آریا بانو - خراسان / چینوچروک و پیری پوست فقط به دلیل سنوسال نیست و طبق تحقیقات مصرف بعضی غذاها روند پیری پوست را تسریع میکند
با افزایش سن، غذاهایی که میخورید میتوانند تأثیر قابل توجهی بر سلامت پوست و میزان جوانی آن داشته باشند. برخی از انواع غذاها و نوشیدنیها برای سلامت پوست شما بسیار مفید هستند، در حالی که برخی دیگر از انواع غذاها و نوشیدنیها میتوانند علایم قابل مشاهده پیری مانند چین و چروک، کدر شدن پوست و التهاب را تسریع کنند. در مطلب امروز با ترجمه مقالهای از سایت health این مواد غذایی را بیشتر میشناسیم.
بازار 
شکر و کربوهیدرات
خوردن بیش از حد قند و کربوهیدراتهای تصفیهشده منجر به گلیکاسیون میشود؛ یک واکنش شیمیایی که وقتی قندها به پروتئینها متصل میشوند، رخ میدهد. این واکنشهای شیمیایی به از دست رفتن عملکرد پروتئین منجر میشوند و میتوانند خاصیت ارتجاعی بافتها را کاهش دهند. کاهش خاصیت ارتجاعی به این معنی است که پوست به مرور زمان قادر به حفظ ظاهر جوان و شاداب خود نیست و در حفظ توانایی کشش و بازگشت به حالت اولیه خود کمتر مؤثر است. با گذشت زمان، گلیکاسیون میتواند به دلیل از دست دادن خاصیت ارتجاعی و آسیب به کلاژن (ماده اصلی سازنده پوست) منجر به افتادگی پوست و چین و چروک شود. سامانتا کستی، متخصص تغذیه و نویسنده همکار کتاب شوک قندی، توصیه میکند از نوشیدنیهای قندی مانند نوشابههای گازدار، چای و لیموناد شیرینشده، قهوههای شیرینشده با شربت اجتناب کنید. این متخصص تغذیه میگوید: «نوشیدنیهای قندی ارزش غذایی بسیار کمی دارند یا اصلاً ندارند، بنابراین برای پوست و سلامت کلی بدن، ارزش محدود کردن مصرف را دارند.»
سرخشده و فراوری شده
غذاهای فراوری شده و سرخ شده، مانند سیب زمینی سرخ کرده، هات داگ و گوشت های آماده، دشمنان پوست هستند؛ چون میتوانند تولید AGEs را تحریک کنند و باعث التهاب شوند. کسنیا کوبتس، عضو انجمن متخصصان پوست آمریکا و متخصص پوست، به نشریه هلث گفت: «غذاهای فراوریشده ویتامینها، مواد مغذی و ظرفیت آنتیاکسیدانی کمتری نسبت به مقداری که ما برای ترمیم زخمها، ساخت کلاژن، حفظ سیستم ایمنی بدن، پشتیبانی از عملکرد سد پوستی و مرطوب نگه داشتن پوست به آنها نیاز داریم، دارند.»
غذاهای پر سدیم
نه تنها رژیمهای غذایی پرنمک باعث فشار خون بالا میشود، بلکه میتواند بر پوست شما تأثیر منفی بگذارد. مطالعات حیوانی نشان میدهد رژیمهای غذایی پرنمک میتوانند به پیری پوست منجر شوند، که محققان معتقدند با سطوح بالای استرس اکسیداتیو که میتوانند ایجاد کنند، مرتبط است. استرس اکسیداتیو عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتیاکسیدانهاست که میتواند منجر به آسیب سلولی و بیماریهای مزمن (طولانیمدت) مانند دیابت، بیماری آلزایمر و بیماری قلبی شود. با این حال، به مطالعات بیشتری درمورد انسان نیاز است.
چربیهای ترانس
اگر روی برچسب مواد غذایی سرخشده و پختهشده عبارت «روغنهای نیمههیدروژنه» را مشاهده کردید، این نشانهای است که ممکن است آن ماده غذایی حاوی چربیهای ترانس باشد. فراتر از اثرات مضر اسیدهای چرب ترانس بر قلب، مطالعات نشان میدهند که چربیهای ترانس با تسریع پیری پوست نیز مرتبط هستند. این چربیهای مضر، AGEs تولید میکنند که میتواند به مرور زمان به از دست رفتن کلاژن و کاهش خاصیت ارتجاعی پوست منجر شود.