آریا بانو
روش کاشت هسته خرمالو
جمعه 8 مرداد 1400 - 05:39:54
آریا بانو - انگیــزه – گیاهان و حیوانات – خرمالو چربی و پروتئین بسیار کمی دارد و غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این میوه شامل مقدار قابل توجهی از ویتامین A، B6 و C، منگنز، فسفر، پتاسیم، کلسیم، فیبر رژیمی است و همانند ملین طبیعی عمل می‌کند. کاشت خرمالو در گلدان و خانه بسیار ساده و لذت بخش است و به راحتی می‌توان به کشت این درخت میوه در منزل پرداخت و از خواص میوه‌های خوشمزه آن بهره‌مند شد. در این مطلب و در ادمه قصد داریم شما را نحوه کاشت هسته خرمالو در گلدان آشنا کنیم.

آریا بانو


روش کاشت و پرورش خرمالو در خانه
پرورش خرمالو را می توان به 2 صورت انجام داد:
کاشت هسته خرمالو در گلدان کاشت هسته خرمالو در باغچه پرورش هسته خرمالو در گلدان
کاشت هسته خرمالو در گلدان بسیار راحت است. با رعایت چند نکته ساده می‌توانید یک بوته خرمالو پرورش دهید و هنگام به بار رسیدن از میوه‌های آن لذت ببرید. قبل از اقدام به کاشت، خرمالوی رسیده و تازه‌ای را انتخاب کنید. سپس هسته آن را به آرامی جدا کنید. دقت کنید هنگام جدا کردن هسته، به خود هسته آسیبی وارد نشود. پس از جدا کردن هسته آن را به آرامی با آب ولرم بشورید تا قسمت های گوشتی میوه کاملا از روی هسته پاک شوند.

آریا بانو


برای آماده کردن هسته خرمالو، آن را داخل یک لیوان آب قرار دهید و هر روز آب آن را عوض کنید تا هسته خرمالو جوانه بزند. جوانه زدن ابتدای رشد هر گیاهی است. در این مرحله هسته آماده کاشتن در گلدان می‌شود. گلدانتان را با خاک مناسب پر کنید و جوانه را داخل آن بگذارید و به آرامی داخل خاک فرو کنید. حواستان باشد جوانه آسیبی نبیند. بعد از کاشت هسته‌های خرمالو، آن را آبیاری کامل انجام دهید به طوری که آب از ته گلدان خارج شود. سپس گلدان حاوی جوانه‌ها را در محلی با دما و نور مناسب قرار دهید.

آریا بانو


پرورش هسته خرمالو در باغچه
کاشت خرمالو در باغچه یا باغ به صورت فصلی و زمان بندی مناسب انجام می‌شود. برای انجام این کار، می‌توانید بوته‌ای که پرورش داده اید را به باغچه خود انتقال دهید یا از نهال آماده این میوه استفاده کنید. برای پرورش هسته خرمالو در باغچه، اواخر پاییز بذرها را به صورت متراکم در خاک بکارید و بهار شاهد جوانه زدن آن‌ها باشید. پس از 2 سال که نهال به رشد مناسب خودش رسید، آن را با فاصله مناسب از هم بکارید.

آریا بانو


در اوایل بهار سال سوم می‌توانید به نهالتان پیوند بزنید. در صورتی که شما قصد کاشت نهال آماده خرمالو را دارید، بهترین زمان، حدود 15 اسفند ماه است و چنانچه زودتر جهت کشت اقدام کنید، احتمال سرمازدگی نهال زیاد است، زیرا نهال خرمالو به عمل جابجایی حساس است. پس از کاشت خرمالو، عمل آبیاری یک نوبت انجام شود و تا نهال خرمالو جوانه نزده است، آبیاری دوم صورت نگیرد. از استفاده کردن کودها هنگام کاشت خودداری کنید. کود دهی اصولا پس از 2 سال که از کاشت نهال می‌گذرد انجام می‌شود.
بیشتر بخوانید: فواید خرمالو برای سرماخوردگی
شرایط کلی نگهداری از نهال خرمالو
1. خاک مناسب
خاک زمین پرورش درخت خرمالو باید دارای بافت متوسط و حاصلخیز باشد و عمل زهکشی را بخوبی انجام دهد. اگر خاک مناسب نباشد به مرور زمان باعث ریزش برگ، میوه و در نهایت خشک شدن آن می‌شود. هنگام انتقال نهال به مکان دیگر نیز باید تا آنجایی که داخل خاک بوده، همان اندازه داخل خاک قرار بگیرد.
2. آب و هوای مناسب
بطور کلی خرمالو جزو میوه های نیمه گرمسیری محسوب می‌شود ولی در نواحی سرد معتدل نیز می‌توان این گیاه را کاشت. خرمالو به میزان آب متوسط نیاز دارد. فقط در تابستان به علت گرمای هوا و حساس بودن این میوه به گرمای بیش از حد، نیاز به آبیاری بیشتری دارد. در تابستان بهترین هنگام آبیاری عصر هست که خورشید به صورت ملایم می تابد.
3. کوددهی مناسب
درخت خرمالو به کودهای دامی نیاز فراوان دارد. اما به این نکته نیز باید توجه داشت که از کودهای پوسیده دامی استفاده گردد و نه از کودهای تازه و نپوسیده. در اسفند ماه پس از سرمای زمستان به ازای هر درخت خرمالو 4 تا 5 کیلوگرم کود در سطح باغچه پخش کرده و عمل شخم زنی را انجام دهید. برای جلوگیری از آفت‌ها نیز از کودهای مخصوص استفاده کنید.
4. شخم زنی
شخم زدن در زمستان انجام می‌شود. درختان خرمالو به شخم عمیق نیاز ندارد، چون اگر ریشه‌ها آسیب ببینند به سختی و دیرتر ترمیم می‌گردند.

http://www.banounews.ir/fa/News/634195/روش-کاشت-هسته-خرمالو
بستن   چاپ