آریا بانو

آخرين مطالب

کم کاری تیروئید و اثرات آن بر بدن پزشکي

کم کاری تیروئید و اثرات آن بر بدن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / فوق تخصص غدد، رشد و متابولیسم گفت: افزایش وزن، قاعدگی نامنظم، کندشدن ضربان قلب، افسردگی، تضعیف حافظه کم پشتی موها، گرفتگی صدا، ضعف عضلانی، افزایش سطح کلسترول خون، درد و سفتی عضلات، درد یا تورم در مفاصل از جمله اثرات کم کاری تیروئید بر بدن است.
زلیخا معززی از افزایش وزن، قاعدگی نامنظم، کندشدن ضربان قلب، افسردگی، تضعیف حافظه کم پشتی موها، گرفتگی صدا، ضعف عضلانی، افزایش سطح کلسترول خون، درد و سفتی عضلات، درد یا تورم در مفاصل در صورت عدم درمان کم کاری تیروئید خبر داد.
وی گفت: تیروئید بر تمام جنبه های سوخت و ساز بدن و کنترل عملکردهای حیاتی مانند دمای بدن و ضربان قلب تاثیرگذار است.
فوق تخصص غدد، رشد و متابولیسم با اشاره به اینکه بیماری های تیروئید یک مشکل سلامتی جهانی است که می تواند به طور قابل توجهی بر روی سلامتی، به ویژه در بارداری و کودکی تأثیر بگذارد، بیان کرد: یکی از بیماری های شایع تیرویید، کم کاری تیرویید است که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: کم کاری تیروئید ممکن است در مراحل اولیه علائم قابل توجهی ایجاد نکند اما با گذشت زمان، این بیماری درمان نشده می تواند باعث تعدادی از مشکلات سلامتی مانند چاقی ، درد مفاصل ، ناباروری و بیماری های قلبی شود.
معززی ادامه داد: علائم و نشانه های کم کاری تیروئید بسته به شدت کمبود هورمون متفاوت است و در ابتدا شاید علائم کم کاری تیروئید مانند خستگی و افزایش وزن را مشاهده کنید.
فوق تخصص غدد، رشد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: خستگی، عدم تحمل سرما، یبوست، پوست خشک، افزایش وزن، صورت پف کرده، گرفتگی صدا، ضعف عضلانی، افزایش سطح کلسترول خون، درد و سفتی عضلات، درد یا تورم در مفاصل، دوره های قاعدگی نامنظم، کم پشتی موها، کند شدن ضربان قلب، افسردگی، حافظه ضعیف ، در برخی موارد بزرگ شدن غده تیروئید (یا گواتر) ازعلائم و نشانه های کم کاری تیروئید است.
وی گفت: شایع ترین علت کم کاری تیروئید، یک اختلال خود ایمنی است که به عنوان تیروئیدیت هاشیموتو شناخته می شود که زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بافت سالم بدن شما حمله می کند و گاهی این روند غده تیروئید شما را درگیر می کند.
معززی با اشاره به اینکه اصلاح پرکاری تیروئید می تواند یکی از دلایل کم کاری تیروئید نیز باشد، بیان کرد: گاهی اوقات ، درمان اصلاح پرکاری تیروئید می تواند منجر به کاهش بیش از حد تولید هورمون تیروئید و در نتیجه کم کاری آن شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: پرتو درمانی، جراحی تیروئید، التهاب تیرویید پس از زایمان، بیماری مادرزادی، اختلال هیپوفیزو کمبود ید از دیگر عوامل ایجاد تیروئید کم کاری هستند.
وی اظهارکرد: بانوان بالای 60 سال، افراد دارای سابقه خانوادگی بیماری تیروئید، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 ، بیماری سلیاک یا روماتیسم مفصلی، خانم های باردار در معرض ابتلا به بیماری کم کاری تیرویید هستند.
معززی با بیان این نکته که تشخیص کم کاری تیروئید براساس علائم و نتایج آزمایشات خون مشخص می شود، ادامه داد: درمان استاندارد کم کاری تیروئید شامل استفاده روزانه از هورمون تیروئید به نام قرص لووتیروکسین است، این داروی خوراکی سطح کافی هورمون را تامین می کند ، علائم و نشانه های کم کاری تیروئید را معکوس می کند.
فوق تخصص غدد، رشد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: لووتیروکسین بهتر است هر روز در یک زمان تقربیا ثابت با معده خالی مصرف شود و در حالت ایده آل، این هورمون صبح ناشتا یک ساعت پیش از صبحانه ، میل شود .
وی بیان کرد: اگرمکمل های آهن یا مولتی ویتامین های حاوی آهن ، هیدروکسید آلومینیوم ، مکمل های کلسیم مصرف یا داروهای دیگری مصرف می کنید ، به پزشک خود اطلاع دهید چون داروهای مذکور در جذب لووتیروکسین اخلال ایجاد می کنند و نباید همزمان با لووتیروکسین مصرف شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/516655/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

