آریا بانو

آخرين مطالب

رفع بوی بد پا به روش های خانگی اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - رفع بوی بد پا به روش های خانگی
٦٢
٠
کوکا / شاید برای تان پیش آمده پس از یک روز پر مشغله کاری به مهمانی مهمی دعوت شده اما به دلیل نگرانی از بوی بد پاهای خود تمام مدت مهمانی معذب بوده باشید، یا شاید از جمله افرادی هستید که پاهای بد بو باعث شده هرگز در فضای بسته و مقابل دیگران پاهای خود را از کفش بیرون نیاورید!
نگران نباشید! شما در این مورد تنها نیستید و این مشکل آزاردهنده دغدغه بسیاری از مردم دنیا است، خبر خوب این که با رعایت چند نکته ساده می توانید به راحتی از بوی بد پاها خلاص شده و هرگز دوباره به آن دچار نشوید.
مهم ترین علت بو گرفتن کفش ها علاوه بر جنس بی کیفیت آن ها در واقع بو گرفتن پاها می باشد. بنابراین با جلوگیری از بو گرفتن پاها می توان تا حدود زیادی از بو گرفتن کفش ها نیز جلوگیری کرد.
روش های پیشگیری از بو گرفتن پا
1. هر روز پاهای خود را بشویید
برای جلوگیری از بد بو شدن پاها لازم است به بهداشت پا اهمیت زیادی داده و هر روز پاهای خود را با آب گرم و صابون آنتی باکتریال بشویید. این کار باعث می شود آلودگی، عرق و بوی بد ناشی از باکتری ها از بین برود.
شست و شوی کامل پاها هنگام حمام کردن نیز از نکات بسیار مهم است که اغلب مردم آن را فراموش کرده یا زمان کمی به آن اختصاص می دهند در حالی که رعایت بهداشت پا اگر مهم تر از بهداشت سایر نقاط بدن نباشد بدون شک کم اهمیت تر نیز نمی باشد.
هنگام شست و شوی پا لا به لای انگشتان و اطراف ناخن ها را خوب تمیز کنید زیرا ایده آل ترین قسمت های پا برای رشد و نمو باکتری ها می باشند.
توصیه می شود برای رفع بوی بد پا هر روز حداقل دو بار – صبح و شب – و همچنین بعد از تمرینات ورزشی پاهای خود را بشویید.
2. پوست پا را لایه برداری کنید
از بین بردن سلول های مرده پوست نقش مهمی در کاهش بوی بد پاها دارد، سعی کنید پاهای خود را با اسکراب لایه بردار یا سنگ پا لایه برداری کنید.
همچنین توصیه می شود همواره پاهای خود را با کمک لوسیون های با رایحه اسطوخودوس، نعناع یا روغن درخت چای نرم نگه دارید.
3. پاهای خود را همواره خشک کنید
محیط مرطوب برای رشد و نمو باکتری ها ایده آل است و خیس و مرطوب بودن پاها از عوامل تاثیرگذار روی تکثیر باکتری ها و بد بو شدن پاها می باشد.
توصیه می شود از پوشیدن جوراب نمناک یا عرق کردن بیش از حد پا داخل کفش جلوگیری کرده و بعد از حمام یا شستن پاها حتما آن ها را خوب خشک کنید، برای این کار لا به لای انگشتان پا را فراموش نکنید.
بعد از خشک کردن مقداری الکل مالشی بین انگشت ها بمالید، الکل از عرق کردن پا جلوگیری کرده و آن را خشک نگه می دارد، از الکل مالشی می توان به کفش ها نیز اسپری کرد تا باکتری های آن از بین بروند اما نباید در این کار زیاده روی کنید.
هشدار: اگر دچار زخم باز، پوست ترک خورده یا خشکی پا هستید از الکل اجتناب کنید.
4. همراه کفش جوراب بپوشید
جوراب رطوبت پاها را جذب کرده و به خشک ماندن پا کمک می کند، در غیر این صورت عرق پا به کفش منتقل شده، باعث ایجاد رطوبت بین انگشتان پا می شود و رشد باکتری ها را سرعت می بخشد.
سعی کنید همیشه جوراب تمیز یا نو بپوشید، از پوشیدن یک جوراب چندین بار در روز خودداری کرده و از جوراب با الیاف مصنوعی استفاده کنید، جوراب های نخی رطوبت را به خود جذب و باعث مرطوب شدن و بد بویی پاها می شوند.
همچنین توجه داشته باشید بافت جوراب مورد نظر به گونه ای باشد که هوا به راحتی داخل آن جریان پیدا کند.
5. از ضد عرق استفاده کنید
ضد عرق ها حاوی ترکیبات شیمیایی خاص هستند که تعریق پاها را کاهش داده و ریشه اصلی بوی بد را برطرف می کنند در حالی که محصولات دیگر از جمله دئودورانت ها تنها برای خوشبو شدن و از بین بردن موقتی بوی بد پا مفید بوده و استفاده از آن ها چندان توصیه نمی شود.
قبل از خواب مقداری ضد عرق به پاهای خود اسپری کنید، این کار باعث می شود ترکیبات موجود در ضد عرق به خوبی جذب پوست شده و بهتر عمل کند، هنگام اسپری کردن لا به لای انگشتان را فراموش نکنید.
توصیه می شود قبل از پوشیدن کفش نیز از ضد عرق استفاده کنید.
6. به یک جفت کفش اکتفا نکنید
