آریا بانو
طرز تهیه یتیمچه تبریزی خوشمزه با سیب زمینی و گوشت
يکشنبه 10 مرداد 1400 - 12:18:41
آریا بانو - چی شی/ طرز تهیه یتیمچه تبریزی یا آذربایجانی بسیار ساده است. این غذا با مواد اولیه ‌ای بسیار ساده و دم ‌دست تهیه می ‌شود که طعم و مزه ‌ای فوق ‌العاده را به وجود می ‌آورند. این غذای محلی را در بسیاری از نقاط با تغییرات اندکی درست می ‌کنند، اما مواد اولیه همه‌ آن‌ ها یکی است. طرز تهیه‌ یتیمچه تبریزی و مواد اولیه‌ آن به میرزاقاسمی بسیار شبیه است و جزو غذاهایی است که با بادمجان درست می‌ شوند. با این‌ همه، غذایی کاملاً متفاوت با طعمی دلچسب محسوب می ‌شود. همین‌ طور این غذا می‌ تواند برای کسانی‌ که به غذاهای گیاهی علاقه دارند، نیز مناسب باشد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه یتیمچه تبریزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم یتیمچه تبریزی
گوشت چرخ کرده200 گرم
جعفری خرد شده به مقدار لازم
پیاز رنده شده متوسط1 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
بادمجان متوسط2 عدد
سیب زمینی بزرگ1 عدد
پیاز بزرگ1 عدد
گوجه فرنگی متوسط2 عدد
فلفل دلمه ای2 برش
فلفل سبز تند3 عدد
سیر درشت4 حبه
آب جوش نصف لیوان
رب گوجه فرنگی2 قاشق سوپ خوری
دارچین1 قاشق چای خوری
زردچوبه1 قاشق مربا خوری
نمک1 قاشق چای خوری
طرز تهیه یتیمچه تبریزی
مرحله اول
برای تهیه یتیمچه خوشمزه و مخصوص به روش تبریزی در ابتدای کار، پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را با رنده ریز رنده می کنیم و آب آن را می گیریم. جعفری، نمک و کمی فلفل سیاه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و با هم ورز می دهیم تا مخلوط شود وکنار می‌ گذاریم. در این غذا اندازه ها خیلی مهم است. اگر نازک باشد له می‌ شود و اگر کلفت باشد نمی پزد. پیاز بزرگ را شسته و پوست می کنیم.
مرحله سوم
سپس آن را حلقه ایی برش می ‌زنیم. سپس بادمجان ‌ها، سیب زمینی،گوجه و فلفل دلمه ای و فلفل سبز را حلقه ای برش می ‌زنیم. سیر را ریز خرد می کنیم. حالا نوبت چیدن مواد می ‌رسد. کف تابه را مقداری روغن می ‌ریزیم.
مرحله چهارم
بعد پیازها را به صورت یکدست کف تابه می ‌چینیم. در ادامه بادمجان ها و بعد سیب زمینی و بعد گوجه فرنگی ها را می ‌چینیم. آخرین چیزی که اضافه می ‌کنیم گوشت چرخ کرده است که مثل کتلت در کف دست گرد می‌کنیم.
مرحله پنجم
سپس با دست خوب آنها را باز می‌ کنیم. در ادامه پس از اینکه گوشت را چیدیم نوبت مواد طعم دهنده است، برای این منظور فلفل دلمه ای، فلفل تند و سیر را اضافه می ‌کنیم. برای سس هم رب گوجه را درون روغن کاملا سرخ می ‌کنیم.
مرحله ششم
رب گوجه فرنگی را تا حدی تفت می دهیم که رنگش باز شود، بعد به آن زردچوبه را اضافه می‌ کنیم، دارچین هم اضافه کرده که عطر فوق ‌العاده ایی به غذا می ‌دهد و بلافاصله سه لیوان آب جوش را به سس اضافه می ‌کنیم.
مرحله هفتم
سس را از کناره ها به روی مواد می ‌ریزیم تا چیدمان بهم نخورد. نصف لیوان آب جوش هم اضافه کرده و درب تابه را می بندیم و 45 دقیقه زمان می دهیم تا بپزد. سپس از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسی سرو می کنیم.

http://www.banounews.ir/fa/News/635323/طرز-تهیه-یتیمچه-تبریزی-خوشمزه-با-سیب-زمینی-و-گوشت
بستن   چاپ