آریا بانو
طرز تهیه خورش تره با مرغ خوشمزه و مجلسی به روش کردی
پنجشنبه 7 مرداد 1400 - 07:16:50
آریا بانو - چی شی/ این خورش، یک خورش اصیل ایرانی است که از ترکیب گوشت با مرغ و تره و لوبیا تهیه می شود. چاشنی های مورد استفاده در این خورش، رب گوجه و لیمو عمانی است. عطر و بوی تره در خورش، طعم فوق العاده ای به غذا می دهد. تره سرشار از آهن است و می تواند مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند. این خورش را با برنج زعفرانی یا کته سرو می کنیم.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت خورشتی یا قطعات مرغ300 گرم
تره تازه500 گرم
لوبیا سفیدنصف پیمانه
پیاز بزرگ1 عدد
لیمو عمانی2 عدد
روغن به مقدار لازم 
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذا خوری
سیب زمینی سرخ شده به مقدار لازم
گوجه فرنگی سرخ شده2 عدد
طرز تهیه خورش تره با مرغ
مرحله اول
برای تهیه خورش تره خوشمزه با وشت مرغ در ابتدای کار، لوبیا سفید را خیس می کنیم و حدود 24 ساعت زمان می دهیم تا نفخ آن گرفته شود. در این مدت چند بار آب آن را عوض می کنیم. تره ها را پاک کرده و خرد می کنیم.
مرحله دوم
سپس در یک تابه مناسب با کمی روغن تفت می دهیم تا سبزی ها کامل سرخ شود. پیاز را هم شسته و پوست می کنیم و به صورت نگینی خرد می کنیم. یک قابلمه را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز ها را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. سپس مرغ یا گوشت را به پیاز ها اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند. سپس به آن ادویه می زنیم و آن را تفت می دهیم.
مرحله چهارم
اگر از گوشت استفاده می کنیم لوبیای خیس خورده را هم با گوشت اضافه می کنیم تا بپزد. اما اگر از مرغ استفاده می شود، باید لوبیا ها را جدا گانه پخت و به خورش اضافه کرد. رب گوجه فرنگی را هم به مخلوط گوشت اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
سپس به خوبی تفت می دهیم تا رنگ باز کند. سبزی سرخ شده را هم اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. لیمو عمانی ها را سوراخ کرده و به خورش اضافه می کنیم. 3 لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم.
مرحله ششم
حالا درب قابلمه را می بندیم تا گوشت یا مرغ بپزد. سیب زمینی ها را شسته و پوست کنده به صورت خلالی نازک خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم. گوجه فرنگی ها را هم به صورت نگینی خرد کرده و در یک تابه با کمی روغن تفت می دهیم.
مرحله هفتم
در مرحله پایانی وقتی که گوشت یا مرغ تقریبا پخته شد، گوجه فرنگی ها را به قابلمه خورش اضافه می کنیم. وقتی که خورش به روغن افتاد، خورش جا افتاده و آماده است که با سیب زمینی سرخ کرده آن را سرو می کنیم.

http://www.banounews.ir/fa/News/633434/طرز-تهیه-خورش-تره-با-مرغ-خوشمزه-و-مجلسی-به-روش-کردی
بستن   چاپ