هر بار که کفش خود را از پا بیرون می آورید تا حداقل 24 ساعت بعد از آن کفش استفاده نکنید، به عبارت دیگر بهتر است از حداقل دو کفش در طول روز – بخصوص هنگام ورزش و فعالیت های بدنی – استفاده کنید، این کار باعث کاهش رطوبت پا شده و از بوی بد آن جلوگیری می کند.
7. جوش شیرین را امتحان کنید
برای جلوگیری از بوی بد پا و کفش می توانید مقداری پودر جوش شیرین داخل کفش بریزید. این کار PH عرق پا را خنثی کرده، رشد و نمو باکتری ها را کاهش می دهد و رطوبت پا را به خود جذب می کند.
برای استفاده از جوش شیرین کافیست مقداری از آن را داخل کفش خود ریخته یا قبل از پوشیدن جوراب به پاهای خود بمالید.
8. پا برهنه باشید
در منزل و محیط هایی که می توانید پا برهنه راه بروید کفش و جوراب نپوشید، اگر محیط سرد است می توانید از جوراب های تمیز نرم و ضخیم استفاده کنید که به خشک شدن رطوبت پا نیز کمک می کنند.
9. کفش مناسب بپوشید
یکی از دلایل اصلی عرق کردن و بوی بد پا پوشیدن کفش های بدون تهویه مناسب است، از پوشیدن کفش های پلاستیکی و لاستیکی که پا داخل آن نمی تواند نفس بکشد خودداری کنید. کفش های چرمی، مشبک، پشت باز و صندل برای این منظور عالی هستند.
در هوای برفی و بارانی حتما کفشی به پا کنید که داخل کفش و پاها خیس نشود و در صورت خیس شدن کفش با کمک خشک کن ماشین لباس شویی، سشوار یا در مقابل نور خورشید آن ها را خشک کنید.
10. کفش خود را بشویید
کفش های خود را به صورت منظم هر هفته یک یا دو بار بشویید، هنگام شست و شو توصیه می شود مقداری جوش شیرین به آن اضافه کنید.
همچنین می توانید کفش را داخل کیسه بزرگی گذاشته و داخل فریزر قرار دهید. دمای هوای سرد باکتری ها را از بین برده و بوی بد پا را برطرف می کند.
رفع بوی بد پا به روش های خانگی
11. استفاده از ضد عفونی کننده دست
بعد از شستن پاها با آب و صابون می توانید مقداری محلول ضد باکتریال دست به پاها اسپری کنید، این کار برای ضد عفونی کردن پاها مفید است.
12. نمک اپسوم
نمک اپسوم به برطرف کردن بوی بد پا و مقابله با باکتری ها کمک می کند، کافیست نصف فنجان نمک اپسوم را به 8 فنجان آب گرم افزوده و هر روز به مدت 30 دقیقه پاهای خود را داخل محلول قرار دهید.
در پایان نیازی به شستن پاها نیست بلکه فقط آن ها را خشک کنید، همچنین توصیه می شود این کار را قبل از خواب انجام داده و پس از آن جوراب نپوشید.
13. سرکه سیب یا سرکه سفید
سرکه به دلیل خاصیت اسیدی شرایط زندگی مساعد برای باکتری ها را از بین می برد، کافیست نصف فنجان سرکه سیب یا سرکه سفید را با 6 فنجان آب داغ مخلوط کرده و پاهای خود را به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل آن قرار دهید.
در پایان پاهای خود را با صابون بشویید تا بوی سرکه برطرف شده و سرکه کاملا پاک شود زیرا باقی ماندن سرکه روی پوست باعث سوختگی شیمیایی آن خواهد شد.
14. چای سیاه
به نظر می رسد تانیک اسید موجود در چای برای جلوگیری از رشد و نمو باکتری ها مفید می باشد و بسیاری از مردم برای از بین بردن بوی بد پا از چای سیاه استفاده می کنند.
هر روز 5 عدد چای کیسه ای را در آب جوش قرار دهید، بعد از این که چای دم کشید آن را با 4 فنجان آب سرد یا گرم مخلوط کرده طوری که گرمای زیاد پوست را نسوزاند و پاهای خود را به مدت 20 دقیقه داخل آن قرار دهید، برای این کار می توانید از چای سبز نیز استفاده کنید.
15. پراکسید هیدروژن
1 قاشق چای خوری پراکسید هیدروژن را با 1 فنجان آب مخلوط کرده، پارچه ای را به آن آغشته کنید و روی پاهای خود بکشید. این کار باعث از بین رفتن باکتری های عامل بوی بد پا می شود.
16. آب لیمو
قبل از پوشیدن جوراب و کفش ها توپ پنبه را به آب لیمو آغشته کرده و به کف پاها بمالید. این کار موجب بسته شدن منافذ پوست شده و از عرق کردن پا جلوگیری می کند. آب لیمو همچنین یک دئودورانت طبیعی نیز می باشد.
به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:
مصرف غذاهای سالم و اجتناب از مواد غذایی چرب، فراوری شده و ادویه دار به کاهش تعریق بدن و پاها کمک می کند.
برای پیشگیری از بد بو شدن پا آب بیشتری بنوشید و مصرف قهوه یا کافئین روزانه را کاهش دهید.
فشارهای عاطفی و استرس باعث افزایش تعریق پا می شود، از شرایط استرس زا دوری کرده، از تکنیک های آرامش ذهن برای مدیریت استرس استفاده کنید و ورزش منظم داشته باشید.
منابع: wikihow – sweatblock

