آریا بانو

آخرين مطالب

وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد گفتگو

وزارت بهداشت: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - دکتر زهرا عبداللهی در پاسخ به پرسشی در خصوص روغن سه کاره ای که تبلیغ می شود، بیان کرد: کاربرد انواع روغن ها و چربی های خوراکی، عبارت است از پخت و پز، سالاد و سرخ کردن و برای انتخاب مناسب باید پروفایل یا ترکیبات هر روغن را بسته به نوع کاربرد آن در نظر گرفت.
وی ادامه داد: برای روغن های خوراکی با کاربردهای مختلف، استانداردهای ملی جداگانه تدوین شده است در حال حاضر استانداردی برای روغن خوراکی با سه کاربرد « پخت و پز، سالاد و سرخ کردنی» با عنوان روغن سه کاره وجود ندارد. برای روغن هایی که طبق استاندارد ملی کاربرد آنها برای پخت و پز و سالاد بوده، استفاده از عبارت هایی مانند سرخ کردن ملایم یا تفت دادن نیز ممنوع است.
سازمان ملی استاندارد ایران تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است
دکتر عبداللهی تاکید کرد: روغن سرخ کردنی با نام تجاری «اولترا هایلی» با عنوان روغن سه کاره که در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تبلیغ شد، ضمن اینکه سازمان ملی استاندارد ایران هیچگونه تاییدیه ای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است و این عبارت که باعث القاء شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرف کنندگان شده است به هیج وجه مورد تایید نیست.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مشخصات درج شده بر روی فرآورده روغن سرخ کردنی با نام تجاری «اولترا هایلی» محصول واحد تولیدی طبیعت سبز پارس کهن با استاندارد ملی ایران به شماره 4152 با عنوان «روغن سرخ کردنی- ویژگی ها و روش های آزمون» کاملا مغایرت دارد؛ همچنین براساس مکاتبات سازمان های نظارتی از جمله سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو مبنی بر عدم انطباق این روغن با ضوابط و استانداردهای سازمان های فوق از پخش سراسری آن جلوگیری شده است.
وی خاطرنشان کرد: انواع روغن های مایع از جمله سویا، آفتابگردان، کانولا و مخلوط این روغن ها باید با نام روغن مایع مخلوط (مورد مصرف برای پخت و پز و سالاد )، روغن مخصوص خانوار (مورد مصرف برای پخت و پز) و روغن سرخ کردنی (مورد مصرف سرخ کردن) در برنامه های آموزشی از طریق رسانه ها به جامعه معرفی شوند.
روغن ها و چربی های خوراکی به دو گروه حیوانی و گیاهی تقسیم می شوند
دکتر عبداللهی توضیح داد: روغن ها و چربی ها دارای نقش های متعدد در بدن هستند از جمله غنی ترین منبع انرژی در بدن (هر یک گرم چربی حدود 9 کیلو کالری انرژی)، پیش ساز برخی هورمون ها، مانع از هدر رفتن حرارت بدن و جلوگیری کننده از نفوذ سرما به بدن و تامین کننده ویتامین های محلول در چربی مانند K,E,D,A هستند اما برای تعیین مقادیر چربی و روغن مصرفی باید فاکتورهایی از قبیل سن، جنس و فعالیت روزانه بــرای تعیـیـن مقدار انرژی مورد نیاز در نظر گرفته شود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: روغن ها و چربی های خوراکی به دو گروه حیوانی و گیاهی تقسیم می شوند؛ روغن حیوانی شامل، کره، روغن ماهی، پیه و دنبه و روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو، کلزا و پالم است.
وی بیان کرد: استانداردهای مصرف روغن در جیره غذایی با توجه به درصد چربی موجود در سایر مواد غذایی مورد مصرفی فرد نظیر گوشت، تخم مرغ و لبنیات است و مطالعات متعدد بر نوع روغن مصرفی، میزان اسیدهای چرب اشباع، غیر اشباع و ترانس تاکید دارد.
استفاده از روغن های مایع کلزا، زیتون و آفتابگردان به جای روغن حیوانی
به گفته دکتر عبداللهی افزایش کلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند برخی سرطان ها، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون، توصیه می شود به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد از روغن های مایع کلزا، زیتون و روغن آفتابگردان در حد اعتدال مصرف شود.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی ادامه داد: روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است به روغن جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد به شرط اینکه از مصرف بیش از حــد روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و کاربردی از انواع روغن و چربی ها پرهیز شود.
دکتر عبداللهی در پایان با تاکید بر اینکه روغن مخصوص سرخ کردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز، سالاد و روی برنج مناسب نیست، گفت: اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ کردن ناچیز است؛ در صورت در دسترس نبودن روغن مخصوص سرخ کردنی، روغن نیمه جامد مناسب تر از روغن های مایع جهت سرخ کردن است؛ زیرا حرارت دادن زیاد روغن ها باعث کدر شدن، قهوه ای شدن، دود کردن و سوختن آنها می گردد و تهدید کننده سلامت است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/514322/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آنچه باعث پیشرفت نکردن شما می شود، چیست؟

