آریا بانو

آخرين مطالب

چرا برنامه ریزی تو زندگی اینقدر مهمه ؟ روانشناسي

چرا برنامه ریزی تو زندگی اینقدر مهمه ؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو-

هیچ کسی دوست ندارد که در هیچ جنبه از زندگی شکست بخورد اما شکست برای بسیاری از ما اتفاق افتاده است و این اتفاق معمولاً زمانی بیشتر رخ می دهد که ما برنامه ریزی مناسبی برای زندگی نداریم. اکثر افراد موفق برنامه ریزی را رمز موفقیتشان اعلام می کنند. موفقیت تصادفی نیست، بلکه ترکیبی از اقدامات برنامه ریزی شده با دقت بالا است. بدون برنامه ریزی قطعاً نمی توان شاهد موفقیت چشمگیری بود. در این قسمت از سبک زندگی نمناک قصد داریم دلایل اهمیت برنامه ریزی را به شما معرفی کنیم. 

اهمیت برنامه ریزی

اهمیت برنامه ریزی

1.  برنامه ریزی به شما کمک می کند که به اهدافتان برسید

فرقی ندارد که چه هدفی دارید و قرار است چه موفقیتی را در آینده رقم بزنید. در هر صورت بدون برنامه ریزی نمی توانید به آن برسید. اصول برنامه ریزی شما باید هدف نهایی تان باشد. برنامه ریزی برای رسیدن به هدف، یک نوع ذهن آگاهی را برای شما ایجاد می کند و باعث می شود بدانید که در کجای مسیر هستید و برای آینده باید چه اقداماتی را انجام دهید. 

2.  برنامه ریزی به شما کمک می کند که اولویت بندی صحیح داشته باشید 

برنامه ریزی باعث می شود که همه پتانسیل خود را به کار بگیرید؛ امکانات خود را منظم کنید و بدانید که از هر کدام در چه جاهایی استفاده کنید و باعث می شود که بفهمید چه چیزهایی مهم هستند و چه چیزهایی را نمی خواهید. در نتیجه هم هدف و هم مسیر راه رسیدن به آن برای شما شفاف می شود و می توانید اولویت های خود را به درستی مشخص کنید. 

برنامه ریزی

3. برنامه ریزی مسیر راه را مشخص می کند 

برنامه ریزی نه تنها هدف و مقصد شما را واضح تر از قبل می کند، بلکه مسیر رسیدن به آن نیز برای شما مشخص تر از قبل خواهد بود. بدون اطلاعات و آگاهی ، قطعاً حرکت به سمت هدف هیچ معنایی برای شما نخواهد داشت اما برنامه ریزی باعث می شود که بتوانید مسیر مشخصی را انتخاب کنید. 

4. برنامه ریزی بهره وری شما را بالا می برد 

اکثر افرادی که بهره وری بالایی در کار خود دارند ، برای کارشان برنامه ریزی می کنند. برنامه ریزی باعث می شود که اتلاف وقت کمتری داشته باشید. همچنین شما را از حاشیه دور می کند. 

بهره وری

5. برنامه ریزی به شما کمک می کند که کارهای تان را تقسیم کنید 

قطعاً شما نمی توانید در عرض چند روز همه کارها را خودتان انجام دهید و به هدفتان برسید، بلکه باید هدف بزرگ خود را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید. حتی اگر می توانید از دیگران هم کمک بگیرید زیرا انجام یک کار بزرگ به تنهایی و بدون تقسیم بندی، قطعاً با شکست روبرو خواهد شد. 

6. برنامه ریزی پیشرفت شما را ثبت می کند 

اگر یک برنامه ریزی صحیح داشته باشید و به آن عمل کنید، می توانید بفهمید که دقیقا کجای راه هستید و چقدر پیشرفت کرده اید. برنامه ریزی به شما کمک می کند که پروژه های خود را با دقت بیشتری انجام دهید و مقایسه کنید تا ببینید که انتظارات شما برآورده شده اند یا خیر. 

7.  برنامه ریزی به شما یک چارچوب  زمانی می دهد 

برنامه ریزی باعث می شود که آینده را از همین اکنون ببینید. در نتیجه می توانید برای آن اقدام کنید. نه تنها مسیر رسیدن به هدف را برای شما شفاف تر می کند، بلکه باعث می شود بدانید که برای هر کارتان باید چقدر زمان اختصاص دهید.

