آریا بانو

آخرين مطالب

سرگرم کردن کودکان در روزهای قرنطینه بدون موبایل با چند راه ساده خانه داري

سرگرم کردن کودکان در روزهای قرنطینه بدون موبایل با چند راه ساده
  بزرگنمايي:

آریا بانو - به‌ تازگی سازمان‌ بهداشت جهانی با ارائه روش‌های جدید راهکارهایی را معرفی کرده تا خانواده‌ها، کودکان را به سمت بازی‌های فکری‌و‌فیزیکی سوق دهند
سرگرم‌ کردن کودکان منهای ‌گوشی در سال 2021
این روزها به دلیل درخانه ماندن کودکان، استفاده از تلفن‌همراه، تبلت، لپ‌تاپ و تلویزیون در میان آن‌ها بیش از پیش رایج است و پدر و مادرها با خواندن مطالبی درباره ضررهای استفاده از این دستگاه‌ها هر بار دچار اضطراب می شوند و به دنبال راهی برای ترک یا متعادل‌سازی آن‌ هستند. به‌تازگی سازمان بهداشت جهانی (WHO) با ارائه روش‌های جدیدی بر پایه مونته‌سوری، راهکارهایی را معرفی کرده است تا خانواده‌ها،کودکان زیر پنج سال را به سمت بازی‌های فکری، فیزیکی و فعالیت‌های بدنی سوق دهند. «مونته‌سوری» یک روش نوین آموزشی پرطرفدار است که محدودیت‌های آموزشی سنتی را از بین می‌برد، این روش توسط «ماریا مونته سوری» در سال های 1870-1950 معرفی شد. براساس این روش به کودک آموزش داده می‌شود که از ابزارهای اطراف خود به بهترین شکل ممکن و با خلاقیت استفاده کند. در ادامه با چند روش بر همین اساس برای کم‌کردن مدت زمان استفاده از این دستگاه‌های الکترونیکی در کودکان آشنا می‌شویم.
بیشتر بدانید : افزایش هوش کودک با 6 بازی ساده خانگی
فعالیت‌ های بدنی طبیعی را برای کودک جذاب کنید
مونته‌ سوری، بر آزادی حرکت از بدو تولد تاکید دارد و از هر وسیله ای مثل تاب، روروک، صندلی و واکر که کودک را از حرکت خودجوش باز می‌دارد، منع می‌کند. به این ‌ترتیب که وسایل در محیط به شکلی چیده می‌شود تا نوزاد با قرار گرفتن روی زمین، به‌طور طبیعی برای رسیدن به چیزی، تلاش کند و دست و پا بزند. همین ایده را می‌توان برای کودکان بزرگ تر به کار گرفت. کودکان در موقعیت‌های خارج از خانه کمتر سراغ دستگاه‌های الکترونیکی می‌روند و طبیعتا مایل هستند در بازی‌های کودکانه پر جنب و جوش بدنی شرکت کنند، اما حالا که شرایط بیرون رفتن ممکن نیست، با تکیه بر این روش، همه وسایل بازی را در دسترس کودک قرار ندهید، مثلا می‌توان با تغییر در بازی نشستنی پازل، برخی از قطعات آن را در اتاق دیگری قرار داد تا کودک وادار به حرکت شود و مغزش برای یافتن قطعات به چالش بیفتد. دسترسی کودک به وسایلش باید به شکلی باشد که در طول بازی وادار شود از یک اتاق به اتاق دیگری برود یا برای پیدا کردنش نزد شما بیاید. بازی‌ها باید خلاقانه و ترکیبی باشد تا کودک نیازمند حرکت، فعالیت بدنی و رفت و آمد بیشتری داشته باشد.
زمانی مشخص در روز را به بازی با کودک اختصاص دهید
معمولا پدر و مادرها برای این‌که زمان مخصوص به خودشان را داشته باشند، سر کودک خود را با دستگاه‌های الکترونیکی گرم می‌کنند. به جای این کار بهتر است به کودک خود یاد بدهید که مستقل و به تنهایی بازی کند ، البته تا مدتی با اعتراض او مواجه خواهید شد اما برای ایجاد هر تغییری باید کمی صبور بود. با شروع هر بازی، چند دقیقه‌ در اتاقی که قرار است بازی کند حضور داشته باشید و به‌تدریج مدت زمان حضورتان را کم کنید. پاسخ سربالا در برابر اعتراض او فقط شرایط را بدتر می‌کند، احساس تنهایی بر او غالب می‌شود و او را مشتاق‌تر به استفاده از وسایل الکترونیکی می‌کند.
وقتی بازی را شروع کردید، بی سرو صدا رهایش کنید
با این‌که کودک را تشویق می‌کنیم تا به تنهایی سرگرم بازی شود اما گاهی‌اوقات برای شروع بازی باید به او کمک و به تدریج به حال خودش رهایش کنیم و از دور نظاره‌گر او باشیم. این دقیقا بر مبنای روش مونته‌سوری است که به بالارفتن اعتماد به نفس کودک کمک می‌کند. کودک با افتادن روی غلتک بازی، دیگر به وجود ما نیازی ندارد و ما می‌توانیم بی‌هیچ نگرانی به امور شخصی خود بپردازیم بدون این که او از نبود ما مطلع شود.
سرگرم کردن کودکان در روزهای قرنطینه بدون موبایل با چند راه ساده

