آریا بانو

آخرين مطالب

بهشتی: در بین هنرمندان ایران منیر فرمانفرمائیان معادل ندارد /حسینی: فرمانفرمائیان عیاری از فرهنگ و هویت به یادگار گذاشت فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مراسم یادبود منیر شاهرودی فرمانفرمائیان با حضور گسترده چهره های شاخص هنر، در باغ موزه نگارستان برگزار شد.


به گزارش هنرآنلاین ، مراسم یادبود منیر شاهرودی فرمانفرمائیان هنرمند برجسته کشور و واقف 51 اثر ارزشمند به دانشگاه تهران با حضور چهره‌هایی چون دکتر مجید سرسنگی، مهندس محمد بهشتی، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد، هادی مظفری مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی، بهمن فرمان‌آرا، دکتر علیرضا سمیع‌آذر، فاطمه معتمدآریا، رز عیسی، دکتر فرمانفرمائیان و جمع گسترده از اهالی فرهنگی و هنر، پنجشنبه 5 اردیبهشت در باغ موزه نگارستان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، طی سخنانی ضمن ادای تسلیت به جامعه هنری کشور و حاضران در مراسم، گفت: به نمایندگی از دانشگاه تهران فقدان این هنرمند ارزشمند را تسلیت عرض میکنم. امروز قرار بود جناب آقای دکتر نیلی احمدآبادی رئیس محترم دانشگاه تهران، خودشان تشریف بیاورند و ابراز همدردی کنند، متاسفانه به دلیل سفری که به استان خوزستان برای بررسی مسائل سیلاب‌ها داشتند، این توفیق برای ایشان میسر نشد، لذا من وظیفه دارم سلام و تسلیت ایشان را خدمت شما اعلام کنم.
وی افزود: برای ما که مخصوصا در این یکی دو سال اخیر مرتبا با این هنرمند برجسته در ارتباط بودیم و این توفیق برای دانشگاه فراهم شد که موزه‌ای تحت عنوان نام این هنرمند در باغ موزه نگارستان افتتاح شود، این فقدان بسیار سنگین‌تر است. خود من در این دو سال هر وقت که خدمت این هنرمند برجسته می‌رسیدم و یا اگر ایشان به مناسبتی تشریف می‌آوردند، از مصاحبت با ایشان لذت می ‌بردم. به خاطر اینکه خانم فرمانفرمائیان غیر از اینکه یک هنرمند برجسته بود، یک انسان فرهیخته هم بود و به همین علت است که نام و یاد و خاطره ایشان در کنار آثار برجسته‌ای که خلق کرده تا سال‌های سال در این کشور و در دل ایرانیان باقی خواهد ماند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، ادامه داد: موزه منیر که به همت و بزرگواری خود ایشان در باغ موزه نگارستان افتتاح شد، امروز محل مراجعه بسیاری از عاشقان هنر ایرانی است و این عاملی است که نام و یاد این هنرمند همچنان در فضای هنری و فرهنگی کشور باقی بماند. ایشان عمر پر برکت و مبارکی داشت و تحسین‌برانگیز است که نه تنها در کشور بلکه در سطح جهانی نام هنر ایرانی را پرآوازه کرد. امیدوارم ما در دانشگاه تهران امانتدار خوبی برای آثار و یاد و خاطره این هنرمند برجسته باشیم.
در ادامه این مراسم، مهندس محمد بهشتی به سخنرانی پرداخت و گفت: درگذشت هنرمند یگانه، منیر شاهرودی فرمانفرمائیان را خدمت خانواده محترمشان، دوستان و دوستدارانشان تسلیت عرض می‌کنم. نزدیک به یک هفته قبل از درگذشت ایشان، توفیق دیدار داشتیم و مرحوم منیر می‌خندید و می‌گفت دارم می‌رم. طبیعتا ما جدی نگرفتیم اما ایشان آگاه بودند و از خیلی قبل‌تر مقدمات رفتن را فراهم کرده بودند.
وی افزود: برای چنین هنرمندی، فکر می‌کنم نزدیک به صد سال عمر، کم بود زیرا هر وقتی که من ایشان را دیدم اولا سرشار از انرژی و زندگی بود و ثانیا هزاران طرح و ایده برای اجرا کردن داشت. ایشان یکی از پرکارترین هنرمندانی بود که می‌شناسیم اما باز هم کلی کار نکرده داشت.
مهندس بهشتی ادامه داد: در بین هنرمندان ما منیر فرمانفرمائیان خیلی معادل ندارد، کسی که در جهان شناخته‌شده‌تر از سرزمین خودش باشد و تقریبا موزه معتبری در دنیا نیست که اثری از ایشان نداشته باشد اما سال‌های زیادی نیست که در داخل ایران جامعه هنر ایشان را شناخته و با تحیر هم شناخته است. موزه منیر یادگاری این هنرمند برای جامعه ایرانی است، این موزه حکم گلاب را دارد که ما عطر منیر، صداقت، لطف و صفا و شاعرانگی را از آن استشمام می‌کنیم.