مدیریت زمان

8. برنامه ریزی باعث می شود که روی چیز های مختلف کنترل داشته باشید 

اگر می خواهید در زندگی برای تصمیم گیری ها کنترل داشته باشید، باید برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی حس کنترل جنبه های مختلف زندگی را به شما می دهد. بسیاری از اتفاقات هستند که فراتر از کنترل انسان می باشند اما برنامه ریزی کمک می کند تا شما بتوانید شرایط را بهتر از قبل دست بگیرید و بدانید که انجام چه کار هایی مفید و چه کار هایی غیر ضروری هستند. 

9. برنامه ریزی جایگزین ها را به شما پیشنهاد می دهد 

برنامه ریزی باعث می شود که در یک شرایط تکراری قرار نگیرید و در نتیجه در این بین، می توانید کارهای دیگری را جایگزین کارهای خسته کننده قبل کنید. همچنین به شما کمک می کند که بدانید کجای کار هستید. 

10. برنامه ریزی اعتماد به نفس شما را بالا می برد 

برنامه ریزی باعث می شود که شما روی اولویت های خود تمرکز کنید. در نتیجه اعتماد به نفس شما به خاطر این تمرکز بالا افزایش پیدا می کند زیرا می دانید که دقیقاً در حال انجام چه کاری هستید. در نتیجه احتمال موفقیت شما افزایش پیدا خواهد کرد.

اعتماد به نفس

11. برنامه ریزی شما را به فرد بهتری تبدیل می کند 

برنامه ریزی باعث می شود که انسان بهتری باشید  زیرا از همه جنبه های زندگی خود خبر دارید و می دانید که چه قدر زمان دارید. سپس از توانایی های خود به نحو احسنت استفاده می کنید. در نتیجه ذهن خود را بیشتر از بقیه به کار می گیرید و همه این ها باعث می شود که فرد مفیدتری در زندگی باشید. 

12. برنامه ریزی به شما حس امنیت می دهد 

هیچ چیز ترسناک تر از ترس و ناامنی نیست. اگر برنامه ریزی نداشته باشید یعنی از بسیاری از اقدامات خود خبر ندارید و نمی دانید که چقدر راه در پیش خواهید داشت. در نتیجه نا امنی و ترس در شما افزایش پیدا می کند و انگیزه شما را نیز می کاهد اما برنامه ریزی تمام این حس های منفی را دور می کند و به شما امنیت فکری می دهد. 

13.  برنامه ریزی انگیزه شما را برای رسیدن به هدف افزایش می دهد 

زمانی که برای رسیدن به هدفی تلاش می کنید، احتمال این که در طول مسیر انگیزه خود را از دست بدهید، بالاست اما اگر برنامه زیزی داشته باشید، شاهد پیشرفت خود خواهید بود. در نتیجه شور و شوق شما برای رسیدن به هدفی که دارید، افزایش پیدا می کند

افزایش انگیزه

14. برنامه ریزی مشکل کار را نشان می دهد 

اگر برنامه ریزی داشته باشید، در طول مسیر می توانید متوجه اشکال کارتان شوید. در طول مراحل برنامه ریزی برای یک پروژه، مشکلات پنهانی کم کم خودشان را نشان می دهند. در نتیجه با یک برنامه ریزی صحیح آمادگی مقابله با آن ها را خواهید داشت

15. برنامه ریزی باعث می شود که نواقص کار را بفهمید 

همه ما باید در زندگی آزمون و خطا داشته باشیم تا بتوانیم به آن جا که می خواهیم برسیم. برنامه ریزی راهی برای شناخت اشتباهات و نواقص ما در طول مسیر است. از طرفی باعث می شود که با یک شکست نا امید نشوید و بدانید که این جا انتهای کار نیست. بلکه باید نواقص برنامه ریزی و کار قبلی خود را برطرف کنید و دوباره ادامه دهید. 

16. برنامه ریزی پشیمانی را از بین می برد 

برنامه ریزی کمک می کند که حس پشیمانی به دلیل شکست در یک پروژه در شما از بین برود زیرا باعث می شود که از قبل با فکر وارد کار شوید و احتمال موفقیت شما به شدت افزایش پیدا می کند. 

پشیمانی

17. برنامه ریزی به شما حس رضایت می دهد 

برنامه ریزی یک حس رضایت را در شما بیدار می کند زیرا از این که هدف ، مسیر رسیدن به هدف و جهت گیری خود را می شناسید، خوشحال هستید و در نتیجه نسبت به خودتان حس خوب و رضایتمندی را پیدا می کنید. 

