آریا بانو

آخرين مطالب

فواید خوردن روزانه یک سیب؛ از افسانه تا واقعیت پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - همه ما در طول زندگی حداقل یک‌بار این جمله را شنیده‌ایم که می‌گویند: «اگر روزانه یک عدد سیب بخورید، بیماری از شما دور می‌‍‌شود» مطلب پیش رو به شرح و بررسی این موضوع از جنبه‌های مختلف علمی پرداخته است که تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
برترین‌ها: همه ما در طول زندگی حداقل یک‌بار این جمله را شنیده‌ایم که می‌گویند: «اگر روزانه یک عدد سیب بخورید، بیماری از شما دور می‌شود» مطلب پیش رو به شرح و بررسی این موضوع از جنبه‌های مختلف علمی پرداخته است که تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
احتمالاً بار‌ها این عبارت را شنیده‌اید: "خوردن یک سیب در روز دکتر را دور می‌کند" این جمله چقدر به واقعیت نزدیک است و آیا علم می‌تواند آن را ثابت کند؟ در این مقاله از فرارو به بررسی این موضوع از جوانب علمی پرداخته‌ایم. در واقع مجله Notes and Queries اولین جایی بود که نقل قول اصلی را منتشر کرد. اگرچه تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن سیب بیشتر ممکن است با مراجعه کم‌تر به پزشک همراه نباشد، افزودن سیب به رژیم غذایی می‌تواند به بهبود چندین جنبه از سلامتی کمک کند.
فواید سلامتی
سیب با مزایای زیادی همراه است که می‌تواند به سلامتی درازمدت کمک کند. این میوه دارای مواد مغذی مهمی از جمله: فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هاست. یک سیب متوسط مواد مغذی زیر را تأمین می‌کند:
کالری: 95 گرم کربوهیدرات: 25 گرم فیبر: 4.5 گرم ویتامین C: 9% نیاز روزانه مس: 5 ٪ نیاز روزانه پتاسیم: 4 ٪ نیاز روزانه ویتامین K: 3% نیاز روزانه به طور خاص ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان برای خنثی‌سازی ترکیبات مضر شناخته شده است که به عنوان رادیکال‌های آزاد عمل می‌کند و از بیماری محافظت می‌کند. سیب همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها مانند: کوئرستین، اسید کافئیک و اپی‌کاتچین است.
سلامت قلب را تضمین می‌کند
مطالعات نشان می‌دهد که خوردن سیب بیش‌تر می‌تواند با خطر کم‌تری از چندین بیماری مزمن ازجمله بیماری قلبی همراه باشد. در حقیقت یک مطالعه بر روی بیش از 20هزار بزرگسال نشان داد که مصرف مقادیر بیش‌تر میوه و سبزیجات ازجمله سیب با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است. این ممکن است به دلیل وجود فلاونوئید‌های موجود در سیب باشد. ترکیباتی که نشان داده شده است التهاب را کاهش می‌دهند و از سلامت قلب محافظت می‌کنند.
سیب همچنین دارای فیبر محلول است که ممکن است به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کند. هر دوی آن‌ها از عوامل خطر بیماری‌های قلبی هستند.
حاوی ترکیبات مقابله با سرطان است
سیب حاوی ترکیبات مختلفی ازجمله آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئید‌هاست که می‌تواند از تشکیل سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. طبق یک بررسی در 41 مطالعه مصرف مقدار بیش‌تری از این میوه فوق‌العاده با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه همراه بود. مطالعه دیگری یافته‌های مشابهی را مشاهده کرد و گزارش داد که خوردن سیب بیش‌تر با خطر کم‌تری سرطان روده بزرگ مرتبط است. تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند از سرطان معده، روده بزرگ، ریه‌ها، حفره دهان و مری محافظت کند. با این حال برای ارزیابی اثرات بالقوه ضد سرطانی این میوه و تعیین این‌که آیا عوامل دیگری نیز در آن دخیل هستند، تحقیقات بیشتری لازم است.
باکتری‌های خوب دستگاه گوارش را تقویت می‌کند
سیب حاوی پکتین است. نوعی فیبر که به عنوان پروبیوتیک عمل می‌کند. این بدان معنی است که به باکتری‌های خوب روده شما تغذیه‌رسانی می‌کند. روده کوچک شما هنگام هضم فیبر را جذب نمی‌کند. در عوض به روده بزرگ شما می‌رود، جایی که می‌تواند رشد باکتری‌های خوب را تقویت کند. همچنین به ترکیبات مفید دیگری تبدیل می‌شود که در بدن شما گردش می‌کنند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این ممکن است دلیل برخی از اثرات محافظتی سیب در برابر چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی باشد.
سایر فواید سلامتی
سیب همچنین با چندین فواید سلامتی دیگر مرتبط است که می‌تواند به دور نگه داشتن شما از پزشک کمک کند:
به کاهش وزن کمک می‌کند: به دلیل محتوای بالای فیبر نشان داده شده است که باعث افزایش احساس سیری، کاهش کالری دریافتی و درنتیجه کاهش وزن می‌شود.
سلامت استخوان را بهبود ببخشید: مطالعات بر روی انسان و حیوان نشان داده است که خوردن مقدار بیش‌تری میوه می‌تواند با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان و کاهش خطر پوکی استخوان همراه باشد.
عملکرد مغز را ارتقا می‌دهد: مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که خوردن سیب می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند؛ همچنین از افت روانی و علائم کند پیری نیز جلوگیری می‌کند.
در برابر آسم محافظت می‌کند: مطالعات نشان می‌دهد که افزایش مصرف این میوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به آسم مرتبط همراه باشد.
خطر دیابت را کاهش می‌دهد: طبق یک بررسی خوردن یک عدد سیب در روز با 28 ٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با نخوردن آن همراه است.
آیا عوارضی در خوردن زیاد سیب وجود دارد؟
هر عاملی که از تعادل خارج شود، می‌تواند بدن را با مشکلاتی رو به رو کند. خوردن هر روز یک سیب به سلامتی شما آسیب نمی‌رساند. با این حال خوردن چندین سیب در هر روز ممکن است عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند. به طور خاص افزایش سریع در دریافت فیبر در مدت زمان کوتاه می‌تواند علائمی مانند نفخ و درد معده ایجاد کند. اگرچه این مسئله برای بیش‌تر افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند، افرادی که از رژیم کم کربوهیدرات یا کتوژنیک پیروی می‌کنند، ممکن است نیاز به تعدیل مصرف داشته باشند.
گزینه‌های سالم دیگر
سیب سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هاست که یک افزودنی عالی برای رژیم غذایی است و ممکن است چندین فواید سلامتی را برای شما به همراه داشته باشد. با این حال بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات نیز هستند که مجموعه‌ای مشابه از مواد مغذی را ارائه می‌دهند و می‌توانند به همان اندازه برای سلامتی مفید باشند. علاوه‌بر این قرار دادن انواع میوه‌ها و سبزیجات دیگر در برنامه روزمره می‌تواند عطر و طعم و ارزش غذایی بیش‌تری به رژیم غذایی شما اضافه کند.
در اینجا چند میوه و سبزیجات دیگر وجود دارد که می‌توانید در سبد غذایی خود به آن‌ها توجه داشته باشید:
موز بلوبری کلم بروکلی هویج گل کلم گریپ فروت کلم پیچ انبه هلو گلابی‌ آناناس تمشک اسفناج توت فرنگی گوجه فرنگی در پایان باید گفت اگرچه خوردن سیب بیش‌تر به معنای واقعی کلمه با مراجعه کم‌تر به پزشک همراه نیست، این میوه سرشار از مواد مغذی است و مزایای زیادی برای پیش‌گیری از بیماری و سلامتی طولانی‌مدت به ارمغان می‌آورد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/586213/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آسیب افسردگی برای مغز چگونه است؟

