آریا بانو - هر غذایی که با قارچ و خامه تهیه میشود، یک هیچ از باقی غذاها جلوتر است! بیف استراگانف نه تنها با قارچ و خامه درست میشود، بلکه ماده اصلی در تهیه آن گوشت است و علاقه و دلبستگی ایرانیها به گوشت نیازی به توضیح اضافه ندارد.
بیف استراگانف همانطور که از اسمش پیداست، یک غذای کلاسیک روسی قرن نوزدهمی است. ریشه این لغت به کلمه “استراگات” به معنی ریش ریش کردن بر میگردد و به خوبی گویای شکل ظاهری این غذاست. در ادامه طرز تهیه بیف استراگانف کلاسیک و نحوه سرو آن را میخوانیم.
طرز تهیه بیف استراگانف اصل روسی
مواد لازم |
گوشت فیله گوساله | 500 گرم |
قارچ | 300 گرم |
سیر | 2 حبه |
کره | 50 گرم |
خامه ترش | 1 پیمانه |
استاک گوشت | ¼ تا ½ پیمانه |
نمک دریا و فلفل سیاه | به میزان لازم |
جعفری ساطوری شده | برای تزئین |
روش تهیه بیف استراگانف
ابتدا گوشت فیله گوساله را به نوارهای باریک برش بزنید و با نمک و فلفل سیاه طعم دار کنید.
نکته: در صورت تمایل میتوانید از 1 و ½ قاشق چایخوری سس ورستچر و 1 قاشق غذاخوری سس خردل نیز برای طعم دار کردن گوشت استفاده کنید.
قارچهای خرد شده را با نیمی از کره و یک قاشق چایخوری
روغن ابتدا با حرارت زیاد، سپس با حرارت متوسط به طور کامل تفت دهید. نکته: کره طعم بهتر و حالت کرمیتر به این غذا میدهد. اما در صورت دسترس نبودن میتوانید با
روغن زیتون و یا روغنهای گیاهی دیگر آن را جایگزین کنید.
قارچها را خارج کرده و مابقی کره را به تابه اضافه کنید. سپس، سیر له شده را اضافه و به محض بلند شدن بوی سیر، گوشتهای خلال شده را به تابه اضافه کنید. اجازه دهید تا گوشت کاملا رنگ کاراملی به خود بگیرد. نکته: بهتر است گوشتها را در دو مرحله تفت دهید و از انباشتن همه گوشتها در تابه خودداری کنید. این کار کمک خواهد کرد تا همه قطعات گوشت به طور یکنواخت حرارت ببینند.
در این مرحله استاک یا عصاره گوشت را اضافه کنید و اجازه دهید تا آب آن به طور کامل تبخیر شود. نکته: در
صورتی که نوارهای گوشت باریک باشد نیازی به اضافه کردن استاک گوشت نیست. ولی اگر میخواهید از پخت کامل گوشت اطمینان حاصل کنید، این مرحله را حذف نکنید.
در این مرحله گوشت و قارچ را مخلوط کرده و خامه ترش را اضافه میکنیم و در نهایت با جعفری ساطوری شده کار را به پایان میرسانیم. نکته: در صورت در دسترس نبودن خامه ترش، میتوانید آن را با ½ پیمانه خامه صبحانه، ½ پیمانه
شیر و یک قاشق چایخوری آرد یا پودر نشاسته جایگزین کنید.
نحوه سرو بیف استراگانف
بیف استراگانف معمولا همراه با پاستا، نودل،
برنج و یا
سیب زمینی تنوری یا پوره شده سرو میشود. اما در
ایران معمولا بیشتر شاهد سرو این غذا به صورت خوراک همراه با
سیب زمینی یا چیپس خلالی هستیم.
حرف آخر
شما همچنین میتوانید با جایگزین کردن گوشت گوساله با سینه مرغ نواری، چیکن استراگانف درست کرده و با پاستا میل کنید.
اگرچه غذاهای اصیل
ایرانی با آن رنگ و لعاب و
عطر و طعم بی نظیرشان جایگاه ویژهای در لیست غذاهای روزانه ما دارند، اما بد نیست گاهی برای تنوع به سراغ غذاهای بین الملل برویم. اگر به دنبال تست غذاهای جدید و هماهنگ با ذائقه
ایرانی هستید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه چیکن کوردن بلو را نیز در انگیزه دنبال کنید.
لطفا اگر رسپیهای ارائه شده در بخش آشپزی انگیزه را امتحان میکنید، تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
http://www.banounews.ir/fa/News/625773/طرز-تهیه-بیف-استراگانف،-خوشمزهترین-غذای-کلاسیک-روسی