آریا بانو

برنامه مشخصی را وضع کنید
بر اساس مونته‌سوری بچه‌ها با این که از آزادی عمل زیادی برخوردارند، طبق برنامه از قبل پیش‌بینی شده فعالیت می‌کنند. کودک را عادت دهید که بداند در طول روز، ساعت و مدت زمان مشخصی را فقط می‌تواند با دستگاه‌های الکترونیکی سرگرم باشد. همان‌طور که کودک در مدرسه پایبند برنامه‌های مدرسه، ساعت کلاسی، زنگ تفریح و کارهای برنامه‌ریزی شده است و برای انجام ندادنش هیچ چک و چانه‌ای نمی‌زند، همین راهبرد در خانه هم می‌تواند کارآمد باشد، این شما هستید که تعیین می‌کنید چه روزی و چه ساعتی و چه مدت می‌تواند از تبلت استفاده کند. البته درابتدای کار برای چند هفته‌ای با مقاومت او روبه رو می‌شوید اما بعد از مدتی کودک به این برنامه عادت می کند و خودش را با شرایط جدید وفق می‌دهد و شما هم به تغییری که خواهانش بودید می‌رسید.
محیط را آماده کنید
طبق مونته‌سوری، محیط که اکنون همان خانه شماست، باید متناسب با نیازهای رشدی کودک و بازی‌های فعال و پرتحرک باشد. اگر حیاط یا فضای باز دارید که چه بهتر، این فضا را به وسایلی مثل حلقه توپ بسکتبال، هولاهوپ، مانعی برای پریدن و جست و خیز مجهز کنید. در غیر این‌صورت برای داخل خانه اسباب بازی‌ یا فعالیت‌هایی را در نظر بگیرید که برای کودک سرگرم کننده، چالش برانگیز و حرکتی باشد. هرچه محیط خانه برای رفع علایق و نیازهای فرزندتان بهتر آماده شود، کمتر به دنبال سرگرمی‌های ساکن و نشستنی می‌گردد. در بازی‌ها مسیرهای طولانی را برای رفت‌وآمد او درنظر بگیرید. می‌توانید اشیایی را در گوشه‌های مختلف خانه مثلا پنهان کنید و از او بخواهید پیدایشان کند. یا این که او را در کارهایی مانند شستن اسباب بازی‌ها، آب دادن به گیاهان و درختان، جابه‌جا کردن وسایل و حتی جارو کردن حیاط در قالب بازی شرکت دهید.
نکته: شما در هر کاری، الگوی فرزندتان هستید. طبیعی است که وقتی شما دایم سرتان در تلفن همراه‌تان است، کودک هم مشتاق به استفاده از این وسیله باشد. مدت زمان استفاده از تلفن‌همراه را در خانه محدود کنید یا زمانی مشخص را برای چک کردن پیام‌های ضروری در نظر بگیرید. اگر در تلاش هستید تا استفاده کودک از صفحه‌نمایش‌ را کاهش دهید،ابتدا باید در سبک زندگی او و خودتان تغییراتی به وجود بیاورید.
بیشتر بدانید : بازی کودکتان در آینده اش اثر می گذارد ( روانشناسی بازی کودکان )
بیشتر بدانید : شکوفا کردن خلاقیت کودک با چند پیشنهاد ساده
بیشتر بدانید : تاثیر و نقش بازی والدین با کودکان در خلاقیت
بیشتر بدانید : پسر 9 ساله ام با پسر خواهرم بازی های جنسی انجام می دهد،چه کنم؟
گردآوری: گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: khorasannews.com