در ادامه این مراسم، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی سخنانی گفت: خانم فرمانفرمائیان از دو جهت برای من اهمیت ویژه داشتند؛ گزاره اولی که در ذهن من می‌آید این است که ذوق خلول و طلب جاودانگی یکی از تمایزات انسانی است، هیچ آدمی بر پشت زمین نزیسته که میل به جاودانگی در جان او شعله‌ور نباشد حتی اگر به نام نیکی قناعت کند. بنابراین انسان‌ها در طلب نام نیک، یاد خوب و خوش و امتداد و استمرار حیات‌شان، کارهایی می‌کردند و دستاوردهایی داشتند که آن‌ها را بر زمین مستقر دارد، دست کم خاطره آن‌ها را در دل‌ها و جان‌های کسانی که پس از آن‌ها خواهند آمد، جاری و مستمر باشد.
وی افزود: هنر این پدیده جاودانه و جادویی یکی از رمزهای ماندگاری انسان است. خانم فرمانفرمائیان هنرمند یگانه و ستاره درخشانی بودند و با آثار نابی که ملهم از فهم، فکر، فرهنگ و هویت او بود توانستد عیاری را به یادگار بگذارند و ممیزه‌هایی را در آثار خودشان درج کنند که این جاودانگی از دریچه آثار همیشه پابرجا خواهد بود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: گزاره دومی که همیشه در یادکرد ایشان در ذهن من می‌آید، این است که من به سابقه خانوادگی کمی با سنت وقف آشنا بودم و بعد این توفیق را پیدا کردم که 110 ماه از عمرم را به اداره مجموعه موقوفات حاج حسین آقا ملک، سپری کنم. در آن 110 ماه به ذوق جان و از صمیم دل تجربه کردم که چطور وقف می‌تواند حیات کسی را چنان استمرار ببخشد که گویی او هر لحظه در کنار ما هست و عطر نفسش را لحظه به لحظه می‌توان استشمام کرد.
وی با اشاره به سنت مبارک وقف، گفت: زمانی که من منصوب شدم تقریبا چیزی حدود چهل سال از فوت مرحوم ملک گذشته بود اما آثار و یادگاران او که با سنت وقف جاودانه شده بود، حاج حسین آقا را روز به روز زنده‌تر می‌کرد؛ زیرا افراد بیشتری با موقوفات او آشنا می‌شدند و هر که با موقوفات او آشنا می‌شد درمی‌یافت که چقدر کار او بزرگ بود و چه میراث ارزشمندی را به یادگار گذاشته است.
سیدمجتبی حسینی در پایان افزود: خانم فرمانفرمائیان نیز 51 اثر از آثارشان را وقف کردند آن هم وقف دانشگاه تهران که نهاد نام‌دار و نام‌آور و بلندآوازه‌ای است که دومین درخشش و تلالو این هنرمند هم روزگار ما در ذهن و ضمیر من است. فکر می‌کنم کسی که توانست چنین آثاری را بیافریند و بعد این آفرینش را در جامه فاخر و قبای بلند وقف برای روزگاران بعد از خودش به یادگار بگذارد، حتما انسان بزرگوار و کریم‌الاطبعی بوده است. از این روی بر من واجب بود که در این جمع حاضر باشم.
در ادامه، رز عیسی از شاخص‌ترین کارشناسان هنرهای تصویری خاورمیانه و از دوستان منیر فرمانفرمائیان به سخنرانی پرداخت و از اهمیت کارهای منیر و اهمیت موزه او در گوگنهایم و ایران گفت.
سپس دکتر فرمانفرمائیان به سخنرانی پرداخت و از طرف خانواده و فرزندان منیر فرمانفرمائیان از همه حضار قدردانی کرد.
در پایان این مراسم، فاطمه معتمدآریا بازیگر سرشناس، طی سخنانی گفت: در تمام این بیست و چند سالی که من با منیر فرمانفرمائیان آشنا بودم، هیچ‌وقت هیچ گله و شکایتی از چیزی نداشت و هیچ وقت لبخند از لبهایش نمی‌رفت. از مشخصه‌های بسیار مهمی که در وجودش بود، عشق به حیات و هستی و زندگی بود.
وی افزود: جالب بود که منیر جون برای هر چیزی حیات قائل بود برای یک شاخه گل، برای یک تکه از شیشه‌هایی که به هم وصل می‌کرد، برای عصای خودش که با آن با خشم حرف می‌زد و می‌گفت بی‌تربیت همین‌جا بنشین و تا من نشسته‌ام، تکان نخور. برای همه اشیا هویت قائل بود، شاید رمز حیات طولانی و لذت بخشی که منیر جون علی رغم همه سختی‌ها و نابسامانی‌هایی که در طی سال‌های زندگی برایش وجود داشت، همین عشق به حیات و زندگی بود و همین عشق باعث خلاقیت و پویایی او بود.
منیر شاهرودی فرمانفرمائیان، از هنرمندان جریان‌ساز هنر مدرن ایران متولد سال 1301 در قزوین بود که 31 فروردین‌ماه در سن 97 سالگی در گذشت و در شهر زادگاهش به خاک سپرده شد. او از نام‌دارترین هنرمندان ایران در عرصه بین‌المللی است که آثارش در بیشتر موزه‌های معتبر جهانی حضور دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/152668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دولت 41 درصد از سهام سایپا را می‌فروشد

