آریا بانو

آخرين مطالب

چطور از دوستی که بیماری جدی دارد،حمایت کنیم؟ روانشناسي

چطور از دوستی که بیماری جدی دارد،حمایت کنیم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - اکثر آدم‌ها در طول زندگی خود، حتما دوستانی داشتند که بیمار بودند. منظورم یک سرماخوردگی معمولی نیست، یک چیز جدی تر! شما در این موارد چه کار می کنید ؟
اگر تا حالا دوست بیماری نداشتید، پس شما خوش‌شانس هستید، گرچه احتمال می‌دهم یک وقتی این اتفاق برایتان پیش بیاید.
به عنوان کسی که یک بیماری جدی داشتم، کاملا خبر دارم، کدامیک از کارهای دوستان می‌تواند سودمند باشد و کدام یک از کارهایشان آزار دهنده. تصمیم گرفتم یک سری پیشنهاد بدهم که چطوری با دوستی که از نظر پزشکی وضعیتش وخیم تشخیص داده شده، برخورد کنید. از سل پوستی تا افسردگی تا سرطان یا یک چیزی بین اینها، اینکه بدانیم با کسی که بیماراست چطور رفتار کنیم، مهارتی است که هر کسی ندارد. امیدوارم این پندها راهنمایتان باشد.
نادیده نگیریدش!
اگر نمی دانید چه باید بگویید، خیلی راحت همین را به او بگویید، اما درست وقتی که دوستتان بیشتر از همیشه به شما نیاز دارد نادیده نگیریدش.نگذارید نگرانی از اینکه چطور باید رفتار کنید، روی شما تاثیربگذارد. او در حال دست و پنجه نرم کردن با تقدیرش است و این خودخواهی است که شما بخواهید به احساسات ناخوشایند خودتان اهمیت دهید!
این اتفاق برای من افتاده ومی‌توانم برایتان بگویم، چه درد بدیست. یکی از دوستانم، از معدود افرادی که من درباره بیماری و درمانم با او صحبت کردم در حین گفتگو خیلی حمایت‌کننده نشان می‌داد، اما بعد ؟ دیگر هیچ وقت چیزی از او نشنیدم .
او کسی بود که فکر می‌کردم دوست صمیمی من است، اما معلوم شد که نه نبوده. نه تنها به من اهمیتی نداد بلکه بیشتر نگران خودش بود که نخواست دوستی ما ادامه پیدا کند، دلیلش هم مهم نیست. نتیجه هم که معلوم است. آزردن بیماری که خودش بسیار آسیب دیده است.