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/214101/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد اسفند ماه

با کمک ذهنتان، دردتان را تسکین دهید

افراد باهوش چطور با کسانی که خوششان نمی‌آید رفتار می‌کنند

در مقابل انتقادها، چه کنیم؟

احساسات چگونه زندگی مالی را نابود می کنند؟

چطور از خودکشی جلوگیری کنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد اسفند ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد فروردین ماه

چگونه روی محیط اطراف مان اثرگذار باشیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد فروردین ماه

وقتی کسی که عاشقش هستید، دوستتان ندارد

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد اردیبهشت ماه

خصوصیات جنسی و عواطف مرد متولد اردیبهشت ماه

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد خرداد ماه

نشانه‌های جسمانی افسردگی را بشناسید

راههایی برای بهتر سپری کردن یک روز شلوغ

راهکارهایی برای جلوگیری از زود رنجی

هومیوپاتی و درمان وسواس فکری

آیا فراموش کاریتان طبیعی است؟

9 دروغ زیرکانه ای که همه ما به خودمان می‌گوییم!

چرا خوشحال نیستید؟

10 نشانه افسردگی فصلی

در برخورد با همکارتان مراقب این اشتباهات باشید

اگر ناگهان شغلم را از دست بدهم، چه کنم؟

درمان استرس به سبک ژاپنی ها

راهکارهای ساده ای برای روان صحبت کردن

در ذهن یک فرد مبتلا به اضطراب و دلشوره چه می گذرد؟

تمرین هایی که آلزایمر را فراری می دهند

وقتی بدن «تیک» می‌زند

نگذارید این ترس ها موفقیت شما را تهدید کنند

نکاتی که یک مدیر موفق رعایت می کند

مغز ما به این کلمات حساس است!

تنبل ها بخوانند!

خشم چیست و در چه ساعاتی بیشتر بروز می کند

این حرف‌ها را به طلاق‌گرفته‌ها نزنید!

اگر افسردگی دارید این دمنوش را بخورید!!

تغییرات هورمونی با نوجوان چه می کند؟

روان شناسی افرادی که نمی‌توانند با واقعیت روبرو شوند

بلوغ و پاسخگویی به سوالات نوجوانان

موبوفوبیا، ترس تازه بشر!

مغز وقت اضطراب!

دوستِ خوب یعنی کسی که...

دچار وسواس مقایسه شده اید؟

این جملات را به افسرده ها نگویید

وقتی ‌عزیزترین آدم‌زندگی ‌به آلزایمر مبتلا می‌شود، باید چه‌کنیم؟

11 تفاوت افراد خیلی موفق با سایر افراد

چرا خانواده تلگرامی یک خانواده منزوی است؟

علائمی که می گویند باهوش تر از حد نرمال هستید

9 عاملی که شما را به آرزوهایتان می رساند

چرا از موفقیت دیگران غمگین و ناراحت میشویم؟