آریا بانو

آخرين مطالب

برای پیشگیری از سرماخوردگی در کودکان این توصیه ها فراموش نشود پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - برای پیشگیری از سرماخوردگی در کودکان این توصیه ها فراموش نشود
١٦
٠
تبیان / با شروع سال تحصیلی و فصل پاییز، سرماخوردگی و آنفلوانزا و سرفه در بچه‌ها شروع می‌شود. با این که نمی‌توانید از آن‌ها به طور کامل در برابر ابتلا به این بیماری‌ها محافظت کنید، به خصوص وقتی به مهدکودک یا مدرسه می‌روند، اما می‌توانید عادت‌های سالمی را یادشان دهید تا سیستم ایمنی بدنشان تقویت شده و شانس ابتلا به بیماری در آن‌ها کاهش یابد.
سال تحصیلی جدید همین روزها آغاز می‌شود. شما می‌توانید با روش‌هایی به فرزندانتان کمک کنید تا از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و مشکلات گوارشی که ممکن است در مدرسه به آن مبتلا شوند، جلوگیری کنید و در صورت ابتلا به بیماری‌ها و عفونت‌ها مراقب باشند تا دیگران مریض نشوند.
عادتشان دهید تا دست‌هایشان را مرتب بشویند
بر اساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، تقریباً 22 میلیون روز از روزهای مدرسه رفتن به دلیل سرماخوردگی از دست رفته است. این در حالی است که مطالعات نشان داده شستشوی دست‌ها می‌تواند غیبت ناشی از بیماری عفونی را در بین بچه‌های سن مدرسه کاهش دهد.
شستشوی دست‌ها یکی از مؤثرترین راه‌های جلوگیری از شیوع بیماری‌های شایع کودکان در سنین مدرسه مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، چشم صورتی و… است. از آنجایی که کودکان در طول سال تحصیلی وقت زیادی را در مدرسه می‌گذرانند، پس ایده‌ی خوبی است که مطمئن شوید شستن دست‌ها در آن‌ها یک کار روتین است که به طور خودکار انجام می‌دهند. به فرزند خود بیاموزید که اغلب اوقات و به خصوص قبل از خوردن غذا یا خوراکی، بعد از تمیز کردن بینی و بعد از دستشویی رفتن، دست‌های خود را به خوبی بشوید.
به آن‌ها بیاموزید که چگونه دستان خود را به درستی بشویند
این که فقط فرزندتان به سمت روشویی برود و در عرض یک ثانیه آبی روی دستش پاشیده شود و بگوید که من این کار را انجام دادم قابل قبول نیست. او باید حداقل 30 ثانیه دستش را با آب و صابون به طور کامل بشوید و با یک حوله کاغذی تمیز آن‌ها را خشک کند. صابون ساده کفایت می‌کند. در واقع شما به محصولات ضد باکتریایی احتیاج ندارید. (مطالعات نشان داده صابون‌های ضد باکتری نه تنها در کشتن میکروب‌ها نسبت به صابون‌های معمولی مؤثرتر نیستند بلکه کارشناسان بهداشت ابراز نگرانی کرده‌اند که افزایش استفاده از محصولات ضدباکتری می‌تواند باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک ایجاد کند)
روش درست سرفه و عطسه کردن را به آن‌ها نشان دهید
وقتی کسی عطسه می‌کند یا سرفه می‌کند، ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا می‌توانند با قطرات بزاق در هوا پراکنده شوند. به فرزند خود بیاموزید که هنگام عطسه یا سرفه از یک دستمال کاغذی استفاده کند و یا دهانش را با آرنج خود بپوشاند. یک مطالعه جدید نشان داد بیشتر افراد عطسه‌های خود را می‌پوشانند، اما این کار را با دستانشان انجام می‌دهند که این یک عادت بد است؛ چرا که می‌تواند موجب سرایت بیماری به دیگران شود.
به آن‌ها بگویید که از لمس کردن چشمشان خودداری کنند
اگر فرزندتان چیزی را لمس کند که فرد مبتلا به سرماخوردگی آن را لمس کرده باشد و سپس چشم یا دهان خود را لمس کند، ویروس سرماخوردگی می‌تواند از آن طریق وارد بدنش شود. عفونت‌هایی مانند ورم ملتحمه چشم نیز می‌تواند از طریق لمس کردن چشم پس از دست زدن به وسیله‌ای که توسط فرد مبتلا به آن عفونت، دست زده شده، منتقل شود.
از آن‌ها بخواهید که وسایل و لیوان شخصی‌شان را با دوستانشان شریک نشوند
