آریا بانو

آخرين مطالب

نکته های مهم در درست کردن ژله خانه داري

نکته های مهم در درست کردن ژله
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / طرز تهیه ی ژله ساده : یک بسته پودر ژله آماده (که در بسته های 100 گرمی و با طعم های مختلف هست) را با 1 لیوان آب جوش مخلوط کرده بعد از اینکه خوب حل شد 1 لیوان آب سرد به آن اضافه می کنیم در قالب ریخته و در یخچال میگذاریم.
نکته 1: بهتره بجای 2 لیوان آب از 1.5 لیوان آب استفاده کنیم که باز ترجیحا 1 لیوان آب جوش باشد و نصف لیوان آب سرد، یا 3/4 لیوان آب جوش 3/4 لیوان آب سرد.
نکته 2: از همه جنس قالب اعم از پیرکس،شیشه ای،پلاستیکی،فلزی،سیلیکونی،تفلون و ... می توانید استفاده کنید.
نکته 3: قالبتان را قبل از ریختن ژله در آن آبگردانی کرده و در فریزر بگذارید،اینطوری راحت تر ژله از آن جدا خواهد شد. و راه مطمئن تر اینه که قالبتون رو با پنبه یا دستمالی که آغشته به روغنه، چرب کنید.
نکته 4: بهتر است بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش برای اینکه ژله شفاف تری داشته باشیم ظرف را روی بخار آب گذاشته تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود .
نکته5: به جای پودر ژله آماده میشه از پودر یا ورق ژلاتین هم استفاده کرد که البته من تا حالا تجربه شو نداشتم.
برگرداندن ژله یا دسرهای ژلاتینه در ظرف سرو (بیرون آوردن از قالب) : کافیست ظرفی بزرگتر یا سینک ظرفشویی را از آب داغ یا آب گرم پر کنید تا حدی که اگر ظرف ژله را توی آن بگذارید از دیواره ها بیشتر نبوده و به درون ژله نفوذ نکند سپس ظرف ژله را درون آن قرار داده و برای حالت اول 3 ثانیه و حالت دوم 30 ثانیه در آن بگذارید.
ممکن است برای قالب های متفاوت این زمان کم و زیاد شود مثلا برای قالب فلزی این زمان خیلی کمتر خواهد بود و برای پیریکس مدت بیشتری در آب باید نگه داریم یا مثلا ظرف سیلیکونی اکثرا بدون آب گرم هم از ژله جدا خواهد شد!
اگر برای بار اول اینکار را میکنید از آب گرم استفاده کنید ، تست کردن آن هم اینست که ظرف را که تکان میدهید دیواره ها جدا شده اگر بیشتر بگذارید آب میشود مراقب باشید ، البته قبل از اینکه داخل آب بگذارید با دست دیواره های ژله رو آروم رو به پایین فشار بدهید تا از سطح قالب جدا بشه.
یه راه دیگه که من امتحان نکردم اینه که قالبو تو طرف مورد نظر برگردونین و روش سشوار بگیرین تا آرام آرام ژله از قالب جدا بشه.
گاهی ژله رو که تو بشقاب برمی گردونین وسط ظرف قرار نمیگیره و میچسبه و جابجا نمیشه پس هم بشقاب رو خیس کنید هم یه کم سطح ژله تون رو خیس کنید اینطوری بعد از برگردوندن ژله خیلی راحت تو ظرف سر میخوره و میتونین اونو وسط ظرف بذارین و دور بشقاب رو با دستمال خشک کنین.
نگهداری ژله ی آماده شده : میتوانید ژله ی آماده شده را چه قبل از برگرداندن چه بعد از برگرداندن در یخچال تا مدتها نگه داری کنید.
بیشتر از یک هفته امتحان نشده است اما بهتر است که با سلفون یا درپوشِ ظرف روی آن را بپوشانید چون به دلیل عملکرد یخچال ممکن است رطوبت آن طی زمان زیاد گرفته شود و ژله ی پاستیلی تری داشته باشید ، بیشتر از یکی دو روز این اتفاق خواهد افتاد ؛ بنابراین میتوانید ژله های مهمانی خود را از روز قبل آماده کرده و در یخچال نگه داری کنید.
نکته ی ترکیب کردن چند رنگ ژله ( مثلا برای رنگین کمان ) : ژله ی لایه قبلی باید بسته شده باشد اما تا حدی که وقتی انگشت رویش بزنیم کمی حالت چسبندگی داشته باشد ( اما بسته شده باشد و مایع و رقیق و سفیده ی تخم مرغی و ... نباشد ) در غیر اینصورت در موقع سرو و پس از برش لایه ها از هم جدا میشوند.
محلول ژله لایه دوم کاملا خنک شده باشد بعد آن را روی لایه ی اول که بسته شده است (طبق شرایط بالا) بریزیم.