آریا بانو

به حریم خصوصی‌اش احترام بگذارید
برخی ازبیماران درباره مشکلی که با آن دست به گریبان هستند وتشخیصی که داده شده، راحت صحبت می‌کنند اما برخی هم نه. به یاد داشته باشید گرچه شما می‌خواهید بدانید که موضوع چیست، اما این قصه زندگی شما نیست. این زندگی دوست شماست و اگر نمی‌خواهد درباره اش صحبت کند، به آن احترام بگذارید.
آدم‌ها دراین دنیا با هم خیلی متفاوت هستند و عادلانه نیست که براساس تصورات خودمان درباره آنها قضاوت کنیم، اگر تشخیص و بیماری درباره ما بود چه؟ اجازه بدهید من به شما بگویم: نمی‌دانید که چه کار می کنید، هیچ کس تا وقتی برایش اتفاق نیافتد نمی‌داند، پس دوستتان را به خاطر عکس العمل‌هایش مورد قضاوت قرار ندهید.
اگر دوست شما تمایل ندارد درباره جزئیات بیماری به شما بگوید، به آن احترام بگذارید. حتما دلیلی دارد، شاید فقط برای حفظ دوستی با شماست که درباره جزئیات حرف نمی‌زند.شاید به خاطر این است که می‌خواهد یک آدم عادی به نظر برسد، چون مرحله سختی را پشت سر می‌گذارد. شاید هم نمی‌خواهد ضعیف دیده شود و یا ممکن است بلند وآشکارا درباره‌اش صحبت نکند چون درآن صورت واقعی می‌شود.
اجازه دهید بداند که به فکرش هستید!
اصل مطلب اینکه در شان شما نیست که وادارش کنید، به خواسته دوستتان احترام بگذارید و از او بپرسید چه کمکی از دستتان برمی‌آید، اما فضولی نکنید.بگذارید دوستتان بفهمد شما به او فکر می‌کنید.اینکه کسی مریض است، معنی اش این نیست که مرده. دلش می خواهد دیگران به او اهمیت بدهند و توجه کنند. یک عبارت زیرکانه که می‌گوید: "با تو همدردی می‌کنم." مطمئنا برای یک روز هم شده خوشحالش می‌کند. احتمالا به خاطر بیماری احساس افسردگی می‌کند.
همان متن کوتاه یا یک تلفن کلی تغییر به وجود می‌آورد. همین چیزها نشان می‌دهد که چه کسانی دوستان واقعی‌اند و چه کسانی واقعی نیستند. دو تا ازبهترین دوستانم دائم با من بودند و در تمامی مراحل مرا همراهی کردند. اصلا متعجب نشدم که چقدر این زنان فوق العاده هستند. هرگز به آنها شک نکردم، اما این قوت قلب دادن آنها چقدر معرکه بود.
از طرف دیگر، کسانی بودند که تصور می‌کردم، سریع به سراغ من بیایند و کسانی که قسم خورده بودند وقتی به آنها نیاز دارم در کنارم باشند، اما نبودند. درس عبرت سختی است، به خصوص زمانی که لحظات دشواری را تحمل می‌کنید.تنها چیزی که از درد جسمانی دردناک تر است، عذاب‌های روحی است ومن در چند ماه اخیر خیلی از این عذاب‌ها را پشت سر گذاشتم و پی بردم چه کسانی دوستان حقیقی من هستند (و چه کسانی نه!)

آریا بانو

... باشید
دوست شما ممکن است قادر نباشد جمعه شب با دوستانش برای شام بیرون برود و شما این را می‌دانید. حتی اگر نمی‌تواند بیاید باز هم از او در خواست کنید که در غیر اینصورت او آزرده خاطر می‌شود.
وقتی شما بیمارید، همین که مجبورید در خانه بمانید ودائم به دکتر بروید و درباره هر چیزی از شما سوال کنند، به اندازه کافی وحشتناک است، یک چالش درونی است. فقط چند برخورد از این موارد برای شما که بیمارید و قطعا دارای احساس وحشتناک، شما را گوشه گیر می‌کند.
وقتی که شما بیمارید، این تصور که زندگی بدون شما هم ادامه دارد، خیلی دشوار است. همین که در برنامه‌های دوستان خود شرکت نکنید، انگار شما را ازجمع خود کنار گذاشته اند، این حسی دردناک و منزوی‌کننده است.
همیشه از او بخواهید که با شما همراه شود، حتی اگر جوابش همیشه منفی باشد.
گوش کنید
گاهی اوقات دوست شما فقط می‌خواهد باشما درباره یک چیزی یا اصلا هیچ چیز بخصوصی صحبت کند، کنارش باشید. به حرفهایش حتی درباره برنامه‌های مزخرف تلویزیون گوش کنید و تاییدش کنید، شاید تنها چیزی که حالش را بهتر می‌کند صحبت از یک شیرموز باشد.
گوش کردن به حرف‌های دوست بیمارتان یکی از فوق‌العاده ترین کارهایی است که می‌توانید برایش انجام دهید، در ضمن مجانی هم هست. حتی اگر نتوانند در اجتماع ظاهر شوند، این کارها باعث می شود که احساس دلگرمی کنند و اینکه برای دیگران مهم هستند.
خوشبختانه این پندها باعث می‌شود یک سری مسائل روشن شوند. لطفا به یاد داشته باشید که وقتی کسی بیمار است، به این معنی نیست که او مرده. آنها هنوز زنده اند و لیاقت عشق و حمایت اطرافیان را دارند. تصور کنید شما چه حسی داشتید اگر اطرافیان با شما همینطوررفتار می‌کردند و دائما شما را کنترل می‌کردند. برای دوست بیمار خود بستنی ببرید، بستنی همیشه به درد می خورد.
منبع:آی بانو

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189222/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دکلمه خوانی زیبا با صدای حسین پناهی

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم...

