بزرگنمايي:
آریا بانو - بلدرچین پرندهای کوچک است که بیشتر در اروپا، آفریقای شمالی، جنوب ایالات متحده و بخشهایی از آسیا یافت میشود. در ایران نیز در چند دهه اخیر پرورش بلدرچین رواج پیدا کرده است. گوشت بلدرچین و تخم آن سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی است. همچنین طبع گوشت بلدرچین به گونهای است که در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها از آن استفاده میشود.
در این مقاله ابتدا طبع بلدرچین از نظر طب سنتی و سپس خواص دارویی و کاربردی این گوشت لذیذ را بررسی میکنیم.
طبع گوشت بلدرچین سرد است یا گرم؟
طبع بلدرچین از نظر طب سنتی گرم و خشک است و انواع مصلحات آن سماق، گشنیز، مرزه، پختن آن با روغن بادام یا کنجد و سکنجبین است.
مزاج | انواع مصلحات |
گرم و خشک | سماق، گشنیز، مرزه، پختن آن با روغن بادام یا کنجد و سکنجبین |
خواص گوشت و تخم بلدرچین
خواص عالی بلدرچین، باعث شده تا اخیرا انواع غذا با بلدرچین در رژیم غذایی افراد قرار گیرد. در ادامه به مهمترین این خواص اشاره خواهیم کرد.
1. بهبود اختلالات بینایی
بلدرچین سرشار از
ویتامین A است. به همین دلیل به
سلامت چشم کمک کرده و از بروز بیماریهای مربوط به اختلالات بینایی پیشگیری میکند. همچنین وجود آنتیاکسیدانها در بلدرچین از پیشرفت بیماری آب مروارید جلوگیری میکند.
2. هفتهای یک مرتبه مصرف گوشت بلدرچین و تجدید قوا!
وجود انواع مواد معدنی و ریزمغذیهای موجود در این گوشت خوشمزه قوای جسمی را تقویت کرده و انرژی فرد را افزایش میدهد. همچنین باعث میشود فرد خلق و خوی بهتری داشته باشد. استفاده از تخم بلدرچین در وعده صبحانه به دلیل پروتئین بالا و مواد مغذی پرخاصیت برای افرادی که غالبا برای افزایش سطح انرژی خود وابسته به کافئین هستند، یک جایگزین عالی محسوب میشود.
3. افزایش سلامتی و شادابی
پوست بلدرچین منبعی سرشار از پروتئین و اسیدهای آمینه است که باعث تحریک
پوست و افزایش تولید کلاژن میشود. کلاژن مادهای است که به
پوست خاصیت الاستیک یا کشسانی میدهد؛ در نتیجه کلاژن سازی و تاثیر آن در جوانسازی را با مصرف این گوشت خواهید دید.
4. چربی سوزی بیشتر با مصرف منظم گوشت بلدرچین
به دلیل وجود ویتامینهای گروه ب در بلدرچین، فعالیت متابولیکی در بدن افزایش مییابد. این گوشت علاوه بر طعم بسیار خوبی که دارد، سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد. به همین دلیل یک
تغذیه عالی برای افراد دارای رژیم
لاغری است.
5. از
ویتامین ب آن تا افزایش
سلامت مو!
مو برای تقویت و رشد مناسب به ویتامینهای گروه ب و انواع پروتئینها نیاز دارد. بنابراین بلدرچین میتواند یک منبع عالی و طبیعی برای رشد و تقویت فولیکولهای
مو باشد. با خوردن این گوشت لذیذ ریشه
مو تغذیه شده و ساقه
مو مقاومتر میشود.
6. کمک به رفع کم خونی
زنان مطالعات انجام شده نشان داده است، زنانی که بیشتر از گوشت و تخم مرغ بلدرچین استفاده میکنند، کمتر در معرض کم خونی قرار میگیرند. بلدرچین بخاطر آهن زیادی که دارد، میتواند در تشکیل سلولهای قرمز خون کمک کرده و از ابتلا به کم خونی جلوگیری کند. همچینین وجود اسیدهای آمینه در این خوراک خوشمزه سطح هموگلوبین را در گلبولهای قرمز افزایش میدهد.
