آریا بانو
طرز تهیه اشکنه کشک خوشمزه و مخصوص به روش خراسانی
يکشنبه 23 خرداد 1400 - 00:32:03
آریا بانو - چی شی/ اشکنه کشک یکی از انواع غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود. اشکنه از غذاهای سنتی ایرانی است که انواع بسیار متنوعی دارد و یکی از محبوب ترین اشکنه ها اشکنه کشک می باشد که طعمی فوق العاده خوشمزه دارد. اشکنه ها شباهت زیادی به آبگوشت ها دارند و معمولا مانند آبگوشت با نان ترید شده سرو می شوند. در گذشته اشکنه غذایی ساده محسوب می شد که از ترکیب کشک و پیاز تهیه می شد، اما امروزه در تهیه این غذای خوشمزه از مغز گردو به همراه انواع سبزیجات معطر استفاده می شود که باعث مجلسی تر شدن این غذا می شوند.
مواد لازم برای 2 نفر
کشک سابیده شده1 پیمانه
سیب زمینی 2عدد متوسط
پیاز 1عدد متوسط
مرزه1 دسته کوچک
مغز گردو4 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور پخت اشکنه کشک
مرحله اول
برای تهیه اشکنه کشک مجلسی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت 15 دقیقه استراحت کند.
مرحله دوم
در این مرحله سیب زمینی ها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.تابه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و روغن داخل آن می ریزیم و صبر می کنیم تا کمی داغ شود.
مرحله سوم
سپس سیب زمینی ها را داخل تابه می ریزیم و کمی تفت می دهیم و دیگر اجازه می دهیم تا طلایی و سرخ شوند.پیازها را داخل صافی می ریزیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.گردوها را داخل آسیاب می ریزیم و پوره شده تحویل می گیریم.
مرحله چهارم
قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را نیز بلافاصله داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و زردچوبه را روی آن می پاشیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا پیازها سرخ شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله مرزه خرد شده یا خشک شده را به همراه گردوی پودر شده اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم تا مواد با هم یکدست شوند. سپس تقریبا دو لیوان آب گرم را با کشک مخلوط می کنیم تا یکدست شود .
مرحله ششم
سپس به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و تامل می کنیم تا به جوش بیاید و شروع به قل زدن کند. پس زا یانکه آب به جوش آمد سیب زمینی های سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم.
مرحله هفتم
دو عدد تخم مرغ را داخل کاسه ای می شکنیم و با همزن دستی آن ها را می زنیم تا از لختی خارج شوند و به اشکنه اضافه می کنیم و کمی فلفل سیاه نیز روی مواد می پاشیم و اجازه می دهیم تا به مدت 15 دقیقه دیگر مواد بپزند.
مرحله هشتم
(می توانید تخم مرغ را حذف کنید.)اشکنه ما زمانی آماده است که هم مواد منسجم باشند و هم اینکه اشکنه ما هنوز دارای آب باشد.اشکنه کشک آماده شده را داخل کاسه ای می ریزیم و با نان سنگک تیلیت می کنیم و نوش جان

http://www.banounews.ir/fa/News/605022/طرز-تهیه-اشکنه-کشک-خوشمزه-و-مخصوص-به-روش-خراسانی
بستن   چاپ