آریا بانو

آخرين مطالب

«دوباره زندگی»، یک پیشنهاد خوب برای دوران سالمندی اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - «دوباره زندگی»، یک پیشنهاد خوب برای دوران سالمندی 2
١٦
٠
خراسان / فیلم «دوباره زندگی» را می‌توان فیلمی روان شناختی به حساب آورد که به دوران سالمندی، روحیات و نیازهای این افراد به خوبی اشاره کرده است.
فیلم «دوباره زندگی» که این روزها در گروه سینمایی «هنر و تجربه» روی پرده سینماهاست، داستان زوج سالمندی به نام «اصلان» با هنرنمایی شاعر نام آشنای کشورمان «شمس لنگرودی» و «ریحان» با نقش‌آفرینی «گلاب آدینه» است. در این فیلم، «اصلان» اصرار دارد با همسرش به خانه سالمندان بروند و روزهای آخر عمر را در آرامش بگذرانند. او که هزینه خانه سالمندان را نیز از قبل پرداخته، آن‌جا را محلی می‌داند که اگر روزی بیمار شوند به قول خودش کسی هست لیوانی آب به دست آن‌ها بدهد. همسرش «ریحان» اما اصراری برای رفتن به خانه سالمندان ندارد. او به خانه و زندگی خود دلبسته است تا این‌که فراموشی گاه و بی‌گاهش باعث می‌شود یکی از همان روزها، راه خانه‌اش را گم کند. پس از این اتفاق، او نیز به رفتن رضایت می‌دهد. آن‌ها روی تمامی وسیله‌های خانه ملافه می کشند و برای رفتن آماده می‌شوند اما یک سری اتفاق‌ها، این زوج را از رفتن به خانه سالمندان منصرف می‌کند. دوباره زندگی، فیلمی عاشقانه و آرام و مملو از جزئیات شیرین است. «دوباره زندگی» را می‌توان یک فیلم روان شناختی به حساب آورد که به دوران سالمندی، روحیات و نیازهای سالمندان اشاره می کند. در ادامه توجه شما را به نکات درس‌آموز و قابل تامل این فیلم جلب می‌کنم.
نیازهای عاطفی سالمندی را جدی بگیریم
این فیلم همان‌طور که گفته شد درباره زندگی یک زوج سالمند است. سالمندی را از دیدگاه تئوری و روان‌شناسی، شروع 65 سالگی می‌دانند. پیر شدن و گذراندن دوران پیری، از جمله مسائلی است که عده زیادی از انسان‌ها به آن فکر می‌کنند و از آن دوره‌هایی است که گذراندن آن به کمک، توجه، مهر و محبت اطرافیان نیاز دارد. جدی‌ترین خطری که فرد سالمند را تهدید می‌کند، این است که به دلیل کهولت از سوی اطرافیان تنها گذاشته شود و در انزوا قرار گیرد. در این حالت فرد سالمند امکان برقراری ارتباط صمیمی و نزدیک با دیگران را از دست می‌دهد. تنهایی موجب می‌شود، فرد سالمند به تدریج دچار مشکلات روانی نظیر افسردگی شود. کسانی که سالمندانی در اطراف خود دارند، به عنوان مثال پدر و مادر سالمندی دارند، بهتر است از روحیات و انتظارات عاطفی آن‌ها آگاه باشند تا بتوانند به خوبی از عهده برطرف کردن نیازهای عاطفی‌شان برآیند.
ضرورت وجود انگیزه در زندگی سالمندان
با یک برنامه‌ریزی ساده می‌توان بعضی کارها را به سالمندان محول کرد و حس مفید بودن به آن‌ها داد و زندگی آن‌ها را از یک نواختی در آورد. در فیلم «دوباره زندگی» می‌بینیم که ریحان و اصلان با شنیدن یک خبر خوشحال کننده، شور و نشاط گذشته خود را باز می‌یابند. صحنه‌هایی چون چراغانی حیاط، پوشیدن لباس‌های جدید، گوش دادن دوباره به یک آهنگ شاد قدیمی و ... از صحنه‌های زیبا و تاثیرگذار فیلم است و به این موضوع اشاره می‌کند که سالمندان نیز مانند بقیه افراد در نوجوانی و جوانی، به انگیزه برای زندگی نیاز دارند. معاشرت و رفت و آمد فرزندان و سایر افراد خانواده می‌تواند بخشی از این انگیزه‌ها باشد. قبل از شنیدن آن خبر، «ریحان» و «اصلان» سرد و افسرده و شکننده به نظر می‌آیند اما می‌بینیم که آن‌ها با ورود انگیزه‌ای به زندگی‌شان، می‌توانند نشاط دوباره خود را باز یابند.
فامیل‌هایی که دیگر دور هم جمع نمی‌شوند
در فیلم «دوباره زندگی» می‌بینیم که ریحان و اصلان با این‌که فامیل‌های زیادی دارند اما همیشه تنها هستند و تنها به خاطر یک اتفاق، همه آن‌ها حاضر می‌شوند دور هم جمع شوند. البته در دنیای مدرن امروزی نه تنها سالمندان که بقیه افراد هم بیشتر اوقات تنها هستند و کمتر مانند گذشته‌ شاهد رفت و آمدها و دید و بازدیدهای فامیلی هستیم. خبر گرفتن‌ها از همدیگر امروز بیشتر مجازی شده است. مسائل اقتصادی، مشکلات متعدد دنیای مدرن و ... همگی باعث شده تا خانواده‌ها و دوستان وقت کمتری را با هم بگذرانند. در صورتی که معاشرت‌ها، همان‌طوری که هم در علم روان شناسی و هم در دین به آن بسیار اشاره شده، باعث تقویت روحیه و ایجاد روحیه شادابی در افراد می‌شود.
معایب خانه سالمندان قابل انکار نیست
اصلان و ریحان تصمیم گرفته‌اند به خانه سالمندان بروند چون کسی نیست از آن‌ها نگهداری کند اما آن‌ها خوب می‌دانند که خانه سالمندان معایبی هم دارد. زندگی در خانه سالمندان یک نواخت است و همین باعث اختلالات جسمی و روحی بیشتری در سالمندان می‌شود. دلتنگی و دوری از فرزندان و افراد خانواده باعث می‌شود آن‌ها از نظر روحی در وضعیت نامناسبی قرار گیرند. همین ناراحتی‌های روحی، مقاومت آن‌ها را در مقابل بیماری‌های جسمی نیز پایین می‌آورد. هرچند امروزه بسیاری از مراکز نگهداری سالمندان وجود دارند که به سالمندان و نیازهای آن‌ها توجه می‌کنند اما باز هم بهتر است سالمندان در کنار عزیزان خود زندگی کنند.
آیا این فیلم ارزش دیدن دارد؟
اگر سالمند هستید یا پدر و مادر سالمندی دارید، احتمالا بعد از خواندن این مطلب با خودتان فکر می‌کنید آیا این فیلم ارزش دیدن دارد یا نه؟ در پاسخ به این سوال، باید بگویم «دوباره زندگی» فیلمی بسیار دلنشین از زوج سالمندی است که همچنان عاشق یکدیگر و زندگی مشترک‌شان هستند. موسیقی این فیلم بسیار خوب است و در صحنه‌های فیلم به ساخت و پر رنگ کردن حال و هوای شخصیت‌ها بسیار کمک کرده است. طراحی صحنه و لباس، بسیار چشم نواز است. همه چیز حکایت از یک زندگی اصیل دارد. خانه‌ای قدیمی با حیاطی پر از درخت خرمالو و دیوارهای آجری و معماری قدیمی، لوکیشن این فیلم است. در ضمن، فیلم با وجود ریتم کندش به دلیل نماهای چشم‌نواز و موسیقی دلنشینش اصلا خسته کننده نیست و همچنین تقابل این دو زوج با یکدیگر و با دیگر شخصیت‌های فیلم، لحظاتی همراه با طنز ملایمی را هم رقم می‌زند که حرف‌های زیادی برای گفتن و فکر کردن به آن‌ها دارد.
نویسنده : ادیسه عسکری| پژوهشگر سینما

