آریا بانو
غذای اصلی/ طرز تهیه «توگی سرداغی» غذای محلی خراسانی ها
دوشنبه 4 مرداد 1400 - 05:34:41
آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / توگی سرداغی غذای محلی خراسان رضوی است. گوشت چرخ کرده، ارزن، عدس، کشک، پیازداغ، نعناع داغ، زردچوبه و نمک و فلفل از اجزای این غذای محلی خوش مزه هستند.
مواد لازم
250 گرم گوشت (چرخ کرده)
 300 گرم ارزن خوراکی (بدون پوست)
 100 گرم عدس (پخته)
 2 قاشق سوپ خوری زعفران (حل کرده در آب)
 1 قاشق سوپ خوری نعناع داغ
 3 قاشق سوپ خوری سیر داغ
 3 قاشق چای خوری پیاز داغ
 1 قاشق چای خوری زردچوبه
 500 میلی لیتر آب
 250 میلی لیتر کشک
 نمک و فلفل (به میزان لازم)
دستور تهیه
پیازداغ، زردچوبه، نمک و فلفل رو توی تابه‌ای می‌ریزیم، گوشت رو به اون اضافه می‌کنیم و تابه رو روی اجاق می‌ذاریم و با حرارت ملایم گوشت رو تفت میدیم.
آب رو به مواد اضافه کرده و صبر می‌کنیم تا بجوشه. ارزن خوراکی رو اضافه می‌کنیم و 20 دقیقهٔ دیگه می‌جوشونیم تا بپزه.
عدس پخته رو اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. قابلمه رو از روی حرارت برمی داریم و کشک رو اضافه می‌کنیم و بعد از مخلوط کردن، دوباره روی حرارت ملایم قرار میدیم و به آرومی هم می‌زنیم.
اجاق رو خاموش می‌کنیم، در قابلمه رو می‌بندیم و 10 دقیقه صبر می‌کنیم. غذا رو توی ظرف مناسبی می‌کشیم و روی اون رو با سیرداغ، نعناع داغ، پیاز داغ، زعفران و کشک تزئین کرده و میل می‌کنیم.

http://www.banounews.ir/fa/News/631492/غذای-اصلی--طرز-تهیه-«توگی-سرداغی»-غذای-محلی-خراسانی-ها
بستن   چاپ