آریا بانو

آخرين مطالب

به نوجوان بگویید خودکشی یک کار بزدلانه است اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
به نوجوان بگویید خودکشی یک کار بزدلانه است
٨٨٣
١١
خراسان / باید به نوجوان‌ها یاد بدهیم که مبارزه با مشکلات زندگی و حل آن‌ها یک عمل شجاعانه‌ محسوب می‌شود نه رفتارهای بزدلانه‌ای مانند خودکشی
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در یکی از جدیدترین مصاحبه‌هایش گفته: «سن خودکشی در حال کاهش است و دو سوم افرادی که خودکشی می‌کنند، سابقه افسردگی دارند. در ضمن علت 99 درصد خودکشی‌ها مشکلات مزمن روانی است». همان‌طور که می‌دانید این روزها چند خبر تلخ درباره خودکشی چند نوجوان و جوان در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود. همه ما به نحوی تحت تاثیر ماجراهایی از قبیل خودکشی دختری که علاقه مند به فوتبال بود یا دختر نوجوان دیگری به دلیل محدودیت‌های خانوادگی یا آن پسر معروف طرفدار استقلال تهران و... قرار گرفته و نگران و غمگین شده‌ایم. معمولا هم درباره افرادی که خودکشی کرده‌اند و دلایل‌شان گمانه زنی و صحبت می‌کنیم و از خودمان می‌پرسیم که آخر این ماجراها به کجا ختم خواهد شد؟ آیا خودکشی آن‌ها یک اعتراض قهرمانانه بوده است؟ آیا بیمار بوده‌اند؟ آیا قربانی شرایط شده‌اند؟ حق با چه کسی است؟ کدام خبر قابل اعتماد است؟ و... هرجا هر پست و خبری در این باره می‌بینیم با یکدیگر به اشتراک می‌گذاریم و درباره‌اش صحبت می‌کنیم. اما در این میان به یک چیز توجهی نداریم؛ همین رفتارهای ما (به خصوص در فضای مجازی) چه تاثیری بر این ماجرا و وقایع بعدی خواهد داشت؟
خودکشی یک اختلال واگیردار است
هیچ فکر کرده‌ایم تقدیس عمل خودکشی به عنوان یک رفتار اعتراضی قهرمانانه، قهرمان‌سازی از جوانان و نوجوانانی که خود قربانی این جامعه و سیستم بوده‌اند و بعد انتشار گسترده و هیجان‌زده این اخبار، آن هم همراه با گمانه زنی‌ها و تفسیرهای نه چندان قابل اعتماد، چه آثاری ممکن است داشته باشد؟ این کار می‌تواند افراد مستعد و به خصوص نوجوانان را به سمت خودکشی به روش مشابه سوق دهد. در دوره‌های زمانی مختلف ما شاهد خودکشی‌ها به روش‌های مشابه(خودسوزی، پریدن از روی پل، رگ زنی و...) بوده‌ایم و این یعنی خودکشی یک اختلال واگیرداراست.
خودکشی در هیچ شرایطی یک اقدام قهرمانانه نیست
افراد آسیب‌پذیر و به خصوص نوجوانان اخبار خودکشی‌ها را دنبال می‌کنند و می‌بینند یک نفر به خاطر اقدام به خودکشی چقدر مورد توجه و حتی تحسین قرار گرفته است؛ همه (حتی بزرگ‌ترین رسانه‌های جهان) درباره‌اش صحبت می‌کنند. کسی که تا دیروز مانند آن‌ها گمنام و احتمالا در رنج زندگی می‌کرده، حالا نه تنها ظاهرا از رنج خلاص شده بلکه تبدیل به یک قهرمان شده است! اما آیا در کنار این همه ولع برای انتشار اخبار خودکشی، یک نفر به آن‌ها گفته است که خودکشی در هیچ شرایطی یک اقدام قهرمانانه نیست؟! فردی که خودکشی کرده است، قطعا در رنجی عظیم و نیازمند رسیدگی و توجه ویژه‌ای بوده اما آن را به موقع دریافت نکرده است. آن فرد که اقدام به خودکشی می‌کند، یک قهرمان نیست، معمولا انسان رنج دیده و بی پناهی بوده که راه حل دیگری بلد نبوده و یاد نگرفته است. اما با وجود تمام مشکلات و بی‌عدالتی‌های زندگی، خودکشی هرگز یک راه‌حل کارآمد نیست، مبارزه با مشکلات زندگی به مراتب عمل شجاعانه‌تری است.
بیایید از خودکشی، قبح زدایی نکنیم
هرچند درگذشت یک انسان تلخ است اما خودکشی از هیچ فردی قهرمان نمی‌سازد؛ تنها جامعه و رسانه‌ها به فراخور دغدغه‌های برهه خاصی از زمان و مسائل خاص اجتماعی آن برهه، خودکشی افراد را به عنوان یک نماد اعتراضی برجسته می‌کنند و بعد که آب‌ها از آسیاب افتاد، ماجرا مثل تمام ماجراهای دیگر به فراموشی سپرده می‌شود. آدم‌ها با سوگ کنار می‌آیند و آن کسی که برای چند صباحی از نظر بعضی افراد تبدیل به قهرمان جامعه شده بود، فراموش می شود. در این میان آن چه از دست رفته است یک زندگی بوده که می‌شد آن را نجات داد. بیایید به خاطر فرزندان ایران زمین و به خاطر موهبتی به نام زندگی که حق تک تک آن‌هاست، انتقال دهنده این ویروس مجازی خودکشی نباشیم و حداقل برای قبح‌زدایی از این مسئله، تلاش‌مان را به کار نگیریم!
نویسنده : دکتر پرستو امیری| دکترای تخصصی روان شناسی سلامت

