آریا بانو

آخرين مطالب

یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند پزشکي

یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / آلرژی، یک بیماری است و باید درمان شود. آلرژی‌های شدید اگر درمان نشوند، باعث ایجاد اختلالات دیگری می‌شوند؛ مثل اختلالات خواب، انواع اختلالات گوش و انواع اختلالات چشمی.
تقریبا 20 درصد از جمعیت ایران دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که این آمار در آینده افزایش بیشتری خواهد داشت.
آمار ابتلا به بیماری های آلرژیک در جهان به سرعت در حال افزایش است و متخصصان معتقدند به دلیل صنعتی شدن دنیای مدرن، تغییر الگوی زندگی‌ها، مدل ساختمان‌سازی‌ها، آلودگی هوا و تغذیه این آمار همچنان رو به افرایش خواهد ماند.
در ایران تقریبا 20 درصد از جمعیت دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند. آماری که در سال‌های اخیر افزایش بیشتری یافته است. به طوری که از هر 2 ایرانی، تقریبا 1 نفر به یکی از بیماری‌های آلرژیک مبتلا است.
درباره آلرژی چند تصور اشتباه بین خیلی از مردم وجود دارد؛ این که این بیماری تنها مختص دوره کودکی است و فرد در بزرگسالی به آن مبتلا نخواهد شد، این که آلرژی بیماری نیست و فقط نوعی حساسیت ساده است، این که پرهیز غذایی شدید می‌تواند به کنترل آلرژی کمک کند و این که آلرژی هرگز درمان نخواهد شد.
یک نکته‌ مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
خیلی از افراد به دلیل داشتن شناخت اندک از آلرژی نمی‌دانند که این عارضه، واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن است و زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی، ماده‌ای را که معمولاً برای بدن بی‌ضرر است (مثل گرده گیاهان)، به اشتباه به عنوان ماده‌ای خطرناک و مضر شناسایی می‌کند و برای دفاع از بدن علیه آن ماده وارد عمل می‌شود. و به این ترتیب، بیماری آلرژی بروز می‌کند و فرد را درگیر می‌کند.
دکتر محمدحسن بمانیان، فوق تخصص آلرژی و آسم و دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران به همشهری آنلاین می‌گوید: آلرژی، یک مکانیزم طبیعیِ سیستم ایمنی در برابر عوامل محیطی است. البته برخلاف تصور عمومی درباره این که آلرژی هیچ درمانی ندارد، آلرژی درمان قطعی دارد. به طوری که دیگر نیاز نیست بیمار دارو مصرف کند. البته نه همه آلرژی‌ها. مثلا کسانی که به نیش زنبور آلرژی دارند، بیماری‌شان قابل درمان است. به شرط آن که فرد خوددرمانی نکند.
به گفته این فوق تخصص آلرژی، آلرژی، یک بیماری مزمن است که طی یک دوره و بازه زمانی و با داروها و روش‌هایی که پزشک به بیمار ارائه می‌دهد، کنترل می‌شود.
این ایمونولوژیست درباره چگونگی تشخیص آلرژی از عفونت‌های ویروسی هم توضیح می‌دهد: موردی که آلرژی را از عفونت‌های ویروسی متمایز می‌کند، این است که در آلرژی‌ها خارش، یک علامت غالب است؛ خارش چشم، گلو و گوش.
تبعات خطرناک بی‌توجهی به آلرژی
بمانیان در پاسخ به این سؤال که آیا افرادی که برای کنترل آلرژی اقدام به خوددرمانی با مصرف آنتی‌هیستامین و اسپری بینی و ... می‌کنند، قابل تایید است، می‌گوید: آلرژی، یک بیماری است و باید درمان شود. آلرژی‌های شدید اگر درمان نشوند، باعث ایجاد اختلالات دیگری می‌شوند؛ مثل اختلالات خواب، انواع اختلالات گوش و انواع اختلالات چشمی. مثلا فردی که آلرژی چشمی دارد، به علت خارش مدام چشم‌ها مجبور است همیشه چشم‌های خود را با فشار بخاراند. خب با این کار فشار چشم‌ها بالا می‌رود، احتمال بروز آب مروارید افزایش پیدا می‌کند، ممکن است عیوب انکساری مثل آستیگمات برای چشم ایجاد شود، حتی بعضی‌ها کارشان به نیاز به پیوند قرنیه می‌کشد.