بچه‌ها به طور طبیعی دوست دارند وسایلشان را با هم شریک شوند (البته به‌جز اسباب‌بازی مورد علاقه‌شان!)، این مورد شاید برای بعضی از وسایل خوب باشد؛ اما به اشتراک گذاشتن ظروف غذاخوری با دوستان، به خصوص در فصل سرما و آنفولانزا ایده خوبی نیست. ویروس‌ها و باکتری‌ها به راحتی از طریق بزاق منتقل می‌شوند، بنابراین این یکی از انواع اشتراک گذاری‌هایی است که باید به کودک خود یاد دهید تا از آن جلوگیری کند. به او آموزش دهید که اگر دوستش خوراکی ندارد و می‌خواهد به او از خوراکی یا نوشیدنی‌اش بدهد خیلی کار خوبی است؛ اما این کار را در ظروف و بطری جداگانه قبل از شروع خوردن انجام دهد.
زمانی را برای ورزش و فعالیت بدنی فرزندتان در نظر بگیرید
ورزش سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به بدن کمک می‌کند تا به طور مؤثر با میکروب‌ها مبارزه کند. خودتان هم با او مشغول شوید تا هم لحظات خوبی را سپری کنید و هم سالم بمانید.
مطمئن شوید که فرزندتان به اندازه‌ی کافی می‌خوابد
نیاز به خواب در افراد با توجه به سن، متفاوت است؛ اما تحقیقات نشان می‌دهد کم‌خوابی می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن و توانایی آن در مبارزه با عفونت تأثیر بگذارد.
آکادمی کودکان آمریکا روزانه 10 تا 13 ساعت خواب را برای کودکان پیش‌دبستانی و 9 تا 12 ساعت در روز را برای کودکان بین 6 تا 12 سال توصیه می‌کند. نوجوانان باید روزانه 8 تا 10 ساعت بخوابند. اگر فرزندتان بعدازظهرها می‌خوابد می‌توانید آن را هم جزء ساعات خوابش در نظر بگیرید.
خواب کافی به افزایش تمرکز و کاهش احساس خستگی در بچه‌ها کمک می‌کند. البته می‌دانیم که رفتن بچه‌ها به رختخواب می‌تواند یک چالش بزرگ در بسیاری از خانواده‌ها باشد، اما باید فرزندتان بداند که این برای سلامتی جسمی و عاطفی و شناختی‌ بسیار مهم است. فایده‌ی دیگری که خواب کافی برای بچه‌ها دارد کاهش استرس در آن‌هاست. استرس باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود و معمولاً برخی بچه‌ها در روزهای آغازین مدرسه دچار استرس می‌شوند که ممکن است باعث بیماری‌شان شود.
تغذیه‌ی سالمی را برایشان فراهم کنید
داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای همه مهم است، اما برای بچه‌های در حال رشد و دانش آموزان مهم‌تر. سعی کنید برنامه‌ی غذایی روزانه‌تان طوری باشد که از هر پنج گروه غذایی در آن استفاده شده باشد و ترکیب مناسبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی مورد نیاز برای سالم ماندن بدن را فراهم کند.
برخی از گزینه‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی عبارت‌اند از:
- میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین C برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا
- ماست به دلیل داشتن پروبیوتیک برای سلامت گوارش
- غلات کامل و پروتئین‌های سالم برای تأمین سوخت و انرژی کودکان فعال
برای کفش و کوله‌پشتی جای خاصی را در منزلتان در نظر بگیری
از فرزندتان بخواهید هنگام ورود به خانه کفشش را در جای مناسبی که برای آن در نظر گرفته‌اید قرار دهد و اگر کوله‌پشتی‌اش را در مدرسه روی زمین می‌گذارد آن را کنار درب بگذارد و یا برایش جای مناسبی درست کنید. کفش و کیف بسیاری از میکروب‌ها را از کف کلاس‌ها، سرویس‌های مدرسه و دستشویی‌ها به خانه منتقل می‌کند. گذاشتن این وسایل کنار درب به پیشگیری از انتشار میکروب‌ها در فضای خانه کمک می‌کند. همچنین ایده آل است که هر دو هفته یکبار کیف و کوله‌پشتی فرزندتان را بشویید.
اگر لازم است واکسن آنفلوانزا بزنید
در نهایت این که با پزشک فرزندتان صحبت کنید شاید لازم باشد واکسن آنفلوانزای سالیانه را هر سال دریافت کند.
اگر فرزندم بیمار شد چه کنم؟
اگر علیرغم تمام تلاش‌ها، فرزندتان بیمار شد آن را در منزل نگه دارید. این کار دو مزیت مهم دارد؛ یکی این که استراحت و خوابیدن به تقویت سیستم ایمنی و روند بهبودی فرزندتان بسیار کمک می‌کند و دیگر این که از انتشار بیماری به دیگران جلوگیری می‌کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/212510/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به کودک دچار اختلال استرس پس از سانحه چگونه کمک کنیم؟