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/200011/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خیال‌پردازی بچه ها خوبه یا بد؟

به کودکتان کمک کنید تا زودتر زبان باز کند

با این روش ها اعتماد به نفس کودکتان را بالا ببرید !

کودکان وقتی دروغ می‌گویند که:

فرزندان کم تحمل نتیجه چه والدینی هستند

فرزندتان با ظاهرش مشکل دارد؟

چگونه الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟

خلاقیت های دردسر ساز!

گفتار درمانی: روشی موثر برای بهبود مشکلات گفتاری

چطور برای فرزندانتان وقت بیشتری بگذارید

فکرهای بزرگ کودکانه

آینده کودکان باهوش چگونه خواهد بود؟

چرا بلوغ زودرس خوب نیست؟

از عصبی شدن کودکتان جلوگیری کنید !

انواع تیک عصبی در کودکان !

تبلت چه بر سر کودکانمان می‌آورد؟

همه چیز درباره ی رشد هوش کودکان !

چگونه فرزندم را به مدرسه علاقه‌مند کنم؟

کمک والدین به کلاس اولی‌ها

علائم مدرسه‌هراسی چیست؟

به فرزندتان فحش ندهید!

عوامل عمده مؤثر بر فراگیری دانش آموز

با کودک بد غذا چه کنیم؟

روشهای کاهش استرس بچه های طلاق

استرس در کودکی موجب تغییراتی در سازه‌های اصلی مغز می‌شود

از چه سنی به کودک بیاموزیم بدون اجازه وسایل دیگران را برندارد؟

تصورات اشتباه درباره «بغلی شدن» کودکان

تست هوش برای کودکان 4 تا 10 ساله

چگونه اعتماد به‌ نفس کودک را افزایش دهیم؟

استرس دیر شدن مدرسه و آثار آن بر روحیه و درس فرزند شما

اهمیت گذراندن وقت کافی با فرزندان

بازی‌ درمانی، چیست؟

اختلافات والدین چه بر سر کودکان می آورد؟

دست نزن عزیزم

چرا کودکم در مدرسه پرخاشگر است؟

چگونه کودکان را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم؟

دردسرهای حواس پرت

اگر کودک افسرده دارید بخوانید !

تو ،اونو بیشتر از من دوست داری!

تبعیض بین فرزندان روی اعصاب بچه هاراه میرود

کودکان نیز افسرده می شوند

​اعتماد به نفس کودک را با این جملات بالا ببرید

تبلت کودکان را باهوش میکند؟!

فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟

از چه سنی به کودکمان زبان و ریاضی یاد بدهیم؟

آموزش عشق و نفرت به بچه ها !

مزایا و معایب تک‌فرزندی !

هر لباسی را در حضور کودکان نپوشید

کدام بچه‌ها صاحب شغل می‌شوند؟

اوتیسم و راههای کاهش آن در کودکان