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/585594/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟

آیا کودک شما لجباز است؟

با این بازی ها کمرویی کودکان را درمان کنید!

کودکان را هر چند وقت یکبار برای معاینه پیش پزشک ببرید!

قصه گفتن در خانه شما هم مثل خیلی از خانه‌ها فراموش شده؟

افزایش مسئولیت پذیری کودکان با مشارکت در کارهای خانه

کودکان 3 تا 7 ساله چقدر باید بخوابند؟

استرس امتحان در دانش آموزان

این معلم‌ها را برای کودکانتان انتخاب نکنید!

فواید دوستی در کودکان

برای نوزادتان مادر خلاقی باشید!

با کودکان طلاق چگونه رفتار کنیم؟

چرا کودکان بازی دالی موشه را دوست دارند؟

درمان اختلال «کم توجهی – بیش فعالی» بدون دارو

گریه روشی برای رسیدن به خواسته‌های کودک

از چندسالگی بچه‌ها را به اردوهای تابستانی بفرستیم؟

بچه ها از چه سنی می توانند گوشی هوشمند بگیرند و چقدر از آن استفاده کنند؟

چگونه با شب‌ ادراری کودکان برخورد کنیم؟

کودکمان را برای نگهداری نزد بستگان بگذاریم یا مهد کودک؟

چگونه یک کلاس تابستانه مناسب برای کودکمان انتخاب کنیم؟

چطور از کودکم در برابر پدوفیل‌ها (بچه بازی) محافظت کنم؟

دوست‌دارید در خانه به فرزندتان بیشتر خوش بگذرد؟

با خیالپردازی کودکان چه برخوردی داشته باشیم؟

چگونه فرزندم را از قرص های روانگردان دور نگه دارم؟

شعر خواندن برای بچه‌ها چه فایده ای دارد؟

8 روش ساده برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان

چرا باید در مقابل کودک، خشم خود را کنترل کنیم؟

چیزهای که ممکن است فرزندان به دلیل ترس و اضطراب نتواند به شما بگوید

چگونه کودکم سال تحصیلی جدید را هدفمند آغاز کند؟

با نقاشی و کاردستی های فرزندمان چه کنیم؟

تفاوت بین اوتیسم و اضطراب اجتماعی

در هنگام بیماری مادر چگونه کودک را سرگرم کنیم؟

راه های برخورد موثر با کودکان در مقابل استفاده از بازی های کامپیوتری

علل افسردگی در کودکان

کودکان را برای بازی به فضای باز ببرید

چه کنیم بچه ها از آرایشگاه رفتن نترسند؟

3 تمرین کاردرمانی برای کودکان بیش فعال

درمان افسردگی بچه ها، روش جالب موثر!

بازی برای کودکان 1ماهه تا دو ساله