چرا گاهی لازم است تنها باشیم؟

راهکارهایی برای تقویت تمرکز

لرزش دست را با این دمنوش‌ها درمان کنید

چگونه شخص معتبری به نظر برسیم؟

«مه مغزی» و حس مبهم آن چیست؟

جایگزینی داروی گیاهی در درمان افسردگی؛ مردود یا قبول؟

یک ترفند ویژه برای کنترل خشم

افسردگی‌های زنانه را بیش‌تر بشناسیم

کسب و کارم شکست خورد، حالا چه کار کنم؟

دیگران را اینگونه قانع کنید

چرا نمی‌توانیم از صفحه موبایل چشم برداریم؟

کار امروز را به فردا میفکن. یا بیفکن؟!

با این کارها، بدون حرف زدن محبوب شوید

تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها

برای داشتن هدف مناسب، این 4 نکته رو رعایت کنید

7 خصوصیت زنان موفق

چگونه از دست افراد مسموم در زندگی خلاص شویم؟

چگونه استرس شدید را کنترل کنیم؟

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند

روان‌پریش‌ کیست؟!

اهداف‌تان را با این افراد در میان نگذارید

اضطراب اولین و مهم ترین نشانه بروز آلزایمر

دوزبانه بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

استرس، زودتر از آنچه فکر کنید پیرتان میکند!

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