آریا بانو

آخرين مطالب

ایران به چند میلیون دوز واکسن کرونا نیاز دارد؟ اجتماعي

ایران به چند میلیون دوز واکسن کرونا نیاز دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره آخرین تصمیمات اتخاذ شده برای صدور مجوز مصرف اضطراری دو واکسن ایرانی کرونا، توضیح داد.
دکتر کیانوش جهانپور در حاشیه مراسم رونمایی از مستند "شنا با دست‌های بسته"، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا، درباره زمان دریافت مجوز اضطراری واکسن‌های ایرانی کرونا، گفت: فاز یک و دو واکسن کووایران برکت در کشور با موفقیت انجام شد. با توجه به اینکه در فاز یک موضوع بی‌خطری و در فاز دو موضوع ایمنی زایی واکسن بررسی می‌شود، با گزارش‌های موجود به نظر می رسد که واکسن ایمن است و ایمنی زایی خوبی هم دارد. بنابراین موضوع در دستور بررسی کمیته‌های مشورتی در کمیسیون مربوطه در سازمان غذا و دارو است.
وی افزود: در عین حال فاز سوم‌ کارآزمایی بالینی این واکسن هم در کشور انجام شده و مرحله اول تزریق آن هم در کشور انجام و مرحله دوم آن هم آغاز شده است. طبیعتا با توجه به در نظر داشتن اینکه ما در شرایط جنگ و بحران هستیم و کشورهای دیگر هم این مسیر را طی کردند که بعد از اطمینان از ایمنی زایی واکسن، لزوما منتظر انتشار نتایج فاز سوم نشدند و به صورت مقیاس وسیع استفاده کردند و با توجه به اینکه به هر حال به طور میانگین روزانه 150 ایرانی به دلیل کرونا از دست می‌روند، همه این عوامل قطعا در بررسی های کمیته های مشورتی به عنوان مصالحی که در تصمیم گیری است، مورد ملاحظه قرار گرفته و نهایتا سازمان غذا و دارو اظهار نظر خواهد کرد.
جهانپور ادامه داد: به نظر می رسد از آنجایی که تمام گزارش ها تا امروز مطلوب بوده است، اتفاقاتی در روزهای آتی بیفتد و طبیعتا این‌ واکسن‌ هم اکنون حداقل چند صد هزار دوز آن تولید شده، با مجوز مصرف اضطراری ظرف روزهای آینده با صلاحدید مراجع مربوطه، وارد چرخه واکسیناسیون عمومی خواهد شد. باید توجه کرد که مرجع ملی هم در این زمینه فقط سازمان غذا و دارو است و طبیعتا هر تصمیمی که سازمان غذا و دارو در این زمینه اتخاذ کند، اجرایی خواهد شد.
وی گفت: درباره واکسن پاستور یا واکسن پاستور کووک که در انستیتو پاستور ایران با کمک انستیتو فینلای کوبا تهیه می شود، این واکسن یک‌گام جلوتر است. زیرا علاوه بر انجام فاز یک و دو، کارازمایی بالینی در کشور کوبا، فاز سوم هم در کشور کوبا انجام شده و حتی شروع استفاده انبوه از این واکسن هم در مقیاس وسیع‌تر در کوبا و بر روی کادر درمان این کشور آغاز شده است. ده‌ها هزار دوز از این واکسن در کوبا تزریق شده و در کشور ما هم این واکسن‌ عملا بر روی 24 هزار نفر در مرحله اول فاز سوم انجام شده و مرحله دوم فاز سوم آن هم آغاز شده و حتی از میانه عبور کرده است.
جهانپور در این باره افزود: تا امروز هم گزارش‌های اولیه در این زمینه چه ازکوبا و چه در کشورمان، قابل قبول بوده است. بنابراین این دو واکسن یعنی واکسن پاستور در قدم اول و واکسن برکت در مرحله تصمیم‌گیری در زمینه صدور مجوز مصرف اضطراری هستند و هر زمان سازمان غذا و دارو با نظر کمیته‌های مشورت در این زمینه اظهار نظر کند، طبیعتا وارد چرخه واکسیناسیون عمومی خواهند شد. تولید هر دو هم در ایران‌ آغاز شده، برکت صدها هزار دوز تولید کرده و کشت سلولی واکسن پاستور هم‌ انجام و وارد پروسه تولید انبوه شده است. البته تا زمان صدور مجوز اضطراری، هیچ‌ مصرف یا توزیعی از این واکسن‌ نخواهیم داشت.
