آریا بانو

آخرين مطالب

راهنمای تابستانه برای نگهداری گل و گیاه اجتماعي

راهنمای تابستانه برای نگهداری گل و گیاه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همشهری آنلاین / شما جزو کسانی هستید که دوست دارند با گذاشتن چند گلدان ساده در خانه یا داشتن یک باغچه کوچک در حیاط، طبیعت را مهمان آپارتمانشان کنند؟
خب چه چیزی از این بهتر؛ اما یادتان باشد که گل‌ها و گیاهان در هر فصلی نیاز به نگهداری و مراقبت مخصوص آن فصل دارند، ربطی هم به موقعیت جغرافیایی آن‌ها ندارد. یعنی، چه گیاه در یک باغ سرسبز در شمال کشور باشد وچه در یک واحد آپارتمانی در شهری مثل تهران، باید در هر فصل به یک شکل مورد توجه قرار گیرد. حالا که تابستان از راه رسیده و هوا هم حسابی گرم شده، باید به فکر گل‌ها و گیاهان‌مان باشیم تا در این فصل حساس، سرحال و قبراق باشند. حتما می‌دانید که همین فصل تابستان، فصل رشد گیاهان است؛ پس آن‌ها نیاز به توجه بیشتری دارند. این صفحه یک راهنمای تابستانه برای نگهداری گل و گیاه است.
میزان آبیاری در تابستان
کارشناسان می‌گویند که به‌طور کلی بهترین زمان آبیاری گیاهان در شب یا صبح است، اما ترجیح این است که این آبیاری در غروب یا همان شب انجام شود. توصیه شده که در روزهای بسیار گرم، 2 بار آبیاری در روز صورت گیرد که در این صورت می‌توان آبیاری صبح را هم انجام داد. درباره علت آبیاری در شب گفته‌اند که هنگام تاریکی هوا و نبود نور خورشید، آب راحت‌تر به زمین نفوذ کرده و به ریشه گیاه می‌رسد. در زمان آفتاب درصد زیادی از آب تبخیر می‌شود و آب کمتری به گیاه می‌رسد.
نگران سوختن گیاه باشید
یادمان باشد این روز‌ها که هوا گرم است و نور خورشید بسیار قدرتمند، آبیاری زیر نور خورشید باعث این می‌شود که قطرات آب روی برگ گیاهان مثل یک ذره‌بین عمل کند و اشعه خورشید با شدت خیلی زیاد تابیده و در نهایت قسمت‌هایی از سلول‌های برگ را می‌سوزاند که به مرور زمان به گل و گیاه آسیب‌زده و موجب متوقف شدن رشد آن می‌شود. اگر در زمان وجود آفتاب آبیاری می‌کنید به برگ‌های گیاهان ظریف‌تر مثل گل رٌز توجه کنید، لکه‌هایی سیاه که انگار سوخته باشند روی برگ‌ها مشاهده می‌شود.
غذای گیاهان فراموش نشود
کود مناسب حکم غذا را برای گیاهان شما دارد. تابستان و بهار، یعنی همین روزهایی که در آن قرار داریم بهترین زمان برای کوددهی گیاهان است، چون آن‌ها در فصل رشد و نمو هستند و نیاز دارند که تغذیه مناسبی داشته باشند. البته یادتان باشد که در هر فصلی اگر گیاه شرایط خیلی بدی دارد، همان موقع لازم است این کار را بکنید، در غیر این صورت تغذیه فقط در بهار و تابستان انجام می‌شود که دفعات بیشتری به گیاه آب می‌دهیم. اگر هم تازه گلدان گیاه‌تان را عوض کرده‌اید، خیال‌تان تا چند‌ماه بابت تغذیه راحت باشد.
چقدر به گیاهان کود بدهیم؟
برخی فکر می‌کنند که کوددهی به گیاهان باید مثلا هنگام تعویض گلدان انجام شود، یا اینکه کوددهی به باغچه حیاط باید فقط در ابتدای فصل بهار صورت گیرد. این تصور غلط است. تابستان که فصل رشد گیاهان است اکثر آن‌ها هر 2 تا 4 هفته یک‌بار به غذا نیاز دارند. اغلب دادن غذای کمتر در دفعات کمتر بهتر از دادن غذای زیاد در فواصل زمانی نامنظم است. کودهایی با جذب کٌند هم وجود دارد که به‌طور معمول برای گیاهان بیرون از خانه استفاده می‌شود، نه گیاهان آپارتمانی. میزان استفاده از کود هم بستگی به حجم و سن گیاه‌تان دارد.
زیاد هم به گیاهان غذا ندهید
درست است که فصل تابستان، فصل رشد گیاهان است، اما غذا دادن زیاد هم به گیاهان آسیب می‌زند. فراموش نکنید که همیشه گیاهان دچار کمبود مواد غذایی نیستند، گاهی جذب زیاد مواد غذایی نیز مشکل‌ساز است. اگر گیاه شما دارای رشد تابستانه کٌند است یا نقاط سوخته در حاشیه و متن برگ‌ها مشاهده می‌کنید و اگر برگ‌ها پژمرده هستند و لکه‌های سفید نمکی روی خاک دیده‌اید، همه از عوارض بیشتر بودن عناصر غذایی است. شما به یک کودک هم زیاد از حد غذا بدهید، نتیجه معکوس خواهد داشت و باعث بیماری او می‌شود.
حواستان به نور آفتاب باشد
حتما شنیده‌اید که گیاه برای رشد به نور نیاز دارد. خب، این نکته درستی است، اما گیاهان آپارتمانی اساسا برای این با عنوان آپارتمانی خطاب می‌شوند که نیاز به نور مستقیم ندارند. پژمردگی گیاه در ساعات گرم روزهای تابستان نشان دهنده آن است که گیاه از نور زیاد رنج می‌برد و باید گیاه را از پنجره دورتر قرار داد یا در اواسط روز پرده‌ها را کشید. نور مستقیم آفتاب برای گیاهان آپارتمانی و مخصوصا برگ‌های تازه مضر است و نباید نور آفتاب مستقیما از پشت شیشه پنجره به آن‌ها بتابد؛ بهتر است نور از پرده توری عبور کرده و به گیاه بتابد.
درجه حرارت در تابستان
همانطور که گرما شما را اذیت می‌کند گیاه هم با حرارت زیاد مشکل دارد. کارشناسان گل و گیاهان می‌گویند که معمولا حداقل دمای مورد نیاز گیاهان آپارتمانی، 5 درجه سانتی‌گراد و حداکثر 45 درجه سانتی‌گراد است، اما مناسب‌ترین دما برای گیاهان آپارتمانی بین 10 تا 40 درجه گفته شده. شاید گیاه شما تا مدتی دمای خارج از این محدوده را تحمل کند، اما احتمالا خیلی زود افسرده و کسل می‌شود. یادتان باشد درجه حرارت و رطوبت مناسب باعث طراوت و شادابی خاصی درگیاهان می‌شود.
کود مایع بخرید
اگر به مراکز فروش گل و گیاه مراجعه کنید می‌توانید کود مایع بخرید که بسیار برای تغذیه گیاهان آپارتمانی و باغچه‌های کوچک خانگی مناسب هستند. کود مایع به گفته بسیاری از کارشناسان بهترین شیوه تغذیه گیاه است زیرا به اندازه کافی غذا به تمام سیستم ریشه گیاه می‌رسد. همچنین می‌توانید آن را با توجه به دوره رشد گیاه در تابستان تنظیم کنید. برای توزیع بهتر این کود بهتر است قبل از دادن آن به گیاه، مطابق معمول گیاه‌تان را آب بدهید. از پودرهای قابل حل نیز می‌توانید به همین شیوه استفاده کنید. اگر گیاه‌تان در این فصل رشد و نمو، خیلی ناراحت به‌نظر می‌رسد، غذای قابل‌حل بهترین راه سرحال کردن سریع آن است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/633814/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاقیت منحصر بفرد راننده اسنپ در تزئین محیط داخلی خودرو / عجب خلاقیت با حالی

بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید

اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید

20 دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید

نشانه‌های کمبود ویتامین K

آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟

محققان از ارتباط بین ورزش‌های سبک و کاهش افسردگی خبر می‌دهند

چند بار باید دستان خود را بشوئید؟

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

ترانه شاد «یار یار» با صدای امید حاجیلی

آهنگ «طبق معمول» با صدای آرمین زارعی

اجرای «شامیسن»، سازی از کشور ژاپن

اجرایی از استاد حسین علیزاده و گروه هم آوایان

موزیک ویدئوی نوستالژیک «راز» از مازیار عصری را اینجا ببینید

قطعه «دی بلال» با نوای بختیاری از کوروش اسدپور

اجرایی از ترانه بیکلام و پر انرژی «children»

«امید»، موسیقی کمانچه روح نواز و الهام بخش از مارک الیاهو

آهنگ قدیمی و زیبا با صدای علیرضا طلیسچی

نماهنگی تماشایی با صدای گرشا رضایی

صعود قیمت جهانی خودرو

طرح دولت برای واردات خودرو، یعنی 50هزارمیلیاردتومان رانت

خودروهای 2022 که نامزد ورود به بازار ایران هستند/ 14 گزینه باکیفیت تا 20 هزار یورو(+عکس و مشخصات)

وزیر صمت: 30 درصد قطعات یدکی تقلبی است/ کمک فنر دست دوم را به جای نو می فروشند

وزارت صمت: واردات خودرو بالاتر از 20 هزار دلار باعث گسترش فخر فروشی می شود

چکش‌کاری واردات خودرو

سومین دوره عرضه خودرو در سامانه یکپارچه؛ این هفته

جزئیات قرعه‌کشی جدید خودرو/ ثبت‌نام از 16 شهریور ماه آغاز می‌شود

روزنامه خراسان: منتظر واردات خودروهای برند معتبر نباشید؛ خودرو وارداتی همین چینی هاست،شاید هم روسی و کمی هم هندی

جزئیات واردات خودرو به مناطق آزاد

قیمت خودروهای وارداتی اعلام شد

تولید ایران‌خودرو و سایپا؛ هر روز کمتر از دیروز!

ثبت‌نام سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو آغاز شد | اسامی خودروها، قیمت و زمان تحویل

کدام خودروها فرسوده محسوب می‌شوند؟

زمان ثبت نام سومین مرحله قرعه‌کشی یکپارچه خودرو تمدید شد

سرقت قطعات خودروهای وارداتی در گمرک/ خودروها را بی زاپاس و ضبط به ما تحویل دادند

صادرات خودرو بیشتر شبیه شوخی است

قرعه‌کشی سومین مرحله سامانه تخصیص خودرو، امروز ساعت 14

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی! /مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

قرعه‌کشی سومین فروش یکپارچه خودروها/زمان اعلام نتایج

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی!/ مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

سناریوهای برجامی واردات خودرو

وارداتی‌های بازار خودرو گران شدند/ آخرین قیمت تویوتا، رنو، کیا و هیوندای

نتایج سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو اعلام شد

عکس | کیا سول 600 میلیون تومانی در کره ، گزینه جدی واردات به ایران می شود؟

نماینده مجلس: تعیین عوارض شناور برای واردات خودرو یعنی سجده در برابر پراید

بررسی نوسانات قیمت خودرو در بازار 10 روز اخیر

تکلیف خودروهای توقیفی در گمرک مشخص شد/ فقط ترخیص این خودروها ممنوع است

شروط عجیب و غریب برای واردات خودرو

لکسوس، بنز، پورشه، بی ام و، کیا و هیوندا به مزایده می‌روند

قیمت پراید برابر با یک سال‌ و نیم درآمد خانوارهای شهری/ رشد 17 برابری قیمت پراید در 11 سال