آریا بانو
وقت‌کشی در «کلاب هاوس»؟
شنبه 2 مرداد 1400 - 19:21:42
آریا بانو - خراسان / به بهانه حذف نیاز به دعوتنامه برای استفاده از «کلاب‌هاوس» از آسیب‌های حضور مدیریت نشده در این پلتفرم گفتیم
 شبکه اجتماعی صوتی کلاب هاوس 16 ماه پس از آغاز فعالیت، سرانجام از مرحله آزمایشی بتا خارج شد و اکنون برای همه کاربران قابل دسترس است و نیازی به دعوت ندارد. این شرکت گفته که روزانه نیم میلیون اتاق صوتی در این اپلیکیشن وجود دارد و به طور میانگین هر کاربر بیش از یک ساعت را در کلاب هاوس سپری می‌کند (منبع خبر: ایسنا). به تازگی کلاب هاوس به عنوان یک پلتفرم جدید در شبکه‌های اجتماعی جای خود را باز کرده است. وجه تمایز آن با دیگر اپلیکیشن‌ها، نداشتن تصویر، متن یا ویدئو است. در کلاب‌هاوس همه چیز زنده است و صوتی. آدم‌ها می‌آیند آن جا برای خودشان اتاقی درست می‌کنند یا به اتاق مجازی دیگران می‌پیوندند و همه چیز از همین‌جا شروع می‌شود. در ادامه، چند نکته درباره استفاده از این شبکه اجتماعی مطرح خواهد شد.
مزیت «کلاب هاوس» از نظر «ایلان ماسک» | در این شبکه اجتماعی، معمولا عده‌ای شنونده‌اند و عده‌ای هم حرف می‌زنند اما هر کس بخواهد هم می‌تواند دستش را بلند کند تا به جمع گویندگان بپیوندد. عده زیادی از افراد مشهور دنیا در کلاب هاوس عضو هستند. یکی از آن‌ها ایلان ماسک است. او معتقد است که قالب صوتی کلاب هاوس یک مزیت ویژه برای آن است زیرا مخاطب دایم با بمباران تصاویر جدید دچار پرتی حواس نمی‌شود و می تواند بر یک موضوع تمرکز کند.
گفت‌و‌گوهایی که معمولا سازنده نیست | اما آیا مردم برای صحبت با افراد مشهور و تاثیرگذار به این اپ می‌پیوندند یا برای کنجکاوی و عقب نماندن از قافله تغییر یا صرفا برای پرکردن وقت و تنهایی؟ هر کس ممکن است دلیلی برای خودش داشته باشد. تجربه شخصی من از حضور در فضای کلاب هاوس چندان جذاب نبود. من بنا به علاقه شخصی در اتاق‌هایی با موضوعات اجتماعی ، روان شناسی و هنر شرکت می‌کردم. نکته شاخص برای من این بود که در بسیاری از گفت‌وگوها، افراد درباره موضوعات تخصصی بدون دادن هیچ منبع یا مرجعی اظهار نظر می کردند. گفت‌وگوها در بسیاری از موارد بر خلاف پیش بینی ایلان ماسک، خارج از موضوع مطرح می شود و در بسیاری از مواقع عملا تلاشی برای وقت‌کشی است. این که من در انتخاب اتاق‌ها کم دقت بودم یا شانس آشنایی با اتاق‌هایی با گفت‌وگوهای سازنده را پیدا نکردم، یک احتمال ممکن است اما بی‌شک نمی‌توان وجود تعداد زیادی اتاق را که در آن افراد صرفا برای گذران وقت آن هم با کمترین کیفیت، دور هم جمع شده‌اند، منکر شد.
حواس‌مان به از دست دادن زمان هست؟ | در ایران افراد زیادی به کلاب هاوس پیوسته‌اند و در کنار اینستاگرام و واتس اپ کم کم دارد به رقیب دیگری برای زندگی و ارتباطات واقعی تبدیل می شود. استفاده و حضور در دنیای مجازی این روزها بخش جدایی ناپذیری از زندگی ما شده است، اما باید حواس‌مان باشد که از وقت و انرژی چه کسانی یا چه چیزهایی به نفع دنیای مجازی می زنیم. بیشتر چیزهایی که فناوری و فضای مجازی به ما هدیه می دهد، ما را از زندگی در لحظه و حضور در دم، دور می کند. فناوری با سرعت سرسام آوری در حال پیشرفت است و ما با خیال رسیدن به گرد پای آن، سر در پی اش گذاشته‌ایم، غافل از این که همه آن چیزی که ما داریم زمان است و بهای استفاده از فناوری‌های رنگ به رنگ بدون اولویت بندی در زندگی، از دست دادن همین زمان است.
نویسنده : ریحانه نوذریان | کارشناس‌ارشد روان‌شناسی و واقعیت‌درمانگر

http://www.banounews.ir/fa/News/630605/وقت‌کشی-در-«کلاب-هاوس»؟
بستن   چاپ