دلبند افسرده من

برای انتخاب مدرسه چه معیارهایی باید در نظر گرفت ؟ (1)

چگونه از فرزند خود یک نابغه بسازیم

برای انتخاب مدرسه چه معیارهایی باید در نظر گرفت ؟ (2)

آیا می توان شخصیت کودک را تغییر دهید؟

موسیقی درمانی یکی از روش های درمانی برای کودکان مبتلا به اوتیسم

مهد کودک قبل از مدرسه خوب است یا بد؟

پدران دختر دار بخوانید !

چرا کودکان استرسی می شوند؟

توصیه مهم به مادر و پدر ها برای باز شدن مدارس

به روان کودک تجاوز نکنید!

چطور کودکمان را برای مدرسه رفتن آماده کنیم؟

چه چیزهایی سبب نگرانی بچه‌ها از رفتن به مدرسه می‌شود؟

چرا بچه های امروز کمتر شاد هستند؟

یک شروع شاد برای ماه مهر

خیلی قاطع به فرزندتان بگویید: «نه»

آیا کودکان امروز باهوش‌تر از کودکان دیروزند؟

راهکار هایی برای پیشگری از اضطراب کودکان در مهد کودک

4 عادت رایج در کودکان که باید مراقب آن بود

بلوغ زودرس را جدی بگیرید

افزایش قدرت حافظه و یادگیری کودکان با ورزش های هوازی

کشف آلت تناسلی توسط کودک

کوچولو! سرت را بالا بگیر و بگو نه!

فرزندم، انتقادت را بگو

آیا کودک شما به راحتی به مهد کودک میرود؟

علل ترس های شبانه کودک و راهکارهای آن

سکوت بچه ها را جدی بگیرید

بازی در پارک نیاز کودک است

بازیهای جالب برای کودکان باهوش

برای محبت به فرزندتان شرط نگذارید

بهترین فاصله سنی بین بچه ها چقدر است؟

چه سنی برای فرزندان تلفن همراه بخریم؟

دردی که درمان ندارد؟!

دلایل افت تحصیلی دانش آموزان

علل دروغگویی در کودکان و راهکارهای مقابله با آن

چه کنیم مضرات آپارتمان نشینی را در کودکانمان کمتر کنیم؟

سکوت بچه ها را جدی بگیرید!

به تخیلات کودکتان احترام بگذارید!

چگونه از کابوس دیدن کودکان پیشگیری کنیم؟

ریشه یابی اضطراب دوران مدرسه

علت ترس بعضی از کودکان‌ از مهد کودک

تنبیه بدنی کودک چه عواقبی دارد؟

مراقب باشید کودک تان دورتان نزند!

دشمن سرنوشت کودک را بشناسید

از چه سنی می توان کودکان را در خانه تنها گذاشت؟

بهترین راه برای از بین بردن استرس کودکان

چرا فرزندم بدزبانی می کند؟

به کودکتان این جملات را بگویید!

وقتی تبلت، فرزندتان را وابسته می کند!