آریا بانو
علی مغازه‌ای از زنده یاد علی مرادخانی می‌گوید
دوشنبه 28 تير 1400 - 19:00:34
آریا بانو -

برای دیدن این کلیپ لطفا امکان استفاده از جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال نمایید،و از مرورگر خود را بروزرسانی نمایید

موسیقی ما / 27 تیرماه، چهلمین روزِ درگذشتِ «علی مرادخانی» بود. او سال‌ها در عرصه‌ی مدیریتی این سرزمین فعالیت کرد، به همین بهانه بخشی از گفت‌وگوی این مدیرِ هنری با «علی مغازه‌ای» را می‌شنوید. گفت‌وگویی که این مدیرِ فقید در آن درباره‌ی موضوعاتی چون سال‌ها مدیریتش بر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (که آن زمان مرکز خوانده می‌شد)،‌ همکاری و ارتباطش با استاد محمدرضا شجریان و هم‌چنین موزه‌ی موسیقی سخن گفته است.
«علی مرادخانی» مرادخانی پس از پایان تحصیلات، فعالیت هنری خود را از 1359 خورشیدی به عنوان مدیر کل تولید فیلم و عکس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرد و پس از آن از 1363 تا 1365 خورشیدی به مدیرکلی همکاری‌های سمعی و بصری و مدیرکل آموزش فیلمسازی منصوب شد. او پس از آن مدیریت مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی برعهده گرفت و از سال 1369 خورشیدی عهده‌دار مدیریت موسیقی کشور شد و سپس در عنوان‌هایی همچون مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیریت موزه موسیقی خدمت کرد.
همچنین در دوره مدیریت مرادخانی، ایده خانه موسیقی عملیاتی شد. مرادخانی در 1383 خورشیدی از مرکز موسیقی وزارت ارشاد رفت و تنها عنوان مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت. بعد از آن او ایده اجرای موزه موسیقی را به شهرداری تهران داد و سپس خود مدیریت و راه اندازی آن را در 1387 خورشیدی بر عهده گرفت. این موزه زیر مجموعه شهرداری تهران است و در چند دوره جشنواره ایکوم معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.
مرادخانی در اوایل شهریور 1392 خورشیدی از طرف علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان معاون هنری این وزارتخانه منصوب و مشغول به کار شد.
از جمله دیگر فعالیت‌های او می‌توان به عضو موسسین جشنواره فیلم فجر (1360)، عضو شورای طرح و برنامه شبکه اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (1362)، مدیر چهارده دوره جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر (1369 تا 1382)، مدیریت، طراحی و نظارت بر تولید 96 ساعت آثار موسیقی نواحی ایران در انجمن موسیقی ایران (1375)، طراحی و مدیریت تولید و اجرای سمفونی عاشورا (خسوف) (1380)، مدیر تولید سرود کتاب و سرود دانش برای کتابخانه ملی ایران و برای دایره المعارف بزرگ اسلامی، طراحی و اجرای جشنواره‌های موسیقی نواحی ایران، ذکر و ذاکرین (در منطقه غرب کشور-کردستان)، جوان، اولین جشنواره موسیقی پاپ، جشنواره بانوان (گل یاس) و جشنواره ملل مسلمان، مدیریت تولید آلبوم آثار قرآنی(1375)، عضو هیات موسس و همچنین اولین هیات مدیره بنیاد فرهنگی و هنری رودکی، ایجاد خانه هنرمند (اختصاص بخشی از منازل شخصی هنرمندان موسیقی به موزه شخصی) سال 1376، همکاری در تاسیس و مدیریت ارکستر موسیقی ملی با استاد فرهاد فخرالدینی اشاره کرد.
مرادخانی به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری و مداوا شده بود اما دوباره به دلیل عوارض ناشی از کرونا و افت گلبول‌های سفید خون در بیمارستان بستری شد و به کما رفت تا اینکه سرانجام در 17 خرداد 1400 خورشیدی چشم از جهان فروبست.

http://www.banounews.ir/fa/News/627200/علی-مغازه‌ای-از-زنده-یاد-علی-مرادخانی-می‌گوید
بستن   چاپ