این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: در آلرژی‌های بینی مثلا ممکن است حس بویایی و چشایی فرد از دست برود و کیفیت زندگی خیلی پایین بیاید. ممکن است آلرژی در حنجره منتشر شود و صدای فرد برای همیشه تغییر کند، ممکن است به گوش میانی گسترش پیدا کند و باعث کاهش شنوایی فرد شود. حتی می‌تواند به ریه‌ها برسد و ایجاد آسم کند. همچنین مواردی از آلرژی‌های بینی را داریم که به پولیپ ختم می‌شود. پولیپ هم چون باعث انسداد بینی می‌شود و نوع تنفس، تنفس دهانی می‌شود، فرم فک در طولانی‌مدت تغییر می‌کند و اگر کودکی آلرژی داشته باشد و درمان نشود، در بزرگسالی نیاز به ارتودنسی و جراحی فک پیدا می‌کند. پس آلرژی یک حساسیت ساده نیست که از کنارش بگذریم و حتما باید درمان شود.
آلرژی، بیماریِ مخصوص کودکان نیست
دکتر سیدعلیرضا مهدویانی، فوق تخصص آلرژی هم در پاسخ به این سؤال که آیا آلرژی، بیماری مختص کودکان است، می‌گوید: علائم آلرژی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود تا بزرگسالان. اما این موضوع به این معنی نیست که فقط کودکان به آلرژی مبتلا می‌شوند. در هر سنی امکان ابتلا وجود دارد. حتی در بالای 50 سالگی.
این فوق تخصص آلرژی در توضیح بهتر این موضوع، بیماری ‌آلرژی را تعریف می‌کند و می‌گوید: آلرژی، افزایش حساسیت نسبت به عوامل محیطی و خارجی است که به خودی خود برای بدن ضرری ندارند، اما سیستم ایمنی بدن، آنها را دشمن و بیگانه تشخیص می‌دهد و علیه آنها به دفاع برمی‌خیزد و چون سیستم ایمنی در کودکان ضعیف‌تر است و پاسخ‌دهی سیستم ایمنی در دوران کودکی بیشتر صورت می‌گیرد، علائم آلرژی در آنها نسبت به بزرگسالان بیشتر مشاهده می‌شود. پس دلیل اصلی بروز بیشتر آلرژی در بچه‌ها این است.
به گفته مهدویانی، گاهی هم عوارض دارویی باعث بروز آلرژی‌ در فرد می‌شود که به آن می‌گوییم "آلرژی دارویی" و ممکن است با افزایش سن، شدت آلرژی هم بیشتر شود.
آیا پرهیز غذایی درست است؟
مهدویانی درباره پرهیزهای غذایی شدید که برخی متخصصان برای کنترل آلرژی کودکان و بزرگسالان تجویز می‌کنند، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی همکاران پرهیزهای غذایی شدید و طولانی‌مدت به بیمار مبتلا به آلرژی می‌دهند. به طوری که ممکن است فرد – کودک یا بزرگسال – دچار مشکلات دیگری ازجمله سوءتغذیه شود. ما نمی‌گوییم رژیم غذایی ازسوی بیماران مبتلا به آلرژی جدی گرفته نشود، ولی مواد غذایی اصلی نباید طولانی‌مدت از رژیم بیمار حذف شود.
دکتر مهدویانی می‌گوید: آلرژی انواع دارد و بعضی از انواع آن اصلا ربطی به رژیم غذایی ندارند. یعنی خیلی از افراد اصلا به غذا آلرژی ندارند و مثلا آلرژی بینی دارند که در بهار شدت می‌گیرد. درضمن همه افراد، همه آلرژی ها را با هم ندارند. تشخیص این نکته از طرف پزشک خیلی مهم است. فقط اگر افزایش حساسیت در گوارش فرد اتفاق بیفتد، می‌شود آلرژی غذایی. بقیه آلرژی‌ها ربطی به مواد خوراکی و غذا ندارند.
او تاکید می‌کند: اتفاقی که اکنون رخ می‌دهد، این است که وقتی یک بیمار مبتلا به آلرژی به متخصص مراجعه می‌کند، آنقدر توسط بعضی از همکاران پزشک تحت اجتناب‌های غذایی قرار می‌گیرد که بیمار گاهی دچار سوءتغذیه می‌شود.
این فوق تخصص آلرژی تاکید می‌کند: مثلا ما به بیمار می‌گوییم شما آلرژی غذایی نداری و او می‌پرسد "یعنی می‌توانم فست‌فود و سس و فلفل و ... بخورم؟" وقتی ما می‌گوییم آلرژی غذایی نداری، یعنی نسبت به مواد غذایی اصلی مثل شیر، گندم، تخم مرغ، برنج و ماهی حساسیت نداری. این به این معنا نیست که شما آزاد هستید که سس و مواد افزودنی و نگه‌دارنده و ... بخورید. اینها در حیطه آلرژی نیست؛ اینها مواد تحریک‌کننده است که هر فردی – نه فقط مبتلایان آلرژی - اینها را بخورد، ممکن است دچار تحریک گلو، سرفه و ... شود.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1192987/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گیاه در معرض آسیب به کشاورز هشدار می‌دهد!