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/214863/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عوارض نوروفیدبک در کودکان

فواید داشتن حیوان خانگی برای کودکان

فواید طبیعت گردی برای کودک

برچسب زدن به کودک به چه معنا است و خطرات ناشی از آن چیست؟

علل دعوای کودکان در مدرسه و نحوه برخورد با آن

چرا فرزندم موقع تنبیه می خندد؟

دلایل جویدن لباس در بچه ها و راهکارهایی برای رفع آن

توهم در کودکان: عوامل ، انواع و درمان آن

آیا رفتارهای بزرگسالانه کودک خوب است؟

تفسیر چمن در نقاشی کودکان

چگونه درباره اخبار خشونت بار و تلخ با کودکان صحبت کنیم؟

آموزش انجام کار گروهی به کودکان

درک احساسات کودکان چگونه است؟

بهترین راهها برای خواباندن کودکان

مسئولیت ها و وظایف روانشناس کودک و نوجوان چیست؟

روانشناسی کودک چیست و چرا مهم است؟

چرا بچه ها دوست دارند همیشه یک لباس را بپوشند؟

علت بی‌حوصلگی در محیط کار

شوخی‌های آزاردهنده در جاهای مختلف

اختلال سلوک چیست؟ انواع ، علل و درمان آن

راز چپ دست ها در چیست؟

مدیتیشن چیست؟

غـرور کاذب چیست و راهکارهای غلبه بر غرور کاذب کدامند؟

انواع دروغ و چگونگی تشخیص آن

ترس از رانندگی: علل و راهکارهای مقابله با آن

علت استرس روز اسباب کشی چیست و چگونه میتوان این استرس را کاهش داد؟

چگونه خشم خود را هنگام رانندگی کنترل کنیم؟

چگونه محترمانه موضوع گفت‌و‌گو را عوض کنیم؟

روش صحیح برخورد با افراد داغدیده چگونه باید باشد؟

18 درمان طبیعی اضطراب

چگونه می توانیم با مرگ همسر کنار بیاییم؟

گرفتگی زبان به چه دلیل است و درمان آن چیست؟

شناخت درمانی چیست و اصول و تکنیک های آن کدام است؟

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

با فشار دادن نقاطی از بدن استرس خود را کاهش دهید

احساس تنفر از خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

دوست خوب چه خصوصیاتی دارد ؟

ارتباط بین افسردگی و رانندگی

5 راه برای غلبه بر ترس و رسیدن به موفقیت

با آدم های فضول‌ چگونه برخورد کنیم؟

آیا نصیحت کردن افراد کار درستی است یا خیر؟

هیجانات چه هستند و انواع هیجانات کدامند؟

روانشناسی رنگها

آسیب‌های آلودگی هوا بر سلامت روان چیست و چگونه برطرف می شود؟

خوب صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند

تعبیر رنگ ها در خواب از دیدگاه روانشناسی

علت تیک عصبی و راههای درمان تیک عصبی

تک فرزندی چه مشکلاتی برای فرزندمان به همراه دارد؟

زنان شاغل سالم تر و شادترند یا زنان خانه دار

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود