بزرگنمايي:
آریا بانو - اسفناج را باید یک سبزی همه فن حریف نامید. خواص اسفناج برای اعضای داخلی بدن و سلامت و زیبایی پوست و لاغری در کنار درمان بیماری های مختلف بخشی از دنیای خاصیت اسفناج است. اسفناج عموماً به عنوان “سوپر خوراکی” در نظر گرفته می شود و عموماً به عنوان سالم ترین و راحت ترین غذا برای انسان ها مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند به روش های مختلف خورده شود. در این مطلب چند مدل غذا با اسفناج را آموزش داده ایم که از خوردن آن سیر نخواهید شد!
در این مطلب می خوانید:
1. خورشت آلو اسفناج لذیذ
روش تهیه خورش اسفناج خوشمزه
2. ته چین اسفناج، یک غذا با اسفناج و مرغ
روش تهیه ته چین مرغ و اسفناج
3. غذا با اسفناج و پنیر – نوعی املت
روش تهیه غذا با اسفناج و سیب زمینی و پنیر
4. غذا با اسفناج و قارچ – لازانیای اسفناج
5. پیش غذا با اسفناج – بورانی
چند غذا با اسفناج پخته خوشمزه
1. خورشت آلو اسفناج لذیذ
مواد لازم |
گوشت گوسفند | نیم کیلو |
اسفناج | یک کیلو |
آلو برقانی | 150 گرم |
پیاز سرخ شده | 2 قاشق سوپخوری |
آبلیمو یا آب نارنج | به مقدار کافی |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
روش تهیه خورش اسفناج خوشمزه
گوشت را چند تکه کرده ، می شوییم و کمی تفت می دهیم. سپس آن را همراه با 2 لیوان آب ،
پیاز سرخ شده و آلو برقانی با حرارت ملایم می پزیم. اسفناج را بعد از پاک کردن ، کمی خرد می کنیم و در
روغن تفت می دهیم . بعد از پختن گوشت، اسفناج را به آن اضافه کرده و صبر می کنیم تا خورش با ترشی و نمک و فلفل جا بیافتد.
2. ته چین اسفناج، یک غذا با اسفناج و مرغ
مواد لازم برای یک غذای خوشمزه با اسفناج و مرغ |
برنج | 2 پیمانه |
مرغ | 250 گرم |
اسفناج | نیم کیلو |
آلو بدون هسته یا برگه قیسی | 1 لیوان |
پیاز داغ | 3 قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
ماست سفت | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
روغن زیتون | 2 الی 3 قاشق غذاخوری |
روغن حیوانی | در صورت تمایل |
روش تهیه ته چین مرغ و اسفناج
برنج را با نمک و آب خیس کنید. اسفناج پاک کرده و شسته شده را خرد کنید و بدون آب روی حرارت گذاشته و نمک و زردچوبه و 2 قاشق
روغن زیتون اضافه کنید و صبر کنید تا پخته شود و بعد از تبخیر شدن آب اسفناج ،حرارت را خاموش کنید و
پیاز داغ را اضافه کنید . مرغ را با یک عدد
پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه پخته و پس از پخته شدن آب مرغ را به خورد گوشت داده تا خوشمزه شود و سپس گوشت را ریش ریش و از هم باز کنید . در صورت استفاده از آلو ،آنرا خوب بشویید و هسته را در آورده و با استفاده از کمی آب آنرا بجوشانید تا نرم شود و چنانچه از برگه قیسی استفاده می کنید برگه ها را در آب خیسانده تا کمی نرم شود و خوب شسته تا عاری از شن شود چون بعضی از برگه ها در سطح شان شن ریزه وجود دارد.
برنج را به سبک کته روی حرارت گذاشته
روغن زیتون اضافه کنید و صبر کرده تا آبش تبخیر شود یا
برنج را آبکش کرده بعد زرده تخم مرغ و ماست و زعفران را با هم زده و یک الی دو قاشق
روغن حیوانی و
برنج را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. کف قابلمه را چرب کرده و نیمی از
برنج را در آن ریخته و با پشت قاشق سطح آنرا صاف کنید. بعد به ترتیب یک لایه اسفناج و یک لایه مرغ و یک لایه آلو بچینید و با پشت قاشق صاف کنید و در آخر یک لایه دیگر از
برنج و دو باره با پشت قاشق صاف کنید و درب قابلمه را گذاشته با استفاده از شعله پخش کن و حرارت کم
برنج را به مدت سه ربع
ساعت الی 50 دقیقه دم بیندازید. با نگاه کردن به حاشیه
برنج در قابلمه می توانید رنگ ته چین مرغ را ببینید و زمان مناسب برای کشیدن در دیس را انتخاب کنید .
3. غذا با اسفناج و پنیر – نوعی املت
مواد لازم |
سیب زمینی کوچک، کاملا تمیز شده (با پوست) | 1 عدد |
کالباس | 1 برش |
روغن زیتون فرا بکر | 1 قاشق غذاخوری |
اسفناج تازه | 3 فنجان |
نمک و فلفل | یک هشتم قاشق چای خوری |
خم مرغ بزرگ | 2 عدد |
پنیر چدار رنده شده | دو سوم فنجان (حدود 40 گرم) |
روش تهیه غذا با اسفناج و
سیب زمینی و پنیر
با استفاده از چنگال، داخل
سیب زمینی سوراخهای زیادی ایجاد کنید؛ آن را به مدت 4 دقیقه داخل مایکروویو (با قدرت بالا) قرار دهید. سپس اجازه دهید
سیب زمینی به مدت 5 دقیقه خنک شود؛ و در نهایت، آن را به مکعبهای 2 سانتیمتری خرد کنید. در این میان، بیکن را داخل یک ماهیتابهی چدنی، بر روی شعلهی زیاد حرارت دهید تا ترد شود. بیکن را از ماهیتابه در بیاورید، ولی اجازه دهید مایعاتی که از حرارت دادن آن داخل ماهیتابه ایجاد شدهاند، باقی بمانند.
روغن و
سیب زمینیهای خرد شده را اضافه کنید؛ آنها را مرتبا به هم بزنید تا
سیب زمینیها قهوهای شوند – حدود 5 دقیقه. اکنون اسفناج را نیز اضافه کنید؛ سپس، مواد را بار دیگر به هم بزنید تا اسفناجها نرم شوند – حدود 1 دقیقه. در نهایت، نمک را نیز اضافه کنید. بین مواد داخل ماهیتابه، دو حفره ایجاد کنید و تخم مرغها را داخل آنها بشکنید. شعله را کم کنید، تا تخم مرغها تا حدودی بپزند – حدود 2 الی 3 دقیقه. اکنون، پنیر را روی مواد بریزید؛ درب ظرف را بگذارید تا پنیر آب شود و سفیدهی تخم مرغ کاملا سفت شود – 1 الی 2 دقیقه. بیکن را خرد کنید و روی مواد بریزید. در آخر، غذا را با مقدار مناسبی از فلفل تزیین کنید.
4. غذا با اسفناج و قارچ – لازانیای اسفناج
در مطلب « طرز تهیه لازانیای اسفناج؛ با قارچ و به شکل لقمه ای » این غذای بسیار خوشمزه و لذیذ را شرح داده ایم که لازم حتما یکبار آن را امتحان کنید تا مشتری ثابت آن شوید؛ اگر به آن گوشت چرخ کرده هم اضافه کنید که چه بهتر! یک غذا با اسفناج و گوشت چرخ کرده که در خاطرتان خواهد ماند!
5. پیش غذا با اسفناج – بورانی
این پیش غذا هم که دیگر نیازی به معرفی ندارد؛ سبک، فوری، خوش
عطر و بی نهایت خوشمزه و مقوی! دستور را در مطلب « طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست مجلسی خوشمزه و لذیذ » بخوانید.
سخن آخر
امیدواریم از این دستورات مربوط به غذا با اسفناج پخته استفاده کمید و از خواص عالی این
سبزی خوشرنگ بهره ببرید. شما همچنین می توانید طرز تهیه 4 مدل املت اسفناج فوری و خوشمزه کافی شاپی را نیز در انگیزه بخوانید.
فراموش نکنید شما می توانید سوالات، نظرات و تجربیات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.