آریا بانو

آخرين مطالب

جنجال‌ بر سر واکسن کرونای ورزشکاران ایران ورزشي

جنجال‌ بر سر واکسن کرونای ورزشکاران ایران
  بزرگنمايي:

آریا بانو - شرق / وزارت ورزش و جوانان در حالی در آستانه بازی‌های المپیک و پارالمپیک 2020 توکیو، واکسیناسیون ورزشکاران را آغاز کرده که از همین ابتدای کار با چالش مواجه شده است. چالشی که البته پیش‌بینی می‌شد با توجه به تحریم‌های بین‌المللی ایران، وزارتی‌ها را درگیر خود کند.
جنجال‌ها بر سر نوع واکنسی است که برای المپین‌ها در نظر گرفته شده است. وزارت بهداشت و درمان از میان سه واکسنی که مجوز مصرف اضطراری آن را داده، برند چینی را به اهالی ورزش اختصاص داده است.
این واکسن که شرکت «سینوفارم» آن را ساخته، طی چند وقت اخیر به کشور وارد شده و بخشی از آن سهم اهالی ورزش شده است؛ اما مسئولان وزارت ورزش و جوانان در اولین قدم، اقدام به واکسینه ‌کردن ورزشکاران جانباز و معلول کردند که به ‌مراتب شرایط ویژه‌تری نسبت به افراد سالم دارند؛ اما این اقدام وزارتخانه خیلی با استقبال برخی از اعضای کاروان ورزشی پارالمپیکی مواجه نشده و تعدادی از آنها از مصرف واکسن چینی صرف‌نظر کردند.
گفته می‌شود دلیل انصراف این افراد از واکسینه ‌شدن، بی‌اعتمادی آنها به کیفیت و ایمنی واکسن چینی است. پیش از اینکه واکسیناسیون ورزشکاران شروع شود، این موضوع خیلی مطرح بود که واکسن چینی نمی‌تواند اثرگذاری بالایی را در بدن همه افراد داشته باشد و با نواقصی روبه‌رو است. حالا با این اتفاق و خودداری ورزشکاران معلول از مصرف این واکسن، این نگرانی به وجود آمده که مبادا ورزشکاران سالم و المپیکی هم از استفاده این واکسن امتناع کنند و فضای کاروان‌های اعزامی به توکیو با تنش مواجه شود.
محمود خسروی‌وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک که سابقه‌ طولانی و موفقی در ورزش جانبازان و معلولان دارد، به‌دنبال این است تا هرچه‌سریع‌تر مشکل به‌وجودآمده را در کاروان «سردار دل‌ها» برطرف کند؛ چراکه او باید کاروانی پرجمعیت را راهی بزرگ‌ترین رویداد ورزشی دنیا کند که هم در قبال سلامتی آنها مسئول است و هم باید از کارنامه کاری خود در این بازی‌ها دفاع کند.
خسروی‌وفا با تأیید مشکل‌داربودن واکسن چینی به شرق می‌گوید: «اینکه ما الان بیاییم نظری درباره واکسن چینی بدهیم، کاری ناپخته است. درحالی‌که حدود صد و خورده‌ای از ورزشکاران و مربیان ما فاز اول این واکسن را تزریق کرده‌اند. بعضی‌ها به علت سن بالا و بعضی‌ها هم به علت حساسیت دارویی حاضر نشدند این واکسن را بزنند. استاندارد و دستورالعمل بین‌المللی این واکسن می‌گوید این واکسن در افراد بالای 60 سال و افراد زیر 18 سال جواب نمی‌دهد؛ بنابراین باید بگوییم که واکسن چینی دچار اشکال است؛ مثلا اگر کسی دچار حساسیت فصلی باشد، نمی‌تواند آن را استفاده کند. با توجه به این موضوع ما کتبا نامه‌ای را به وزارت ورزش نوشته‌ایم تا خیلی زود فکر مناسبی درباره نفراتی که واکسن نگرفته‌اند، بکنند. ما نگفته‌ایم که چه واکسنی را برای این نفرات در نظر بگیرند اما اگر واکسن روسی باشد یا واکسن رازی که دانشمندان خودمان آن را ساخته‌اند، عالی است. بااین‌حال منتظر هستیم تا ببینیم نتیجه مکاتبات چه می‌شود».