18. برنامه ریزی باعث می شود که راحت تر نه بگویید 

اگر برنامه ریزی داشته باشید، می دانید که در هر زمانی باید چه کاری انجام دهید و در نتیجه قدرت نه گفتن در شما افزایش پیدا می کند و هر حاشیه ای را در زندگی کنار می زنید، زیرا نمی خواهید که برنامه خود را به هم بریزید و در نتیجه زندگی مفید تر و پربارتری خواهید داشت. 

نه گفتن

19. برنامه ریزی به شما حس حرفه ای بودن می دهد 

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که دو نفر را مشاهده کنید که یک کار یکسان با نتیجه یکسان انجام داده اند اما یک نفر در چشم دیگران بهتر به نظر می رسد؟ بله امکان چنین چیزی وجود دارد. حرفه ای بودن زمانی اتفاق می افتد که فرد با استراتژی پیشرفت کرده باشد. برنامه ریزی هم یکی از فاکتورهای اصلی برای استراتژی رسیدن به هدف است و در نتیجه شما با برنامه ریزی خودتان را حرفه ای تر می کنید و حرف های بیشتری برای گفتن دارید.

20. برنامه ریزی حس قدرتمندی را درون شما افزایش می دهد 

برنامه ریزی باعث می شود که نسبت به آینده و زندگی خود خوشبین تر باشید، زیرا احساس می کنید روی بسیاری از اتفاقات کنترل دارید و اگر تلاش کنید، نتیجه خوبی می گیرید و قطعاً این ابزار مفید را هم می شناسید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/528057/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقش رسانه های آموزشی در فرآیند یادگیری

روش هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

برای فرزندتان یک مادر کامل هستید یا کافی؟ !

با ترس کودکان از پزشک چه کنیم؟

تنبیه؛ خوب یا بد. مساله این است!

داشتن کودکی شاد و با استعداد با این 50 کار

اگر فرزندتان در هیچ کاری موفق نیست !

شاه کلیدهایی برای والدین

بیش فعالی را از 4 سالگی جدی بگیرید

نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!

هیجان کودک برای ورود خواهر یا برادر کوچک‌تر

به طور کلی سیر نقاشی بدین ترتیب است :

انواع روش های محبت کردن به کودکان!

چگونه سوالات جنسی فرزندم را پاسخ دهم؟

نکته های کاربردی برای تربیت فرزندان تان

علت دروغگویی کودکان چیست ؟

قفل زبان کودکان را چگونه بگشاییم ؟

چطور کودکان رادر مرگ عزیزان همراهی کنیم؟

اگر نمی خواهید بچه ها جیغتان را در بیاورند!

ایجاد اعتماد به نفس با دادن پول توجیبی

تکرار / عشق از زبان کودکان

اضطراب امتحان و مقابله با آن

کودکانی که تنها نمی خوابند

کودکان را با هم مقایسه نکنید

اصول پیشگیری از آزار جنسی کودکان

منشأ پرخاشگری کودکان

مامان من چه جوری دنیا امدم ؟

محبت زیاد کودک را لوس نمی کند

طرز برخورد مناسب با کودکان گستاخ !

کودکان دین زده یا تربیت دینی

خشونت بین فرزندان و وظیفه والدین

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

تأثیر خشونت های تلویزیونی در کودکان

خجالتی بودن فرزندتان را از نوزادی بشناسید!

کودک من از هیچ کس کمتر نیست !!

تأثیر مثبت موسیقی بر روح و روان کودکان

علت تضاد بین فرزندان و والدین چیست؟

با لجبازی کودکم چگونه برخورد کنم؟

تربیت لذت بخش

برخورد با کودکی که از حمام کردن میترسد

راه های پایه ای افزایش آی کیو کودک

لجاجت و کج خلقی در کودکان: هیجانی ، لجبازی

علائم استرس در کودکان

چگونه کودکی مسئولیت پذیر داشته باشیم؟

بازی کودک با اعداد

بچه ها از چه سنی باید تنها بخوابند؟

دروغگویی کودکان دلایل و راهکارهای مقابله

کم رویی ارثی نیست

9 برخورد اشتباه والدین با کودکان نوپا

تصاویر برهنه و کودکان ما