7. تنظیم سطح کلسترول خون
وجود اسیدهای چرب مفید در بلدرچین، سطح کلسترول بدن را تنظیم میکند. افزایش کلسترول بد خون عامل اصلی ابتلا به بیماریهای قلبی است. بنابراین استفاده از بلدرچین از افزایش کلسترول بد و بیماریهای قلبی
عروقی جلوگیری میکند.
8. پیشگیری از ابتلا به دیابت
مطالعات انجام شده نشان میدهد گوشت و تخم بلدرچین حاوی اسیدآمینه لوسین است، که سطح قند خون را تنظیم کرده و تعادل انسولین خون را حفظ میکند. در نتیجه وجود این ماده غذایی در رژیم غذایی روزانه یکی از درمانهای
سنتی دیابت است.
9. بلدرچین یک ماده ضد افسردگی!
بلدرچین علاوه بر انواع پروتئینها و مواد معدنی حاوی انواع ویتامینها و کربوهیدراتهای مفید برای بدن است. بر اساس مطالعهای که در سال 2010 انجام شده، وجود این مواد در گوشت بلدرچین دارای خواص ضد افسردگی هستند. مصرف این گوشت به خصوص برای خانمهایی که از سندرم یائسگی رنج میبرند توصیه میشود.
10. دندانهای
سالم با مصرف تخم بلدرچین
به دلیل وجود ماده معدنی روی در بلدرچین و تخم بلدرچین، بخصوص قسمت زرده آن،
دندان ها تقویت میشوند. بنابراین خوردن گوشت بلدرچین و تخم آن دندانهای شما را مقاومتر میکند.
11. از بین رفتن سریع سنگ مثانه
بلدرچین باعث بهبود عملکرد کلیه،
کبد و کیسه صفرا میشود. همچنین رشد سنگ مثانه را مهار کرده و به تجزیه آن کمک میکند.
12. استفاده از گوشت بلدرچین به جای انار!
براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده ثابت شده است، گوشت و تخم بلدرچین بدن را در از بین بردن برخی از فلزات سنگین و سموم مانند جیوه یاری میدهد. درنتیجه خون را از انواع آلودگیها پاک میکند. انار نیز یک تصفیه کننده قوی خون است؛ اما در همه فصلها در دسترس نیست. گوشت بلدرچین یک جایگزین عالی برای تصفیه خون محسوب میشود.
13. تقویت عملکرد جنسی
مردان بلدرچین حاوی برخی هورمونهای جنسی است. بنابراین مصرف آن عملکرد اندامهای جنسی مانند غده پروستات در
مردان را تقویت میکند.
14. فرزندان باهوش تر!
به دلیل وجود پروتئین و اسیدهای آمینه، بلدرچین یک منبع فوقالعاده برای تقویت عملکرد مغز و
تغذیه سیستم عصبی در مغز است. پروتئینها از سلولهای مغزی در برابر آسیب محافظت میکنند و در صورت شکسته شدن سلولها، آنها را ترمیم میکنند. به همین خاطر به مادران باردار توصیه میشود این خوراک لذیذ را در رژیم غذایی خود قرار داده تا فرزندان باهوشتری به دنیا بیاورند!
15. کاهش فشار خون
یکی از مواد معدنی که در بلدرچین و تخم آن وجود دارد، پتاسیم است. پتاسیم به کنترل فشار خون کمک میکند. این ماده معدنی فشار بر روی شریانها و رگهای خونی را تسکین میدهد. میزان پتاسیم در بلدرچین نسبت به مرغ معمولی بیشتر است.
سخن آخر
ارزش غذایی گوشت و تخم بلدرچین سه تا چهار برابر بیشتر از مرغ است. همه افراد در هر سن و موقعیتی که باشند میتوانند از بلدرچین استفاده کنند و مصرف آن منعی ندارد. توصیه میشود با توجه به ارزش غذایی و خواص دارویی گوشت و تخم بلدرچین، مصرف آن را در رژیم غذایی روزانه خود افزایش دهید. در پایین همین صفحه برای ما بنویسید شما از گوشت و تخم بلدرچین چه استفادههایی میکنید؟ منتظر خواندن نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
در آخر به شما پیشنهاد میکنیم که در انگیزه، با طبع گوشت آهو، خواص و مصلحات آن نیز از نظر
طب سنتی آشنا شوید.