کمیته بین‌المللی المپیک (ioc) الزام انجام واکسیناسیون برای ورزشکاران را برداشته؛ چراکه طبق قوانین جهانی واکسینه‌شدن امری اجباری نیست. با همه اینها ioc برای اینکه کاروان‌های کشورهای مختلف را ایمن و سالم در المپیک و پارالمپیک 2020 توکیو ببیند، در آخرین دستورالعمل اعلام کرد برای واکسیناسیون همه ورزشکاران همه تلاشش را انجام می‌دهد. حتی اگر لازم باشد از نظر مالی به کشورها کمک می‌کند اما تزریق واکسن را به‌عنوان یک شرط برای حضور در توکیو نمی‌گذارد؛ چراکه ممکن است این موضوع برخی ورزشکاران را با نگرانی‌هایی مواجه کند.
رئیس سابق فدراسیون جانبازان و معلولین با تأیید این موضوع ادامه می‌دهد: «از نظر استانداردهای بین‌المللی واکسن‌زدن زوری و اجباری نیست. شاید یک فردی اصلا یک‌سری اعتقادات دینی که به مسائل پزشکی مربوط نمی‌شود دارد و بر پایه آن نخواهد واکسن بزند؛ بنابراین ما هیچ ورزشکاری یا مربی‌ای را مجبور نمی‌کنیم اما حسن واکسن‌زدن این است که فرد تا شش‌ماه مصون است. ضمن اینکه به او یک دفترچه می‌دهند و در این بازه زمانی هر کشوری برود نیازی به دادن تست و قرنطینه دو هفته‌ای ندارد. هر ورزشکاری که نخواهد واکسن بزند، باید قبل از اعزام به توکیو تست بدهد. وقتی هم که به توکیو رسید، باید فورا تست بدهد. با همه اینها ما خود را در قبال این نفرات مسئول می‌دانیم و آنها را رها نمی‌کنیم».
فعلا فاز اول واکسیناسیون کاروان پارالمپیکی انجام شده و به احتمال زیاد این روند تا پایان ماه جاری تکمیل می‌شود. خسروی‌وفا درباره تعداد نفراتی که هنوز هیچ دوزی از واکسن چینی را دریافت نکرده‌اند، گفت: «ما سه روز پیش چیزی حدود 135 ورزشکار و مربی را برای واکسینه‌شدن احضار کردیم. از این تعداد یک‌سری‌ها سفر بودند و شرایط آمدن به تهران را نداشتند. یک‌سری هم که بنا بر ملاحظاتشان واکسن نزدند. در مجموع وزارت بهداشت 120 واکسن بیشتر هم برای فاز اول نیاورده بود. در کل ما آن روز به اندازه همان 120 واکسن نفرات را واکسینه کردیم و چیزی کم نیاوردیم».
برای کاروان المپیکی هم به گفته مهدی علی‌نژاد، معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش، 300 سهمیه واکسن در نظر گرفته شده که شامل همه ورزشکارانی که سهمیه گرفته‌اند، سرمربیان، مربیان و سرپرستانشان است. فاز اول واکسیناسیون کاروان «ستارگان ایران‌زمین» قرار است از هفته آینده آغاز شود؛ اما سؤال اینجاست تکلیف آنهایی که سهمیه‌شان قطعی نشده یا رفتن‌شان به المپیک نهایی نشده، چه می‌شود؟ مثل ملی‌پوشان کاراته، تکواندو دختران، قایقرانی و البته والیبال و بسکتبال که این دو رشته تیمی سهمیه گرفته‌اند اما هنوز برای بستن نفرات اعزامی‌شان به المپیک زود است و مربیان حاضر نیستند به این زودی ترکیبشان را نهایی کنند.
علی‌نژاد دراین‌باره می‌گوید: «بالاتر از تعداد تیم‌ها به فدراسیون‌ها سهمیه دادیم تا همه آنهایی که شانس حضور در المپیک را دارند، واکسن دریافت کنند؛ برای مثال به والیبال 24 سهمیه به‌ازای بازیکنان دادیم که در این صورت دست مربیان برای نگه‌داشتن نفرات در اردو باز است. درباره رشته‌هایی که هنوز سهمیه نگرفته‌اند هم به همین ترتیب عمل کرده‌ایم. حتی در ارتباط با برخی تیم‌هایی که نفراتشان نهایی شده‌اند هم چند نفری بالاتر در نظر گرفته‌ایم، چون ورزشکاران حریف تمرینی دارند».
بازی‌های المپیک و پارالمپیک 2020 به ترتیب مرداد و شهریورماه سال جاری در توکیو برگزار می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/559869/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهکارهایی برای جلوگیری از تماشای بیش از حد تلویزیون

از بلوغ زودرس کودک خود جلوگیری کنید

جملاتی برای آرام کردن کودک پرخاشگر

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!