آریا بانو - خاگینه یک نوع
دسر سنتی و قدیمی است که با
شربت تهیه می شود و به عنوان
دسر یا عصرانه و گاهی صبحانه می توان آن را استفاده کرد. این نمونه از خاگینه به صورت کوچک کوچک و درون قالب گل به صورت مغز دار تهیه می شود و در فر طبخ می شود. این
دسر ساده و در عین حال زیبا است و سرشار از خواص مفیدی است که می تواند برای
سلامت خانواده مورد استفاده قرار گیرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خاگینه مغز دار گل در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید. مواد لازم خاگینه مغز دار گل تخم مرغ 3 عدد آرد 5 قاشق غذا خوری پر
روغن مایع 5 قاشق غذا خوری ماست 2 قاشق غذا خوری بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری وانیل یا هل نصف قاشق چای خوری زعفران دم کرده 2 قاشق غذا خوری مواد میانی پودر گردو یک سوم لیوان پودر گل محمدی یا دارچین به مقدار لازم مواد لازم برای
شربت آب 1 لیوان شکر 1 لیوان گلاب 2 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده 2 قاشق غذا خوری طرز تهیه خاگینه مغز دار گل مرحله اول برای تهیه خاگینه خوشمزه و مجلسی مغزدار با شکل گل در ابتدای کار،
شربت بار را تهیه می کنیم. برای این منظور یک قابلمه مناسب برداشته و آب و شکر را داخل آن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر حل شود. مرحله دوم وقتی شکر کامل حل شد، زعفران و گلاب را اضافه کرده و بعد از 5 دقیقه که جوشید از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود. تخم مرغ و وانیل را درون یک کاسه ریخته و با هم می زنیم تا کرم رنگ شود. طرز تهیه خاگینه مغز دار گل سپس ماست را به آن اضافه کرده و با همزن می زنیم تا مخلوط یکدست شود در ادامه
روغن هم اضافه کرده و در حد مخلوط شدن می زنیم. سپس بکینگ پودر و آرد را اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم تا یکدست شود. مرحله چهارم در این مرحله قالب را چرب کرده و یک سوم آن را مواد می ریزیم. پودر گردو و پودر گل محمدی را با هم ترکیب می کنیم. سپس از این مواد روی خمیر می ریزیم. سپس روی آن را با مواد خاگینه پر می کنیم و در سینی فر قرار می دهیم. مرحله پنجم فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم می کنیم. خاگینه را درون فر قرار داده و 45 دقیقه زمان می دهیم تا بپزد. سپس از فر خارج کرده و وقتی که هنوز گرم است از
شربت سرد روی آن می ریزیم تا به خورد خاگینه برود. سپس آن را با پودر گردو و پسته تزیین می کنیم و سرو می کنیم.
خاگینه یک نوع
دسر سنتی و قدیمی است که با
شربت تهیه می شود و به عنوان
دسر یا عصرانه و گاهی صبحانه می توان آن را استفاده کرد. این نمونه از خاگینه به صورت کوچک کوچک و درون قالب گل به صورت مغز دار تهیه می شود و در فر طبخ می شود. این
دسر ساده و در عین حال زیبا است و سرشار از خواص مفیدی است که می تواند برای
سلامت خانواده مورد استفاده قرار گیرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خاگینه مغز دار گل در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم خاگینه مغز دار گل |
تخم مرغ | 3 عدد |
آرد | 5 قاشق غذا خوری پر |
روغن مایع | 5 قاشق غذا خوری |
ماست | 2 قاشق غذا خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل یا هل | نصف قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذا خوری |
مواد میانی |
پودر گردو | یک سوم لیوان |
پودر گل محمدی یا دارچین | به مقدار لازم |
مواد لازم برای شربت |
آب | 1 لیوان |
شکر | 1 لیوان |
گلاب | 2 قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذا خوری |
طرز تهیه خاگینه مغز دار گل
مرحله اول
برای تهیه خاگینه خوشمزه و مجلسی مغزدار با شکل گل در ابتدای کار،
شربت بار را تهیه می کنیم. برای این منظور یک قابلمه مناسب برداشته و آب و شکر را داخل آن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر حل شود.
مرحله دوم
وقتی شکر کامل حل شد، زعفران و گلاب را اضافه کرده و بعد از 5 دقیقه که جوشید از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود. تخم مرغ و وانیل را درون یک کاسه ریخته و با هم می زنیم تا کرم رنگ شود.
طرز تهیه خاگینه مغز دار گل
سپس ماست را به آن اضافه کرده و با همزن می زنیم تا مخلوط یکدست شود در ادامه
روغن هم اضافه کرده و در حد مخلوط شدن می زنیم. سپس بکینگ پودر و آرد را اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
مرحله چهارم
در این مرحله قالب را چرب کرده و یک سوم آن را مواد می ریزیم. پودر گردو و پودر گل محمدی را با هم ترکیب می کنیم. سپس از این مواد روی خمیر می ریزیم. سپس روی آن را با مواد خاگینه پر می کنیم و در سینی فر قرار می دهیم.
مرحله پنجم
فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم می کنیم. خاگینه را درون فر قرار داده و 45 دقیقه زمان می دهیم تا بپزد. سپس از فر خارج کرده و وقتی که هنوز گرم است از
شربت سرد روی آن می ریزیم تا به خورد خاگینه برود. سپس آن را با پودر گردو و پسته تزیین می کنیم و سرو می کنیم.