اولیایی: در زمان من و پورحیدری هم اختلاف نظر بود!

اولیایی: اول برنامه توسعه بعد تغییر!

هشدار کاظم اولیایی به رئیس فدراسیون فوتبال!

اولیایی: استقلال زمانی 61 شعبه داشت!

مصوبات جلسه پیشکسوتان استقلال از زبان کاظم اولیایی

غرور کاذب پی‌اس‌جی؛ برای فینال آماده شده بودند!

مومنی: گل بلانکو رویاهای خیلی ها را بر باد داد

گلزنی رونالدو برای النصر مقابل الاخدود

بازخوانی دیدار جنجالی چلسی و بارسلونا 2009

اولیایی: کسی که با این همه اختلافات، تیمش صدرنشین است...

کشتی‌گیر ایرانی آذربایجان المپیکی شد

سردار آزمون در مهم‌ترین بازی سال

آقای عطاران تولدت مبارک ما مخاطبان سینمای ایران

چهره ها/ پست احساسی کمند امیرسلیمانی برای عروسی برادرش

چهره ها/ عکس زیبای بازیگر گناه فرشته با یک ژست هنری

شغل جدید و غیرمنتظره حمید معصومی‌نژاد در ایران

ضایع شدن محسن شریفیان توسط علی پروین

شناخت مشی شهدا و ایثارگران موثرترین روش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

برگزاری آئین تجلیل از دختران شاهد و ایثارگر سمنان به مناسبت روز دختر

شفاف‌سازی در ماموریت‌ها جزو تاکیدات اولیه ما در بنیاد است

ویدئویی از پیانو نوازی ایمان قیاسی در خانه اش

کیفرخواست علیه مادری که با قرص متادون مرگ فرزندش را رقم زد

کشف 85 کیلو مرفین در زنجان

رئیس پلیس راهور: در حوزه موتورسیکلت‌های کار و حمل بار شاهد مافیا هستیم

آتش‌سوزی بزرگ در کالیفرنیا

روایتی از ششمین‌ آتش‌سوزی شهرک امامزاده ابراهیم

مراحل تخریب استادیوم قدیمی سن دیگو

4گوشه دنیا/ قاتل سریالی آمریکایی که زنان قربانی اش را در بزرگراه رها می‌کرد!

حجامت می‌تواند باعث جلوگیری از تاسی سر شود!

فعالیت عالی برای توسعه مهارت دست ورزی

یک ایده جذاب برای هدیه دادن باکس پول

نقیضه‌سرایی با اشعار حافظ و سعدی

ایده جدید عنایتی برای بقای پیکان

با این بند دورتموند در هر صورت قهرمان سی‌ال است

این مربی به اینتر نمی‌رود چون هوادار میلان است

یکشنبه بازی تدارکاتی پرسپولیس با تیم ملی جوانان

اعتصاب در تمرین امروز ذوب آهن

تیلور تیمش را انتخاب کرد؛ گیلمان هم خداحافظی کرد؟

جلسه مهم پرز؛ سرنوشت دو ستاره رئال مشخص می‌شود

وزیر ورزش: رشد ورزش بانوان چشمگیر بوده

مراسم ویژه لیورپول برای خداحافظی یورگن کلوپ

علت تحریف تاریخ ایران در سریال «حشاشین» توسط مصری ها

سه زن در راس داوری مهم‌ترین فستیوال‌های جهان: ایزابل هوپر رئیس هیات داوران جشنواره ونیز شد

ریحانه پارسا به ایران برگشت؟

استاندار کرمانشاه: خون پاک شهدا پشتوانه محکم انقلاب اسلامی است

تار ایرانی در قلعه «فلک الافلاک» لرستان

آتش‌سوزی در فرودگاه لاهور پاکستان؛ پرواز حجاج به تعویق افتاد

فوت مادر و فرزند 10 ساله در پی برخورد با قطار