آریا بانو

آخرين مطالب

چرا کودکان، اسباب بازی هایشان را می شکنند؟ خانواده

چرا کودکان، اسباب بازی هایشان را می شکنند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - علت شکستن اسباب بازی توسط کودکان
رفتار با کودکی که اسباب بازی هایش را میشکند
واقعیت این است که بزرگسالان برای اشیا ارزش زیادی قائل اند اما کودکان اینگونه نیستند. به همین دلیل آن ها به راحتی آن را خراب می کنند یا می شکنند، شکستن اسباب بازی دلایل مختلفی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
در همه ی ابعاد زندگی کودکان (شناختی، جسمی و حرکتی، اجتماعی، خلاقیت)، اسباب بازی نقش خیلی مهمی دارد. بسیاری از کودکان را مشاهده کرده ایم که اسباب بازی هایشان را خراب می کنند و یا آن ها را می شکنند که این رفتارها علت های گوناگونی دارند که به آن ها اشاره می کنیم.
بچه ها چیزها را نابود می کنند. نه لزوماً عمداً، بلکه چون آنها در حال یادگیری کنترل مهارت های حرکتی ناخوشایند و خوب خود هستند، آنها در حال یادگیری موارد مناسب و نامناسب هستند و ... .
دلایل خراب کردن و شکستن اسباب بازی توسط کودکان:
1) می توان گفت یکی از دلایل اصلی شکستن اسباب بازی به وسیله ی کودکان, حس کنجکاوی آن ها است. کودکان اسباب بازی را خراب می کنند تا داخل آن را مشاهده کنند و با نحوه ی کار کردن آن را ببینند. بنابراین این رفتار کودکان طبیعی است و والدین نباید رفتار اشتباهی انجام بدهند و با صبر و بصیرت رفتار مناسب را انجام بدهند.
2) بعضی از اسباب بازی ها از ظرافت خاصی دارند که با کوچک ترین فشاری می شکند و یا با چند بار بازی کردن خراب می شوند و می شکنند. البته بعضی از آن ها کیفیت خوبی ندارند. بنابراین برای کودکان کوچک از اسباب بازی های ظریف خریداری نکنید. همیشه برای کودکتان اسباب بازی کم اما با کیفیت خریداری کنید.
3) بعضی مواقع کودکان برای پیدا کردن دوست و ارتباط برقرار کردن ضعیف هستند، به همین علت اسباب بازی و وسیله های دیگران را خراب می کنند. والدین باید برای کودک شان فرصت ارتباط برقرار کردن با دیگر را فراهم کنند.

آریا بانو

شکستن اسباب بازی به وسیله ی کودکان
4) در بعضی مواقع کودکان برای جلب توجه، وسایل خود را خراب می کنند، که این رفتار آن ها نشان دهنده ی رنج بردن کودک از کم توجهی دیگران است. در این مواقع باید توجهات لازم را به کودکتان انجام بدهید تا از نظر محبت کمبودی نداشته باشد. دقت کنید زمانی که کودک اسباب بازی را شکست به رفتار او واکنشی نشان ندهید و در همان زمان به او محبت نکنید، زیرا کودک شما برای توجه اسباب بازی هایش را می شکند.
5) یکی دیگر از عوامل تخریب اسباب بازی ها حسادت آن ها است. زمانی که کودک از نظر محبت به کودک دیگری حسادت می کند، با این روش آن را نشان می دهد. برای حل این مشکل کودک به آن محبت بیشتری کنید و برای او امنیت ایجاد کنید.
6) ترسناک بودن اسباب بازی و یا حتی دوست نداشتن اسباب بازی باعث شکستن آن ها توسط کودکان می شود.
7) اگر اسباب بازی به صورت مشترک دو یا چند فرزند خریداری شود. علاوه بر بحث و دعوا بین کودکان، اسباب بازی را یا خراب می کنند و یا آن ها را می شکنند.
8) بعضی از والدین به کودکشان یاد نمی دهند که باید از اسباب بازی خود مراقبت کنند و همین باعث خرابی و شکستن اسباب بازی توسط کودک می شود. بنابراین باید آموزش های لازم برای نگهداری از وسایل و اسباب بازی ها به آن آموزش داده شود.

آریا بانو

چرا کودکان اسباب بازی ها را می شکنند؟
9) اگر اسباب بازی با سن کودک مطابقت نداشته باشد، به آن علاقه ای نشان نمی دهد و آن را بی فایده می داند و می شکند. بنابراین بهتر است، اسباب بازی هایی بخرید که متناسب با سن و توانایی کودک و علاقه ی آن باشد.
10) در بعضی مواقع یادگیری و تقلید از رفتار نامناسب والدین می تواند دلیلی برای خراب کردن اسباب بازی کودک شود. والدینی که در دعواها و بحث های خود وسایل خانه را می شکنند، کودک شان از آن ها یاد می گیرد و اسباب بازی هایش را می شکند.
11) بچه هایی که پیش فعال هستند از بازی با اسباب بازی ها خیلی زود خسته می شوند، بنابراین اسباب بازی خود را خراب می کنند و از این کار خود لذت می برند.
12) اغلب کودکان پرخاشگر اسباب بازی های خود را می شکنند زیرا با این کار به آرامش می رسند. این کودکان بیشتر اسباب بازی هایی که به رنگ قرمز هستند را خراب می کنند.

