و بسیاری از عوامل در بروز آن‌ها مؤثر است، اما کورکومین می‌تواند در برابر آن‌ها از شما محافظت کند. کورکومین یک ترکیب قدرتمند ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. هر دو این عملکرد‌ها می‌توانند سلامت قلب را بهبود بخشند.
به نظر می‌رسد کورکومین به نفع اندوتلیوم یا پوشش رگ‌های خونی است. مشکلات مربوط به اندوتلیوم منجر به مشکلاتی در تنظیم فشار خون، لخته شدن خون و سایر فاکتور‌های تنظیم قلب می‌شود. در یک مطالعه مشخص شد که کورکومین به اندازه ورزش در بهبود سلامت قلب موثر است، همچنین برخی از محققان ادعا می‌کنند که کوکورمین تاثیری به خوبی داروی قلب Atorvastatin دارد.
پیشگیری از سرطان
سرطان یکی از کشنده‌ترین بیماری‌هایی است که انسان‌ها و حیوانات با آن روبرو هستند. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که رشد سلول‌های خاص سریع و کنترل نشده باشد. سپس تومور‌ها رشد می‌کنند و به سایر نقاط بدن گسترش می‌یابند. اشکال مختلف سرطان وجود دارد، اما برخی از آن‌ها ممکن است در مقابل کورکومین آسیب پذیر باشند. مطالعات نشان داده اند که این ماده می‌تواند رشد و گسترش سلول‌های سرطانی را آهسته کند و حتی در برخی شرایط باعث مرگ آن‌ها شود.
تسکین درد
در بسیاری از موارد در اصطلاح "تسکین دهنده درد"، واقعاً هدف درد نیست بلکه التهاب است. ایبوپروفن نمونه بارز این حقیقت است.
مطالعات نشان داده است کورکومین هم حداقل به اندازه این دارو‌های ضد التهاب شیمیایی مؤثر است. این ماده به ویژه در کاهش دردی که مبتلایان به آرتریت تجربه می‌کنند، مؤثر است. در حقیقت، کورکومین حتی بیشتر از یک داروی ضد التهابی برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید مؤثر است. کورکومین همچنین می‌تواند برای افراد آسیب دیده یا درد بعد از ورزش مفید باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/222728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی

افسردگی، بیماری یا سرخوردگی؛ مشکلات جوانان چیست؟

قول‌هایی که زنان باهوش به خود می‌دهند

علائم هشداردهنده بی اشتهایی عصبی

آسیب افسردگی برای مغز چگونه است؟

چرا گاهی لازم است تنها باشیم؟

راهکارهایی برای تقویت تمرکز

لرزش دست را با این دمنوش‌ها درمان کنید

چگونه شخص معتبری به نظر برسیم؟

«مه مغزی» و حس مبهم آن چیست؟

جایگزینی داروی گیاهی در درمان افسردگی؛ مردود یا قبول؟

یک ترفند ویژه برای کنترل خشم

افسردگی‌های زنانه را بیش‌تر بشناسیم

کسب و کارم شکست خورد، حالا چه کار کنم؟

دیگران را اینگونه قانع کنید

چرا نمی‌توانیم از صفحه موبایل چشم برداریم؟

کار امروز را به فردا میفکن. یا بیفکن؟!

با این کارها، بدون حرف زدن محبوب شوید

تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها

برای داشتن هدف مناسب، این 4 نکته رو رعایت کنید

7 خصوصیت زنان موفق

چگونه از دست افراد مسموم در زندگی خلاص شویم؟

چگونه استرس شدید را کنترل کنیم؟

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند