آریا بانو

آخرين مطالب

دانستنی‌هایی شگفت انگیز درباره جسم انسان گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - دانستنی‌هایی شگفت انگیز درباره جسم انسان 3
٢٢٨
٠
تابناک با تو / جسم انسان قوی ترین آزمایشگاه شیمیایی است و از قواعد و قوانین سخت و منظمی پیروی می کند. شاید این گونه تصوّر شود که دانشمندان همه چیز را درباره جسم انسان می دانند، در حالی که این طور نیست. آنها هنوز هم در حال کشف های جدیدی درباره بدن انسان هستند. هر روز اتفاقات زیادی در بدن رخ می دهد که شبیه به معجزه هستند و دانستن آنها می تواند برای ما غافلگیر کننده باشد؛ برای مثال آیا می دانستید با از بین رفتن جاذبه قلب انسان کروی شکل می شود و انسان مغز دوم دارد و یا اسید معده ی انسان می تواند تیغ را هم هضم کند.
1. وقتی بیدار می شویم ستون فقرات ما حدود یک اینچ در طول شب بلندتر شده است. این موضوع به مهره های موجود در ستون فقرات بازمی گردد که با ماده ای شبیه به ژلاتین حفظ و نگهداری می شوند. در روز وقتی می ایستیم فشار جاذبه زمین و عوامل دیگر باعث می شود تا کوتاه تر شویم.
2. قلب غالباً بین 60 تا 80 بار در دقیقه، صد هزار بار در روز، 30 میلیون بار در سال و 2.5 میلیارد بار در 70 سال می زند. در کنار این تعداد ضربان، روی هم رفته حدود بیست سال هم نمی زند و ساکت است.
3. این فقط اثر انگشت شما نیست که منحصر به فرد است. بلکه اجزا و عضوهای دیگری هم در بدنتان وجود دارد که منحصر به فرد و خاص خود شما هستند؛ مانند گوش و عنبیه چشم، شبکیه چشم، دندان ها، انگشتان پا، زبان و لب. برای مثال گوش هر فردی با دیگری متفاوت است. استفاده از این عضو بدن برای تشخیص هویت تا جایی مقدور است که شرکت یاهو درصدد ساخت تکنولوژی برای باز کردن قفل گوشی های هوشمند از طریق یک اسکنر گوش است. به این صورت که فرد می تواند فقط با فشردن تلفن همراه به گوش خود قفل آن را باز کند.
4. دانشمندان ناسا دریافته اند در شرایط عدم جاذبه در فضا عضلات قلب کارآیی خود را از دست می دهند و قلب کروی تر از حدّ ممکن می شود. پزشکان قلب وابسته به ناسا قلب دوازده فضانورد که در ایستگاه فضایی بین المللی کار می کردند را مورد بررسی قرار دادند. تصاویر نشان می داد که قلب فضانوردان به نسبت 9.4 درصد در فضا کروی تر می شود، پس از بازگشت به زمین قلب آنها به شکل طبیعی خود بازمی گردد.
5. آیا می دانستید که دانشمندان می تواند صدای ضربان قلب را به موسیقی تبدیل کند. دانشمندان با تبدیل صدای ضربان قلب نامنظم به یک موسیقی کلاسیک می توانند کار را برای پزشکان در جهت تشخیص بیماری آسان کنند. قلب افراد با ضربان قلب منظم دارای ریتم منظمی است و قلب افراد دچار بیماری ریتم نامنظم اصطلاحاً (آریتمی) دارد.
6. دانشمندان دریافته اند که درجه حرارت غذاها بر درک ما از مزه ها اثر می گذارد. وقتی غذا داغ باشد، مزه ترش فعّال تر است و اگر غذا سرد باشد تلخی بهتر احساس می شود. گیرنده های ما زمانی که درجه حرارت بین 65 تا 95 درجه فارنهایت باشد، حساسیّت بیشتری دارند. به همین دلیل، یک فنجان قهوه خیلی داغ تلخی کمتری نسبت به یک فنجان قهوه با درجه حرارت معتدل دارد.
7. علاوه بر چهار نوع از گیرنده های طعم (شیرین، ترش، تلخ و شور) یک مزه دیگر نیز به نام «اومامی» وجود دارد، این طعم در غذاهای پروتئینی و گوشت، ماهی و غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات وجود دارد. انسان ها دارای گیرنده هتی معیّنی هستند که مسئول چشیدن اومامی است. اومامی واژه ای ژاپنی است که می توان آن را به «طعم خوش لذت بخش» ترجمه کرد.
8. اسید معده می تواند معده را نیز هضم کند. معده برای محافظت از خودش هر سه یا چهار روز یک بار لایه داخلی خود را ترمیم می کند. اسید معده می تواند تیغ آرایشی را هم هضم کند.
9. کارشناسان دانشگاه «فلیندرز» استرالیا می گویند انسان ها مغز دوم دارند. مغز دوم در شکم و روده ها وجود دارد. نکته این است که دستگاه هاضمه تنها دستگاهی است که دارای سیستم عصبی ویژه ای است که می تواند مستقل کار کند. سیستم عصبی روده مغز دوم نامیده می شود به دلیل آنکه کل سیستم گوارش از مری تا انتهای سیستم دفعی را کنترل می کند و جایگاه ویژه ای در عملکرد بدن دارد و حتی زمانی که عملکرد مغز از کار بیفتد می تواند به تنهایی سیستم گوارش را کنترل کند.
10. بدن های ما در تاریکی می درخشد. اما نمی توانیم این درخشش را ببینیم زیرا نوری که از جسم ما برمی خیزد 1000 بار کمتر از میزان حساسیت چشمان غیر مسلح است.
11. در سال 2010 دانشمندان دانشگاه «ایموری»، ژن قابل توجهی را در موش ها کشف کردند، به طوری که حذف این ژن باعث باهوش تر شدن آنها می شد، دانشمندان توضیح دادند که این ژن در انسانها نیز وجود دارد اما هیچ کسی نمی داند حذف آن آثار منفی خواهد داشت یا نه، دانشمندان اسم این ژن را ژن «هومر سیمپسون» با نام علمی RGS14 گذاشته اند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/208484/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در هنگام بیماری مادر چگونه کودک را سرگرم کنیم؟

راه های برخورد موثر با کودکان در مقابل استفاده از بازی های کامپیوتری

علل افسردگی در کودکان

کودکان را برای بازی به فضای باز ببرید

چه کنیم بچه ها از آرایشگاه رفتن نترسند؟

3 تمرین کاردرمانی برای کودکان بیش فعال

درمان افسردگی بچه ها، روش جالب موثر!

بازی برای کودکان 1ماهه تا دو ساله

علت لکنت ناگهانی زبان در کودکان

چگونه به کودکان خود نه بگوییم؟

با کودک کج خلق چگونه برخورد کنیم؟

در برخورد با کودکی که فحش میدهد چه کنیم؟

بازی های مناسب کودکانه از صفر تا دو سالگی

جلوگیری از انتقال ترس های والدین به کودک

چرا کودکان امروز خودشیفته می شوند؟

با این جملات ​اعتماد به نفس کودک را بالا ببرید!

کنترل بدخلقی های کودکان با این جملات

چه عواملی باعث کودک آزاری می شوند

7علت بروز اختلالات اضطرابی در بچه‌ها

سن مناسب شروع آموزش به کودکان

اگر کودکتان مدام حوصله اش سر می‌رود

بهترین اسباب بازی کودکان، درست انتخاب کنید

روش «فربر» دقیقا برا خواباندن کودک چیست؟

اهمیت بازی و ورزش برای کودکان

آزمون آدمک (گودیناف) تست هوش ( سن اجرا: از 3 تا 13 سال)

علل تأخیر در رشد گفتاری کودک

برای کودکان 3 تا 5 ساله چه اسباب بازی ای بخریم؟

رایج‌ترین کابوس‌هایی را که کودکان می‌بینند

روانشناسی نقاشی کودکان

اصول جدا خوابیدن کودک از والدین

مضرات و فواید بازی های دیجیتال برای کودکان

این 11 بازی را برای کودکانتان به خاطر بسپارید

درمان اختلالات نوشتاری در کودکان

تک فرزندی، خوب یا بد؟

تنبیه های مناسب کودکان

پرورش خلاقیت در کودکان، چگونه مشوق خوبی باشیم؟

به سفر بروید ولی کودکتان را تنها نگذارید!

کدام بچه ها تمایل بیشتری به پولدارشدن دارند؟

تفسیر نقاشی کودکان/ پی بردن به هوش کودک از روی نقاشی

چگونه و در چه زمانی کودک خود را تشویق کنیم؟

نکات کلیدی برای دانش‌ آموزان روزه‌ دار در زمان امتحانات

مهمترین نشانه های آزار جنسی در کودکان

لکنت زبان چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟

قوانینی که برای محافظت از کودک باید بدانید

کلاس‌ های تابستانی کودکان

بچه ها از چه سنی جوک را درک می‌کنند؟

اگر بچه ای رابطه جنسی والدینش را به طور اتفاقی دید چه کار کنیم؟

راهکارهایی برای تقویت روابط مادر و دختر

کلاس های تقویتی کودکان در فصل تابستان خوب یا بد؟

راهکارهایی برای متقاعد کردن بهتر کودک