جهانپور درباره وضعیت واکسن فخرا نیز گفت: واکسن فخرا وارد فاز دوم کارازمایی بالینی شده و تا زمانیکه برای مصرف عمومی آن تصمیم گیری شود، فاصله دارد. البته با توجه به موفقیت‌آمیز بودن فاز یک کارآزمایی بالینی، وارد فاز دوم شده و اکنون در حال تزریق روی افراد و داوطلبان هستند. باید منتظر بمانیم تا نتایج فاز یک و دو این واکسن‌هم مطالعه شود. این واکسن ها هم با فاصله زمانی می‌توانند همین مسیر را طی کنند. واکسن موسسه رازی هم به همین صورت خواهد بود. در بخش خصوصی هم فعلا واکسن اسپایکوژن شرکت سیناژن را داریم که در فاز دوم قرار دارد و باید همین مسیر را طی کنند.
جهانپور در پاسخ به اینکه آیا بعد از تولید داخلی واکسن کرونا، واردات واکسن‌های خارجی متوقف می‌شود یا خیر؟ گفت: واردات متوقف نمی شود. میزان نیاز کشور به واکسن حداقل طبق برآوردهای ما 120 میلیون دوز است. طبیعتا فعلا تولید داخلی حداقل در روزها و ماه‌های نخست، نمی‌تواند کفایت کند. مضافا اینکه با توجه به خرید یا پیش خرید یا توافقاتی که برای خرید خارجی انجام شده، اگر همزمان واردات را انجام دهیم، سرعت واکسیناسیون‌مان می‌تواند افزایش یابد. بنابراین چیزی درباره منتفی شدن خرید یا واردات واکسن نداریم. هرچه بتوان واکسن برای کشور تهیه کرد، مهم است و به همراه تولید داخل هر دو وارد چرخه واکسیناسیون شده و استفاده می شود.
وی درباره امکان انتخاب اختیاری واکسن ایرانی یا خارجی، گفت: بستگی به زمان و موقعیت دارد. تاکنون چنین امکانی در دنیا تقریبا نبوده و در ایران هم ممکن است نباشد، اما هرچه پیش رویم، با افزایش تولید و واردات، دسترسی به واکسن بیشتر شده و ممکن است این امکان فراهم شود. آنچه مهم است، این‌است که وزارت بهداشت به لحاظ فنی این موضوع را در تخصیص واکسن‌های گروه‌های سنی یا شغلی مختلف مدنظر قرار داده و قطعا واکسن و پلتفرم و ویژگی‌های فناوری آن مورد نظر قرار گرفته و به گونه‌ای تخصیص داده می‌شود که افراد کمترین مشکل و بالاترین ایمنی زایی را داشته باشند.
جهانپور درباره تعداد دوزهای تزریقی واکسن نیز گفت: متداول در واکسن‌های موجود، تزریق دو دوز است و درباره برخی واکسن‌ها گفته می‌شود که سه دوز هم دارند. فعلا دو دوز است. در عین‌ حال برخی واکسن هایی که اکنون در دنیا تولید می‌شود، تک دوز است. به هر حال به نظر می آید که فعلا باید با همین دو دوز پیش رویم. البته باید توجه کرد که یک دوز اول هم می‌تواند یک ایمنی پایه و حداقلی ایجاد کند و دوز دوم به عنوان یادآور می‌تواند اثربخشی را افزایش دهد. بعضا ممکن است دوز یادآور چند ماهه یا سالی یکبار و یا چند سال یکبار هم نیاز باشد. اینها هیچکدام قطعی نیست، اما احتمالا به نظر می رسد که نیاز باشد که حداقل سالانه یا دو سال یکبار نیاز به دوزهای یادآور باشد، اما نمی‌توان قطعی اظهار نظر کرد.
وی درباره وضعیت تولید مشترک اسپوتنیک نیز به ایسنا گفت: بانک سلولی تولید مشترک اسپوتنیک وی مدت‌هاست وارد کشور شده و در شرکت سازنده برای کشت سلولی تلاش می‌کنند تا بتوانند واکسن را تولید کنند. در این جا به دلایل فنی تاخیری دارد که امیدواریم انجام شود