طرز تهیه ی ژله های ترکیبی : برای درست کردن ترکیب ژله های آماده با مایعاتی غیر از آب یا مات نمودن آن کافیست لیوان دوم یعنی آب سرد را حذف نموده و به جای آن از بستنی ، شیر ، خامه و ... دیگر مناسب با طعم همان پودر ژله استفاده کنیم.
نکته 1: برای ترکیب ژله با بستنی یا شیر یا خامه یا ماست باید این نکته را رعایت کنیم که محلول ژله و آب جوش کاملا خنک شده باشد بعد آنها را اضافه کنیم و گرنه ژله دورنگ میشود یا بریده بریده و حتما خوب هم بزنید.
نکته 2: برای ترکیب با بستنی ، بستنی را چند دقیقه قبل از فریزر به دمای محیط انتقال داده باشید یا به عبارتی بستنی شل شده به محلول خنک شده اضافه کنید و اینکه مطمئنا ژله ی شیرین تری خواهیم داشت ( بهتر است با همزن بزنید ).
نکته3: برای ترکیب با خامه یا ماست ؛ خامه را ابتدا در ظرف کمی بزنیم تا روان شود بعد به محلول خنک شده اضافه کنیم تا تکه تکه و مخلوط نشده نشود .
برای ترکیب کردن ژله با انواع میوه : ژله را آماده کرده و در یخچال میگذاریم تا نیم بند شود در اینصورت وقتی میوه ها را به آن اضافه کنیم بالا نیامده و در هر جایی که آنها را جاسازی! کنیم قرار میگیرند ، نیم بند شدن ژله هم یعنی اینکه ژله به غلظت سفیده ی تخم مرغ برسد.
برای نیم بند شدن ژله هم یا باید ژله را در یخچال گذاشته ومراقب باشیم تا غلظتش به اندازه سفیده تخم مرغ برسد یا به جای آب سرد یخ ریخته و هم بزنیم تا به غلظت مورد نظر برسد و سپس میوه ها را به آن اضافه کنیم.
اگر به ژله یخ اضافه میکنیم باید مراقب باشیم که پس از رسیدن به غلظت دلخواه سریع یخ های باقیمانده را درآوریم چون ژله خیلی زود از حالت نیم بند به حالت غلیظ تر در میآید و ممکن است در این حالت بتوانیم میوه ها را باز جاسازی کنیم اما ژله ی شفافی نخواهیم داشت!
راه دیگر هم اینست که یک لایه ژله در ظرف مورد نظرمان ریخته و بگذاریم در یخچال بطور کامل ببند سپس میوه ی مورد نظر را روی آن ریخته و باز یک لایه ی نازک! از ژله به عنوان چسب میوه روی آن ریخته و بگذاریم تا ببندد سپس بقیه ی ژله را ریخته و بگذاریم در یخچال تا زمان سرو ، در این حالت اگر بخواهیم چند لایه از میوه داشته باشیم باید برای هر لایه این عمل را تکرار کنیم که من از این روش استفاده میکنم.
حجم لایه ی اولیه از ژله ( قبل از اضافه کردن میوه ) بسته به جای دلخواه شما برای گذاشتن میوه دارد.
در مورد میوه هایی مثل کیوی ، انبه ، نارنگی و آناناس خام که آنزیم دارهستن ( همان آنزیمی در کیوی که باعث پوک شدن گوشت جهت آماده سازی کباب میشود! ) باید میوه را قبلا یا بخار پز کرد یا در آب کمی جوشاند ، اگر از کمپوت آناناس یا هرکدام از این میوه ها استفاده کنیم این مشکل رفع خواهد شد ، در مورد آبمیوه ی این میوه ها نیز باید آبمیوه را همراه با کمی شکر کمی جوشاند تا آنزیم آن از بین برود.
سایز قالب ژله : برای اینکه بفهمیم برای یه قالب خاص چقدر ژله لازم داریم کافیه قبل از آماده سازی ژله قالبتون رو با لیوان یا پیمانه ای که ژله رو باهاش درست میکنید از آب پر کنید و ببینید چه مقدار آب توش جا میگیره بر طبق اون میتونید متوجه بشید که آیا ژله تون به اون قالب اندازه میشه یا نه و یا چه حجمی از قالب قرار میگیره.
برای هر بسته ژله ی 1.5 تا 2 لیوان آب احتیاجه ، از روی این میتونید تعیین کنید که تو قالب مورد نظرتون چند بسته ژله ی آماده جا میگیره.
قالب زدن ژله : وقتی می خوایم ژله رو قالب بزنیم باید یه کم سفت تر درستش کنیم یعنی فقط با یه لیوان آب داغ و وقتی خوب سفت شد قالب رو درون ژله فرو میبریم ، نباید قالب رو بلند کنید یک کمی بکشین بعد برش دارین تا ژله با قالب بالا بیاد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/530799/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان قرعه کشی خودروهای ثبت نامی مشخص شد+ جزئیات