مهم‌ترین جایزه نویسندگان نوقلم برنده خود را شناخت

موزه‌دار چه کسی ست؟

اوسمار و پرسپولیس 50 هزار دلار تا امضاء!

بدرقه در نقش جدید وارد شد

مدافع نساجی تنها غایب دیدار با استقلال تهران

اولین واکنش تقوی به خروج وحید مرادی از اردو

تقوی: والیبال بانوان را در مسیر والیبال مردان قرار می‌دهیم

تقوی: پخش زنده باعث ارتقای والیبال بانوان می‌شود

حجازی: چرا سوال از شرافت فقط برای استقلال است

تورنمنت بوکس قزاقستان؛ طلای ناب‌ حبیبی‌نژاد

مدال طلای تکواندوکار المپیکی ایران در آسیا

رئال‌مادرید چه زمانی امباپه را معرفی خواهد کرد؟

خبر بدی که سرمربی پرسپولیس را شوکه کرد

امیرمهدی ژوله: تمام فیلم «شیشلیک» را با گریه نوشتم

سکانسی از زنده‌یاد زری خوشکام در نقش همسر امیرکبیر

درگیری فیزیکی شدید جیگر با بقیه

اولین ویدیو و تصاویر از حضور پررنگ سلبریتی‌ها در مراسم عروسی کیوان ساکت‌ اف و شیدا خلیق دو بازیگر معروف

لحظه اهدای جایزه ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری به خانواده‌ای با 12 فرزند

پانسمان گران است؛ «سوخته»‌ها می‌میرند

مجید اخشابی: نذر هرسال منه که هرسال یک کار برای امام رضا (ع) بخونم

بنیامین بهادری با حرکات عجیبش باز هم سوژه شد!

ماجرای ساخت موسیقی «محله‌ی بنده نواز» از زبان مجید اخشابی

خاطره مجید اخشابی از خوانندگی در حرم امام رضا (ع)

همای با یهودا و شیدا به صحنه می‌آید

الواح هخامنشی رونمایی شد

تلاش برای حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض

طوفان و سیل در افغانستان 50 کشته برجای گذاشت

گرد و خاک شدید بندرماهشهر را فراگرفت

کشف 40 کیلوگرم چای تریاکی در فرودگاه

صدای ترسناک انتهای دم مار زنگی!

یک غذای مقوی برای زمانی که نمی‌دانید چی بپزید

با این دستور جوجه چینی ترد و خوشمزه درست کن

دوندگان حرفه‌ای بیشتر از افراد معمولی عمر می‌کنند

با مصرف این دمنوش قدرت بینایی خودتان را تقویت کنید

خودربایی به عشق خواستگار!

کدام زوج ها حل مسئله بلد نیستند؟

چشم‌انداز گودال 8000 متری یخ‌زده در دشت یوتوپیا

مردم از نمایشگاه چه کتاب‌هایی خریدند؟

آخرین بازی خاویر زانتی با پیراهن اینتر

زیباترین سکانس فصل در تمرین استقلال

کلید اخراج ژاوی در دستان باجناق لاپورتا!

تیم ملی هاکی آقایان راهی قزاقستان شد

شرایط عجیب برای واگذاری تراکتور!

اخراج شهاب زاهدی در ژاپن!

روایت سرپرست وقت مس کرمان از فصل پرحاشیه لیگ دسته اول

واکنش عجیب پیکه به اخراج احتمالی ژاوی

حذف فتوحی در جدول 64 نفره

افشاریان در جلسه آتی هیات رئیسه فدراسیون فوتبال شرکت می‌کند؟

حرف‌های جنجالی کارگردان «پدرخوانده» در کن درباره فروپاشی آمریکا