آریا بانو

رفتار مناسب والدین در مقابل شکستن اسباب بازی
رفتارهای والدین در مقابل شکستن اسباب بازی توسط کودکان :
در صورت خراب کردن و یا شکستن اسباب بازی توسط کودکان باید والدین بهترین و مناسب ترین رفتار را انجام بدهند که در ادامه به آن می پردازیم.
• رفتارهای نامناسب والدین :
- والدین بعد از خراب شدن اسباب بازی سر و صدا می کنند، تذکر می دهند و ... و به او می گویند تو خرابکاری.
- برای اینکه وسایل خراب نشوند آنها را در کمد گذاشته و نمی گذارند سعید زیاد با آنها بازی کند.
- بعد از خراب شدن هر اسباب بازی، یک وسیلۀ جدید برایش می خرند.
رفتارهایی که والدین باید انجام بدهند :
• برای اینکه حس کنجکاوی کودکتان از بین نرود و همچنین آسیبی به اسباب بازی هایش نزند. بهتر است ساعت و یا اسباب بازی خراب شده را در اختیار او قرار بدهید تا آن را باز کند و از آن لذت ببرد. و یا حتی به آن اجازه ی تعمیر آن را بدهید.
• زمانی که کودک اسباب بازی های خود را خراب می کند و یا می شکند، به جای اینکه عصبانی شوید و او را دعوا کنید. به او بگویید که خیلی ناراحت شده اید از اینکه اسباب بازی خود را خراب کرده است زیرا برای اینکه آن را بخرید، پول داده اید.
• زمانی که کودکی اسباب بازی اش شکست، با او به گونه ای رفتار نشود که دچار نگرانی و ترس شود، زیرا باعث پنهان کردن واقعه و هم چنین اسباب بازی شکسته از چشم والدین می شوند. همچنین از لحاظ روانی و روحی احساس گناه می کند و شرمنده می شود.
• زمانی که اسباب بازی کودک شکسته شد، باید کودک و والدین با هم آن را تعمیر کنند و اگر قابل تعمیر نبود آن را در جعبه ای نگهداری کنند و در آینده به کودک خود نشان بدهید که چه شیطنت هایی داشته و یا حتی می توانید از بعضی از قطعات آن در طول تحصیل کودک استفاده کنید.
• تعداد و میزان اسباب بازی را در اتاق کود کم کنید، این سبب می شود که وسایل آن ها زودتر جمع شوند و کودک تنوع طلب بار نیاید و وسایل خود را خرا نکند.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1188557/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از مرکز کهکشان راه شیری که توسط تلسکوپ بسیار بزرگ ESO ثبت شده است

ماجرای «گورهای گاوچران» چیست؟

اصرار سلیمی به بازی برای استقلال با بخیه

ستاره استقلال از باشگاه طلبکار است

نقش اول تعویضی که رئال را نجات داد

حرکت متفاوت از منجنیق پرسپولیس

مهاجم سابق پرسپولیس: مراقب باشید جام از دست نرود

مقصد احتمالی مارکو رویس مشخص شد

خواننده جنجالی رپ در کنار مادرش

امیرکاظمی: ساده ترین مسائل رو هم با هوتن مشورت میکنم

توصیه‌های پلیس به زائران خانه خدا

ریزش سقف ایران‌مال پس از بارندگی شدید و آبگرفتی در این مرکز خرید

آتش سوزی عظیم یک کارخانه در استافوردشر انگلیس

دخترت رو خوشحال کن!

تو خواهر سلطانی...

تصاویری از رژه نظامیان روسیه در میدان سرخ

گوناگون/ عادت‌های ساختنی مطالعه برای امتحانات

طرز تهیه بستنی معجون خانگی بدون ثعلب

طرز تهیه کیک شکلاتی

نقش ژنتیک در بیماری ام اس

حجامت می‌تواند نیاز جنسی را مهار کند!

رفع تیرگی پوست با حجامت!

واکنش بامزه دوقلوها به قایم شدن پدرشون

ترکیب رنگ های استایل مردانه

ربات اپتیموس حالا می‌تواند در کارخانه تسلا کارهای واقعی انجام دهد

مجموعه 14 جلدی «به دنیا آمده‌ام» رونمایی می‌شود

ماجرای های ابروی آنچلوتی

حزباوی با قهرمانی در یک جام جدید

کانون چوگان قهرمان جام بنفشه چوگان شد

حق با امباپه بود؛ چرا رئال را انتخاب کردم

اعلام زمان نشست خبری سرمربیان هوادار و پرسپولیس

ناکامی عنوان داران کشتی جهان و المپیک در کسب سهمیه پاریس

تبریز، شهری طلسم شده برای گل‌گهر

اولین واکنش حامدی‌فر به اتفاقات جنجالی

ابراز علاقه جهانبخش برای بازی در بوندس‌لیگا و سری A

مصدومیت ستاره؛ فینال لیگ قهرمانان در خطر

چهارمین قضاوت بنیادی‌فر برای استقلال

بانوان اراکی دوباره از تماشای بازی محروم شدند

همکاری‌های پیمان معادی با دخترش باران

بازسازی سکانس معروف «خانه بدوش» با شخصیت‌های لگو

کاهش وزن خیلی سریع با بدنتان چه می‌کند؟ /ینفوگرافیک

موسیقی می تواند مصائب جامعه را کاهش دهد

اجرای زیبای سینا شعبانخانی از آهنگ «یارم»

آیا عامل مرگ بتهوون مسمومیت با سرب بود؟

هشدار هواشناسی برای 6 استان؛ ورود سامانه بارشی جدید در هفته آتی

تصاویری از روستای امام زاده ابراهیم در گیلان پس از آتش سوزی

دفاع از همسر به جنایت ختم شد

دفاع تمام قد رویانیان از «طرح نور»

تصاویری از سیل در مازندران

بارندگی شدید و آب گرفتگی معابر شهری خراسان‌شمالی