آریا بانو
فواید و مضرات ارده کنجد را بدانیم
يکشنبه 10 مرداد 1400 - 12:10:15
آریا بانو - مجله پزشکی دکتر سلام /کنجد بیشتر در خوزستان، بلوچستان، یزد و اصفهان کشت می شود.دانه یا میوه ی کنجد جزء قسمت های مورد استفاده این گیاه است که خواص فراوانی دارد.
اما علاوه بر میوه کنجد فرآورده هایی از کنجد تهیه می شود که سرشار از خواص غذایی و دارویی می باشند.روغن کنجد و ارده از جمله این فرآورده ها هستند.از مهمترین فواید ارده کنجد انرژی‌زایی، افزایش سطح چربی خوب خون و تقویت حافظه کودکان است.
دانه کنجد یکی از مغذی‌ترین دانه‌های روغنی است. کشت کنجد در ایران بیشتر در خوزستان، بلوچستان، یزد و اصفهان انجام می‌گیرد و قسمت‌های مورد استفاده این گیاه عبارتند از میوه یا همان دانه کنجد.
ارده کنجد چیست؟
ارده از دانه های تفت داده شده کنجد تهیه می شود و دارای عطر و طعم بی نظیری است. این ماده بیشتر به عنوان یکی از ترکیبات اصلی تهیه هوموس شناخته می شود، اما به طور گسترده در بسیاری از غذاها در سراسر جهان به ویژه در غذاهای مدیترانه ای و آسیایی استفاده می شود.
ارده جدا از مصارف آشپزی فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارد. به گزارش هلث لاین، در اینجا چندین فایده ارده برای سلامتی توضیح داده شده است.
فواید ارده کنجد
طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای اصلاح طبع افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
خاصیت اصلی ارده کنجد، انرژی‌زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند.
از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بد خون است.
ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است.
به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه‌شان هم می‌شود.
مصرف ارده برای رفع بیماری‌های رحم توصیه می‌شود.
ارده نرم کننده سفتی‌ها و ورم‌های سفت داخلی است و دمل‌ها را نیز نرم می‌کند.
از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌باشد.
در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی بسیار موثر است.
مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه به افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL کمک می‌کند.
آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در دانه‌ کنجد و فراورده‌های آن مانند ارده، می‌توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.

آریا بانو

تاثیرات کنجد بر برخی بیماری ها و عوامل
فشار خون بالا . تحقیقات نشان می دهد جایگزینی روغن کنجد با روغن های پخت و پز می تواند فشار خون را در افرادی که فشار خون بالا دارند، کاهش دهد. به نظر می رسد استفاده از روغن کنجد هنگام مصرف همراه با برخی از داروهای فشار خون اثرات افزودنی نیز داشته باشد، همچنین شواهدی وجود دارد که استفاده از ترکیب روغن کنجد و روغن سبوس برنج می تواند فشار خون را کاهش دهد.
سرفه . تحقیقات نشان می دهد مصرف روغن کنجد به صورت خوراکی هنگام خواب به مدت 3 روز باعث کاهش سرفه در کودکان مبتلا به سرماخوردگی نمی شود.
انسداد روده . تحقیقات اولیه نشان می دهد افزودن روغن کنجد از طریق لوله ای که از طریق بینی و معده وارد می شود همراه با مراقبت های استاندارد نیاز به جراحی را در افراد با انسداد روده کوچک کاهش می دهد.
رشد کودک . تحقیقات اولیه نشان می دهد انجام ماساژ روزانه نوزادان با استفاده از روغن کنجد به مدت 4 هفته رشد آنها را بهبود می بخشد.
پلاک دندان . تحقیقات اولیه نشان می دهد شستن دهان با روغن کنجد روزانه به مدت 10 دقیقه طی 15 روز می تواند پلاک دندان را در کودکان کاهش دهد.
دیابت . تحقیقات اولیه نشان می دهد جایگزینی روغن کنجد با ترکیبی از روغن کنجد و سبوس برنج باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت از جمله افرادی که داروهای خاص دیابت را مصرف می کنند، می شود.
نوع خفیف بیماری لثه (التهاب لثه) . تحقیقات اولیه نشان می دهد روغن کشی که شامل گرداندن روغن داخل دهان است صبح ها یک دقیقه قبل از مسواک زدن به مدت 10 روز باعث کاهش پلاک دندان و التهاب لثه می شود.
کاهش وزن غیر ارادی در افراد مبتلا بهHIV / AIDS . تحقیقات اولیه نشان می دهد مصرف مکمل غذایی حاوی نخود و کنجد به مدت 3 ماه به صورت روزانه همراه با آنتی بیوتیک افزایش وزن را در افراد مبتلا به اچ آی وی که به طور مزمن بیمار هستند، بهبود می بخشد.
مقادیر بالای کلسترول یا سایر چربی ها (لیپیدها) در خون (افزایش چربی خون) . تحقیقات اولیه نشان می دهد کنجد میزان کلسترول را در افراد دارای کلسترول بالا یا بدون آن کاهش نمی دهد، اما ممکن است مقادیر دیگر چربی های خون به نام تری گلیسیرید را به میزان کمی کاهش دهد.
گروهی از علائم که خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد . تحقیقات اولیه نشان می دهد مصرف روغن کنجد با یا بدون ویتامین E به مدت 8 هفته می تواند فشار خون، قند خون و سطح کلسترول را در افراد مبتلا به این بیماری ها کاهش دهد.
آرتروز . تحقیقات اولیه نشان می دهد استفاده از روغن کنجد روی زانوها 3 بار در روز به مدت 4 هفته باعث کاهش درد و بهبود عملکرد بدنی در افراد مبتلا به آرتروز زانو می شود. به نظر می رسد روغن کنجد، همچنین ژل موضعی دیکلوفناک دارویی که برخی اوقات برای درد آرتروز استفاده می شود، کارآیی دارند.
درد . برخی تحقیقات نشان می دهد ماساژ سبک با روغن کنجد می تواند به کاهش درد در افرادی که در بیمارستان به دلیل ضربه به دست و پاها بستری هستند، کمک کند.
تورم (التهاب) وریدها ناشی از درمان دارویی سرطانی وریدی . تحقیقات اولیه نشان می دهد استفاده از روغن کنجد به عنوان بخشی از ماساژ سبک وریدها می تواند درد ناشی از این وضعیت را کاهش دهد.
آرتریت روماتوئید . تحقیقات اولیه نشان می دهد مصرف کنجد به مدت 6 هفته می تواند باعث بهبود درد، تورم و عملکرد بدنی در زنان مبتلا به روماتیسم مفصلی شود.
از دیگر مواردی که کنجد می تواند بر آنها تاثیر مثبت داشته باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پیری پوست
بیماری آلزایمر
اضطراب
آب مروارید
ناباروری مردان
یبوست
کاهش مهارت های حافظه و تفکر در افراد مسن بیشتر از حد طبیعی سن آنها
یخ زدگی
بیماری قلبی
کم خونی بیماری مزمن
طاسی الگوی مردانه (آلوپسی آندروژنیک)
چاقی
ریزش موی تکه تکه (آلوپسی آره آتا)
پوسته پوسته شده و خارش پوست (پسوریازیس)
زخم معده
سرطان معده
سکته
علائم یائسگی
زگیل
استخوان های ضعیف و شکننده (پوکی استخوان)
التیام زخم

http://www.banounews.ir/fa/News/635295/فواید-و-مضرات-ارده-کنجد-را-بدانیم
بستن   چاپ