8 روش اثبات شده برای غلبه بر استرس

چگونه در محل کار روحیه بهتری داشته باشیم؟

چطور با شکست عاطفی مدارا کنیم؟

افسردگی پس از زایمان عامل افت ضریب هوشی نوزاد

چرا گاهی به جای حرف زدن، سکوت می‌کنیم؟

زنگ هشدار تلفن‌های همراه عامل بی‌خوابی

مشکلات روانی در کمین شب‌کارها

احساسات ما چه تأثیری بر بدنمان دارند؟

این سه دیدگاه تان درباره روانشناس‌ها را تغییر دهید

خودشناسی، بدون دانستن فلسفه هم ممکن است

با افراد منفی باف چگونه برخورد کنیم؟

باورهای غلط در مورد اختلالات طیف اوتیسم

بی خوابی کشیدن برای گشت و گذار مجازی

راه های سریع و ساده برای خلاص شدن از استرس

از نشانه‌های عجیب ابتلا به زوال عقل

برای درمان افسردگی چی بخوریم؟

دست و دل تان به کار نمی‌رود؟

در میهمانی ها چطور کمتر خجالت بکشیم؟

چرا از ترسیدن لذت می‌بریم؟

افسردگی خودبخود خوب نمی‌شود

ترس از رها‌شدگی

با کسانی که پارانوئید دارند، چه کنیم؟

ضعف حافظه 5 علت شایع بیشتر ندارد

نشانه های جسمی افسردگی را بشناسید

چگونه منتقد درونی خود را ساکت کنیم؟

شما یک درونگرای مضطرب هستید!

6 ویژگی محیط کاری ناسالم

چرا آدم‌های باهوش کمتر می‌توانند شاد باشند؟

دیگر نیازی به سحرخیزی نیست!

نکات کلیدی در هنر عذرخواهی

چیز‌های عجیبی که باعث اضطراب می‌شوند

غم و اندوه با بدن‌تان چه می‌کند؟

یک تمرین ساده و رایگان برای تقویت خلاقیت

چرا گاهی فراموشکار می‌شویم؟

احساس تنهایی از تنها زندگی کردن خطرناک‌تر است

این سرنخ‌های ظریف افسردگی را نادیده نگیرید

مجردها خوشبخت واقعی هستند یا متاهل ها؟ واقعیت کدام است؟

خودکشی در افرادی با این نشانه ها زیاد است

چرا دچار افسردگی صبحگاهی می‌شویم؟

6 مهارت که موفقیت شغلی تان را برای همیشه تضمین می کند!

خانواده پر استرس دارای چه نشانه هایی است؟

عشق از نگاه بچه ها

استرس مزمن و راه‌های غلبه بر آن

چرا دست از دروغ گفتن بر نمی‌داریم؟

روان آزار کیست و اکثراً چه شغلی دارد؟

6 سبک شخصیتی مسافران هواپیما؛ شما کدام یک هستید؟

3 تمرین تنفس برای کاهش اضطراب

استرس روانی با از دست دادن بینایی مرتبط است

گوشه گیری و انزوا طلبی چیست؟

با آدم‌های منفی، چگونه رفتار کنیم؟