آریا بانو
بین وسایل کیف پسر 19 ساله‌ام، قرص مشکوک دیدم
دوشنبه 28 تير 1400 - 18:23:23
آریا بانو - خراسان / دیگر از دست پسرم خسته شدم. هر چقدر هم می‌گویم که بیا برویم پیش مشاور، گوشش بدهکار نیست. از چند سال پیش، سیگار می‌کشد. الان 19ساله است. چند روز پیش، به صورت اتفاقی بین وسایل کیفش، قرص ترامادول دیدم. خیلی نگرانش شدم. کمکم کنید.
مخاطب گرامی، وقتی سن فرزندان بیشتر می‌‌شود و از کودکی به نوجوانی می‌رسند، سهم و نقش والدین در تغییر رفتارهای آن‌ها کمتر می شود به این دلیل که هویت نوجوان تقریبا شکل گرفته(هر چند ناقص) و به راحتی نمی‌توان شخصیت و رفتار او را تغییر داد. این یکی از دلایلی است که فرزند شما با مراجعه به روان شناس مخالف است. با این حال و در ادامه چند توصیه به شما داریم.
ترامادول با مواد، تفاوت چندانی ندارد
گفته‌اید در کیف پسرتان، قرص ترامادول دیده‌اید. آیا این قرص را می‌شناسید؟ می‌دانید به چه منظور استفاده می‌شود؟ ترامادول یک داروی صنعتی است که قبلا به عنوان داروی ترک اعتیاد استفاده می‌شد. به دلیل عوارض جانبی زیاد و وابستگی شدید این دارو، امروزه دیگر به عنوان داروی ترک اعتیاد از آن استفاده نمی‌شود. مصرف آن با مصرف مواد تفاوت چندانی نمی‌کند یعنی همان عوارض مصرف تریاک در مصرف ترامادول هم وجود دارد. برای ترک این دارو، فرد مصرف کننده باید تحت نظر پزشک یا روان شناس باشد و این اقدام به اراده شخصی نیاز دارد. باید مراقب باشید که با زور و تهدید او را به تغییر وادار نکنید چون 19 سالگی با کودکی بسیار متفاوت است. در این سن نوجوان به نوعی از هویت دست یافته که برای رفتارهای خود دلایل خاص و سرسختانه‌ای دارد و برای تغییر نوجوان باید بتوانید ارتباط خوبی با او برقرار کنید.
شاید به این قرص اعتیاد پیدا نکرده باشد
سعی کنید وقت بیشتری را به او اختصاص دهید تا بتوانید ارتباط تان را با او بهبود ببخشید. بهبود ارتباط باعث می شود تا به حرف های تان بیشتر توجه کند. از سوی دیگر چون مطمئن نیستید که میزان مصرفش چقدر است، این اتفاق باعث می‌شود تا بتوانید تشخیص دهید به دارویی که در جیبش پیدا کرده اید، اعتیاد پیدا کرده است یا خیر.
به ترک اعتیاد ترغیبش کنید
وقتی ارتباط تان بهبود یافت، در صورتی که متوجه شدید به داروی مد نظر وابسته شده است، می‌توانید او را تشویق کنید تا به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کند و از طریق مصاحبه انگیزشی توسط روان شناس، انگیزه لازم را برای ترک دارو در او ایجاد کنید. اگر همچنان برای اقدام به ترک مقاومت کرد و تمایلی نشان نداد، ببینید دلایلش برای نیامدن به جلسه مشاوره چیست؟ آن دلایل را بشنوید و سعی کنید رفتارهای مثبتش را تشویق کنید تا انگیزه لازم را برای ترک رفتارهای اعتیادی به دست آورد.
بگویید که اجازه ندارد در خانه سیگار بکشد
قوانین خانه را کاملا مشخص کنید. یک موضوع مهم این است که شما به عنوان پدر یا مادر باید بتوانید اقتدار لازم برای حفظ قوانین و مقررات خانه را داشته باشید؛ مثلا تا وقتی که فرزندتان در خانه است، اجازه ندهید در حضور شما سیگار بکشد یا هر داروی دیگری را مصرف کند. حفظ اقتدار به معنای سلطه گری نیست بلکه به معنای ایجاد و حفظ یک سری قوانین اخلاقی و انضباطی است تا چارچوب خانواده حفظ شود و برعکس مراقب باشید در خانواده شما فرزند سالاری حاکم نشود، چون اقتدار لازم برای تربیت فرزندتان را از دست خواهید داد.
نویسنده : دکتر رضا یعقوبی | روان ‌شناس ‌بالینی

http://www.banounews.ir/fa/News/627022/بین-وسایل-کیف-پسر-19-ساله‌ام،-قرص-مشکوک-دیدم
بستن   چاپ