خودرو سه نرخی می‌شود

افشاگری عضو کمیسیون صنایع مجلس از گستاخی جدید خودروسازان/ احتکار و دپوی خودروها به بهانه نبود قطعات

نماینده مجلس: آیین‌نامه واردات خودرو شفاف نیست

ژاپن10شرکت خودروسازی دارد که 9.5میلیون خودرو تولید می کند/ ایران18 خودروساز دارد،یک میلیون خودرو تولید می کند

آقای مدیرعامل ایران خودرو! توی چشم مردم نگاه می‌کنید و می‌گویید ماست سیاه است؟

نحوه واگذاری خودرو به مادران صاحب دو فرزند | 15 هزار خودرو واگذار شد

اینجا نمایشگاه خودرو ایران است یا چین؟! +عکس

فرمول فروش خودرو بدون قرعه‌کشی چیست؟

عضو کمیسیون صنایع مجلس: واردات خودرو قیمت‌ها را کاهش می‌دهد

مهلت ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودرو فردا تمام می‌شود

عوارض 10 تا 75 درصدی برای واردات خودرو!

مسیر مه آلود واردات خودرو

تعرفه بالا و عوارض خاص واردات خودرو

واردات خودروهای خارجی در چه بازه قیمتی است؟

ثبت نام 4 میلیون نفر در سامانه یکپارچه فروش خودرو/زمان قرعه کشی مشخص شد

سمند و تیبا از فهرست تمدید اعتبار سازمان ملی استاندارد حذف شدند

بمب ساعتی در بازار خودرو

افت تقاضا در اولین طرح فروش سامانه یکپارچه خودرو

«خودروی اقتصادی» کلیدواژه واردات

نماینده مجلس: 100 درصد قطعات خودرو در ایران چینی است

بازیگر جدید واردات خودرو

وزیر صمت: وضعیت صنعت خودرو کشور هنوز هم قابل دفاع نیست / خودرو گران نمی‌شود

فشار مجلس برای واردات خودرو بالاست | تولید یک خودرو در ایران چقد ارزبری دارد؟

آغاز قرعه کشی خودرو برای 4 میلیون نفر ثبت نامی/ نتایج فردا اعلام می‌شود

قیمت روغن موتور دیزلی و بنزینی 25 درصد افزایش یافت

شانس برنده شدن در قرعه‌کشی خودرو چقدر است؟

زمان اعلام نتایج قرعه‌کشی سامانه یکپارچه فروش خودرو تغییر کرد!

اینگونه پای مادران به طرح فروش خودرو باز شد!

مزایا و معایب سامانه فروش یکپارچه خودرو

شگرد جدید بازار خودرو/ تعمیر و فروش خودروهای ناقص به نام خودروی صفر!

کاهش نیرو و اخراج در خودروسازی تسلا/ وقتی ماسک تهدید می کند!

ازسرگیری خرید و فروش غیرقانونی حواله خودرو!

ماجرای تغییر وضعیت برخی برندگان اول ایران خودرو به رزرو

قالیباف قانون واردات خودرو را به دولت ابلاغ کرد

به منتخبان ذخیره در قرعه‌کشی، در مراحل بعدی خودرو داده می‌شود

سیستم قرعه‌کشی فروش خودرو مهندسی شده است؟

«سیاهکلی» نماینده مجلس: قیمت خودروی 206 در دنیا 150 میلیون تومان است، چرا باید در کشور ما 300 میلیون تومان باشد؟

به دستور وزارت صمت عرضه خودرو در بورس کالا تعلیق شد!

تمدید مهلت واریز وجه برندگان قرعه‌کشی خودرو

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان: به منتخبان فهرست ذخیره خودرو تخصیص داده خواهد شد

...دوبــاره به کــام دلالان خــودرو!

آخرین جزییات درباره واردات خودرو/ تعرفه ورود خودروی برقی زیر 10 درصد است

توضیحات صمت در مورد علل توقف عرضه خودرو در بورس

خودرو به همه منتخبان قطعی و ذخیره تعلق می‌گیرد

مرحله دوم قرعه کشی خودرو در سامانه یکپارچه تیرماه برگزار می‌شود

ریزش قیمت خودرو در بازار/ بازار راکد خودرو در انتظار سیگنال‌های جدید

اختصاص خودرو به همه 38 هزار و 457 نفر منتخب اصلی و ذخیره طرح جوانی جمعیت/ افزایش تولید خودرو بدون کیفیت بی فایده است

عامل افزایش قیمت خودروهای جدید؟

مونتاژ به جای خودروی ملی/ تا 30 سال آینده درگیر پراید و پژو خواهیم بود