آریا بانو
طرز تهیه باسلوق ساوه خوشمزه و مخصوص با شیره انگور
سه شنبه 23 شهريور 1400 - 12:42:31
آریا بانو - چی شی/ باسلوق ساوه یکی از انواع شیرینی ها سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با شیره انگور و گردو درست می شود. این شیرینی خوشمزه همانطور که از نامش مشخص است، اصالتا متعلق به شهر ساوه می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه باسلوق ساوه درادامه با سایت اموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم باسلوق ساوه
شیره انگور رقیق2 پیمانه
آرد½ پیمانه
آب1 پیمانه
پودر هل2 قاشق چایخوری
مغز گردو 300 گرم
طرز تهیه باسلوق ساوه
مرحله اول
برای تهیه باسلوق شیره انگور خوشمزه به روش ساوه ای ابتدا شیره انگور را به همراه آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه آرد را دو تا سه مرتبه الک می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را کم کم به محلول آب و شیره انگور اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا آرد درون آب و شیره انگور حل شود. حالا مواد را از صافی رد می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس مجددا به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس پودر هل را به مواد اضافه کرده و به صورت مداوم مواد را هم می زنیم تا آرد بپزد و طعم و بوی خامی آن به طور کامل گرفته شود. هم زدن مواد را باید تا زمانی که مواد غلیظ شوند ادامه دهیم.
مرحله چهارم
غلظت مواد باید تقریبا مثل فرنی باشد. مغز گردوها را باید از چند ساعت قبل درون آب ملایم قرار دهیم تا به خوبی خیس بخورند که به راحتی بتوانیم از بین شان نخ رد کنیم. حالا با استفاده از سوزن و نخ گردوها را به صورت ریسه نخ می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله ریسه های گردو را درون مایه باسلوق می زنیم، سپس ریسه ها را آویزان می کنیم. باید زیر ریسه ها سینی قرار دهیم تا شیره ای که از آنها چکه می کند، روی زمین نریزد. پس از گذشت 15 دقیقه مجددا ریسه ها را در شیره می زنیم.
مرحله ششم
این کار باعث می شود لایه شیره اطراف گردوها ضخیم تر شود. چند بار هر 15 دقیقه یک بار این کار را انجام می دهیم تا باسلوق به خوبی شیره جذب کنند. اگر در این بین شیره سفت شد، کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در پایان اجازه می دهیم باسلوق ها به مدت 2 تا 3 روز آویزان بمانند تا خشک شوند. پس از اینکه باسلوق ها خشک شدند، نخ های درون آنها را به آرامی خارج می کنیم، سپس باسلوق ها را به اندازه دلخواه برش می زنیم.

http://www.banounews.ir/fa/News/662582/طرز-تهیه-باسلوق-ساوه-خوشمزه-و-مخصوص-با-شیره-انگور
بستن   چاپ