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/605103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایرانی‌ها رنگ کدام خودروهای خارجی را نخواهند دید؟

ادامه ریزش برندهای وارداتی خودرو؟

پیشنهاد عجیب یک خودروساز مطرح | به این دلیل اتومبیل نو نخرید!

بخشنامه جدید مالیاتی برای لوکس سواران | نحوه رسیدگی به اعتراض مالکان اعلام شد

آدرس غلط از رانت خودرویی

واردات این 6 خودرو به ایران استارت خورد | جایگزین رنو مشخص شد

عکس| عجیب و باورنکردنی؛ وقتی پراید هم قیمت یک دوچرخه بود!

خودروهای وارداتی به مزایده گذاشته خواهد شد

رانت‌پاشی از باک خودرو

پیش‌بینی واردات 100 هزار خودرو در سال 1401

سخنگوی وزارت صمت: تعدادی از خودروهای وارداتی به پشت مرز رسیدند

تولید پنج خودرو به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم متوقف شد / برند خودروهای وارداتی مشخص شد

رضایت بالای مشتریان از حذف قرعه‌کشی محصولات سایپا

خودروهای وارداتی در مسیر گمرک/ تویوتا کرولا 2022 در راه بازار ایران

حذف خودروی پاک از واردات

وزیر صنعت: یکی از خودروسازها به زودی واگذار می‌شود

اگر دوباره دلار گران شود، قیمت خودرو باز هم بالا می رود

برنده اول واردات خودرو کیست؟/ قیمت پایه خودروهای وارداتی چقدر خواهد بود؟

سایپا مجوز افزایش قیمت گرفت/ کوییک پلاس اتوماتیک 10 میلیون تومان گران شد

واردات خودروی چینی ممنوع می‌شود؟

وزیر صمت: نخستین خودروهای وارداتی هفته آینده وارد کشور می‌شود

لاتاری برای قرعه‌کشی خودرو راه افتاده است/ ثبات قیمت چه شد؟

نصف خانوارها بدون خودرو

خودروی چینی 500 میلیونی «دیگنیتی پرستیژ» در بورس کالا 2.4 میلیارد تومان معامله شد

با این شرایط قیمت پژو 206 به 500 میلیون تومان هم می‌رسد/ خودروهای مونتاژی به اسم واردات تمام می‌شود

پژو پارس 600 میلیون تومان شد!

فروش ماشین های چینی با دلار150 هزار تومانی! | خودرو، سوار بر رانت های دوگانه می تازد

درخت رانت در بازار خودرو

هیچ خودرویی به گمرک نرسیده است

یوسفی: واردات خودروهای یک میلیاردی، بازار را تنظیم نمی‌کند/وزیر صمت برای کنترل قیمت ورود کند

واکنش صمت به اظهارات پلیس درباره واردات خودروی بی‌کیفیت

واردات خودرو یا خم رنگرزی؟

خبرگزاری ایسنا: افزایش بالای 100 میلیونی قیمت برخی خودروها در عرض یک‌ماه!

بازگشت مشروط 2 خودروساز فرانسوی به بازار خودروی ایران

وعده عجیب معاون وزیر صنعت درباره ریزش قیمت خودرو/ افزایش 28 تا 185 میلیون تومانی قیمت خودرو در بازار

واردات خودرو به سبک جدید

دلیل افزایش قیمت خودرو از نظر وزیر صنعت؛ دلار مقصر است

مُسکّن درمانی بازار خودرو

سخنگوی وزارت صمت: با معاملات صوری در بازار خودرو قیمت‌سازی می‌کنند

سه محل عرضه خودروسازان/ قرعه کشی خودرو برای متقاضیان عادی متوقف شد؟

واردات 22 خودروی کره‌ای این همه خوشحالی دارد؟

فروش خودروهای وارداتی از هفته سوم دی ماه/ قرعه کشی خودرو حذف نشده است

واکنش رئیس پلیس راهور به واردات خودروهای چینی و هندی: باعث نگرانی است

سراب ارزانی با خودروی وارداتی؟

عرضه 900 هزار خودرو در بازار طی 6 ماه آینده/ وزیر صنعت: خودروهای کمتر از 10 هزار دلار وارد کردیم

انتظار قیمت‌ مناسب برای خودروهای وارداتی‌ محال است/ گره بازار خودرو باز می‌شود؟

وزیر صمت گرانی خودرو را به گردن مردم انداخت: به خاطر تلاش مردم برای حفظ ارزش پول شان است

چرا نباید از گرانی سرسام‌آور خودرو تعجب کرد؟/ متهم اصلی افزایش قیمت‌ها لو رفت

قطع رابطه بی سروصدای خودروسازان با چین

شرط جدید برای خرید خودرو از بورس شد