خودروسازان باز هم تهدید کردند/ 7 استاندارد تعلیقی قابل اجرا نیست!

لیست خودروهای وارداتی به‌روز شد/ اعلام زمان عرضه محصولات خارجی

قیمت خودرو امروز 16 خرداد/ چرا قیمت خودرو کاهشی شد؟

بازی پوپولیستی در زمین خودرو

فصل مردودی واردات خودرو

افزایش قیمت 25 محصول ایران خودرو از اول تیر با مصوبه شورای رقابت/ 3 محصول ارزان شد (+جدول تغییر جدید)

تغییرات قیمتی زودهنگام محصولات خودرویی

انصراف 50 درصدی متقاضیان خودروهای مونتاژی در سامانه یکپارچه/ 20 درصد خریداران خودروهای داخلی پول واریز نکردند

شورای رقابت: اعتراض خودروسازان به قیمت‌ها مردود است

قیمت جدید 29 محصول تولیدی ایران‌خودرو اعلام شد

ریزش قیمت خودرو، معادلات را عوض کرد/ تقدسی: 50 هزار متقاضی در طرح یکپارچه فروش انصراف دادند

جزئیات لایحه واردات خودروهای کارکرده/ شرط تأسیس نمایندگی حذف شد

فردا؛ اعلام زمان تحویل خودروهای داخلی و مونتاژی

متقاصیان خرید خودرو بخوانند/ زمان آزاد شدن حساب وکالتی متقاضیان خودرو در سامانه یکپارچه مشخص شد

بایکوت خودرو در بهارستان

دستور شورای رقابت برای توقف فروش خودرو در بورس + جزییات

نتایج نوبت دهی خودروها مشخص شد؛ برداشت وجه از صبح فردا

دولت با گران کردن خودرو باز هم دستش را توی جیب مردم کرد

خبر جدید برای متقاضیان خرید خودرو/ نتایج اولویت‌بندی تحویل خودروهای فروش یکپارچه اعلام شد

تعرفه‌های نجومی برای خودروی وارداتی/ به فاصله چند متر خودروی 10 هزار دلاری 27 هزار دلار می‌شود

شرط پلاک فعال برای خرید خودرو در سامانه یکپارچه برای چه کسانی لغو شد؟

علت عدم تخصیص خودرو به برخی متقاضیان/ نتایج خودروهای فرسوده این هفته اعلام می‌شود

قیمت باورنکردنی خودرو در افغانستان/ سانتافه 1.7 میلیارد تومان!

رشیدی کوچی: در کجای دنیا 171 درصد، عوارض خودرو گرفته می‌شود؟ / دولت اگر می‌خواهد قیمت خودرو ارزان نشود، به طور رسمی اعلام کند

لایحه واردات خودروی کارکرده زیر پنج سال ساخت تصویب شد

یک پیش‌بینی عجیب از بازار خودرو/ قرعه‌کشی خودروها تمام شد؛ حالا امکان افزایش قیمت‌ها وجود دارد

کاهش قیمت خودرو سراب بود/ وزارت صمت و خودروسازها برای گران کردن توافق کردند؛شورای رقابت را سر کار گذاشتند

نتایج نوبت‌بندی خودروهای فرسوده مشخص شد

سرکیسه کردن مردم با نحوه عرضه خودرو/ وزارت صمت به مدیر فروش شرکت‌های خودروساز تبدیل شده است

معجون قیمت‌گذاری دستوری در خودرو

بازندگان بازار‌خودرو

حقوق ورودی خودروهای سواری اعلام شد

ایران خودرو،سایپا و پارس خودرو؛ فقط یک قدم تا ورشکستگی کامل

اخطار شورای رقابت به خودروسازان برای تغییر قیمت‌ها

احیای پروژه احمدی‌نژاد در ونزوئلا؛ ازسرگیری تولید خودرو توسط دولت رئیسی!

کلاف سردرگم صنعت خودرو

ابطال ممنوعیت واردات خودرو بالای 40 هزار دلار

کیفیت؛ حلقه گمشده صنعت خودروسازی کشور

شورای رقابت، نسخه اقتصاد اسلامی برای صنعت خودرو پیچیده است؟

خرداد تمام شد و خبری از تحویل خودروهای وارداتی نشد/ وزارت صمت نمی‌خواهد پاسخگو باشد؟

قیمت شیشه خودرو هم میلیونی شد

دومینوی رانت خودروهای ممنوعه؟

ایران‌خودرو چگونه مجبور شد پول مشتریان را پس دهد؟

ضرر خودروسازان، نارضایتی خریداران

وزیر صنعت: در حوزه خودرو، مردم از شرایط موجود ناراضی هستند

زیر پوست وارادات خودروی کارکرده با ارز خودتون!

شرایط جدید گمرک برای ورود موقت خودروی سواری به کشور/ تصویب آیین‌نامه واردات کامیون کارکرده

معاوضه نیسان آبی با گوشت قرمز در آفریقا!

بازگشایی سامانه یکپارچه خودرو برای 3 درصد از باقی ماندگان مرحله دوم در شهریور ماه