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد آذر ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد آذر ماه

هر روز وقتی از خواب بیدار میشوم احساس خستگی میکنم

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد دی ماه

علایق و روحیات جنسی - روانی مرد متولد دی ماه

چطور حرف به کرسی می نشیند؟

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد بهمن ماه

6 شغلی که آمار خودکشی در آنها به شدت بالا است!!

بدترین راه های مقابله با اضطراب را بشناسید

علایق و روحیات جنسی - روانی مرد متولد بهمن ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد اسفند ماه

با کمک ذهنتان، دردتان را تسکین دهید

افراد باهوش چطور با کسانی که خوششان نمی‌آید رفتار می‌کنند

در مقابل انتقادها، چه کنیم؟

احساسات چگونه زندگی مالی را نابود می کنند؟

چطور از خودکشی جلوگیری کنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد اسفند ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد فروردین ماه

چگونه روی محیط اطراف مان اثرگذار باشیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد فروردین ماه

وقتی کسی که عاشقش هستید، دوستتان ندارد

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد اردیبهشت ماه

خصوصیات جنسی و عواطف مرد متولد اردیبهشت ماه

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد خرداد ماه

نشانه‌های جسمانی افسردگی را بشناسید

راههایی برای بهتر سپری کردن یک روز شلوغ

راهکارهایی برای جلوگیری از زود رنجی

هومیوپاتی و درمان وسواس فکری

آیا فراموش کاریتان طبیعی است؟

9 دروغ زیرکانه ای که همه ما به خودمان می‌گوییم!

چرا خوشحال نیستید؟

10 نشانه افسردگی فصلی

در برخورد با همکارتان مراقب این اشتباهات باشید

اگر ناگهان شغلم را از دست بدهم، چه کنم؟

درمان استرس به سبک ژاپنی ها

راهکارهای ساده ای برای روان صحبت کردن

در ذهن یک فرد مبتلا به اضطراب و دلشوره چه می گذرد؟

تمرین هایی که آلزایمر را فراری می دهند

وقتی بدن «تیک» می‌زند

نگذارید این ترس ها موفقیت شما را تهدید کنند

نکاتی که یک مدیر موفق رعایت می کند

مغز ما به این کلمات حساس است!

تنبل ها بخوانند!

خشم چیست و در چه ساعاتی بیشتر بروز می کند

این حرف‌ها را به طلاق‌گرفته‌ها نزنید!

اگر افسردگی دارید این دمنوش را بخورید!!

تغییرات هورمونی با نوجوان چه می کند؟

روان شناسی افرادی که نمی‌توانند با واقعیت روبرو شوند

بلوغ و پاسخگویی به سوالات نوجوانان